středa 29. srpna 2018

Srpen v kostce ...

Čas dovolených, rekreací, soustředění, výletů, táborů, jen proti letům minulým se začínáme přizpůsobovat jiným klimatickým podmínkám. Schůzky, porady, rande či přátelská potlachání se po vzoru jižních států začala plánovat na brzké ranní hodiny nebo naopak večerní, kdy slunce a horký vzduch předaly vládu příjemnému chládku. Přes den bylo rozumné pouze skočit do bazénu, nevylézal do horkých ulic, kdo nemusel. Odpolední siesty se stávají nenápadným koloritem, kdo může, odpočívá u chlazeného nápoje nebo spočine na pár minut spánkem odlehčujícím blbé a horké náladě.
Dalo by se říci čas melounů, ano, pokud by se v polovině letní sezóny neprodával 28,50 kč za kilo. Tato brutus cena mne znechutila, netuším, kam tím obchodní řetězce cílí, asi udělat ze zákazníka vola. Útok na naše peněženky tuším, že hlavně v podzimních měsících bude daleko vydatnější, díky suchu a nedostatku srážek.
Zahradní radovánky se také zúžily na ranní a večerní práce. Když jsem tuto neděli viděla po dlouhé době zelenou, zářivě svěží trávu v Praze na Kampě v okolí vily pana Wericha, nepokrytě jsem záviděla. Uvědomila jsem si, jak mi ta zelená v přírodě strašně chybí a jak smutně naše země vypadá bez zeleného pažitu. Nevěřila bych, že to řeknu ...BOŽE, JAK JÁ BYCH SI ZASEKALA, kdyby bylo co !
Se Soptíčkem jsme se zúčastnili Pohádkového pobytu pro maminky, babičky a děti na Benecku. Právě zde se potvrdilo mé dlouholeté tvrzení, že příroda ví, co činí. Proč máme děti jako mladé, krásné a relativně svěží a proč si babičkovský stav hýčkáme až v pozdním věku, když si vnouče vypůjčíme a záhy odevzdáme. Byla jsem totálně vyflusaná, vyčerpaná a celodenní hon na vnouče byl jednoznačně záhul první třídy. Můj temperament a náboj se dostal na nejnižší úroveň za posledních několik desítek let, jeden den po návratu jsem musela věnovat detoxikaci, kdy jsem celý den čuměla do blba, nehovořila a levitovala v časoprostoru, aby mi mozek naskočil na obvyklou frekvenci. Soptíček vzpomíná, já vzpomínám a ještě dlouho budu, prostě na horách ...vzduch je príma a to klíma, na horách ...
Mohu se pochlubit malůvkou s pořadovým číslem 7. Lepší místo než je nárt nohy jsem si ani nemohla vybrat, pokud bych si zvolila tuto tělesnou partii jako první, další má tetování by jisto jistě v životě nepřibyla. Mám práh bolesti postavený hodně vysoko, vydržím hodně, ale toto byly dvě hodiny neskutečného očistce, musím říct, že pouze v zubní ordinaci jsem zažila horší. I ten porod byl lepší.
Mnoho lidí jsem zaslechla si stěžovat na televizní zábavu, já ji moc nevyhledávám, ale na televizním kanále Seznam cz. jsem objevila dokumentární pořad Moje místa, kde známé osobnosti / Magdaléna Kožená, Aleš Valenta, Dagmar Pecková, Jan Měšťák, Helena Třeštíková / seznamují diváka se svými názory, se svým životem, postoji a s místy, která ovlivnila jejich životy a jejich profese. Občas nám chybí reálné vzory, lidé, kteří něco dokázali, někam svůj život směrovali a do běžného života si nemusí brát masku kupříkladu Spidermana.
Loučím se a mávám horkému srpnovému měsíci, který svými paprsky naznačil, jak takové žhavé léto vypadá a nadevírám novému měsíci, který nám doufejme přinese kromě slunce i nějaké ty srážky, jemné předivo pavučinek obejme nenápadně podzimním rázem počasí a naše děti poběží do parků a lesů sbírat kaštany, šišky, šípky a jeřabiny, jo, podzim je za rohem.






POVINNOST MĚSÍCE / nejen tohoto !!! /

Holky, děvčata, dámy, slečny, babičky, soudružky pionýrky děvčata !
Když si trháte obočí, malujete očním stínem, konturujete své kouzelné rtíky, zabruste silnou optikou, brýlemi, zvětšovacím zrcátkem na svou bradu a nezapomeňte, že babské chlupy rostou právě tam a neexistuje horší situace než když sedíte v záři reflektoru slunce a z vaší brady trčí dlouhý, tvrdý babský chlup.
Nesvádějte to, že jste zapomněla, že nevidíte. A nestyďte se na to upozornit decentně dámy, na kterých vám záleží.
Seděla jsem na jednání, kde naprosto dokonalé dámě v naprosto dokonalých šatech z brady trčel odporný a nesmírně dlouhý babský chlup. Slet čarodějnic máme až na jaře !


46 komentářů:

  1. Jo, teď už rejdím prstem po bradě a jakmile narazím na něco tvrdšího co tam nemá co dělat, okamžitě letím k zrcadlu a beru pinzetu abych tu ohavnost vyrvala...Chmmmm, zatím na další malůvku hledám dobrého a ne zas předraženého tatéra. Teď jsem v práci dostala tip tady do Ústí, tak tam zkusím zavolat. Výlet mi sice celej prochcal, ale užila jsem si pohledů na šťavnatě zelené Rakousko ale i Německo. A tak si říkám, kde se stala chyba? Média nás masírují spálenou Evropou, nicméně skutečnost je úplně jiná!

    OdpovědětVymazat
  2. chichi, dobrý postřeh!

    OdpovědětVymazat
  3. Aha, chlup patřil k rekapitulaci. Tak ještě musím pochválit supr shrnutí horkého měsíce a přeji dobré vykročení do podzimu - nebo rovnou do zimy?

    OdpovědětVymazat
  4. Simi, srpen si měla celkem akční, Jak jinak, že!

    OdpovědětVymazat
  5. Srpen byl pro mne jednoznačně měsícem vedra - v většinou kanclu 30° (ale i na 33 jsem to dotáhla), na ulici taky tak a doma o max. o dva stupně míň. Občas jsem měla pocit, že jsem vařená skopová hlava (aspoň mi to podobně myslelo). Než jsem na chalupě stačila trochu vychladnout, už jsem zas šupajdila do prac. procesu. Takže za ochlazení v posledních dnech jsem přírodě fakt vděčná.

    OdpovědětVymazat
  6. Milá Simčo, asi už ten nahoře měl dost našeho ofrňování nad jižanským pomalým životem, nadáváním na siestu a tak nám ukázal, zač je toho loket a jak je "prima" makat pár dlouhých týdnů na plný výkon v tropech.  V telce Moje místa jsou supr, ano, je to svěží vítr ve vodách nablblých seriálů. a to už koukám i na ně. proč? no to je na dýl.. zdraví Lenka kočka

    OdpovědětVymazat
  7. Chlup na bradě...to znám...        

    OdpovědětVymazat
  8. Blondýnko, vůbec jsi se v srpnu nenudila. Děti umí utahat, to jsem poznala minulý týden, kdy jsme tu měli vnoučata. V tom vedru ze mně lilo jako z vola, dědečka bral nerv, protože oba jsou dost živí. Vnučka byla u nás poprvé sama bez rodičů a dala to na jedničku i když jsem ji musela občas pomuchlat, když se jí začalo stýskat. Vnouček je už zkušený mazák.    V sobotu si je rodiče odvezli a já relaxovala.

    OdpovědětVymazat
  9. Myslím, že jsem Tě v neděli viděla u Werichovy vily, tři dámy u kávy...?

    OdpovědětVymazat
  10. K celemu tetovaniu len "HM<". Si si sama na vine, miesto by si sedela v nejakom "sklípku na víne"! Je mi z toho smutno!

    OdpovědětVymazat
  11. [9]: Přesněji u kávy a dortu, já u štrůdlu

    OdpovědětVymazat
  12. [11]: Pecka. Poznala jsem Tě nádherných vlasů, ale malá pochybnost byla a bylo mi blbý se na Tebe vrhat...

    OdpovědětVymazat
  13. [12]: Kurva, Michalo, to jsi mne nasrala, co jsem nějaký Babiš ?

    OdpovědětVymazat
  14. [13]: Byla jsem se Zuzanou na výstavě fotek královen, tady jsme okoukly dorty a rozhodly se pro pohár jinde. Zuzana mi utekla, jak jsem Tě očumovala, byla jsi zády a kousek profilu jsem viděla. Kdybych byla sama, tak se vrhám...

    OdpovědětVymazat
  15. [14]: Jsem v klidu, ten den jsem si vytrhla všechny babské chlupy

    OdpovědětVymazat
  16. [15]: V klidu, jsem skoro slepá...

    OdpovědětVymazat
  17. Existuje spousta dalších míst, kde zralá dáma neuspěje ani kombinačkama...

    OdpovědětVymazat
  18. Zaklepu na dřevo- jak jsem stará, nejsem přítelkyně tetování. Stačí, co se objeví na kůži samo, ještě tam něco přidělávat- auuu.Kůže se scvrkne a jak to pak vypadá? A chlupy naštěstí trhat nemusím. Těch pár chlupů pod nosem co tam je lze trochu zatřít případně. Měla jsem nad rty opary a tím se mi tam kůže vyměnila-zřejmě to ovlivňuje omezené chloupky. Nechci dráždit citlivou pokožku. Nebožka teta mi doporučovala: raději sito odbarvi, až budeš mít nějaké chlupy pod nosem, nikdy to nehol- roste to pak ještě víc.  Jinak jednotlivé chloupky jinde lze vyškubnout, to jo.

    OdpovědětVymazat
  19. Na to, jak byl srpen žhavý, je to moc dobré, košaté a osvěžující shrnutí . Pro mě byl srpen docela rušným obdobím příprav výstavy, tak jsem odpoledních siest neměl zdaleka tolik, kolik jsem si představoval, když jsem v červenci odcházel ze zaměstnání .

    OdpovědětVymazat
  20. "Bez zelené to nejde," řekl major Plot souhlasně

    OdpovědětVymazat
  21. [20]: no, možná jsem měl použít spíš tento smajlík

    OdpovědětVymazat
  22. Siesty se vám zachtělo? Já si nemohla zvyknout, tady je polední pauza asi 3 hodiny, celodenně jsou otevřené jen obchoďáky a pošta. Kdo dělá jinde, má to vlastně jako 2 směny. Ale když nastala vedra, přestalo mi to vadit!

    OdpovědětVymazat
  23. No dobre to bylo, jen sucho a vedro kdyby se krotilo...

    OdpovědětVymazat
  24. Babička ještě nejsem a až někdy možná budu, budu díky věku mnohem vyčerpanější v péči o vnoučata.

    OdpovědětVymazat
  25. Jo vnoučata dokáží udolat a sama jsou neudolatelná. Ale babička jsi suprová a vnučka to určitě později ocení. Sucho je strašné. I když stále někdo vysvětluje proč a jak se vrátit k malému koloběhu, vypařování a následný déšť, jsou to jen malé hlásky, které mocní nechtějí slyšet. Ale opravdu bude zle. Léto jsi zakončila bolestivou malůvkou, ale zato určitě parádní. Jo chlupy na bradě. Koupila jsem si zaručený přístroj, který si chlup najde sám. Moc nefunguje ani když mu prozradím, kde onen otrava je.

    OdpovědětVymazat
  26. [1]: Já jezdím do Prahy, vše mi maluje jeden člověk a ceny nejsou vůbec přemrštěné, hlavně mám jistotu absolutní čistoty, hygienických pravidel a prostředí je hodně vymazlené, pro mne je nejdůležitější ta hygieny, nestojím o poser.

    OdpovědětVymazat
  27. [7]: Důležité je věnovat tomu občas pozornost, je ostuda, když pěkné ženské čumí z brady chlup dlouhý tři centimetry

    OdpovědětVymazat
  28. Štěstí v mém životě30. srpna 2018 v 10:37

    Já mám teplo ráda, vždy jsem si na slunci lebedila, ale letos ta každodenní dávka i na mne byla úmorná. Hlavně mi fakt vadilo, že jsem neustále zpocená, já nepotič!! Na zahradě mám podzim, letničky na kompostu.

    OdpovědětVymazat
  29. Blondýnko, už si jezdím po bradě Na tohle jsou dobrá vnoučata. Babi, co to máš na bradě, mě vždycky dostane, a to si myslím, že se tomu věnuji často, ale stane se. Krásná koláž ze srpna. Měj se krásně.

    OdpovědětVymazat
  30. [26]:Já vím že jezdíš do Prahy, jenže já se tam teď dostanu akorát o víkendu a to tam asi nejsou. Ale mohla bys mi poslat nějaký odkaz nebo telefon že bych se tam poptala?

    OdpovědětVymazat
  31. Krásný srpen jsi měla    Moje nejstarší už má tetování na obou nártech, tuhle už mě zpracovávala, že prý sesterské si dají, tak už že by i nejmladší měla nějakou kérku    A prý mami a co ty      , no na tetování mě nenachytají

    OdpovědětVymazat
  32. Srpen natlačený do kostky- do prima kostky.

    OdpovědětVymazat
  33. Super rekapitulace a závěr s babským chlupem nemá chybu!

    OdpovědětVymazat
  34. Já bych brala toho, co ti to dělal.

    OdpovědětVymazat
  35. [34]: Máme stejný vkus, Hans je fakt kus krásnýho chlapa a stál by za několik hříchů       

    OdpovědětVymazat
  36. [36]: Zraje jako víno, znám ho už 7 let, od prvního tetovaní, sežrala bych ho

    OdpovědětVymazat
  37. [37]: Tak si to užij i za mě, ano? Nedivím se ti, já už ani nemusela večeřet, stačil pohled na něj.

    OdpovědětVymazat
  38. Babské chlupy jsem vytrhávala mojí babičce, dcera svojí babičce a já si je musím škubat sama, ale zvládám to

    OdpovědětVymazat
  39. [28]: Ano, i mnoho lidí, kteří si v jižním způsobu života libují, tak přesně ti byli stejně hotoví jako celý náš národ, byla to prostě nálož, bylo toho letos moc

    OdpovědětVymazat
  40. Tak o melounech mi ani nemluv, kdyby aspoň byly k jídli. Geneticky je modifikovali, aby byly bez pecek, ale zato jsou bez chuti a bez vůně.

    OdpovědětVymazat
  41. [13]: To já jsem zase v letadle na přelomu června a července při cestě na Mallorcu zavolel na Marka Ztraceného: "Ahoj Marku!" a on se podíval na toho cizího chlapa u okýnka, usmál se a odpověděl:"Ahoj."

    OdpovědětVymazat
  42. Moje babička na bradě chlupy měla a měl jsem ji moc rád.

    OdpovědětVymazat
  43. Simi, letošní léto se opravdu povedlo, já si ho užila naplno, chce se mi napsat jako Ty, ale Ty máš navíc Soptíčka a tetování. :o) Jedno z toho Ti závidím a asi víš co. Jsi skvělá babča, Soptíček si Tě užívá a ty jí také.

    OdpovědětVymazat
  44. Blondi, tradičně bezvadná kostka, ovšem z článku ani komentářů jsem se nedozvěděla, jaký motiv zdobí tvůj nártík. Z fotky zkusmo hádám, květinový?

    OdpovědětVymazat
  45. Já teda doufám, že si tady zvyknu...:)

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.