čtvrtek 1. března 2018

Narostla mi druhá hlava..

MÁ PRVNÍ HLAVA měla obrovský problém přijmout skutečnost, že naše krajské město Ústí nad Labem chce stavět lanovku. Ve městě, kde chybí na mnoha místech občanská vybavenost, kde se silnice rok co rok plátují a když jimi jezdíte, máte pocit, že nesedíte v osobním voze, ale v korbě starého a vychrochtaného traktoru. Musí se pro nedostatek financí rušit dopravní spoje autobusové i vlakové a lidé na vsích zůstávají odříznuti a mnohdy závislí na svých sousedech. Občané postrádají prostory pro relaxaci, pro zábavu, funguje pouze jedno staré koupaliště pro 100tisíc obyvatel, parky, vyhlídky volají po rekonstrukci. Rodiče nemají kam odvádět své děti, protože mnoho škol a školek je v havarijním stavu.
Člověk se dívá hodně kritickýma očima na stav svého města a nějaká zbytečná lanovka za 81 milionů zvedala žluč mnoha stejně laděným jako já. Prostě a jistě se mohly evropské dotace použít na smysluplnější projekt. / třeba další Čapí hnízdo /
V prosinci roku 2010 byla osobní visutá lanovka slavnostně otevřená a já jsem se vnitřně při pohledu na její provoz nedokázala s takovou ptákovinou srovnat, i kdyby se moje mozkové pleny úplně odhmotnily, i kdyby se to stalo obrovským turistickým trhákem, já jako daňový poplatník jsem to stále považovala za plýtvání a zbytečnou investici.

MÁ DRUHÁ HLAVA mi narostla v den narození našeho Soptíčka. Začala jsem vidět svět ve veselých barvách, začala jsem nakupovat medvědy ve Sparkys a létat nejméně dvacet metrů nad zemským povrchem s medvídkem Pú a zamilovala jsem se naší LANOVKU.
Konečně již chápu, proč byla za takový nehorázný peníz postavená. Ano, byla postavená pro babičky, dědečky a jejich vnoučata.
Vždy, když Soptíček dorazí za babičkou, okamžitě hlásí, že chce jezdit kabinkou.
A tak jezdíme naší lanovkou tam a zpátky, utratíme za to skvělých 35kč / za to si na Matějské nekoupíte ani balónek/. Cesta trvá zhruba 2 minuty a většinou si žijeme jako celebrity, nikde nikdo, atrakci máme pro sebe, v kabince jezdíme pouze my dvě a plyšová zvířátka. Do jaké míry se takové cestování pro dvě děvčata městu vyplatí, tak to skutečně netuším.
Užíváme si nesmírný komfort, protože naše krásná lanovka nikoho nezajímá, pouze zbloudilé prarodiče s vnoučaty, jak se mi svěřila obsluha lanovky.
Už jsem se několikrát v duchu omluvila za vulgarismy, které jsem používala než mi narostla druhá hlava !

DÁM HLAVY DOHROMADY a já přesně vím, že by se naše město mohlo klidně přihlásit do F1, vytvořit závodní okruh jako v Monte Carlu a zabijeme dvě mouchy jednou ranou. Opraví se naše silnice a konečně se využije lanovka. Závodníci, mechanici si během výměny pneumatik či tankování paliva, udělají povinnou přestávku a budou si moci zajezdit lanovkou, udělat si třeba fotečku, skočit si na kafíčko do výletní restaurace na Větruši a to by bylo, aby ta naše lanovka nezačala na sebe konečně vydělávat !
Krásný první březnový den přeje blondýna, co dala hlavy dohromady. / pro všechny estéty, boty měl Soptíček několik centimetrů nad sedačkou, přeci si nezamažeme naší kabinku /





/ zdroj ČT, osobní archív a DPMUL ÚSTÍ NAD LABEM /

26 komentářů:

  1. Vidíš, že se taková lanovka v rámci občanské vybavenosti šikne. Doufám aspoň, že plyšáci rezidentů mají jízdu zdarma .

    OdpovědětVymazat
  2. Tvůj článek mě pobavil a přiznám se, že jsem vůbec nevěděla, že se dá na Větruši vyjet lanovkou.

    OdpovědětVymazat
  3. Velebnosti, jdu blejt .... Jaký stát, tací úředníci a jejich rozhodování. Pokud si hrají politici na svých písečcích a hrabou do svých korýtek, na svých písečcích si hrají a do svých korýtek si hrabou i krajští, okresní i městští politici. Bez ohledu na to, jestli je to vůbec někomu k užitku.Hlavně že z dotací seženu kšefty pro strejčka, synovce, bráchu (zbytek si dosaď sama). Ovšem to se psal rok 2010. Co teď ale předvádí ten mstivej Hrabiš a jeho poddaní, tak to už je na úrovni africké diktátorské zemičky třetího řádu! A zezadu mu kreje záda ten senilní  děděk.

    OdpovědětVymazat
  4. Prostě máš osobní lanovku, kabinkovou, na kterou ti přispěla celá EU a přemýšliví (dopředu) vaši zastupitelé! Je pěkné, že se chceš podělit. Třeba se Soptíček dočká, až dospěje, že se sveze na okruhu F1, který se už ve tvé hlavě pro ni chystá. Zabojuj, už je dost velká, ať se to stihne!

    OdpovědětVymazat
  5. Za ten krásný úsměv 81 milionů nevyhodili z okna! Soptíček by mohl dělat reklamu Tady z dotací EU vybagrovali hezké náměstí aby jedné firmě (určitě někoho známého ) nechali dát křivou dlažbu která ustavičně vypadá že je flekata a špinavá

    OdpovědětVymazat
  6. No, jak je vidět, všechno má dvě strany... Je pravda, že, i když překrásný úsměv té malé princezny, přece jen by se dal pořídit i za míň. Kam se u nás hrabou Zvonokosy...

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadá to hezky a podle článku je vidět, že na všechno se dá dívat z více úhlů pohledu. Já bych tam teda ale nemohla, mám strach z výšek a to by byla moje smrt asi.

    OdpovědětVymazat
  8. Tvoje rozhořčení chápu, z našeho města mi rostou i tři hlavy! Místo zeleně - obchoďáky. Prázdné, pusté, smutné.

    OdpovědětVymazat
  9. Každý město má svoje bizardnosti .

    OdpovědětVymazat
  10. Blondýnko, krásný Soptíček. Člověk občas něco přehodnotí Měj se krásně.

    OdpovědětVymazat
  11. Nejen babičky s vnoučaty. My jsme na Větruši jeli třeba lanovou na promoci syna.

    OdpovědětVymazat
  12. Máme podobné fotky, jen dítko a plyšáci jsou jiní

    OdpovědětVymazat
  13. Lanovku téměř osobní, kdo to dneska má? Je pravda, že v dnešní době se dějí věci, co mi hlava nebere, a na to mi stačí fakt jen jedna

    OdpovědětVymazat
  14. Já jsem sice těžce protilanovková (tedy zejména v horách, tam mě to fakt štve), ale je pravda, že dětem se to líbí a asi podlehnu a s malým to taky půjdu někdy někam vyzkoušet Soptíček tam vypadá opravdu spokojeně

    OdpovědětVymazat
  15. Lanovka je základ a Větruše a babičky s vnoučaty si ji zaslouží.

    OdpovědětVymazat
  16. Taky jsem se divila, když se lanovka stavěla,vždyť to pěšky nahoru není daleko. Jenže vnoučata se taky rádi svezou když přijedou.

    OdpovědětVymazat
  17. [1]: Tak vzhledem k faktu, že je ten provoz za směšný peníz, celá jízda je zdarma, musí to být šílený monkey byznys

    OdpovědětVymazat
  18. [7]: Já také výšky nemusím, ale vzhledem k faktu, že je kabinka zavřená, ten pocit strachu je menší

    OdpovědětVymazat
  19. [13]: No, právě za tyto peníze mohli ten autobusák zrekonstruovat, byla to veliká tepna města, vůbec netuším, odkud se dnes z města odjíždí, hlavní architekt města musí být šílený vocas, to co z města od revoluce vytvořili, smutný příběh   

    OdpovědětVymazat
  20. Ono jde o to, že ty evropské dotace nejsou na opravu silnic a chodníků, nejsou na pomoc pro snadnější život. Ale právě na ty kraviny, Ale píšeš, že i městský park by chtěl rekonstrukci, ano na to ty peníze také jsou. Michala bych na lanovku nedostala ani náhodou. A kabinkové já mám ráda. Nemám ráda ty otevřené laviceˇ. To je vždy boj, abych tam Michala dostala. Soptíček se nebojí a užívá si ten výhled.

    OdpovědětVymazat
  21. Zvláštní, jak dokáže dítko změnit v mnoha směrech pohled na svět...

    OdpovědětVymazat
  22. [20]: No, k našim i k nám se, pokud vím, odjíždí z pod té lanovky

    OdpovědětVymazat
  23. Někdy nás okolnosti prostě přinutí změnit názor...

    OdpovědětVymazat
  24. [19]: Prostory tam jsou, ale spíš ceny pro 6 lidí mi připadaly nemalé. Najedli jsme se raději ve městě.

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.