neděle 8. dubna 2018

Budem stárnout s grácií ....

... aneb blondýno, není to marný boj ?

Při vstupu do výstavních pavilonů Zahrady Čech v Litoměřicích jsem dostala po hubě ! Dvě pěstí, dvě tyčí a chtělo se mi zemřít. Vyrážíme dvakrát ročně a dvakrát ročně je to hardcore, je naprosto jedno, zda vyrážím se Soptíčkem nebo se sousedy.
Koupím v tom totálním chaosu vždy spoustu rostlin, spoustu travin, je mi šoufl z přepálených nudlí, srkám nechutnou 100% praženou kávu, dvakrát až třikrát do davu vysypu kabelku, na toaletě se zamknu tak, že mne ani hajzl - babička nemůže vypustit. Tak tentokrát to bylo se sousedy. Blondýna musí uznat, že její sousedka je z gruntu čupr baba, která byť už měla 70 let, mám obličej jako dětskou prdelečku.
U pokladny se dožadovala vstupenky se slevou pro důchodce, pracovnice se několikrát přeptala, zda skutečně potřebuje tu pro penzisty. Přišlo mi to nesmírně humorné, jako když se puberťák dožaduje vstupu na diskotéku a musí se prokázat občanským průkazem.
Na řadu přicházím já, já blondýna. A za okýnkem slyším : " Taky jednu pro důchodce ? "
Tuto hořkou pilulku jsem musela spolknout a za trest jsem si dala trdelník.

Má známá, dobře známá, skoro kamarádka má nová prsa. Mít krásná prsa na svém místě, skoro u brady, to je obrovský sen jedné blondýny a nebudu zastírat, udělaná a nová prsa jsem viděla pouze v televizi či v časopisech.
Jak asi vypadají taková prsa ve skutečnosti ? Jsou opravdu taková tvrdá a pozná to normální smrtelník ?
Jooo, tolik otázek, tolik otazníků ....prostě já ta prsa musím vidět.
Připadala jsem si jako nadržený patnáctiletý studentík, dech se mi pomalu nedostával, když má skoro kamarádka sundala podprsenku. Blondýna zalapala po dechu a jediné nač jsem se zmohla : " Bože to je krása. "
Čekala jsem úplně všechno, ale že to bude taková nádherná podívaná ! S otevřenou pusou, nevím, zda jsem si i neslintla jsem uslyšela : " Chceš si šáhnout ? "
Přátelé, já si šáhla, poprvé v životě jsem držela v rukou, fakt jsem použila obě dlaně, výstavní čtyřky na svém místě. Jo a blondýna by chtěla vzkázat, že když držíte v dlaních taková nadpozemská ňadra, no holky, fakt nejsou tvrdý.

Před pěti lety jsem dostala od výživové poradkyně radu nad zlato. S razantním zhubnutím, pokud jsem nechtěla vypadat jako mops, což jsem fakt nechtěla, ano, musíte si najít šikovnou kosmetičku.
Ruce kosmetičky byly jako koncert filharmonie, dokázaly na mém obličeji zlikvidovat miliardy vrásek, udržet elasticitu, no prostě perfektně odvedená šichta. Z blondýny byla kočka bez 35 kg špeku a vody a obličej zůstal na svém místě.
Jenže paní kosmetička ochořela a já zůstala bez pomoci.
Město je plné schopných rukou, však já si nějaké najdu.
Vcházím do místnosti, která mi připadá jako kosmická loď. Všude samé přístroje, všude samé ventilky, hadičky, kabely, krabice. Hlavou se mi honí, není to spíše STK ??? Nedělají tady technickou pro automobily ?
Nic blondýno, buď statečná, chceš být kočka !
Hned první otázka mne děsí : " Jak snášíte lopatu ? " Těžko posoudit, ještě jsem žádnou nedostala !
Druhý dotaz : " Jak snášíte žehličku ? " Blbě, nerada žehlím.
Poslední kontrolní otázka : " A co vibrace ? " Noooo, tak ty já miluju, jsem tu dobře.
Takže ... nejdříve mi laserovou lopatkou vyčistili obličej, pak mi ho galvanickou žehličkou nažehlili a do finále mi ho frekvenčním vibrátorem ošetřili. Paní kosmetička mi s vážným výrazem oznámila, že až přijdu domů, nepoznám se.
Blondýna na sebe rozsvítila všechna světla a nic. Druhý den nic, třetí den nic, pořád stejný výraz, pořád stejné vrásky.
Ani lopata, ani žehlička, ba ani ten vibrátor, já vypadám na chlup stejně.
Ba dokonce jsem si vybavila slova mojí generálky, která se svým moravským dialektem hodnotila sousedku Shořálkovou, když se nesla od kadeřníka : " Bože, děvčico, pohleď, vypadá jako půl prdele za plotem ".

Přeji vám krásný jarní týden plný sluníčka, pohody ... jo a budeme stárnout s grácíí ...


41 komentářů:

  1. Blondýnko, vypadáš moc dobře, sluší ti to. Na kosmetice jsem byla jednou, ještě za totality, šla jsem místo kolegyně, která nemohla. Je fakt, že jsem si to užila. Jen jsem zapomněla paní kosmetičce říct, aby mi nemalovala oči. (bylo to v létě) Takže celou cestu domů jsem slzela, v létě mi líčení očí vadilo. Jsem alergik. Teď se už nelíčím vůbec, netvoří se mi slzy a oči mám hrozně citlivé.

    OdpovědětVymazat
  2. Hele, Ty nespokojená Blondýnko,

    OdpovědětVymazat
  3. Ze zkušeností za léta nasbíraných jedno vím bezpečně. Pokud se snažíme shodit nějaké to kilo a ono se zadaří, naše, do té doby celkem pohodová tvářička, začne dělat divy. Vráska vedle vrásky. Před pár lety jsem pár kil odložila, vlastně to nebylo cílené, ale tak nějak samovolné bez příčiny, nevím. A od té doby si proti mé kamarádce připadám tak trochu jako indiánská babička. Ta má tvářičku také skoro jako tu dětskou prdýlku, ale váhový rozdíl máme 25 kg. Tak už si ty vrásky raději nechám, nechce se mi tahat tak těžký batoh     

    OdpovědětVymazat
  4. Z výše popsaného důvodu na žádně květinové akce NEJEZDÍM! Stačí že teď mám co dohánět v sázení a doufám že mi něco vůbec vyleze. Já bych své, díky gravitaci trochu povolené,leč stále plné solidní čtyřky potřebovala jen malinko usadit na trochu vyšší příčku, jenže na to není.... A tak se snažím cvičit a zpevňovat činkama. Jenže to šlo v zimě, když celý den nebylo co dělat na zahradě. Teď už to je hodně hektické a tak zpevňování i pokus o zhubnutí opět zašel na úbytě .... a připomněla si mi, že se musím objednat na kosmetiku, půl roku už jsem zameškala a tak to potřebuju dohnat.   

    OdpovědětVymazat
  5. já žádné vrásky nevidím...a myslím, že ty se zrovna nevylepšuje ve photoshopu protože to nepotřebuješ:)

    OdpovědětVymazat
  6. Viděla jsem prsa zvětšená z 0 na 2, byla moc hezká, povedly se.

    OdpovědětVymazat
  7. Takže sis našla dobrou kosmetičku? Nemyslím, páč vím, že dobrá nálada dělá divy. Já tam žádné vrásky nevidím - a mám dobrý brýle! Gratuluji - asi aktivní život plný práce dělá pěkná těla (i ksichtíky)

    OdpovědětVymazat
  8. Bylo nám padesát a jeli jsme s mužem na výlet na hrad. Hned v pokladně jsme vyfásli dvě vstupenky pro důchodce a bylo nám doporučeno po skončení prohlídky usednout na lavičky za hradem, abychom si odpočinuli. Tak se o nás postarali a pěkně šoupli do šuplíku pro seniory. Docela nás to pobavilo, hlavně ty lavičky pro staříky.

    OdpovědětVymazat
  9. Umět stárnout s grácií je kus kumštu.

    OdpovědětVymazat
  10. No tak jestli to není photoshop, tak lopata zabrala. Podívej se pořádně).

    OdpovědětVymazat
  11. [6]: no právě vůbec nechápu, jak to dělal ten kolega, co měl s ní kancl

    OdpovědětVymazat
  12. [7]: ta 14 byla pro tebe:) už ani klikat neumím

    OdpovědětVymazat
  13. Myslím, že si nemáš na co stěžovat. Moc ti to sluší, je vidět, že o sebe pečuješ. Jo a účes, ten ti moc závidím. Mám velmi jemné vlasy a žádný účes nevydrží.

    OdpovědětVymazat
  14. Důležité je, že zůstalo u lopaty a nepřišel na řadu krumpáč .

    OdpovědětVymazat
  15. Tak tohle my muži naštěstí řešit nemusíme, leta bychom si také rádi šáhli ...

    OdpovědětVymazat
  16. Prostě, jseš kočka. K tomu fakt není co dodat.

    OdpovědětVymazat
  17. A já si vždycky myslela, že tvrdý jsou      Ale můj sen to není    A s vráskama bych taky měla něco dělat     

    OdpovědětVymazat
  18. Blondýnko,      , díky, bavila jsem se moc a spoustu věcí mi připomnělo můj vlastní život. Při ranní kávě jsem se zasmála. A nerouhej se! Jsi kočka. Ale bude hůř, některá rána si říkám před zrcadlem, fuj kdo to je?! No během dne se trošku vylepší, ale přesně stárnout se má s grácií a moc to neřešit.

    OdpovědětVymazat
  19. Blondýnko, to jsem se zase zasmála, krásně napsaný článek Jinak jsi baba jako lusk, to se musí nechat

    OdpovědětVymazat
  20. super vyzeras. bohvie, co sa pod tym ksichtom este vsetko skryva!!!

    OdpovědětVymazat
  21. Žádné vrásky u tebe nevidím! A i kdyby, lepší než ty plastické masky které tady vidíme v televizi Mojí kamarádce se stalo totéž co tobě - v pražské zoo chtěli vidět na dokonce 82 leté mamince občanku a na ní ne!! Prý už tam nikdy nepůjde   

    OdpovědětVymazat
  22. Myslím, že jednou budu mít stejný problém, jako tvá sedmdesátiletá sousedka. Už teď se mi těžko vysvětluje, že ten pohledný mladý muž vedle mě není můj přítel, ale můj syn .

    OdpovědětVymazat
  23. Chodíš na normální česká koupaliště? Jestli ne, tak aspoň jednou za sezónu jdi. Zjistíš, že holky o 30 ( v mém příapdě až o 40)let mladší, maj sice stále hladký xichtík, neb starosti se jim na něm nemohou zračit, zato zbytek těla je neuvěřitelný...

    OdpovědětVymazat
  24. I moje kolegyně má pleť snad bez jediné vrásky v 70 letech, ale já jsem na tom naopak. A když bych náhodou zhubla, bude to ještě horší. Toho vrásčitého obličeje jsem si všimla u své maminky a já mám tedy pleť zaručeně po ní. A jak vidět, tak ani kosmetičky by s tím nic neudělala.

    OdpovědětVymazat
  25. Ahoj Simi, hezky jsi to napsala

    OdpovědětVymazat
  26. VÁŽENÍ A MILÍ BLOGOVÍ PŘÁTELÉ,

    OdpovědětVymazat
  27. Je zajímavé, jak se z odstupu zdá, že s grácií stárne velmi mnoho lidí - tak třeba ty Pamatuju si, jak se jednou ve městě potkala moje máma s mojí učitelkou houslí. Od obou jsem si pak vyslechla, jak ta druhá vypadá krásně a jak to asi dělá! Takže asi tak

    OdpovědětVymazat
  28. Kam se hrabe Halina Pavlovská. Pobavila jsem se hned dvakrát. Jednou při čtení profilu. Tak dvě, jo. Ve mě jsou taky minimálně dvě: ta akutátní, empatická a několik dalších. Všechno řeším hned z několika pohledů a je z toho pěknej binec.

    OdpovědětVymazat
  29. To jsem si zase početla!

    OdpovědětVymazat
  30. Betty Mac Donaldová, Ivanka Devátá a teď Blondýna, pak, že není kam se chodit zasmát.

    OdpovědětVymazat
  31. Zdravotní sestra ve mě se lekla. Měla jsem během čtvrt roku narkózy dvě

    OdpovědětVymazat
  32. Super čtení ke snídani, jsem dokonale naladěna na pracovní proces. Teď už mi snad nikdo nemůže pokazit den!

    OdpovědětVymazat
  33. Tys jezdis tak casto k nam na Zahradu, ju?? Tak to Te snad jednou prijdem pozdravit :)

    OdpovědětVymazat
  34. ahoj :) prosím o vyplnění dotazníku, mám to do školy :) https://www.survio.com/survey/d/P6A6H3E5R9G0A2F2S

    OdpovědětVymazat
  35. Hele, Blondi, ony jsou sice černobílý fotky k pleti lichotivé, ale já si všimla i na barevných, že pleť máš pěknou. Já teda chodím jen na běžnou kosmetiku, ale říkám si, kdybych nechodila, jak bych asi teď vypadala?

    OdpovědětVymazat
  36. Myslím, že silikonová prsa jsou poznat na první pohled a na dotek budou asi jako z gumy.

    OdpovědětVymazat
  37. [33]: Betty Mac Donald je moje velká oblíbenkyně...

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.