středa 11. dubna 2018

Jak na jarní únavu ...

Jarní únava je peklo a pojďme hledat ráj. Náš ženský občasník je opět zde s neformálními radami, jak se nastartovat do jara.

1. ROZPOHYBOVAT ZTUHLÉ SVALY

Pohyb jednoznačně funguje na jarní únavu, nebojte se vyrazit do přírody. Svižnější chůzí prokrvíte celé tělo, budete stimulovat krevní oběh, vyhnete se špatné náladě, stresu či úzkosti.
Nezapomeňte se věnovat svým koníčkům, pokud jste holubář, vezměte svůj holubníček na výlet do polí, zbavíte se tak odpadních látek a organismus vám poděkuje.
Otužujte, sprchujte se a hlavně zapojte celou rodinu.
JAK NA TO : Nebojte se pustit do nových koníčků. Figurantka na snímku během velikonoc opustila své hnízdící holoubky, s těžkým srdcem a se svým stejně starým bratrancem vymalovala zdi dětského pokojíčku pestrou paletou fixů, voskovek a pastelek.
Se smíchem jsem konstatovala, že kresba vypadá jako hvězdná obloha / i Alfons Mucha musel svou Slovanskou epopej někde trénovat, že !!! /, otec dítěte nebyl stejného názoru a dle rudého obličeje stimuloval krevní oběh i bez větší námahy.




2. KOUZLO BAREV

Barvy léčí, dělají z nás lepší a výrazně veselejší lidi, jako barevný člověk o tom něco vím. Osazujte truhlíky, misky, talíře, koryta, vše, co vaši duši rozsvítí, potěší a nabudí. Nejen zelenou, pusťte do vašich příbytků celou škálu barev a nebojte se do ní i obléknout. Barvy od nás odhánějí pesimismus, deprese, úzkosti a nespokojenost.
Povšimněte si detailu, že lidé, kteří se do barev oblékají, jsou podstatně usměvavější, jsou na světě rádi.
JAK NA TO : Každé vánoční svátky dostávám pod stromeček hodně veselé a hodně netradiční pyžamo.
S mým partnerem jsme trávili víkend na horách, kde se teplé flanelové pyžamo skutečně hodí. Po mém vstupu do ložnice, kde v krbu krásně praskal oheň, světýlka poskakovala kolem polínek, se můj přítel začal smát tak zuřivě, že mu po tvářích tekly slzy jako hrachy, masíroval si svalnaté břicho, mlátil hlavou o polštář.
Já a Ježíšek jsme se urazili, protože moje pyžamo s kačerem Donaldem bylo nesmírně vkusné a hlavně, bylo barevné.




3. NEBOJTE SE HŘEŠIT

Detoxikace, očista, půst, močopudná zelenina a ovoce, bylinkové nápoje, to vše tělo čistí od zimních naplavenin.
Jenže, kdo nehřeší, nežije. Taková čokoládička, ta nás zbaví strachu a napětí, zalije pocitem štěstí a spokojenosti.
Musím se přiznat, že mi vždy vytane na mysli, ta fráze ... ale všeho s mírou. Nechápu, proč by to nemohlo být třeba s Emilem, s Robertem nebo Alešem ?
JAK NA TO : Má kamarádka se každé jaro snaží zbavit přebytečných kilogramů. Před manželem drží brutální dietu a večer, když ztichne domácnost, po tmě v obývacím pokoji ulamuje Studentskou pečeť a labužnicky přitom pomlaskává.
Obrovský šok zažila, když se jí ve tmě otočila kolem krku manželova ruka, která se snažila nebohou hříšnici ohromit náhlou vášní. Nejenže jí kostička zaskočila v krku, ale zbytek tabulky pod polštářem ráno našla v konzistenci Nutelly.
Vášeň je vášeň, přesto udržet dekorum a nenapráskat, že celou dobu jí ta tabulka čokolády ležela pod zády...




4. ODPOČÍVEJTE

Odpočinek, relax, masáže, bublinkové koupele, zevlování, povalování, to vše nejsou sprostá slova. Dopřejte si chvilku pro sebe, kniha nebo skvělý film, to vše dokáže vpustit do žil novou energii, nové začátky a ty s jarem všichni čekáme, jsme natěšení, nabuzení.
A radovat se z maličkostí, z drobnůstek, náš život posunou tím pozitivnějším a veselejším směrem.
JAK NA TO : Seděly jsme se sousedkou na zahradě u kávičky, prohlížely si zakrslé jehličnany a celou hodinu se z jejich dvorku ozývaly rány. " Všímáš si, jak ten můj dneska dře, dostane sladkou odměnu ke kafíčku " .
Ano, dřel, celou dobu byl soused zabouchnutý ve sklepě a celou dobu se marně snažil upozornit ranami do dveří, že by rád ven.




" I BRAMBORY ZE SKLEPA CÍTÍ JARO " , tímto skvělým citátem bych vám se Soptíčkem chtěla popřát krásné jarní dny a nezapomeňte, že na jarní únavu je nejlepší humor, nadsázka a smích...

28 komentářů:

  1. Tvoje rady proti jarní únavě jsou neocenitelné, souhlasím hlavně s poslední větou. Při čtení tvého příspěvku jsem se moc nasmála. Na pohyb jsem také vsadila, po výletu za bledulemi minulý týden jsme se v pondělí opět vydali obdivovat krásy přírody. Já s foťákem a krokoměrem u pasu. Krokoměr pamatuje minulý režim a manžel asi zapomněl jak se nastavuje. Km moc nebylo, krokoměr mi ještě nějaké metry upřel a já cestou domů sotva pletla nohama. Do večera mě bolely kotníky, kolena i kyčle a přemítala jsem jestli ráno vstanu. Vstala jsem a dobrý. Na příště mám připravený krokoměr digitální, pečlivě nastavený podle délky mého kroku a váhy. Tak jsem zvědavá.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobré rady, vtipné zkušenosti, ale co oceňuji nejvíce, perfektní fotky!

    OdpovědětVymazat
  3. Ty fotky jsou k tomu naprosto luxusní

    OdpovědětVymazat
  4. Na první fotce nějak vázne komunikace s holoubkem Rady na zvládnutí jarní únavy si beru k srdci, tu poslední zcela určitě   

    OdpovědětVymazat
  5. Tož ať nás ta jarni unava po probuzení ze zimniho spanku mine...chce to si zkratka uzivat jara...

    OdpovědětVymazat
  6. Barevné jaro je krásné, ale čekuláda ať zůstane hnědá.

    OdpovědětVymazat
  7. Simi, díky! Konečně vím, jak na to! Řehtám se tu nahlas jako blázen, moc si mě pobavila, možná si udělám i poznámky, abych na něco nezapomněla :o)

    OdpovědětVymazat
  8. Právě jsem dorazila ze cvičení, mírně doražená    , to bude asi ta jarní únava Neee, mě je tohle jaro moc krásně    A tvůj článek zase na jedničku a Sofinka je nejlepší   

    OdpovědětVymazat
  9. Šmírující studentsky-pečeťová pomazánka mě rozesmála .

    OdpovědětVymazat
  10. Řídím se všemi tvými radami. Ale musím říct, že jarní únava na mě nedopadá, asi tím že tu není tak velký rozdíl mezi zimou a jarem.. Zato je momentálně dost mokro

    OdpovědětVymazat
  11. Štěstí v mém životě12. dubna 2018 v 8:51

    Jaro dělá divy nejenom s přírodou, ale i námi. Kdo má zahradu, kila jdou dolů, po zimě se tělo diví těm všem pohybům co člověk najednou dělá. Svým vtipným textem  jsi mi vykouzlila úsměv ve tváři a za to děkuji...

    OdpovědětVymazat
  12. Usmívám se, usmívám se a ještě jednou...usmívám se. Nad článkem jsem postupně přešla od úsměvu mírného do grimasy prasklého pecnu chleba Takže díky

    OdpovědětVymazat
  13. [13]:Dovolím si odporovat. Zahradu mám, 1500 m, lítám po ní sama neb manžel jen stojí a hledí a občas pozvedne nějaký klacík, to samé mám na chatě dokonce ve větším, takže pendluju mezi těmi dvěmy "radostmi"  kila ne a ne jít dolů.... Někde je něco špatně. Možná v té oblibě sladkého?

    OdpovědětVymazat
  14. Máš pravdu že jaro se musí užívat. Ať v barvách nebo v práci a prací. Potom už není ani nálada na to, posedět a kochat se. Jen se vyplazit po schodech do pelechu k zaslouženému relaxu. S vínkem i tou čokoládou

    OdpovědětVymazat
  15. Tak ta poslední fotka mě jako pejskařku dostala. Jinak díky za rady, jak zatočit s jarní únavou - prakticky to tak dělám. Barvy, mlsy, kytičky, pejsani... Na infantilní pyžama (mnohdy zděděná po dcerách) si muž zvykl. Jen při večerním mlsání mi tabulka čokolády nezaskočila, jaksi mě nepřekvapila žádná "náhlá vášeň".   

    OdpovědětVymazat
  16. Bezva tipy - to zavření do sklepa zní obzvlášť účinně

    OdpovědětVymazat
  17. Tak nějak to je. Tak nějak se na jarní únavu musí. Hýbat se, dívat se kolem sebe,sem tam nějaká ta ňamka, každý prostě dle svého.

    OdpovědětVymazat
  18. Pyžamo s kačerem Donaldem ti opravdu závidím!

    OdpovědětVymazat
  19. Blondýnko, krásný návod Hezký večer.

    OdpovědětVymazat
  20. Krásná holčinka a tvořivá. Vonička nám všechny zdi pomalovala hned několikrát. A protože je důkladná, vzala propiskou i nábytek. Princezna ten nábytek vylepšila tím, že ho vdrhla pískem.

    OdpovědětVymazat
  21. Simčo, díky za rady, všechny jsou báječné a všechny mne pobavily. A fotky ke každé radě jsou dokonalé.

    OdpovědětVymazat
  22. Výborné rady pro mrtvolu v posteli. Jsem marod, slunce mě nezajímá, běhat nebudu,na sobě mám pyžamo se sněhulákem. Na jaře!

    OdpovědětVymazat
  23. Díky za krásný pozitivní, vtipný, poučný  článek. Doufám, že se soused dočkal.

    OdpovědětVymazat
  24. Celý den dřel a sladkou odměnou mu byl úlevný spánek

    OdpovědětVymazat
  25. Super!! Obzvlášť soused ve sklepě.

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.