sobota 29. dubna 2017

Až zazní svatební zvony...

...blíží se měsíc lásky.
Květen svatbám prý nepřeje a asi právě proto navzdory, bývá tento měsíc básníků pro floristy náročný.
U Verunek , maminka s dcerou se motá, krášlí, přizdobuje a dělá nevěstám pomyšlení.

První svatební KLASIKA
Když si vzpomenu na tu svou svatební kytičku z karafiátů, musím se smát. Než jí můj drahý manžel přinesl domů, ztratil půlku asparágusu a druhá opadala cestou.
Dnes už si nevěsty vybírají měsíce dopředu, plánují a na floristech je, dodat vše na míru a co nejvíce se přiblížit přání budoucí mladé paní.





Druhá svatební VINTAGE
Spadla mi čelist, oněměla jsem, protože tohle byl zatím absolutní TOP všeho, co jsem u svých kamarádek viděla a že toho za ty roky, co se známe, vytvořily.
Nevěsta bude mít celou svatbu vintage a jeji svatební kytka bude třešnička na pomyslném dortu.
U každé svatební kytice je také i kytice házecí, protože pokud by touto nevěsta tradičně vyhodila do davu vdavechtivých dam, byla by to pecka, kytice je velká.






Nevěstám mnoho štěstí, nám všem mnoho krásných vzpomínek, když jsme říkali své ANO. Zda to bylo či nebylo na zbytek života nechám na každém z nás, protože vždy do toho jdeme s těmi nejkrásnějšími úmysly.
Krásný květen, čas lásky, čas naděje .

21 komentářů:

  1. Světlé růžičky jsou krásné, takové něžné Já měla na první svatbě gerbery, mám je ráda a taky u nás nebyl moc výběr a na druhé, jsem měla orchidee, to bylo tehdy něco, čuměla jsem na to jak Puk Manžel je z Opavy, větší město, větší výběr, co by pro mě tehdy, před 37 lety neudělal

    OdpovědětVymazat
  2. Růže pod jiným jménem by voněla stejně sladce." Shakespeare

    OdpovědětVymazat
  3. Ty první se mi líbí víc, jsou takové něžné. Kamarádka, co se teď vdávala, měla kytky umělé. Prý, aby si je mohla schovat na památku. Tak to nechápu.   

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné, co dokáží šikovné ruce vytvořit!

    OdpovědětVymazat
  5. Tak já měla poprvé bílé kaly, podruhé růžové gerbery a potřetí jakési žluté kopretinovité cosi, které opadávalo už cestou do svatební síně     

    OdpovědětVymazat
  6. [1]:A já proč chodím k Tobě tak ráda-máš ráda kopretiny jako já   

    OdpovědětVymazat
  7. Více se mi líbí ten klasický typ, přijde mi, že barvy k sobě perfektně ladí. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Když se mi nezobrazil ani jediný obrázek,tak nemůžu hodnotit kyticeJá jsem měla před 50 lety bílé karafiáty.On se mě ani nikdo neptal,co chci.

    OdpovědětVymazat
  9. Nádherné kytice, Simčo, floristky mají ruce ze zlata. My máme svatbu sice "až" v září, ale stejně ten čas tak letí a všechno utíká, že to tu bude coby dup. Ovšem prvotní elán pro zařizování všech svatebních nezbytností už mě opadl a přiznám se, že se mi tak nějak do ničeho nechce.... Kdysi jsem byla nadšená a těšila se na to, jaké dekorace si vyrobím, jaké doplňky nakoupím, jaký dort si nechám upéct, jakou kytici si nechám uvázat.... Teď se mi nechce do ničeho, jsem z toho skoro až otrávená. Jistě k tomu přispívá fakt, že jsem nešťastná ze svých šatů. Unáhlila jsem se a vybrala si šaty v prvním salonu, do kterého jsme s mamkou vlezly. Za zálohu jsem zaplatila neskutečný balík a když mi pak ze salonu zaslali fotku, na které jsem v oněch zapůjčených šatech, chtělo se mi brečet! Zpanikařila jsem, že tyhle šaty rozhodně mít nemůžu, vůbec jsem se sama sobě v nich nelíbila, jenže zrušit rezervaci nejde jen tak, zálohu už mi nikdo nevrátí. Šaty vyměnit možné je, a tak mi nezbývá než do salonu zajet přes celou republiku znovu a okouknout nějaké jiné šaty. Snad si vyberu...... Jsem fakt střevo, viď?!

    OdpovědětVymazat
  10. Kytice jsou krásné, každá po svém.

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem měla skořicové cally, byla to úplně jednoduchá kytka a i tak jsem ji držela jako koště - zato házela se skvěle! Já nemám ráda takové ty novodobé "střapce", alá vysoké umění, kde jsou ty kytky všelijak vpletené, nalakované, mrtvé...

    OdpovědětVymazat
  12. Krásné kytice, první se mi možná líbí i víc   Já měla orchideje a byla jsem dokonale otrávená, tak jak jen může 18ti letá, těhotná být      , chtěla jsem růže, jenže před 30 lety v únoru      , no a další svatební kytku, ani náhodou     

    OdpovědětVymazat
  13. " Dnes pořádně  na zvony zazvoním

    OdpovědětVymazat
  14. Taky jsem jich pár už vázala a ráda na to vzpomínám

    OdpovědětVymazat
  15. Jak tomu často bývá, tady je všechno jinak - květen JE TYPICKÝM měsícem pro svatby! Pak taky pro 1.přijímání, to je zde velká sláva..Takže nejen floristi ale i kadeřníci mají plné ruce práce Co se týče českých zvyků, jednou jsem slyšela že květen je považovaný za nešťastný protože děti zplozené hned po svatbě (tenkrát se to tak dělalo ) se narodily v únoru a to byl studený a hladový měsíc.. Tady únory přece jen tak hrozné nejsou, naopak je to předzvěst jara

    OdpovědětVymazat
  16. Simi, to jsou tak nádherné kytice, za nás se takto nevázaly. Já měla růžové růže a asparágus. :O)

    OdpovědětVymazat
  17. Strašně ráda chodím do květinářství a obdivuju vazby. Je to nádhera, některé floristky jsou neuvěřitelně šikovné.

    OdpovědětVymazat
  18. :) ja vlastně ani nevím, jak za tech 6 dní bude moje kytka vypadat :) bude žlutá a bílá :) nechala jsem květinárce volnou ruku. Popsala jsem ji šaty a místo konání obřadu a těším se :)

    OdpovědětVymazat
  19. Víc se mi líbí ta první, bílá kytka. Já taky chtěla na svatbu karafiáty, ale máma mi to bez pardonu zatrhla. Měla jsem krásnou kytku z barevných gerber

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.