úterý 20. března 2018

Blondýna v ofsajdu ...

Ofsajd nebo také postavení mimo hru je pojem používaný hojně v týmových sportech / hokej , fotbal, hlídání vnoučat /.
Pravidlo o ofsajdu v podstatě zakazuje způsob hry, při kterém se hráč zdržuje v okolí soupeřovy branky a čeká na dlouhou přihrávku, která přenese hru přes celé hřiště.
Blondýna, rozuměj babička a Soptíček se navzájem hlídali a během tohoto zápasu došlo několikrát na hrubé faulování, mnohokrát se projevilo postavení mimo hru a ke konci zápasu to vypadalo i na červenou kartu.

OFSAJDOVÁ POZICE 0 : 1

Po příjemné koupeli, kdy se koupelna proměnila v místo plné bublinek, čvachtání, výskání, poskakování, jsem rvala Soptíčka z vany na sílu, která se nemusela změnit v hrubou, když blondýna slíbila přečíst pohádku Mašinka Tomáš a jeho přátelé.
Uondané vnouče padlo po pěti minutách a já si mohla v klidu uvařit kávu a nasát mladost noci.
Tento termín mi zůstal až do svítání. Během nočního klidu jsem i přes chůvičku docházela do dětského pokojíčku za účelem zjištění průchodnosti dýchacích cest, dokonalé srdeční frekvence a samotného dýchání, kontrolovala jsem polohu, přikrývala, odkrývala, abych upravila několikrát pyžamko, odkopanou deku, povlečení včetně prostěradla.
Soptíček spal 12hodin a já vcelku asi hodinu. Té noci byla naše holčička nejkontrolovanějším dítětem v celé republice.

VHAZOVÁNÍ VE STŘEDNÍM PÁSMU 0 : 2

Stravovací návyky a stolování je kapitola sama o sobě, protože Soptík vyniká divokostí danou pravděpodobně geneticky, tak aby se vůbec najedl, pouští se pohádky. Ke snídani víla Amálka, k obědu Maxipes Fík, k večeři Příběhy kocouřích bratrů a na svačiny Mašinka Tomáš a jeho přátelé. Když běží pohádka jíme, když neběží, nejíme.
Já sama za sebe jsem zjistila, že jsem byla dva dny na zbytcích, co vnučka nedojedla. Stal se ze mne dojížďák, který doluxoval talíř, aniž by si stačil ohřát své vlastní jídlo. A když už se čas naskytl, tak raději rychlý kafe, abych náhodou někde neusnula.
Soptíček jedl celý den, já přežívala o zbytcích, kávě a vodě, což můj organismus velmi překvapilo.

ROHOVÝ KOP 0 : 3

Co slíbím, to splním. Jezdili jsme mašinkou trasa Zeleneč - Horní Počernice - Praha Vysočany - Praha Masarykovo nádraží.
Ve vlaku způsobně svléknout, abychom to v opačném gardu opakovali celkem čtyřikrát. Svléknout, obléknout, svléknout.
Při výzvě Praha Vysočany jsem si kolem krku vázala vnučky šálu, aby v Praze Masarykovo nádraží za námi běžel průvodčí, že jsme tam nechali svačinovou tašku, to samé se opakovalo v Zelenči, kdy mi šálu a rukavice nesl všímavý spolucestující.
Blondýna ometla a vymetla několik vagonů, ovšem spokojený výraz Soptíčka mezi Počernicemi a Vysočany, kde spatřil několik barevných stavebních jeřábů, mi vynahradil vše. Lehce to i vyretušovalo stav, kdy jsem v mraze utíkala s batoletem za krkem posazeným na koníčka a užívala si každý krok s plným močovým měchýřem, který jsem díky věčnému svlékání nestihla vypustit.

ČERVENÁ KARTA 0 : 4

Že žijeme a naše společné hlídání si užíváme, jsme rodičům pravidelně dokumentovali v selfie či jiných skupinkových fotografiích. Přesně dvě vteřiny po zásadním úsměvu do mobilu Soptíček zařval : " Babiško, hovno ".
Zkrátím to, nedoběhli jsme. Za úpěnlivého řevu " Fuj, fuj, fuj, já smudím " nebo " Babiško, čuchej " jsme se koupali v pravé poledne.
Při příjezdu rodičů, odpočatých a krásně usměvavých, mne nejvíce vítal pes, skákal a projevoval mi obrovskou náklonost.
Jen vám se mohu svěřit, že to bylo fakticky pouze a jen, že jsem se za celé dva dny nestihla ani pořádně vyspat, ani pořádně najíst, vyčůrat, ani pořádně převléknout, natož se vysprchovat a vyčistit si zuby.
Skóre 0 : 4 blondýnu absolutně nerozhodilo. Když vám takovou drtivou porážku naklepne celý den vysmátý a spokojený Soptíček, co víc si přát. Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se...



30 komentářů:

  1. Super, to si mi teď připravila krásnou vizi toho, až zas budu hlídat Bobuli až pojedou mladý na podzim do Prahy na Lucii ....

    OdpovědětVymazat
  2. takhle nějak se cítím, když malý večer usne v postýlce a já vidím tu spoušť v obýváku, sice ještě neleze ale řádí jako černá ruka a točením se dokáže dostat přes celý obývák:) no tak to uklidím, posbírám z podlahy kousky jídla, dopiju studené kafe a jdu ho sledovat jak si oddechuje klidně v postýlce

    OdpovědětVymazat
  3. Dala jsi se na sport, tak sportuj!

    OdpovědětVymazat
  4. Simčo ty určitě musíš vyhrát anketu Zlatý míč. Až bude nominace, tak tě přihlásím 😂😂😂

    OdpovědětVymazat
  5. [2]: Ano, tak to u nás vypadá taky, ale já nedopíjím studené kafe, ale usínám

    OdpovědětVymazat
  6. Dovoluji si odporovat- zatímco tvůj Soptík má svoji postel, já se svojí Oli ležím v jedné společné posteli - větší. A věř, že to je teprve očistec. Ta nejhlídanější osoba mě navíc utiskuje a funí No, kde máš vrásky?

    OdpovědětVymazat
  7. Simčo, dětičky jsou radost, o co by pro ně člověk neudělal. :o) Vnoučátko zatím nemáme, ale 4,5 letou neteř a k tomu dvouapůl letá dvojčata. Když přijdou k nám, mám také co dělat. :o)

    OdpovědětVymazat
  8. Pokud se takovéhle ofsajdy vůbec pískají, tak jedině obdivně

    OdpovědětVymazat
  9. Blondi, Ale užila sis to, žejo a počkej, až ji vyfásneš na dýl Já po týdnu s vnoučaty se pak dva další vzpamatovávám, a to hlídám jen ty dvě starší

    OdpovědětVymazat
  10. Ještě, že jsem s Lexíkem měla cvik už od miminka    , no ale to jsem s ním taky naprosto nic nestíhala    Teď už je naštěstí v pohodě, i když trochu drzý      Vnoučátka to je prostě radost   

    OdpovědětVymazat
  11. Protože toto už mám za sebou, krásně jsem se při čtení bavila. Naše nejstarší vnučka když přišla, tak řekla: oztáneme dauč - to jako roztáhneme gauč... no a tím to začalo . Vzpomínám na to ale ráda.

    OdpovědětVymazat
  12. I když je to na první pohled nepříznivé skóre, za ta modrá kukadla stojí

    OdpovědětVymazat
  13. Že on ten rozhodčí byl podplacený, že jo? Že jo?

    OdpovědětVymazat
  14. Mně to připomnělo doby, kdy moje máti hlídala (jen sporadicky na víkend, neb)mé tři děti...pak jsem na ně tejden řvala a vysvětlovala (marně), že "co vám dovolí babička, je její věc, doma to dělat nebudete!"

    OdpovědětVymazat
  15. [1]: To bude Bobulka ještě malá, nebude to tak výživné

    OdpovědětVymazat
  16. [10]: Pravda, uteklo to skutečně rychle

    OdpovědětVymazat
  17. [7]: já právě dopíjím kafe abych byla čilá na další srandy s plenkami, vařením atd

    OdpovědětVymazat
  18. Užívali jste si. Trochu mne zarazilo to stravování při pohádkách, ale to už je dobou. Nakonec vychovávat mají rodiče, babičky mají rozmazlovat. To cestování mašinkou mám jako film před očima. A to si ještě vynásob třemi a můžeš vidět mne. My jsme toho také dost nechali ve vlaku a dokonce i Michal v dospělosti drahé fotovybavení i s brašnou. Naštěstí se našel poctivý nálezce a odevzdal brašnu na stanici a my ji dostali zpět.

    OdpovědětVymazat
  19. [19]: Ty jsi frajerka, protože praktikuješ látkové pleny a z vlastní zkušenosti vím, že to není prdel.

    OdpovědětVymazat
  20. Holky, ale užily jste si to. A to je hlavní.

    OdpovědětVymazat
  21. [17]:No bude jí rok a půl. A už bude pohybu schopná, jakkoliv. Už teď se plazí takovým fofrem že za ní musíš lítat

    OdpovědětVymazat
  22. [21]: je to opruz:) a ohromná motivace naučit Šakalíka na nočník, jen co bude sedět, naštěstí žehlit nemusím (žehlila jsem jen první měsíc a to byl děs), teď už jen narovnám ale taky ohromná zábava

    OdpovědětVymazat
  23. Čte se to vesele, což o to....     

    OdpovědětVymazat
  24. To vypadá, jako bys strávila nějaký čas sama s batoletem...

    OdpovědětVymazat
  25. Téměř se v tom vidím. Malý princ je taky dítě tuze akční, jsou tam jen nepatrné  rozdíly. Místo hovno křičí hovínko, u jídla se mu na stoleček k misce položí malý tablet s pohádkou o krtečkovi a jiné. Při koupání je drama mu umýt vlásky. V noci raději rovnou spím v pokoji s jeho postýlkou. Ano, je to zápas který má spád, oddechový čas většinou nestačí na dobytí baterek, ale já miluji hokej

    OdpovědětVymazat
  26. Moc vtipně popsaná realita, která asi v danou chvíli tak vtipná nebyla... Ta zodpovědnost je až paralizující, naprosto chápu!

    OdpovědětVymazat
  27. Půvabně popsáno Takhle maličkým dětem už jsem odvykla - mám dvě neteře a dva synovce, ale všichni jsou to už pořádní školní klackové, nejstarší už v pubertě v plném proudu. To jsou pak jiné rozhovory: "Cože, ty nemáš žádný lak na nehty?!?"

    OdpovědětVymazat
  28. Vnouče má babičku omotanou kolem prstu, to znám i z domova

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.