čtvrtek 22. listopadu 2018

Spolu u první svíčky ....


Každý den slýchám, že je internet zhouba, sociální sítě z nás dělají opičky a blogeři jsou skupina podivínů. Pár z nich, z masa a kostí jsem letos potkala. Je to druh lidí inteligentních, příjemných a setkání s nimi mne obohatila, toužím po dalších.
A s těmi ostatními bych se velice ráda setkala příští adventní víkend, kdy rozsvítíme první svíčku a začne čas milých setkání, rozjímání a shledání.
Jak by mělo takové blogové setkání vypadat ?
Přijměte, prosím, mou  VÝZVU  a spojte svou energii s ostatními, dodejte jim sílu, potěšte je svou přítomností.
                

               Můj vánoční příběh

Spisovatelé pište své povídky, své příběhy, eseje, fejetony. Fotografové nechť se pochlubí nějakou krásnou fotografií s tématikou vánočních svátků. Básníci vytvořte verš, který obejme každého z nás. Malíři namalujte obrázek.
Kuchařky podělte se, prosím, o své výtvory. Skandalisti, svlékněte se a vyfoťte se přitom. / doporučuji doma u adventní věnečku, nikoliv venku /
Připojte se, spojte se, všichni blogující, komentující a třeba jen pocestní, je jedno kdo, přidejte se.
S prvním adventním víkendem, tedy 1. a 2. prosince se budu těšit na krásná vyprávění, vaše příběhy, vaše sny a vše bude mít společný jmenovatel ... Můj vánoční příběh.
Ti, kteří nemají blog a rádi by se zúčastnili, nabízím své stránky, kde příspěvek zveřejním.
Těším se, že každý z vás přispěje s maličkostí, s troškou svého já a bude mít snahu potěšit ty ostatní.
Ať knot první adventní svíčky příští týden hoří dlouho a mocně a dává znát, že právě tato setkání obohacují a těší mnohé z nás.




28 komentářů:

  1. Geniální nápad!
    A jsem jednička?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mirečku, jsi první a já se za týden těším na tvůj příběh ...

      Vymazat
  2. Hlásím se hrdě do skupiny podivínů, proto zapálím svou první adventní svíčku s Tebou. Skvělý nápad, těším se. Těším se na to, co ze mě vypadne, a těším se na počiny ostatních. Po pravdě, to víc:-).
    Jindra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebojím se, myslím, že jako vždy překvapíš. A nejen svou evidentní odvahou ...

      Vymazat
  3. Milá Simi, já budu daleko, Basilej, Freiburg, Colmar a Strasburg - ale v duchu budu s vámi.A jestli jsem na bronzovém místě, nevadí. Medaile za třetí místo taky dobrá. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Užij si cestování i ta myšlenka se počítá.

      Vymazat
  4. Tak tos vybrala pro mne špatné téma i čas. Tak snad s tématem bych se ještě nějak srovnala, ale odjíždíme v sobotu na chatu pro předčasného ježíška. Psí pánbůh mne vyslyšel a přiveze mi chovatelka štěníka dandíka. Takže tím pro mne končí celé adventní přípravy, snad během příštího týdne stihnu truhlíky a natáhnout světýlka. Tudíž asi nebude vůbec čas něco tvořit, byť ta svlečená fotka s adventním věncem je hodně lákavá :-D :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Samozřejmě, že když nyní běží akce s kalhotkami, moc by jsi se mi líbila s kalhotkami u věnečku a bez věnečku ... ovšem ty už příběh máš, nového psa, tak ho nafoť !

    OdpovědětVymazat
  6. Simi, krásná výzva, snad něco sesmolím. Ale určitě si moc ráda přečtu Vánoční příběhy ostatních.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zapoj svůj panenkový svět a bude to zase maličko jiný pohled a příběh.

      Vymazat
  7. Skandalista nejsem (i když dnes jsem šla do práce se dvěma culíky a to na velké haló v práce úplně stačilo :D), zkusím něco vymyslet :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na tebe se milá copatá Procházkovic hodně těším, vím, že to nebude rozhodně nuda.

      Vymazat
  8. Je to pěkná výzva, snad to zvládnu. Ještě nevím jak a čím, ale ? Zkusím to.
    Hezký víkend, Simi!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec není důležité jak, ta sounáležitost se může vložit do jediné fotky.

      Vymazat
  9. Simčo, to je báječný nápad. Pokusím se zapojit a uvidím, co uvidím. :o) Těším se i na ostatní příběhy.
    Přeji krásné dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvělé, báječné a vůbec se příští týden nebojím, tvé fotky řeknou mnohé.

      Vymazat
  10. Tak rovnou posílám - napsala jsem to dětem, aby věděly - proto to oslovení(Naďa je má nejstarší) atd.

    Nadi první Vánoce

    Při prvních Vánocích Ti samozřejmě nebyl ještě rok, zato jsi byla dost velká na to, aby ses mohla radovat z ozdobeného stromečku. Podle toho byl nazdobený, včetně jakýchsi bílých péřových řetězů, živých svíček, prskavek atd. atd. atd.
    Štědrý večer proběhl v pohodě, na Boží hod – tedy první svátek vánoční – šel večer táta donést dárky dědkovi a Věře (babičce), zatímco Naděnka zase chtěla „svítí, svítí“. Tak hodná maminka zapálila svíčky a s Naděnkou na ruce stála u stromečku, který svítil. A za chvíli už plápolal. Neb ony krásné péřové řetězy od svíček chytly. Hele to byl šrumec. Naštěstí byl stromek v pokojíku, takže jsem dítě operativně okamžitě vrhla do postýlky a uhasila stromek plenou. Minimax jsem doma neměla, ostatně nemám dodnes. A kdyby dnes hořelo, nemám při ruce ani pleny. (A až je případně posléze při ruce mít budu – jakože pro sebe - tak mi budou houby platné, protože to budou nějaké inkontinentní papírové jednorázovky, nikoli pleny bavlněné látkové, které jste jako mimina měla, a jimiž šlo uhasit.)
    Jistěže jsem do tohoto dne patřila k těm, kteří říkali: „Jen naprostýmu idiotovi může chytit vánoční stromek. Daj‘ si ho, blbové, k zácloně, zapálej‘ svíčky a ještě se divjej‘.“ Neb v televizi takových případů ukazovali…No zařadila jsem se k nim taky. Tedy na televizním, jen idiotům. (Poznámka autorky, tedy moje, k „divjej´“: jistěže gramaticky správně je DIVÍ; hovorově by se psalo DIVĚJ, ale DIVJEJ je tak úžasné, že jsem si nemohla pomoci. Z čehož vidíte, že i matka, milující češtinu, má v této oblasti slabosti.)
    Obecně bych navíc řekla, že tímto začala naše tradice – stromek nepřežije druhý svátek vánoční. Tedy Štěpána. Sice se asi 3 roky na Vánoce se stromkem nic nedělo, ale pak jste ho – buď na první, nebo na druhý svátek – vždycky některá srazila. A když už jste byly dost velké na to, abyste jej nesrážely, svrhávala ho Blekynka. Dokonce jsem stromek přivazovala ke garnýži; bez efektu. Srážení vánočního stromku a na Štěpána jeho odstrojení, vyhození a luxování rozbitých ozdob se stalo naším vánočním folklórem dobře na 10 let.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Boží ...mnohokrát děkuji, Tygřice, i když až za týden, ale i tak jsem ráda, že jsi se přidala !

      Vymazat
  11. Simi, jdu do toho, cáklá jsem dost a dost! Ještě nevím, jak to pojmu, slibuji - akty to nebudou!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už nyní se těším, nejsi cáklá, jsi držák !

      Vymazat
  12. Jímavé příběhy já neumím. Sorry.

    OdpovědětVymazat
  13. Obyčejně mě na tahle tematická psaní moc neužije, ale uvidíme, třeba se tentokrát zadaří :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Já v adventním čase pojedu do Vídně, ne však kvůli Vánocům, ale na výstavu. A také to bude později než 1. nebo 2. Ale rád si přečtu příspěvky :).

    OdpovědětVymazat
  15. Simčo, i já se k výzvě přidávám. Moc díky za prima nápad :)
    Petra

    OdpovědětVymazat
  16. Blondýnka, rada sa k tvojej výzve pridávam ... Pozdravujem, prajem všetko dobré a čarovný advent. :) L.

    OdpovědětVymazat
  17. Simčo, nechtěla jsem se původně připojit, nějak mne nic nenapadalo, ale nakonec dnes jsem i přesto dostala chuť zavzpomínat. Ale nedodržela jsem termín odevzdání :o)))).
    Měj se moc hezky.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  18. Simčo, pozdě a jinak i já :o))

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.