úterý 20. listopadu 2018

Potřeba vypnout ...


Utíkám sem ráda, pokud mám chvilku času a potřebuji vypnout.
Malé termální lázně Toscana v Saské Švýcarsku k takovému relaxu vybízejí, nejen krásnou procházkou po lázeňském městečku Bad Schandau, ale i příjemným ovalovaním ve venkovním bazénu, soustavě vnitřních bazénků s vířivkami. Pro všechny milovníky saunování je zde skutečně ráj.
Já jako marnivá blondýna ze všeho nejraději vyhledávám mořský svět. Jedná se o bazén s lehce slanou vodou, která příjemně nadnáší, navíc je teplá. Díky tomu si člověk v tomto nevlídném čase prohřeje nádherně celé tělo. Na dně bazénu i po stranách jsou zabudovány reproduktory, z nichž se line příjemná komorní hudba.
Na stěnách létají barevní motýli, příjemnými pastelovými barvami se mění hladina a při položení na hladinu hudba pomocí vody rezonuje a iluze dokonalá.
Krásný týden a zkuste také vypnout, protože pak máte šanci se usmát, poskočit a přežít vánoční masáž celého těla i duše.












36 komentářů:

  1. Nádhera! Prohřát kosti bych tedy opravdu potřebovala, v práci nám netopí, dvoje ponožky a tři rukávy to dnes jistily :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pracovat v takové nepohodě je hodně kontraproduktivní, protože to člověk nemyslí na nic jiného než až bude moct odejít!

      Vymazat
  2. Takový relax v mořském světě bych si také nechala líbit.Přeji Ti hezké dny. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hodně to pomůže srovnat tělo i duši.

      Vymazat
  3. Miluji relax ve vodě. Jen nějak nejsem naladěná na tyhle "společné" vnitřní bazény, nevím proč, mám v sobě zásek a tak je nevyhledávám, do sauny nerada. A tak si musím zase počkat na léto :o)). Avšak ten prostor venku je báječný, tam bych to asi snesla. Souhlasím s tebou, člověk má vypnout a ladit se vnitřně do pohody co to jenom nejvíc jde. Děláš dobře!
    Tak se měj hezky.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toto jsou skutečně lázně, Němci si potrpí na relax a pořádek. Není zde mnoho lidí a je klid, člověk má šanci skutečně vypnout na rozdíl od veřejných koupališť, to je skutečně veliký rozdíl. Tam já také nechodím.

      Vymazat
  4. Krásné místo k relaxaci. My jsme párkrát navštívili Bad Füssing a tam je také skvěle. Vypnout bych potřebovala, ale zatím to ještě nejde. :o)
    Simčo, prima dny Ti přeji. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Němci jsou před námi o prsa, umí stavět zařízení, kde člověk vypustí přebytečnou páru, odpočine si a nastartuje, my taková místa neumíme.

      Vymazat
  5. No koukám že kvůli té vyhlídce a výtahu v pozadí jsem propásla něco zajímavého. Já vodouch ... Ale poznávání nového místa mělo přednost... Tak si třeba ten výlet zopáknu tentokrát s rácháním. Bad Schandau jako město je velmi příjemné a dobře se tam sedí v restauracích. A ten výtah, to je fakt paráda ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Celé to lázeňské městečko se podařilo včetně okolí. Když je krásné počasí, procházky kolem Labe, lázeňská promenáda s příjemnými parčíky, samozřejmě Hřensko, tady se skutečně nádherně odpočívá.

      Vymazat
  6. Já si vlezu do vany, nohou si připouštím teplou vodu a čtu si.
    Motýly doma nemáme. Ani toho šatního.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty KOCÚRE jeden, nic jiného bych od tebe nečekala !!

      Vymazat
    2. Tak to jsme na tom stejně :-D.... co nejteplejší voda, plná vana a knížka. To je můj nejoblíbenější rituál!

      Vymazat
  7. Hmmm, tak to bych taky mohla. Budu si muset počkat po Novém roce, do Vánoc se v praci nezastavím. Ale pár dní relaxace si fakt umím představit.
    Simčo, užij si to. Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono stačí i pár hodin a člověk jede s novým mozkem domů, skoro novým ...

      Vymazat
  8. Já sice mírně zrelaxovala couráním kolem Oslavy a po Třebíči, ale tohle bych si dala líbit taky. Hlavně to podle fotek vypadá nepřecpaně (nesnáším v bazénu hlavě).
    Hezký týden i tobě

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, z tohoto důvodu sem ráda jezdím, není hlava na hlavě, klid, pořádek a dodržuje se zde ticho, pohoda a relaxace, že ti neřve kolem hlavy stádo nevychovaných idiotů, i když děti, ale musí dodržovat stanovená pravidla.

      Vymazat
  9. Nejprve také plaveme u maminky v příšku, tak jsme pro to jako stvořeni. A ve vaně někdo leží a čte, až má na prstech polštářky.
    Hned si pouštím Mapy, abych se podíval, kde ty lázně leží a jak to mám daleko...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se ve vaně nenaučila vyvalovat, ale v bazénu s teplou vodou ano, tam mohu.

      Vymazat
  10. Kruci, taky bych si poležel ve vaně s knížkou, ale bohužel nemám vanu. Zkoušel jsem si vzít knížku do sprchy, ale není to ono! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naše sny a touhy nejsou vždy vysypány okvětními lístky růží, sprcha je tělo zdravější !

      Vymazat
  11. Simi, víc jak stokrát jsem jela po dálnici na Dresden, kde je na tyhle lázně poutač... Snad tam taky jednou odbočím! To je fakt nádhera!
    Měj hezký den, H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus se zastavit ...nejen vozem, ale tělem i duší, dostane si ti skvělé odměny.

      Vymazat
  12. Vypadá to dobře. Věřím, že si tam krásně relaxuješ. Musím přiznat, že jsem letos odpočívala v lázních na Slovensku i v Maďarsku. Byl to hezký odpočinek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako mladý člověk tato zařízení nevyhledáváš, ale jako zdatný člověk středního věku je třeba si uvědomit, že takové cachtání hodí člověka do skvělé kondice.

      Vymazat
    2. Naprostý souhlas.

      Vymazat
  13. To vypadá úžasně. Určitě prima odpočinek. Zvlášť při té zimě, co se hlásí venku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám moc ráda, když venku padá sníh a já ležím v teplé vířivce, luxus.

      Vymazat
  14. Blondýnko, vypadá to tam krásně. No já si teď dopřávám masáže v Roudnici :-) Dojedu celkem bez problémů v autě na Moravu, dál ne :-) Dopřála sis zasloužený odpočinek. Měj hezké dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám tento ráj za rohem a to doslova, takže o velké ježdění se nejedná, naštěstí.

      Vymazat
  15. To je paráda! Podobná zařízení se líbí hlavně mému staršímu synkovi a jeho novomanželce, každou chvíli posílají fotky odněkud. Tady ve městě se začal budovat termální bazén, ale pak nějak došly nebo spíš vůbec nepřišly, peníze.
    Takže máme dvě velké díry u parku a asi se čeká až do nich naprší :-))

    OdpovědětVymazat
  16. Tak tomu věřím, že to je báječný relax, tam by se mi také líbilo, protože davy lidí v bazenu nemusím. Máš výhodu, že to máš za rohem ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
  17. To vypadá skutečně luxusně! Až na tu slanou vodu teda, tu já nerada :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Tím městečkem jsem jednou procházel při turistickém výletu Saským Švýcarskem. V nohách víc než 20 km a o vodním světě jsem bohužel nic netušil :).
    Znám to ale z jiných míst a vždy je to maximální pohoda a vůbec se nechce domů.

    OdpovědětVymazat
  19. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  20. My jsme si teď pořídili bazén se slanou vodou domů. Hodně příjemné. Je to sice trochu dražší na údržbu, ale jak projde voda určitými chemickými procesy, tak už je to na pohodičku a dá se s tím na klid poradit. :) A je to teda hlavně hrozně příjemné, když vás ta voda doma jen tak nadnáší, úplně stejně jako třeba v Itálii. ;-)

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.