sobota 31. března 2018

Březen v kostce ..

Ten letošní březen stále voněl citrusy, svíčkami a dopřál nám konečně sněhovou pokrývku. Pro mne je březen každoročně obrovský předěl, začíná se výrazně projevovat světelná pohoda, den je daleko krásnější a delší, navíc třetí letošní měsíc nešetřil sluncem. Mnoho lidí kolem žene svůj život mílovými kroky dopředu, nežije přítomností a osobně mi to přijde jako obrovská škoda.
Ze Soptíčka se stal úspěšný holubář. Nový koníček jí zabírá většinu dne, kdy si provětrává obě nosní dírky na střídačku, má v nose zavalený prst až po kloub. Aby si svou zálibu vychutnala, schovává se do koutů, kde není vidět, před spaním si dokáže nacpat prsty do obou nosních otvorů a ztěžka dýchá ústy. Celá rodina věříme, že si jako hobby brzy zvolí něco více společensky akceptovatelného, holubářství se nesetkalo s příznivou odezvou. Začaly jsme se spolu úspěšně hádat a Soptíčkovo razantní NE a následné postavení rozzuřeného tygra, tohle prosazování osobnosti se mi moc líbí. Jsme hlučné, uznávám, ale vnučka se musí rozvíjet. Její interpretace písně " Skákal pes přes oves " mne dojala k slzám, ale text si tetovat nenechám, přeci jen, je to teprve začátek její pěvecké kariéry. Je to moje holka nejmilejší, její přezdívka Soptíček víc a víc dokresluje význam tohoto jména / já soptím, ty soptíš, on soptí a Soptík soptí nejvydatněji /.
Zahrada se začíná probouzet do jara, mé milované traviny mám už z poloviny ostříhané, při počtu 64 rostlin je to poměrně makačka. Během prací mi společnost nedělá žádný statný Bivoj, ani prasata, svoji vymazlenou zahradu mám plnou nových obyvatel. Pravda, jde o zvyk, ale když se otočíte a za zády máte tři srnky, které sledují pracovní nasazení ...prostě já se vždycky strašně leknu.
Před měsícem jsem si u firmy zadala celkové oplocení zahrady, výkopové a stavební práce, majitel firmy mi nebere telefon, je nezvěstný. Naštěstí ode mne nedostal ani korunu. České stavebnictví je jeden veliký smutný příběh, kdy to končívá žaludečními vředy a soudními tahanicemi.
Jsem po roce opět čistá, nikoliv zeleno - modro - hnědo - žluto, ano jsem opět čistá platinová blondýna. Je to nesmírná dřina dosáhnout takového odstínu, po pěti hodinách intenzivního barvení si myslím, že musí být blondýna každý.
A za ty prachy mne měli na rukou donést domů.
Loučím se s měsícem, který nám dal znát, že je ještě zimní. Nadevřenými dveřmi pouštím polehoučku měsíc, kdy zavoní na ohni opečený špekáček, kdy příroda začne objímat každého z nás svými teplými paprsky, kdy práce a rýpaní v zemi navodí tu správnou bolest v zádech a při jarních procházkách na cestu zazpívají všichni ti, kterým jsme úspěšně celou zimu krmili pupíky slunečnicí.
Přeji vám všem krásné, klidné prožití svátků jara, bohatou pomlázku a hurá do dalšího měsíce.




FRAJER MĚSÍCE

Jsem typická plačka, hysterka, ufňukaná slípka, vše se několikrát navýší a kulminuje, když se páchá bezpráví na dětech a zvířatech. V tomto měsíci všemi dostupnými médii proběhl otřesný případ týrání bezbranného štěněte.
Zveřejněné záběry byly tak nesmírně brutální, bylo mi toho zvířete strašně líto, připadala jsem si mezi těmi slzami naprosto k ničemu. Vždy se najde v lidské společnosti hovado, pro které jsou kritéria slušného chování nedostupná záležitost. Začneme už tyto lidi konečně odměňovat přísnými tresty, já osobně bych ruku pro zvedla !
Marley žije, běhá, skáče a pro mě je frajer měsíce, ale co ti ostatní ....


33 komentářů:

  1. Tedy krom toho,ze mame velmi pribuzne nazory na vec (afera Marly se mne take hluboce dotkla a oba ty pip, pip bych posadila za mrize dokud nezcernaj) mame stejnou barvu a uces. Ja zmenila barvu a delku i barvu na zacatku brezna a take jsem opet platinka...   

    OdpovědětVymazat
  2. Blondýnko, já jsem se na záběry vůbec nedívala. Jsem na to zbabělá a stačilo mi o tom jen vědět. Krásně i popsala svůj březen, četla jsem se zaujetím. Měj krásné dny.

    OdpovědětVymazat
  3. na obrázku máš moji nejoblíbenější lahůdku ...hmm..mňam!

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné ohlédnutí za uplynulým měsícem. Soptíček má stejný koníček jako náš vnouček, snad jí nevydrží tak dlouho jako jemu. Vidím oblíbené cukroví mého syna.

    OdpovědětVymazat
  5. Oblíbená hra malých dětí (někdy nejenom těch malých), holubaření, má většinou docela krátkou životnost 😀 Na zahradě tě čeká fůra práce, ale výsledek bude určitě stát i za nějaké ty nervy. Zdravím a přeji krásné Velikonoce 😃😄

    OdpovědětVymazat
  6. Krásná březnová kostka    Já myslím, že z toho Soptíček vyroste, tedy z toho holubářství    A stříhání tolika trávy, to tedy musí být dřina....já ještě ani tu svoji jednu nemám   

    OdpovědětVymazat
  7. Naštěstí jsem ty kruté týrací záběry nevidela...

    OdpovědětVymazat
  8. Nepamatuju si, kdy přesně jsi začala psát v kostce, ale moc mě Tvoje měsíce baví.

    OdpovědětVymazat
  9. [8]: Píšu je už přes tři roky.

    OdpovědětVymazat
  10. [9]: Svatba je strašně dojemná, často si vzpomenu, čím jsem starší, tím víc...

    OdpovědětVymazat
  11. 64 - máš to pěkně spočítané.

    OdpovědětVymazat
  12. [7]: Zdravím tě s koncem března a chválím tvoji zpravodajskou "kostku". I účes i připomínku, že už začne práce na zahradě. Pod tvým vlivem úspěšného kostkového přehledu začnu zase psát svoje Zákostelníčky, už dlouho cítím, že bych je měla oživit.

    OdpovědětVymazat
  13. Simi, fotečky jsou nádherné Mimichodem blondýno, velmi Ti to sluší

    OdpovědětVymazat
  14. Tak snad to Soptíčka přejde, Matýsek má v druhé třídě spolužáka a ten ty holuby nejen dlabe z nosu, ale i žere...

    OdpovědětVymazat
  15. Řešíme stejné: holuby z nosu i týrání zvířat. Holuby si to naše zvíře strká do pusy. O týrání zvířat jsem psala, je mi z toho zle a zůstává mi to dlouho v hlavě. Souhlas - trapiče bych týrala taky. Platinová je super!

    OdpovědětVymazat
  16. No sláva. Mám Tě u sebe pod názvem blondýna, takže teď je to jasná tutovka.

    OdpovědětVymazat
  17. Krásně jsi popsala březen. Máš úžasný dar slova, obdivuji to. Barva ti perfektně sedí.

    OdpovědětVymazat
  18. Dnes jsme si udelali prvni letosni ohynek

    OdpovědětVymazat
  19. Měsíc zhodnocený tvým neopakovatelným způsobem!

    OdpovědětVymazat
  20. Jsem pejskařka, už jsem to tu psala. Miluji naše tři pejsany a zvířata celkově. Jistě se nebude nikdo divit, že mám právě ta zvířata daleko raději, než mnohé lidi, co snad ani lidmi nejsou. Těch hrůz z poslední doby o týrání pejsků, je už na mě moc. A co všechna ta zvěrstva, co nikdo nevidí. Nevím, co mám dělat. Jinak ty i Soptíček jste kočky.

    OdpovědětVymazat
  21. K tomu holubaření mě napadl starý oblíbený přípodotek Jiřího Voskovce: "Zase máme jiný libůstky, jak říkával Jack Rozparovač" . Myslím, že holubi vbrzku odlétnou, jako když do nich střelí...

    OdpovědětVymazat
  22. Hezké ohlédnutí za březnem. S těmi holuby jsem si myslela, že je krmí ne doluje Jinak dcera se ve škole učila, že je zdravé je jíst, ale podrobnosti neznám, přišlo mi to nechutné

    OdpovědětVymazat
  23. [12]: A já se na to moc těším, mnohokrát je skutečně dobré se zastavit a probrat si zpětně, co člověk za ten uplynulý čas udělal, neudělal a co by rád ještě vytvořil

    OdpovědětVymazat
  24. Simčo, moc, moc Ti to sluší, barva je nádherná.

    OdpovědětVymazat
  25. Koníčky se u dětí mění velmi často a tak i to holubaření Soptíka přejde. A nebo nepřejde a pochopí, že to není košér a je potřeba své záliby skrývat.Jarní střih travin, hlavy, povídání se srnkami, to je super. Už se těším, že zítra vyrazím na zahradu.

    OdpovědětVymazat
  26. Soptíček má kukadla jako panenka platinová blond je moc fajn! Člověk musí projít celou paletu barev, aby se nakonec vrátil k té jediné já taky na hlavě měla kde co..

    OdpovědětVymazat
  27. Hezké shrnutí měsíce a ty jsi opět blondýna jak se patří! Soptíčka holubi období přejde, neboj - najde si nějaký jiný nešvar Zahrada je parádní, jak že žurnálu

    OdpovědětVymazat
  28. Pět hodin barvení, no panejo! To už by byla blondýna vskutku z každého

    OdpovědětVymazat
  29. [25]: [18]: To mě taky pak napadlo, jestli, chudinky, neumřely žízní. Nu což... Už se na to místo dokážu podívat, takže nakoupím nové a budu doufat, že přežijí.

    OdpovědětVymazat
  30. Že březen skončil, jsem velmi rád, ještě duben a budu to ještě veselejší.

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.