středa 2. ledna 2019

Blondýna o nákupech ....



Baví mne číst rozhovory, ráda sleduji setkání reportéra a významné osobnosti. 
Pravidelně v těchto dialozích padá věta  CO NEJDRAŽŠÍHO JSTE SI KOUPIL ?
Auta, domy, destinace za hranicemi všedních dní, hodně mladá milenka nebo milenec,
tak zní většinou odpověď.
Zamyslela jsem se, co bych mohla na toto téma říci, nelhat  a pochlubit se.
Ano, už to vím.  ČTYŘI FROTÉ RUČNÍKY.

Ve své domácnosti to má blondýna rozdělena následovně. Pro návštěvy a miláčky vždy do koupelny připraví hodobóžové ručníky. Každá ženská i sebevětší kámoška zrentgenuje tři věci :  záchodovou mísu, elektrickou či plynovou varnou plochu /  či lidově kamna, ale zase nechci, aby to vyznělo, že vařím na táborákovém ohni / a ručníky. I podle ručníku může být hospodyňka ve vteřině za cuchtu.
Další kategorie jsou ručníky běžné potřeby a na posledním místě s oblibou pravím, utřu si ruce od hlíny do vyřazených, tvrdých a jinak opraných ručníků, které do nadpozemsky lehoučkých mají již daleko.
Ve skříni se hodobóžové ručníky tenčily a já se uvnitř třásla na nákup nových.
Miluji plné regály bytového textilu. Těch barev, struktur, materiálů, ráj pro oko, pro hmatové smysly,
nejraději bych se rochnila, skákala a jinak se ovlažovala novými nebesky měkoučkými látkami.
Nejsem dokonalá, nepotřebuji vše v dokonalé souhře, nepůsobí to tak prvoplánovitě.
Oooo a jsou slevy, tetelilo se mé nitro.
Vybrala jsem čtyři froté ručníky a na malých, docela malých štítcích jsem si přečetla cenu 65 kč.
Je to fajn, ani jsem nemusela lovit po kabelce brýle. A ta cena !!! Určitě vyprodávají sklady.
Paní prodavačka se příjemně a profesionálně usmívala, aby né. Obchod zel prázdnotou, jen blondýna nechápala, proč všichni nenakupují ? Blázínci, taková skvělá příležitost.
V momentu potvrzení částky mi začal vyzvánět mobil a můj drahý si začal sypat po hlavě metráky popela. Omluvy, láskyplná slovní spojení, včerejší den se nám nevydařil.
Všechno, všecičko to doženeme, celý víkend bude náš, pod peřinou či bez ní.
Odkrvil se mi mozek, odplavilo se racionální uvažování / když vzplane stará stodola, co si budeme vykládat, není to táboráček, že ! / a já jsem spěšně potvrdila částku na terminálu.
Odcházela jsem domů s pocitem vynikajícího nákupu a asi si ještě skočím na kosmetiku.  Toužím, nééé, já chci  být dokonalá, musím být pro mého milého nejkrásnější. Dokonalost jednou skončila ve vteřině, kdy se mne drahý přeptal, proč mám obočí jako teta ze Sovětského svazu ?
Zkrátím to, na zem mne přikurtoval aktuální výpis z bankovního účtu.
Za čtyři froté ručníky jsem zaplatila celkovou částku 2600 korun českých. Jeden měkký lajntuch  mne vyšel na kouzelných 650 kč.  No to si dělají kozy, nééé ?
Vlítnu tam a udělám jim z toho kůlničku na dříví.
Ano, vřítila jsem se, ale s brýlemi, abych viděla na vlastní dvě oči a dvě skleněné čočky, že na etiketě je dnes napsáno, že ručník bez slev natvrdo stojí 890kč.
Hanbou a vlastní debilitou bych se propadla.
Několik let jsem se na můj nejdražší nákup v životě chodila jen dívat. Několik let jsem je v almaře jen hladila a ležely zde jako memento.

Vstoupili jsme do Nového roku plní radosti a očekávání.
Ráda bych dostála své pověsti a proto začínám prvním článkem v duchu CO MNE NEZABIJE, TO MNE POSÍLÍ.
Člověk se učí celý svůj život, mnohokrát si nabije čumák, ale jen pokud je schopen získat nadhled a s humorem zhodnotit, pak vyhrává.
Jo a ručníky už jsem z almary vytáhla, jen když se do nich někdo utírá, nezapomenu říct, že jsem je koupila na vynikající slevě. Detaily záměrně nešířím ....




55 komentářů:

  1. Už před mnoha lety jsem si vysnil svůj vlastní extravagantní a tehdejšíma očima zcela protismyslný obchod, kde by se prodávalo výhradně české zboží (takové obchody se po létech ťukání na čelo jako velká móda a maketingový vynález opravdu objevily) a kde by jako hlavní obchodní slogan platilo: "U nás vás nebudeme urážet slevami!". Aby ovšem moji zákazníci mohli naplnit svou odvěkou nepotlačitelnou touhu nakupovat rebelsky za ceny odlišné od "normálního nakupujícího davu", umožnil bych jim popustit uzdu jejich individualitě a nakupovat aspoň "v akci", kde by bylo zboží k mání za výrazně vyšší ceny, než je obvyklé. Tenhle obchodní model se sice zatím masově neuplatnil, ale přijde to, to jsem si jistý, a o Čerfovi se bude zaslouženě mluvit jako o Konstantinu Ciolkovském českého obchodu, protože on to "už dávno předvídal a vypočítal" :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evidentně jsem se stala předskokankou a nakupuji v akci výrazně už tak předražené zboží. Ale já jsem fanda lidí s velkými sny !

      Vymazat
  2. Simčo,
    první pracovní den v novém roce po poledni jsi mě pobavila ;-)
    Já vím, ta částka, by mě také dostala do kolen, ale co jiného už zbývá než se tomu zasmát !
    Já si zase nechala jednou vyrobit nejdražší deku mého života a od té doby, můj muž prohlašuje, že tohle byla poslední deka , co jsme si koupila!
    Mám totiž trošku pro deky slabost;-)
    Tak přeji v novém roce hodně výhodných nákupů ve slevách ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes se směji vlastní blbosti a už skutečně nezbývá než to neopakovat.
      Jsem velice roztržitá a tuto vlastnost musím celý svůj život kočírovat a halt se nezadařilo.

      Vymazat
  3. Simi, to by mě asi kleplo. Před pár roky se mi stalo něco podobného, ovšem částka byla proti té tvé zanedbatelná. Rozbila jsem si v práci hrníček a šla si koupit nový. Vybrala jsem si takový baculatý, cena příznivá, dlouho jsem neotálela a šla k pokladně. Tam se mi trošku protočily oči z ceny, ale zaplatila jsem ho a do práce jsem si vzala jiný. Do toho drahého dělám kávu snaše. Poučení, bez brýlí do obchodu nechoď.
    Včera jsem si ve slevě objednala zimní bundu, tak mi drž palce, abych ji nemusela vracet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se přiznám, nepřisuzovala bych to až těm brýlím, nejsem tak slepá, jsem spíš tak roztěkaná.

      Vymazat
  4. Ta to je na pepku -D. No, já platím všude hotově, takže bych to tam mohla nechat hned. Jsem pro druhé nepochopitelný úkaz, neb platební karty nevlastním a běžný účet také ne a na sociálních sítích být též nechci. Jak říkám, trochu pro někoho mimochodník,ale já jsem vpoho. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podívej, to tak prostě máš a je třeba to respektovat. Pokud bys ještě chodila pracovat, nezbylo by nic jiného než si účet zřídit, protože dnes se už výplata zasílá na účet, hotově to bývá většinou jen na černo.

      Vymazat
  5. Na druhé straně tě mohlo potěšit, žes nakoupila v akci :).
    A proti ručníkům v Harrods tuplem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tímto pocitem si přijdu nějak šťastnější.

      Vymazat
  6. Ahoj Simi, teda při té ceně jsem málem měla pepku!!! No, taky bych je nechala uložené ve skříni a chodila se jen dívat. Teď už si budu pro jistotu vždy vyndávat brýle z kabelky.
    Simi, měj se krásně a přeji vše nejlepší v novém roce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem se nikde moc nechlubila !... a jsou skutečně nádherně měkoučké !

      Vymazat
  7. No, stane se to! Možná je na vině absence brýlí, ale víc asi to, že člověk by takovou cenu u jednoho kusu ručníku snad ani nepředpokládal :-),takže cenu ve slevě bere výhodnou,ale reálnou. Ale kdyby se Ti to nestalo, tak bychom si zase krásně u Tebe nepočetli :-).
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řekla bych, že absence brýlí je chabá náplast, je lépe říci, že jsem přemýšlela úplně jinou partií těla než bylo zrovna třeba !

      Vymazat
  8. Simčo, to jsem dnes potřebovala, zasmát se a od srdce. Ale přiznám se, že bych to také rozdejchávala hodně dlouho. No, ale nakoupit ve slevě se vyplatí, vždyť jsi vlastně pár set ušetřila. :o)
    Tak slevám zdar a krásné dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Smát se, votom to je. Když už to člověk pohnojí, musí si to prostě přiznat!

      Vymazat
  9. Simono, směju se (když to nešlo z mého účtu, to se to směje, že...), ale dost dobře bych mohla dopadnout stejně - bez brýlí vidím taky prd a občas jsem líná je vyndavat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nosíš sebou po nákupech na rozdíl ode mne mozek !!!

      Vymazat
  10. Já nakupoval sám chodit nemůžu ani pro chléb. Nevím jestli stojí pět nebo padesát korun. Zato vím, že malá sklenička pravého kaviáru z jesetera stojí 2500 Kč.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je třeba mít vkus, nač se zatěžovat chlebem, když smyslové pohárky přemýšlí nad kaviárem !!

      Vymazat
  11. Stalo se mi něco podobného s klobáskou. Taky jsem až z výpisu z účtu zjistila, že mě stála neuvěřitelných 350kč. V době, kdy jsem vydělala sotva na gothaj :) Ani mi pak nechutnala!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takhle drahou jsem nejedla ani pravou maďarskou čabajku.
      Jsem ráda, že nás obyčejně neobyčejných je víc, vlastně se cítím dobře v tak skvělé partě !

      Vymazat
  12. Tak už se bavím v novém roce (promiň, ty ses nebavila). Jen mi to připomnělo příhodu mého bratrance, kdy nakoupil v Kauflandu za deklarovanou cenu 9,90Kč/kg žampionů. Nebyl hamoun, koupil jen kilo, zatímco ostatní vozili plné košíky pytlů s žampiony. Na pokladně byl upozorněn, že kilo stojí 99,--Kč za kilogram, prý došlo omylem k chybě. Trval na ceně, protože chyba ho naprosto nezajímala. A tak jako jediný zákazník odcházel s kilem žampionů za desetikorunu. Ostatní vše vysypali zpět.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bratranec je teda frajer...:D

      Vymazat
    2. Přiznám se, takové lidi mám moc ráda, nosí mozek sebou a dokáží skvěle zareagovat !!!

      Vymazat
  13. Viděla jsem jednou na trhu papriky za 12,90kč, no nekup to :-) Byly to ty bílé, mňam zbožňuju je, už jsem se viděla jak se s nimi cpu :-) Dejte mi kilo ... byl jich plný pytlík ... máte to za 129kč, usmíval se trhovec ... nechala jsem mu je na pultu! To bylo v době, kdy ještě nebylo moc zvykem psát cenu za 10dkg, dnes to vidím běžně, ale už jsem chytřejší, snad :-) Zdravím ze zasněžených kotárů :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za tyhle praktiky byly hodně kritizované markety, protože lidé byli zvyklí na míru jedno kilo. Když mi přijde kontrola, všechno musí sedět, jsou za tohle pěkně mastné pokuty.

      Vymazat
  14. Simi, tvůj příspěvek jsem četla včera ráno a odpoledne jsem se dostala náhodou v Praze do OC. Vybrala jsem si šaty, sedly mi hned troje. Ve slevě, pochopitelně... Tebou poučena, vytáhla jsem brýle, aby se před celkem příznivými částkami neskrývalo ještě číslíčko...
    Takže díky, mám hezké šaty, ale ujišťuji tě, že snad každému se stalo něco podobného, jako tobě.
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak v případě šatů je vynechání jedné desetinné čárky povinnost, protože nové šaty jsou radost. V případě ručníků je to ostuda.

      Vymazat
  15. Tak ta pointa mi došla okamžitě, ale spíš by mne zajímal nějaký recept, jak udržet ručníky hebounké a měkoučké. Máme tvrdou vodu a ať dělám co dělám, za pár vyprání jsou tvrdý a nedá se s nima utírat. A to dávám aviváž, zkoušela jsem i ocet a nic.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možno tá aviváž je problém, okrem tvrdej vody.. vraj sa aviváž do prania ručníkov nemá pridávať.

      Vymazat
    2. Jednoznačně sušička. Mám sedm let sušičku a od té doby nemám jediný tvrdý ručník.
      Je to zřízení, které mi usnadnilo život, nežehlím a prádlo vypadá včetně ručníků skvostně.

      Vymazat
    3. Moje dcera je ekologicky založená, aviváž nepoužívá a ručníky má tvrdé !

      Vymazat
  16. Nicméně k tvé otázce Co nejdražšího jsme si koupili. Tohle nebyl nákup, nýbrž návštěva v pražském kadeřnictví (žádný vyhlášený salón, normál obyč kadeřnictví v OC Anděl) nechala jsem se ostříhat a obarvit plus melír a když mi na talířku podali účtenku jen mi spadla sanice. To způsobila cena 2500 Kč. Sbohem kožená bundo.... Ale musím říct, že to byly skvěle investované peníze a ten povznášející pocit když jsem tady v gubernii šla a ženský se mne na ulici ptaly kde mi udělali tak skvělej zástřih a barvu. A to bylo podotýkám deset let zpátky, kdy nejvyšší částka kterou jsem za vlasy utratila bylo 350 Kč. Takže jsem jim s radostí říkala že doma v Praze. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybych zde napsala částku, kterou jsem dala u kadeřníka ... raději ne.

      Vymazat
  17. Tak to opět, Simčo, nemá chybu :o) Jak já už se těším na tu tvoji knížku, ty umíš tak skvěle vyprávět :D
    No, a při zjištění finální částky by mne asi křísili....., ale co, žijeme jednou a už s chybami nebo bez nich si to musíme pořádně užít, ne? :D
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi nejdůležitější je přiznat si, že jsem jen člověk.Že chybuji, samozřejmě, v dané situaci to bylo na pár facek, jenže co si pomůžu ?
      A udělat si na začátku roku ze sebe prču, přeci právě tohle dokáže polidštit a shodit ze sebe pachuť z tak dokonalého nákupu.

      Vymazat
  18. Blondýnko, pobavila jsem se. I já mám podobné zkušenosti :-) A přiznávám, že hodobožové ručníky nemám. Asi se mi povedlo občas koupit nějaké kvalitní, takže teď jsem vyřazovala pořád hezké po dvaceti letech, protože už mě nebavily a dávala do dalšího kola do kontejneru pro potřebnější. Měj hezké dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono také bude obrovský rozdíl právě v té kvalitě, v tom, co se dnes vyrábí a co se vyrábělo před dvaceti roky. Dnešní konzumní společnost kvalitu nepotřebuje, víc a víc hromadit, to je oč tu běží. A rychle vyměnit, za nové.

      Vymazat
  19. Aspoň máš luxusní ručníky za luxusní cenu... :-D:-D:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V této cenové relaci poprvé a naposledy v životě.

      Vymazat
  20. Ty ručníky snad osobně šil sám mistr Armani? Za takovou cenu jsem je ještě neviděla! Dívala ty ses pořádně? Třeba jsou obšité zlatou nití :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby byly alespoň obšité zlatou nití !!! To bych si na ně nechala vyrobit speciální vitrínku.

      Vymazat
  21. Ať se propadnu, jestli každý nemá nějaké takovéhle trauma za sebou, větší nebo menší! :-D Úplně chápu každé písmenko z tohohle příběhu, včetně toho zbožného uctívání v almaře. A hláška, že jsi je koupila ve vynikající slevě, mě opravdu pobavila :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také si myslím, že každý z nás má za sebou nějaký ten propadák, možná v tomto kontextu mé ručníku budou jen maličkost.

      Vymazat
  22. Díky ti, Blondýnko, náramně jsem se pobavila! Trochu mi to připomíná mé nákupy v obchodě s oblečením, kde je na etiketě kromě české ceny i cena v dalších evropských měnách. No nepřekoukla se já debil o řádek a nekoukala na polské zloté? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, etikety v evropských měnách jsou skutečný oříšek a bez brýlí a pořádného očumu už do toho nejdu, též se mi několikrát stalo, že jsem byla nadšená, ale úplně z jiné cenové relace !

      Vymazat
  23. "jinak se ovlažovala novými nebesky měkoučkými látkami"! Koniec citátu.
    Mám podobné m§kké veci v hojnej ponuke, podávam - nie prodávam - so zlavou...a ako prídavok aj s láskou!

    OdpovědětVymazat
  24. Ty jsi měla ale silný důvod k roztěkanosti a nesoustředění Simi! Jinak by sis všimla, když pominu, že jsi letmým mrknutím oka zaregistrovala částku 65,-Kč, celkové hodně vysoké částky při platbě kartou. Tím chci říct, že vlastně za ten drahý nákup nemůžeš :o). Vždyť kdo byl nebyl roztržitý, když se zdálo, že roztržka bude tak krásně zažehnána.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ten krásný usmiřovací víkend, stál za dalších třeba třicet ručníků.

      Vymazat
  25. Cháá chááá :-D Toto mě fakt dostalo. Kdyby se mi podařil takový "výhodný kup", na místě by to se mnou švihlo...

    OdpovědětVymazat
  26. Mila Simco, odesel mi mobil, ani obraz ani zvuk, tma.. tak jsem se vydala do jablickove prodejny. Pred tim od syna zjistila, co ma model umet, parametry apod.. hezky jsem to v prodejne velmi ochtnemu mlademu muzi tlumocila. Jeste nejdulezitejsi vec, prece barvu mobilu a barvu obalu! Ok, beru :).. mladik namarkoval cenu a ta byla Hohoho, 25 tisic.. tak jsem polkla, pozadala o strpeni a sla si k nam do kseftu pro penize.. a to jeste jako perlicku uvadim, ze pri pretahovani dat ta stara mrcha v rukou mladika ozila a spolupracovala bez chyby.. tak doufam, ze to s tim mobilem uz doklepem do smrti, moji i jeho :-) pa lenka kocka

    OdpovědětVymazat
  27. Simi, já věděla, že nezklameš ani na nový rok. Kdyby to nebyla tragédie na účtě, nemohla bych ten smích asi zastavit...To je fakt kup za všechny prachy...ale zase- neměla bys na co vzpomínat, o čem psát a hlavně- kdo to může říct, že i za lajntuchy je ochotný pro blaho návštěvy čtvrt výplaty vytunelovat účet :o)
    Ale přeju, ať máš dny jen bez přešlapů . Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
  28. Blbá souhra bezbrýlové chyby a náhlého telefonátu...
    Já v životě utratila mraky peněz, ale co mě pálí nejvíc, co si budu pamatovat, to jsou spodky.
    Za ty prachy by měly být minimálně pod prsa a s nohavičkou a místo toho je to krajkové nic, co člověk zmačká do dlaně a ani kousek nečouhá...
    Kdepak, já bych si to v životě nekoupila, jsem zvyklá nosit spodky tak za dvacku a za třicet, když se rozhodnu připlatit za velikost.
    Tohle kupoval bývalý, on to rád...
    Za pětikilo.
    Milá Simi, Tvoje ručníky jsou aspoň vidět, je to hmota a navíc vydrží. Moje spodky ani vidět nejsou a do té dlaně se vejdou oboje dvoje. I ty černé i ty bílé.
    A ano, pětikilo za kousek...
    V době, kdy jsem si nesměla koupit sprcháč za třicet, protože to je drahé, stačí mýdlo, to je za dvanáct...

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.