úterý 14. srpna 2018

Nebuďte ufňukaná ...

Je mu přes 80 let, chodí s hlavou vzpřímenou, chůzí rychlejší než mnozí o polovinu mladší a jeho pružné šlachovité tělo dokáže na jeho zahradě neuvěřitelné.
Zastavil se u mého plotu a pravil : " Proč ten ufnňukaný obličej ? "
Spustila jsem jako kulomet : " Tráva neroste, všechno chcípá, vše je spálené a dnes jsem vyhodila další vřes,
mrzí mne to. Zalévám každý den a ve výsledku mi ta zahrada přijde jako ... když se jí nechce ani dýchat, ani koukat.
Usmál se a s šibalským okem prohodil : " Víte kolikrát za můj život bylo takové sucho ? S úsměvem, děvče, s úsměvem, bude lépe ".
Nezbývá než věřit zkušenostem a odžitému moudru, radovat se z maličkostí. Sezóna travin včetně kvetení vrcholí, letos zhruba o šest týdnů dříve, spousta jich již semení a mnoho jich je již odkvetlých. Takže tráva neroste, ale traviny ano.
Přeji vám krásný letní týden a maličkost na závěr, kvetou mi pokojové azalky, které každoročně letním v polostínu altánu, takže letos již po druhé, co mi pokvete v zimě netuším..., jo a já nefňukám ....















30 komentářů:

  1. kupodivu jsem ráda že bylo/je takové sucho, protože mi uschla velká džungle, zapovězený les a já se tam nebojím vlézt a dotrhat to co zbylo abych se na podzim dostala k ořechům....všechno zlé k něčemu dobré

    OdpovědětVymazat
  2. Díky tomu vedru a suchu mi tu nelezou slimejši a nelikvidujou kytky. Bože, ta tvoje zahrada je prostě pohádka. I když naprosto dobře vím, čím je vykoupená.... já si koupila v sobotu zas jednu trávu, pruhovaný miscanthus, ale v opačné kombinaci, světle zelený s tmavě zelenými příčnými proužky....

    OdpovědětVymazat
  3. Simi, i přes to vedro máš stále zahradu kouzelnou. Dnes v noci trochu sprchlo. Kéž by se to dnes opalkovala!Každá kapka je na zeleni vidět.

    OdpovědětVymazat
  4. Ten výhled na hrad, ten se nikdy neomrzí...

    OdpovědětVymazat
  5. Blondýnko, tvoje zahrada je nádherná. A já nefňukám taky , i když letos každou chvíli něco v truhlících či plecháčkách obměňujeme.

    OdpovědětVymazat
  6. Ty ani fňukat nemůžeš. Zahrádku máš krááásnou. Já bych si fňuknout mohla, protože moje květena tedy místy už snad ani nepláče. Ale!!! Dnes v noci nám po dlouhé době zapršelo . Dokonce mám trochu vody v sudech na zalévání. Takže taky nefňukám .

    OdpovědětVymazat
  7. Simonko, Tvoje zahrada i přes obrovské sucho vypadá krásně. Je vidět jak se jí věnuješ a věřím, že Tě to stojí hodně sil. Pohled na hrad je opravdu kouzelný.

    OdpovědětVymazat
  8. Takhle nádhernou zahradu už jsem pěkně dlouho neviděla. BOŽÍ!

    OdpovědětVymazat
  9. prekrasna zahrada - nefnukaj, ked, tak len za mnou!

    OdpovědětVymazat
  10. Je pravda, že v tomhle suchu musí být asi péče o zahrádku pořádně o nervy. Snad bude další roky lépe.

    OdpovědětVymazat
  11. Jako začínající zahrádkář s tebou soucítím. Kéž bych ti mohla poslat alespoň trochu deště...

    OdpovědětVymazat
  12. Jak říkávají opravdoví pamětníci: "Kam se to hrabe za suchama z druhohor!"

    OdpovědětVymazat
  13. I když chápu, že vidět úpadek vlastní zahrady musí být těžké, tak musím říct, že nezávislému pozorovateli zvnějšku to takto opravdu nepřipadá - tvá zahrada je moc krásná

    OdpovědětVymazat
  14. Seschlou zahrádku vidím u nás. Tráva, kytičky, které loňského květenství teda fakt nedosahují, zasychají azalky i netřesky. Zaléváme, ale nemůžeme dát tolik, kolik by bylo potřeba, snad si matička příroda pro příští rok nějak poradí Trávu jsme sekali jenom 2x, teď už nemusíme,protože stejně žádná není

    OdpovědětVymazat
  15. Nádherná podívaná. Simčo, tráva se na podzim určitě zazelená, hlavně že traviny neuschly. Zahradu máš stále překrásnou.

    OdpovědětVymazat
  16. No, ono čas od času si pofňukat nezaškodí...

    OdpovědětVymazat
  17. Možná je ten kmet šlachovitý a maká na zahradě, ale zrak mu už zjevně neslouží, copak Bondýna je někdy ufňukaná? Trapně se spletl chlapec!

    OdpovědětVymazat
  18. Simi, taky mě ledasco štve, ale učím se alespoň to, co nemůžu ovlivnit, přijímat tak, jak to přichází. Letos je sucho, když si vzpomenu na léta s povodněmi, tak raději sucho...

    OdpovědětVymazat
  19. Opravdu nefňukej, pán má pravdu. Máš krásu kolem sebe a hlavně v sobě, povzbuzuješ nás svým psaním. Anebo si zabul a vzniklé slzičky směruj tam, kde to ty tvé rostlinky nejvíc potřebují. Bude líp!

    OdpovědětVymazat
  20. Zahrádka je to překrásná. Moc se mi líbí ten altánek. Připomíná mi podobný na Kučerově zahradě, o které jsem před lety psala, kde jsem trávila příjemné chvilky s knihou a dívala se na okolní také krásnou zahradu.Jako děvče jsem tam měla dovoleno chodit.

    OdpovědětVymazat
  21. Jestli jsou ty fotky aktuální, tak máš zahrádku vzdor suchu nádhernou.

    OdpovědětVymazat
  22. S úsměvem, děvče, s úsměvem - to je krásné. A fotky moc hezké.

    OdpovědětVymazat
  23. Simonko, zahradu máš nádhernou. A ten výhled, tedy ten je!! Copak je to za hrad?

    OdpovědětVymazat
  24. Optimismus je sice krásná věc, ale jsou v životě situace, kdy jej ze sebe nedostanu, nejde to.  Ale to jsou opravdu vážné věci.  Jinak se snažím radovat z maličkostí a právě i z květin. Takže bych jím tu vláhu moc přála Tvoje zahrada je i tak moc krásná.

    OdpovědětVymazat
  25. Zahrádka je moc pěkná, a to co vidím na jednom snímku,je předpokládám Sřekov?

    OdpovědětVymazat
  26. Máš krásnou zahrádku. To já kolem té mé chodím jako kolem velké neznámé Bych potřebovala být ženou činu jako ty

    OdpovědětVymazat
  27. Sucho nesucho, zahrádku máš krásnou a na krásném místě - fňukat opravdu nesmíš!

    OdpovědětVymazat
  28. Fotky tvé nádherné zahrady jsou balzámen na duši

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.