středa 18. dubna 2018

Hádanka ...

- pohlaví ani věk nerozhoduje, vesměs se jedná o ženy od 0 - 99 let nebo muže, ti jsou maličko línější od 1 - 65 let
- sexuální orientace může být od hetero - bi - ho a nebo Láďa Hruška
- na vzdělání se neklade důraz, po vzoru nejblbější sedlák x největší brambory, jazyková vybavenost není nutná, hovorové vulgarity používá při nezdaru
- v březnu dotyčný-á běhá s čelovkou / rozuměj čelové bateriové světlo / a odhání prasata, v dubnu srnky a v květnu vyrábí z pet lahví plašiče krků, které improvizovaně aplikuje na svém pozemku. V období " zmrzlých " sprintuje po nocích v pyžamu a bačkorách kolem domu a ve skleníku rozsvěcuje svíčky.
- zvláštní znamení !!! ... vstávání ráno z lůžka. Nejdříve otočí bolavou krční páteř, vzdychne. Svalí se na bok, opět vzdychne.
Začne rolovat jeden krční obratel za druhým, při tomto výkonu již pláče, cítí všechno svalstvo i svaly, o kterých neměl-a dosud ani ponětí.
Oteklé kotníky se marně snaží nacpat do obuvi, bez efektu. Když pije první ranní kávu, klepe se mu hrneček v důsledku namožených zápěstí, pokud je kuřákem, z dálky takový počin vypadá jako letištní signalizace. Bolest karpalních kanálů citelně napovídá o pracné křovinovém ořezu. / pozor - šikovná nápověda /
- i přes nadměrnou spotřebu ochranných rukavic má zmíněná osoba za nehty pravidelně špínu, kterou při jednáních ledabyle drolí, nehty má upravené podle právě probíhajícího střihu stromů, někdy do šikma, někdy vodorovně, jak se zrovna trefí.
- často hovoří ze spaní, drmolí, nesrozumitelně láteří , kolem půlnoci se dohaduje s duchem Přemka Podlahy o odstupech keříků rajčat, mulčování a zda vertikutace stačí pouze na jaře a na podzim. Jemné vzdechy nepatří erotickému šibalovi Bradu Pittovi, ale právě s profesorem Větvičkou ze Štiřína došlo na určení kvetoucího keře, který se loni dovezl-a tajně v kufru z Kréty, kde riskoval-a pokutu za převážení rostlin ze zahraničí.
- pravidelně se zamyká v garáži, kde pod záminkou úklidu pašuje z kufru automobilu další skalničkové exempláře, balkonové raritky nebo několik hodně drahých jehličnanů, které " za hubičku " sehnala kolegyně Vocásková z fakturačního .
/ rozuměj, žádná Vocásková u nás nedělá, jehličnany byly nestoudně drahé, ale byly poslední, poslední ve městě, poslední v republice, poslední na světě, no nekupto ??!! /
- osoba, která je zmiňovaná a je předmětem hádanky, pokud už se dostane na pedikůru, zde je potupně zesměšňována, že do zbytků, která pedikérka opracuje, by se daly sázet brambory. Praskliny na patách nezacelí ani vepřové sádlo, ani parafínové zábaly, ale souznění holé nohy, země a ranní rosy nenahradí ani bonboniéra Lindt.
- v rodinách takto zatížených lidí se většinou v sezóně najíždí na podstatně zdravější stravování, nebudeme si nic nalhávat, zeleninový salát je zdravější a hlavně rychlejší !!! než ta šíleně nezdravá svíčková pečeně na smetaně se šesti kyprými knedlíky. / příprava zabere celé dopoledne, při kterém se dá osázet fóliovník /
A pokud není čas vůbec, partnera potěší buřt s chlebem, opečený na ohni.



Tak už víte ??
Stále nééé ... vážení a milí blogoví přátelé chtěla říci, že nikoliv " Co Čech, to muzikant ", ale
ZAHRADNÍK, zahrádkář, kutil, budovatel, stavitel.
Když čtu vaše blogové příspěvky, těší mne, že nejen já jsem takto postižená.
Přeji vám krásnou jarní sezónu, mnoho pěstitelských úspěchů, květů a občas i úsměvů.
Vaše blondýna, která před časem vyrazila na obchodní jednání s generálním ředitelem významné společnosti. Na výraz vážnosti si oblékla sváteční bílé šatičky a pod stolem si drolila bahno a zbytky posekané trávy z nohou.
Dotyčný muž byl gentleman každým coulem, usmál se a pravil, že na ženách se mu líbí přirozenost.


30 komentářů:

  1. Ano, už prostě přišlo jaro a jsme rozlámané a opotřebené všechny. Všechny zahrádkářky i chovatelky. Ale neboj, až přestane etapa mlazení a budování, nastanou už jen úsměvy. Teď už JEN přežít ranní mrazíky a... a... a...

    OdpovědětVymazat
  2. Hezky jsem si početla - v jedné ruce myš, v druhé cigárko...

    OdpovědětVymazat
  3. já si nejdřív myslela že odpověď bude Blondýna ale dál mi to nesedělo

    OdpovědětVymazat
  4. Zahrádku jsem si dotvořila do stavu, kdy sice po mém jarním pracovním skotačení mám nehty s třepivou úpravou, narovnávám se s hekáním, ale je to taková přiměřená únava.

    OdpovědětVymazat
  5. Simčo, bylo mi to jasné už od prvních řádků.

    OdpovědětVymazat
  6. Ani nemluvím.... nakonec jsem ten plánovaný víkend v Praze odpískala, protože by mi ty tři dny chyběly právě v zahradní činnosti. Mám nové plotové nůžky, i sekačku, a ještě jsem zatím moc ani jejich přednosti nevyzkoušela, buxusový plůtek je už značně přerostlý a sekačku mi musí manžel připravit. Což jeho tempem bude tak za no...... Jen něco rozdělám, zjistím, že zas musím jít do práce a tak zas všechno složím. Se zafačovaným zápěstím chodím už týden a to stále nemám udělaný průklest. Nová sbírka plnokvětých čemeřic ještě není v zemi, vyryté trávy připravené na přesazení také nemají ještě hotový záhonek....altánek není připravený a připadá mi, že ta práce jen a jen bobtná a ne ubývá....

    OdpovědětVymazat
  7. Udělala jsi mi radost tímto článkem. Zahrádkaření je dřina i radost, bolest i starost.... přesto po všem tom toužíme a celou zimu se na to těšíme. A pak někteří neznají míru a dopadnou jak já. Venku je krásně a já jen zalévám sazenice na balkoně. Ale zítra se pojedu alespoň pokochat kytičkami Otok na zápěstí zmizel a bolest už povolila. Ale antibiotika stále užívám. Manžel jel nakoupit nové rukavice.

    OdpovědětVymazat
  8. Štěstí v mém životě18. dubna 2018 v 11:53

    :o))) jak dobře tyhle stavy znám. Naštěstí těžší práce si osobuje manžel, takže zahradní stroje elektrické či benzínové mne nechávají v klidu a jejich bzukot při mém plazení po záhonech mne vůbec neruší. Věčně nadávám na děravé rukavice (mám fakt nějak velkou spotřebu), tupé nůžky, zlomenou násadu. Když pracuji na zahradě, tak vždy s velkou vervou. A pak se navečer opět již narovnaná, jdu projít a v nitru mne laská úžasný spokojený pocit blaha. Zahrada se mi odměňuje, kvete, voní...je prostě líbezná :o).

    OdpovědětVymazat
  9. I takhle se dá popsat jarní "skotačení" po zahradě . Mám to podobně jako Ála, těžší a technickou práci odře manžel a já jsem ta s těmi tupými nůžkami a bolavými zády večer . Ale ten pocit blaha potom je k nezaplacení .

    OdpovědětVymazat
  10. Tak tady jsem úplně mimo. .Pražské dítě z činžáku, zahrádky i příroda se mi líbí, ale moje maximum je zalévání...a ještě když se mě někdo zeptá jak často ty kytičky na balkoně zalévám, odpovídám " když si vzpomenu!"

    OdpovědětVymazat
  11. Jo je to prostě radost Teda já funěla u jedné trávy, když jsem si vzpomněla, co jich máš ty.....máš můj obdiv

    OdpovědětVymazat
  12. Tedy - takhle těžké hádanky... To se prostě nedá trefit!

    OdpovědětVymazat
  13. Tak ať nam to roste, kvete a plodi..

    OdpovědětVymazat
  14. Miluji naši zahrádku! Sice dá práci se o všechno postarat a je pořád co dělat, prostě nikdy není hotovo. Ale pak ta odměna - vlastní zeleninka, ovoce a ten pocit po dobře odvedené práci! :)

    OdpovědětVymazat
  15. Já mám jen minizahrádku na balkoně, ale i ta mně dělá radost

    OdpovědětVymazat
  16. No jasně, zahradník, Velmi výstižný popis zahradnického šílenství.

    OdpovědětVymazat
  17. Bohužel také mezi zahrádkáře nepatřím. Takže opečovávám je kytičky, co mám doma a kochám se zahrádkami druhých.

    OdpovědětVymazat
  18. [1]: Tak to tvoje a a a a je přesně to výstižně, že nikdy nebude konec, ale to jsme si vybrali všichni dle svého uvážení, že

    OdpovědětVymazat
  19. [8]: Obě kombinace mám ráda

    OdpovědětVymazat
  20. Milá zahradnice, dnes mě naprosto dostala nejen tvá vtipná a trefná slova, potažmo věty, ale i ty fotky! Že máš krásnou zahradu jsem už zaznamenala, co jsem však nepostřehla je ten výhled! To je fakt luxus! Nádhera, moc ti ho přeju!

    OdpovědětVymazat
  21. Uhodla! A toho buřta bych si dala, mám uzeninový absťák .

    OdpovědětVymazat
  22. Blondýnko, krásná hádanka. Skoro jsem se poznávala Měj se krásně a zahradě nazdar.

    OdpovědětVymazat
  23. Jako by mi to ranní vstávání něco připínalo.

    OdpovědětVymazat
  24. A my, nezahradníci, jsme vám moc vděční za to, že zkrášlujete svět všem bez rozdílu, takže se máme při cestě kolem plotů čím kochat a nad čím se rozplývat

    OdpovědětVymazat
  25. Nedokážu si život bez květin, zahrady td. představit

    OdpovědětVymazat
  26. Během posledních deseti dní jsem si vše užila vrchovatě. K tomu všemu jsem se ještě spálila, jak jsem byla ohnutá nad políčkem, vyhrnulo se mi triko. Nepohodla jsem se s manželem, protože nechápal, že jsem ve skluzu a návštěvy se mi fakt nehodí. Nezahradník nechápe důležitost agrotechnických lhůt. Klidně stříhá stromy když kvetou.

    OdpovědětVymazat
  27. Milá Simi, loni jsem propadla kouzlu nalakovaných nehtů.

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.