úterý 2. října 2018

Rozsévač blbé nálady


Dokáže v kolektivech přesvědčit, že to kyselo je moc kyselý a bramborák je moc bramborovej.
Arogantní a povýšený obličej, gesta hodná Národního divadla, přesvědčení o své pravdě a argumenty školáka páté třídy. Imigrační politiku řešit koncentráky a Benátky ? Který idiot postaví město na bažině ? Pěkně zbourat, vysušit a stavět barák vedle baráku.
Několikrát denně jsem byla s takovými moudry konfrontována, několikrát denně jsem se otužovala po psychické stránce a trénovala v myšlenkách rychlou likvidaci.
Nesčetněkrát mou hlavu atakovala myšlenka o věčné nespravedlnosti.
Kolik lidí na světě by chtělo procházet ulicemi Benátek, nechat se unášet atmosférou, užívat si mořské klima a houpat své myšlenky jako na gondole ? Mnoho, ale nemají prostředky, nejsou dost vitální a sedí u obrazovek a sní. Touží po reji benátský masek při karnevalu, podívat se jen jednou do benátského zrcadla a lízat skvělou italskou zmrzlinu.
Rozsévači blbé nálady s narvanou peněženkou je lhostejno kde a kdy, uloví pár fotek, pronese pár celosvětových mouder a cestuje dál. Je trapný, je trapný, ale má na to dost prostředků, aby pohnojil, co se dá a zkazil, nač sáhl, byť jen chabou myšlenkou. 























Dnešní fotografie z cestovatelského deníku jsou pár dní čerstvé.
Kouzelné uličky najde v Benátské laguně v Jaderském moři. Souostroví Murano se proslavilo tradiční výrobou benátského skla a ostrov Burano  nepřehlédnete, je barevný, veselý a hravý  a komu to nestačí, má možnost zakoupit ručně vyrobenou krajku. / za pěknou raketu /
Přeji příjemný týden bez rozsévačů blbé nálady a hodně barev do podzimního depresivního počasí.

47 komentářů:

  1. Tyhle povýšené a arogantní typy já nemám ráda, neoslní mě, naopak, jsou k smíchu. Většinou je ignoruji, nestojí za rozčilování. Ty uličky jsou opravdu kouzelné, určitě bych se tam cítila dobře :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bohužel jsou v kolektivech nejvíc slyšet a nejvíc vidět, takže i pokus o ignoraci se stává zbytečný a narážíš a narážíš, bohužel.
      Uličky v prosluněném dni byly krásné, kávička se pila sama v takovém prostředí.

      Vymazat
  2. Blondýnko, připomněla jsi mi jednu bývalou kolegyni. Nikdo a nic jí nebylo dobré, tak negativního člověka hned tak nepotkáš. Myslím, že naštvaná už vstávala. Přitom je to velice šikovná a pracovitá ženská. Každý si občas zanadává, ale proč bych měla každý den otravovat lidi kolem sebe.
    Jsem z těch, kteří sedí u obrazovek a obdivuji, obdivuji krásné město jako jsou Benátky a hlavně obdivuji to, co naši předkové uměli postavit, postavit krásné město na laguně, které přečkalo i přes nepříznivé podmínky věky. Stojí to v současnosti hodně peněz a úsilí, ale přeji tomuto krásnému městu, aby se zachovalo i pro příští generace. Krásné a barevné fotografie pohladily moji dušičku, děkuji Ti za ně. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to mne nesmírně mrzí a cítím šílenou nespravedlnost, jsou miliony lidí, kteří prahnou po poznání a nedovolí jim peněženka nebo zdraví a spousta ignorantů, kteří na to mají a neumí to prožít.

      Vymazat
  3. Ale no tak - huš, Simí: jsi báječná silná ženská, nenechávej se otrávit blbostma. Určitě víš, že kůň je nebezpečný zepředu, osel zezadu a blbec ze všech stran.

    Hele já miluju fotky Tvé zahrady, jednak je to opravdu skvost, druhak to musí stát šílený práce a treťjak si k tomu vždycky vzpomenu, jak jsi při navážení šutrů z kamenolomu ztratila černé krajkové kalhoty; ovšem byly Ti vráceny nálezcem... Tohle jsou ty okamžiky, které Tě přece musí psychicky děsně posilovat. A jestli ne - tak věz, byl to báječný (anebo báječně napsaný) okamžik, na nějž musíš být hrdá.
    Tvá Tygřice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahá tygřice, svět kolem nás nemá nic společného s moji silou, ani s kalhotkami, které trousím.
      Já jsem neměla daleko pána poslat do prdele, udělal to za mne průvodce, kterému bouchly saze a dokonce velice hlasitě zařval./ jinak velice klidný typ /

      Vymazat
  4. Takovéhle lidi miluju... Nelze se jim vyhnout, třeba proto, že si nechci hledat jinou práci :-), ale mám na ně dobrý ochranný mechanismus. Vyslechnout, podotknout, jak je to všechno fakt na nic a jak to mají těžký, a začít je litovat. A oni pak obvykle obrátí, což považuji za své malé bezvýznamné vítězství, a já ukončím hovor a odcházím. :-)
    Fotečky jsou kouzelné. Příjemně vytrhnou z našeho podzimu. ;-)
    Měj krásné dny, Simi! Pa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento obranný mechanismus celkem chápu, pokud bychom spolu pracovali, žili či spolu museli sdílet život nonstop, to pak člověk musí být diplomatem, jinak by se z toho posral.
      Také se mi líbilo to " vytrhnutí", klidně bych si ho zopakovala.

      Vymazat
  5. Víš co je sranda? že těmhle lidem vlastně nic nechybí, a nebýt jejich věčného naříkání, tak by si žili moc hezky.. notabene výlet do Benátek! kolik lidí, co se tam nedostanou by s nimi měnili a užívali by si to na plné pecky, Ale jsou naopak lidi co se radují z mála, z každého pohybu, maličkosti a blbosti. Dovedou se bavit a smát. Nakonec i ty jsi holka poučená, tak víš svý. Snad sis ty Benoše užila? pa Lenka kočka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chybí jim pokora a nejsou šťastní.
      Budu upřímná, vím, podle sebe, že když je člověk nešťastný, nehledá chybu u sebe, pídí se po ní ve svém okolí a lidem dělá ze života peklo.
      Užila a v dalších článcích se víc rozepíšu, bylo to nádherné.
      Pěkné dni, milá Kočko !!! a napiš, až budeš mít chvilku, jak se máš, co děláš...

      Vymazat
  6. Jejda, takových lidí po světě běhá! A jeden by řekl, že největší koncentrace je vždycky poblíž nás :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na každém mém výletu za hranice všedních dnů ...nejméně jeden!

      Vymazat
  7. Z fotek na mne dýchla rozvernost barev, jásavost a úsměv mi hraje na rtech. Moc hezké.
    I já znám několik lidí, pro které je negativismus hlavní náplní života a s jednou takovou "kolegyňkou" na víkendových cyklovýletech jsme se my všichni ostatní rozešli. Ať bylo co bylo, vše špatně. Oni mají nejhorší pokoj, ty snídaně jsou strašné, to pití se nedá pít, jedeme moc do kopce, jedeme moc kilometrů... Na to již nemáme čas, abychom ho trávili s lidmi, kteří nemají z ničeho radost, vše kolem sebe jenom kritizují, nic nepochválí a jsou naprosto zapšklí. Tak ať se v tom svém marastu patlají sami.
    Hezké dny Simi.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedivím se, musela jsem takhle ze svého života vypustit dlouholetou kamarádku, ustrnula, přestala se posouvat, zabředla a život vedle ní byl šílený. Moc mne to mrzelo, ale nechtěla jsem být starý-mladý důchodce.

      Vymazat
  8. Simčo, také jsem se s takovými lidmi setkala a jednou to byl dokonce můj šéf. Přišel do firmy tzv. z ulice, praxi v oboru žádnou, ale vše věděl nejlíp. Vydržela jsem tam necelý rok a raději odešla. No a co se nestalo, když mu končila roční smlouva, už mu jí neprodloužili. Ale nelituji, dnes jsem moc spokojená.
    Fotky jsou nádherné, barevné, letní a vyzařuje z nich pohoda.
    Ten výše popsaný člověk tam byl s Tebou?
    Přeji příjemné dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, přesně takový idiot tam byl a když se ohlédnu zpětně, vždy se v nějakém zájezdu takový hňup najde.

      Vymazat
  9. Simčo, domky na fotkách jsou parádní a veselé, v takových snad mrzouti a povýšenci bydlet nemohou ;)
    No a s lidmi, to víš, to je potíž. Tedy jen s některými. O to víc si pak člověk váží těch svých milých blízkých :)
    Měj se prima. Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Italové v sobě mají horkou krev, sluníčko a svůj temperament ventilují, nemají čas to v sobě štosovat, rukama, nohama to ze sebe vypustí a usmívají se, my tohle moc neumíme.

      Vymazat
  10. To je nevýhoda zájezdů, že nás s takovými lidmi na nějakou dobu spojí (předpokládám tiše, že oni to ve vztahu k nám berou stejně zoufale :-)) Kdysi jsem na Lefkadě potkal podobný manželský pár. Voda byla buď moc studená nebo moc teplá, vlny byly buď šílené (vždyt nás to zabije!) nebo moc malé (copak tohle je možné vydávat za moře?), jídlo se nedalo jíst, protože neměli svíčkovou, a na pokoji si dovolil být v noci komár. Pak se - pravda, ne zrovna málo - zatřásla země a oni dva byli jako první nastoupení se všemi zavazadly a hysterickým křikem se dožadovali na cestovce vypravení zvláštního evakuačního letadla a pochopitelně vrácení peněz za ten strašný zájezd a nějaké to odškodněníčko k tomu, zatímco my jsme právě popíjeli výborné víno v pohodové taverně :-). Tehdy jsem pochopil, že nemůžu pracovat v cestovním ruchu, protože bych k trestně postižitelnému rdoušení v takovém případě neměl daleko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tentokrát s námi byl průvodce, mladý muž. Měl zcestovaný celý svět včetně destinací, kam lidská noha zabloudí ojediněle. I on po třech dnech vyšplouchl takovým způsobem, že jsem byla překvapená.
      Navíc tento ignorant průvodci tykal jako starému kamarádovi z putyky a choval se familiárně, mne osobně tento způsob komunikace vytáčí do běla.
      Nepochopila jsem, proč tito lidé cestují, proč si doma nesednou na prdel k televizi a tam mohou ventilovat přetlak. Škodí v kolektivech, jsou jako švábi.

      Vymazat
  11. Simi, měla jsi říct a já bych to ( místo nesnesitelného dědka ) vzala za něj.
    Benátky jsou fajn, byla jsem tam 2x, ale na tomhle ostrově jsem se podívat nebyla ( zatím ).
    Zdravím Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, jsou lidé, kteří by zabalili batůžek a s pokorou taková místa navštívili!

      Vymazat
  12. Mám pocit, že takových lidí je, bohužel, čím dál víc, ale s tím nic nenaděláme. Já se těším nádhernými barevnými fotkami. Až na blba to byl určitě krásný zájezd. Zdravím ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byl to krásný zájezd na místo, kudy chodily dějiny a rozdávaly neskutečné krásy a nešetřily.

      Vymazat
  13. To jsou zajímavě barevné uličky - působí vesele, možná trochu bláznívě :-).
    Blbci byli, jsou a bohužel budou :-(. Ale věřím, že ti tu krásu neotrávil.
    Měj se

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je úplně jiný svět, veselý, hravý a na slunci neskutečný.
      Já jsem barevná a pro mne je tohle neskutečný dar. Nemám ráda šeď.

      Vymazat
  14. V Benátkách jsem byla- jsou krásné, ale tady zrovna ne. Taky jsem zažila na jednom zájezdu něco podobného. Jen to nebyl pán, ale paní. Té vadilo všechno a ještě k tomu byla ze všech nejchytřejší (tedy ona si to myslela, my ne). Nevím, proč takoví lidé absolvují takové zájezdy.
    Jenže člověk se nesmí nechat otrávit, že!
    Měj se hezky a těším se na další foto!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes mnoho lidí putuje po světě bez zájmu, jen aby nafotili a mohli na sociální síti sdílet, zní to stupidně, ale lovci fotek Instagramu a jiných nejedou za zážitkem , ale za sdílením...

      Vymazat
  15. Takový pan chytrý nebo spíš pan blbec se najde skoro v každém kolektivu. Když je to paní chytrá,jedná se většinou o nešťastnou osobu a když nemám z niceho radost já, nebudeš jí mít ani ty!!
    Nakonec proč do těch bažin lezl, snad věděl jaké jsou Benátky.
    Moc hezké fotky,v Muranu se vyrábí i krásně barevné sklo, famózní lustry a jiné skvosty. Jen ty ceny..:-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem poprvé slyšela jeho budovatelskou myšlenku, uvědomila jsem si, že on je esence všeho špatného, co náš svět potkalo, ničit, devastovat, ničit, byť i slovem.
      Na Muranu jsem si koupila modré srdce z krásného skla závěsu, jojo, jsou to ceny, že padá huba. Lidé kupují spíše cetky, na to veliké je třeba vysokohorský účet.

      Vymazat
  16. Každý jeden můj zájezd který jsem doteď absolvovala obsahoval takovouhle dvojku, nebo jednotlivce.... Pokud je to jen jeden den, dá se to, byť s pevně staženými rty absolvovat, vícero dnů musí být očistec.... Nevím proč mají Češi oblibu v tom chovat se jak hovada, a proč se i na výletu musí ožrat i když mají sebou děti. Teď v neděli na Karlštejně sem jich potkávala spousty a připadalo jim náramně ftipné vyřvávat z plných plic repliky z filmu před účinkujícími.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víc dnů je očistec a celá skupina měla osyp, jen ho ráno viděla, lidé se ho doslova stranili, byl jako osina v prdeli a měl nesmírně " inteligentní " manželku, blondýnu ...prototyp pro vtipy o blondýnách!

      Vymazat
  17. Blondýnko, i já takové promiň arogantní blbce a brouky Pytlíky znám. Díky za procházku Benátkami. Už jsem tam dlouho nebyla. Měj pěkný den pokud možno bez blbé nálady.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si jí nenechala zkazit tam a doma už vůbec.

      Vymazat
  18. Benátky jsou nádherné, bohužel, na prohlídku jsem měla jen pár hodin, než jsem odjížděla trajektem do Řecka. I z "vody" na ně byl krásný pohled. Tyhle rozsévače blbé nálady, také znám. Snažím se jim vyhýbat, co to jde. Ale někdy se tomu nevyhneš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z vody já jsem se kochala nejvíc, protože ulice byly zoufale přelidněné.

      Vymazat
  19. Tohle dost dobře nechápu. Jasně, že se někde může najít něco, co nebude úplně ideální. Ale když je člověk na takovém místě, měl by na něm hlavně vidět to krásné. Jinak je to ztráta času a příště ať radši sedí doma. Mě se moc líbí ta barevnost a bezvadně to sedí k Tvému motivu.
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem v tomto také mimo level, pokud netoužím poznávat, sedím doma.
      Stojí to nemalé peníze, které nerostou na silnici.
      Já si takových chvil vážím, mně pečení holubi do huby nelétají, pánovi určitě.

      Vymazat
  20. Já takovým lidem říkám "traviči studní". Vyhýbám se jim seč mohu, no ale někdy to nejde. Mít takové lidi v práci je trest, ale na dovolené? Je to jen krátkodobý styk se mnou, takže pak to zase bude krásné, a je to je paráda, že je nemám i v práci. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásné a výstižné pojmenování, moc se mi líbí.
      V běžném životě se člověk naučí bránit, ale když jede vypnout, relaxovat a poznávat, má prostě nemalá očekávání a není na opruz zvědavý, myslím, že pána budu ve snech vidět stále, bože, to vůl ...

      Vymazat
    2. Ještě dovětek. Majitelé firmy, ve které pracuji jsou traviči studní. Vždy, si přejeme, aby byli na služební cestě a nebyli v práci s námi. Jede to i bez nich, a bez stresů, které vytvářejí oni. Uděláte tolik práce, když tam nejsou, že je to k neuvěření. Nejhorší je, že travičům studní to nedochází. Iwka

      Vymazat
  21. Milá Simi, celá zmatená ze situace, že se ze mě mávnutím proutku stal anonym, jsem si až dnes uvědomila, že jsem sice četla, že měníš adresu blogu, ale už jsem si ji nepřidala ke sledování... Ach jo a prý bude hůř!
    Děkuji za nádherné fotky z milovaného Murána, kochám se a sním!
    A ta moudra - taky jsem jich na Krétě pár slyšela a fakt stála za to... My ale víme a nenecháme se otrávit, že!
    Moc tě zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  22. Fascinující je na těchhle typech zejména ta debilita jejich průpovědí. Ohánějí se nezřídka naprostými hloupostmi nebo vyloženými lžemi - a průkaznost jim propůjčují hlasitostí, případně mlácením do stolu. Ach, jak já je nesnáším...
    Ale fotky jsou překrásné! Ještěže žijeme ve světě, který je mnohem barevnější než mentální svět rozsévačů blbé nálady :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Benatky jsou každopádně moc pěkné...skarohlidi jsou vsude

    OdpovědětVymazat
  24. V Benátkách jsem byla kdysi s kamarádkou a byl to hezký výlet...:)

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.