středa 2. listopadu 2016

Ohřejeme se...

...a jsem tu opět na italské téma a tentokrát si vezmeme koupací čepici, ta se zde totiž nosí povinně včetně mužů, všichni mají stejnou startovací plochu, všichni totiž vypadají jako debílci.
V září jsme přistáli na ostrově ISCHIA a naše první cesta vedla k moři, já to tak mám v každé destinaci, do zahraničí nejezdím k bazénu, těch tu máme v Čechách mnoho, k moři jezdím za mořem....jak to říct kulantně...byl to šok, nepěkná pláž, plná slunečníků, hlava na hlavě a moře nic moc. Zklamání smylo posezení v kavárně u kávičky a zjištění, že u hotelu máme bazén, ale né s chlorovanou vodou, ale s vodou minerální, která vyvěrala z teplého pramene.
ISCHIA ...jde o osmý největší ostrov v Itálii a největší ostrov v Neapolském zálivu a je vulkanického původu. Sopečný původ se na ostrově projevuje v mnoha různých formách. Jsou to především termální prameny, fumaroly - přírodní vývěry horké páry, přírodní sauny a horké písky. Na ostrově vyvěrá více než 100 pramenů o různé teplotě, je zde nespočetné množství míst (vany a bazény), které umožňují koupání v minerální a termální vodě o různé teplotě od 37 až do 39 °C.
Pro ostrov jsou charakteristické termální lázně, obvykle se jedná o kombinaci tzv. římské sauny, různých bazénů s termální vodou a bazénů s mořskou vodou nebo písečných pláží, bohaté subtropické zeleně a zajímavé architektury.
Zvu Vás do termálních parků, protože těch jsme si skutečně užili a bylo to velice luxusní hýčkání...





19 komentářů:

  1. Tak jsem se trošku ohřála    , nádhera    Já myslím, že to mé dítě taky bude klepat kosu, dnes vyrazila na zpáteční cestu, letí do Šangaje a pak do Říma a z Říma až v sobotu....Včera taky posílala fotky s azurovým mořem, no paráda   

    OdpovědětVymazat
  2. Také bych se nechala luxusně hýčkat, obzvláště v tomto hnus počasí   

    OdpovědětVymazat
  3. Taková krása... asi vím, o čem se mi bude zdát

    OdpovědětVymazat
  4. Moc prima fotoreportáž V Itálii jsem byla před pár lety, na Gargánu. Teď už děláme jen Chorvatsko.

    OdpovědětVymazat
  5. Šmankote, to mi děláš naschvál      já chci taky, ale asi se už nikdy nedočkám

    OdpovědětVymazat
  6. Ischia...viděli jste starší americký film Nebožtíci přejí lásce s J.Lemonem?

    OdpovědětVymazat
  7. Tak s povinností nosit koupací čepici bych měla asi trochu problém, mám takové háro, že nevím, jak bych to pod ní všechno narvala! A vůbec, koupací čepici jsem odmítala i na vysoké při hodinách plavání, je jaksi... neslušivá. Ale co bych zmohla, když by se to muselo, tak bych zkrátka musela.

    OdpovědětVymazat
  8. Kdo bzl na Ischii mluví o ní jen v superlativech a vidím že nelžou! Tam jsem se zatím nedostala, ale nikdy neříkej nikdy.. Takové rozmazlování bych si dala líbit.. kvůli tomu se tam jezdí, za mořem musíš jinam. Tak zas příště!   

    OdpovědětVymazat
  9. Tak termální bazénky, to by se mi líbilo. Taky jsem byla v září poblíž Itálie, na Sicílii. Moře bylo úžasné a do obyčejného bazénu jsem nešla. S termálními prameny by se mi moc líbilo.

    OdpovědětVymazat
  10. Máš moc hezký zimní kabátek. Ty termály musely být špica   

    OdpovědětVymazat
  11. Tak jsem se tak vžila do těch fotek, že asi o víkendu na dva dny vyrazím užít termální koupele . Na toskánské termály to mám sice blíž, ale tam se to teď dost "klepe".

    OdpovědětVymazat
  12. [2]: Já jsem byla jednou v březnu v Egyptě a ještě týden po příletu jsem se klepala zimou

    OdpovědětVymazat
  13. [5]: Já letos zvládla oboje a bylo to nádherné každé jinak   

    OdpovědětVymazat
  14. [8]: Bez koupací čepice Tě do vody nepustí, plavčíci si to hlídají, konkrétně u našeho hotelu by Tě vypískal    moje kamarádka má taky strašně moc vlasů a dala to...to válení v těch vířivkách je tak exkluzivní, že i ta čepice za to stojí

    OdpovědětVymazat
  15. [9]: Ale moře je tam taky nádherné, byli jsme v oblasti nádherné na procházky, ale dál bylo moře kouzelné, s teplými prameny, kdy jsi stála v teplém písku a probublávala teplá voda...celé to bylo nádherné, moc na to vzpomínáme

    OdpovědětVymazat
  16. [10]: Tak Sicílie je můj další cíl...

    OdpovědětVymazat
  17. [12]: Luci, nádherně si to tam užij...protože já jsem si to neskutečně užila, budu po této rozkoši toužit dál   

    OdpovědětVymazat
  18. Slast a nádhera. Proč já se v dnešní době bojím do těchto jižních lokalit. Možná, že za to mohou i média. Mám pocit, že už tam není nikde bezpečno. Manžel mne nechtěl pustit ani na jeden den do Německa. Ale nedala jsem se a byla spokojená.

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.