sobota 25. února 2017

Únor v kostce...

...Karel Čapek měl o únoru poměrně zajímavý názor a poměrně výstižný :

Únor je doba nebezpečná, která zahradníka ohrožuje holomrazy, sluncem, vlhkem a větry. Tento nejkratší měsíc, záprtek mezi měsíci, tento měsíc nedonošený, přestupný a vůbec nesolidní vyniká nad všemi ostatními svými potměšilými záludy, mějte se před ním na pozoru.

...tento rok to nebyl holomráz, ale ještě do minulého týdne půl metru sněhu. Jen co sníh slezl, slezla ze mě i dobrá nálada, na trávníku se objevila sněžná plíseň a největší sranda je, že každý radí něco diametrálně odlišného...nechám si poradit od intuice a zdravého rozumu. Kapříci mi přežili všichni, bohužel mnoho sousedů vysekávalo ryby z ledu, je to hodně smutný příběh, pokud jsou to dlouholetí přátelé vaší zahrady.
Potkala jsem se s Ježíškem, v lednu jsem byla nemocná a nemohla jsem si vybrat od něj dárek, takže v únoru jsme se spolu konečně potkali a musím říct, že mi udělal kluk jeden šílenou radost.
Leden byl ve znamení barev, únor byl ve znamení pekařství. V létě nemám čas a tak v zimě peču, peču a peču, vyzkoušela jsem mnoho receptů, mnoho chutí a potěšila svou rodinu a přátele, v dalších měsících jim budu ukazovat fotky...
Soptíček roste jako z vody, nezavře celý den pusinku, opakuje / budu si muset dávat pozor na svůj slovník a mluvený projev, musím se mírnit, nerada bych, aby první sprosté slovo bylo od babičky /. Strašně nás překvapil vývoj, kdy jeden týden kočkám rvala kožich a ty utíkaly do první skříně. Druhý týden je jemně hladí po kožíšku a neustále přitom volá " Mišíííí ". Takže utíká jen slečna Farkašová, ale od té to ani nikdo jinak nečeká.
Můj malý synovec má dva metry, dostal své první kvádro a za týden mu bude 18let, bude se moct oficiálně pořádně opít a snad to kvádro neztratí, na takové velké kluky se asi hodně špatně shání.
Loučím se tímto se záludným měsícem, byl krátký, byl plodný, přinesl nám EET, ale...den si výrazně protáhl, svítí víc sluníčko, lidé kolem mají skvělou náladu, ptáci řvou narvaní slunečnicí a ptačím zobem a příroda se probouzí s prvními sněženkami a pučícími pupeny u kanadských javorů....přeji vám všem nádherný BŘEZEN...

41 komentářů:

  1. A i přes slova pana Čapka mám únor ráda, protože se v něm narodili lidé mému srdci blízcí, neuvěřitelní pohodáři a salámisti se smyslem pro humor .

    OdpovědětVymazat
  2. Ono se pořád něco děje, i v únoru, i když je to krátký měsíc. Zatím jsem ve fázi přemýšlení, co asi tak letos nasadím. Kočky v koláži nesmí chybět

    OdpovědětVymazat
  3. Je to vážně hrozný měsíc    , ale nebýt jeho, nebyla bych já pohodářka      A tvoje kostka je překrásná     

    OdpovědětVymazat
  4. WOW!Krásné rozloučení s tak ,,nepopulárním" měsícem. Co na tom, že je krátký, leckdy pochmurný. Pro mě je to brána do jara a hlavně.. v únoru jsem se narodila. I obě moje děti.

    OdpovědětVymazat
  5. Zimní měsíce nemám ráda, a právě sem se schyluje i nejstudenější měsíc v roce únor.

    OdpovědětVymazat
  6. V příštím životě budu buď orchidej nebo kočka - ale jenom u Tebe doma! No radši ta kóča, abys mi mohla drbat kožíšek.

    OdpovědětVymazat
  7. Tedy ten Ježíšek byl ale štědrý! Nebo ty jsi byla tak hodná?

    OdpovědětVymazat
  8. Jedno se ale únoru musí nechat - málokterý měsíc dokáže tak ovlivnit náladu (ať už pozitivně nebo negativně). Za mě má tu nevýhodu, že je na konci zimy, kdy už mi slunce schází nejvíc - proto by ani můj únorový seznam nebyl tak dlouhý A hlavně - tu energii k pečení bych si přála mít I Tobě nádherný březen, Pavlína.

    OdpovědětVymazat
  9. No já únor nějak nemusím ale i on občas bývá pro mě pěkný a záživný :)

    OdpovědětVymazat
  10. K tobě se tak hezky chodí koukat. Dnes jsem na vážno znovu začala boj s nadváhou. Doufám, že mi budeš držet palce. Jaro už přivítám "skoro šlank"

    OdpovědětVymazat
  11. Vis, ze jsem si na tebe vcera vzpomnela?  Dostala jsem totiz od kolegyn k narozeninam orchidej! A strasne se bojim, ze ji zabiju Babicka rika jednou tydne ponorit na pul hodiny do vody, jak to delas ty? A potrebuje spis vic svetla nebo min? Ja vubec nevim, jestli to chudak holka u me zvladne

    OdpovědětVymazat
  12. Únor utekl jako voda a příští týden už tu máme březen. Je neskutečné, jak to všechno letí.

    OdpovědětVymazat
  13. [1]: Každý měsíc je krásný, když se žije naplno   

    OdpovědětVymazat
  14. [3]: Já vím, že měl Zdendík narozeniny, ale asi něco na tom bude, i pár mých známých a přátel jsou únoroví a jsou skvělí

    OdpovědětVymazat
  15. [5]: Byla jsem taky skoro celý leden skolená a jsem ráda, že jsem celý únor fit, nemám ráda, když nejsem funkční...a čičulek je víc, jsou tři

    OdpovědětVymazat
  16. [7]: Dostala jsem ho od romantické duše a zcela narovinu...zasloužím si ho   

    OdpovědětVymazat
  17. [9]: No březen si uděláme daleko hezčí...platí     

    OdpovědětVymazat
  18. [10]: Milá Kitty, držím ti všechny palce, podpora od okolí je obrovská pomoc, nejdřív mě mnoho lidí odrazovalo, ale když šla kila dolů, mě jsem obrovskou podporu a díky ní jsem to dala.

    OdpovědětVymazat
  19. [12]: Já blahem vrním, všech 15 kapříků žije, však jsem kolem toho dělala takové estrády...ale mnoho sousedů / vím o třech jezírkách / takové štěstí neměli a museli ryby vyhazovat už zmrzlé. Bylo by to pro mě hodně na bednu, hýčkám si.

    OdpovědětVymazat
  20. Souhlasím s panem Čapkem, únor je vážně blbý měsíc, i když se narodil Druhorozený...nebo právě proto...

    OdpovědětVymazat
  21. [21]: Ema má úžasný přehled...

    OdpovědětVymazat
  22. Tady říkají "febraietto  corto e maledetto" - únorek krátký a prokletý" což hovoří za vše Moc hezká koláž, všechno pozitivní, hezké a příjemné - mě osobně se únor líbí ale tady je to asi přece jen trochu jinak.. Ježíšek byl u Pandory? To jsi musela být móóóc hodná Holčička je krásná a co se mluvení týče, řekneš 100 slov a vyberou si k opakování přesně to jedno sprosté Jsem ráda že sušenky chutnaly, brzy budou ty velikonoční, už mě je připomínali    Prý přece nebudeš péct jen na vánoce   

    OdpovědětVymazat
  23. Prsten je krásný, asi jsi byla hodná

    OdpovědětVymazat
  24. Simi, únor u vás byl skvělý Nevím, jak je to možné, ale já jsem také pořád pekla přesto, že mně kupodivu od Vánoc sladké nelákalo - jen tvarohové deserty v kelímku. Manžela však chytla mlsná a nutil mě péct, já pak neodolám a mám 2 kg nahoře. A jak to cítím na kalhotech a dokonce i na kabátu s páskem, cítím se jako tuleň Zima byla letos parádní,tento týden 2 dny pršelo a č dny byl strašný vichr a slunce nikde. A mám z toho velkou depku Ani nevím, že se děje něco s blogem

    OdpovědětVymazat
  25. [21]: Moc děkuju za tip, hodně jsem o tom načetla, já nejsem moc chemicky založený člověk, navíc je to blízko jezírka a nerada bych, aby mi to nějak prosáklo, to by těch mých pár šupinatých kluků zařvalo.

    OdpovědětVymazat
  26. [22]: Jak to tu pročítám, únor byl na porody hodně plodný měsíc

    OdpovědětVymazat
  27. [24]: Jako absolutní vítěz byly cookisky, to byla rána do černého, brala si je moje kamarádka, šetřila na čokoládě,bylo to znát, prostě maličko přidat peněz a výsledek se dostaví.

    OdpovědětVymazat
  28. [25]: Byla jsem hodná, pracovitá a zasloužím si     

    OdpovědětVymazat
  29. [26]: Dáši, já si přijdu taky jako tuleň, ale je to z toho, že nebylo tolik pohybu, musím to napravit.     

    OdpovědětVymazat
  30. Já mám únor teda raději než leden. Fotky pěkné, je fajn že je Soptíček tak šikovný a už nerve kočkám kožíšky

    OdpovědětVymazat
  31. Únor mám ráda, protože je zlomový a pak už "to valí" k jaru Taky nám před domem vykvetly sněženky a včera jsme si užili procházku v oboře. S tím dáváním si pozor před Soptíčkem na pusu jsi mně připomněla, že to samé už budu muset s malým princem. Je chytrý a všechno už si pamatuje. Dnes jej budeme po obědě hlídat, už se těším

    OdpovědětVymazat
  32. Pěkné zamyšlení, příjemně se čte. Záprtek a nedonošenec, to mne nikdy nenapadlo! Taky jsem teď v zimě nějak víc pekla a taky plánuji, že to s nadcházejícím jarem zmírním.

    OdpovědětVymazat
  33. Blondi, bezva kostka, přehodnocuju únor, není blbej, už ho mám radši, přinesl mi vnučku, narodila se v pátek. Ještě mám po oslavách žaludek "na vodě"

    OdpovědětVymazat
  34. [11]: Martinko blbne už třetí den,přesně tak, jak píšeš   

    OdpovědětVymazat
  35. Jsem ráda, že už se blíží všemi očekávané jaro, já ještě nevím, jak to dopadlo u nás v jezírku Soptíček je úžasný ďáblík, závidím

    OdpovědětVymazat
  36. Je zajímavé, jak mají všichni s přibližujícím se jarem lepší náladu, přitom zima je tak krásná (a ta letošní se po několika letech vážně vyvedla)

    OdpovědětVymazat
  37. Jsi holka šikovná. Mám zimu ráda, ale už bytostně toužím po teple a sluníčku.   

    OdpovědětVymazat
  38. Prima shrnutí. Sofinka opravdu hodně povyrostla. Ani se nenaděješ a půjdeš do první třídy a prvních tanečních....

    OdpovědětVymazat
  39. Sofinka je moc milá holčička, na každé fotce má takový spokojený výraz.

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.