středa 27. června 2018

Červen v kostce ....

... měsíc jahod, sladkého a zralého ananasu, čas grilovaček, táboráčků, popíjení pivka a kafíčka v zahrádkách a čas spařených půlek. Vše rozkvetlo, vše rostlo a bylo neskutečné horko. Modrá obloha bez mráčku, žádné srážky, tak to bylo celý měsíc a přesto nic nového. Jako důkaz výňatek z červnové kostky roku 2017 :
Pohled na naši řeku, řeku Labe, mě deprimoval a skutečně mi není lhostejný. Jako dítě jsem tuto řeku zažila plnou lodní dopravy nebo výletních lodí. Poslední roky je splavná pouze v zimě a to jen v určitých částech. Nyní je tok Labe tenký a celý jde projít suchou nohou. Je to strašně smutný pohled na vyprahlou řeku. Trávníky, stromy, záhony v městských parcích vypadají jako v září. Někde jsme jako lidstvo zaspali, ale nebudu kázat vodu, když sama piju víno. Byla jsem nucena i já zalévat pitnou vodu, protože by mi vše pochcípalo.
Rok se s rokem sešel a situace je na chlup stejná. Sucho, sucho, žádné srážky a řeka nesplavná, studny vyschlé a náš kraj již hlásí spodní vody na nule. Bojím se, bojím.
Ovšem na poli stavebním mohu hlásit první úspěch. Na zahradu přišel první stavební inženýr, který mlčel, neřekl jediné slovo navíc a jeho výraz mne děsil / moje generálka by řekla, že čuměl jako půl prdele za plotem / a výsledek ... no tak jo, já vám to postavím. Žádná planá gesta, žádné sliby a už se maluje projekt. Vypadá to, že se sezónního bydlení dočkám.
Opět se věrně kopíruje situace z minulého roku, kdy v mém jezírku došlo k reprodukční explozi. Ano, mám z jezírka bordel, kde se mi ryby množí, množí a důsledky sexuálního harašení jsou všudypřítomné. Minulý rok jsem odchovala 60 ryb, které už brázdí jiné vodní plochy, letos toto řídím a neodchovám nic. Úplně stačí, že mi během jednoho odpoledne celá parta ryb zlikvidovala všechny lekníny, prý se nudí, chybí jim program !
Soptíček byl poprvé v životě u moře. Do telefonu hovořil rychleji než samopal kalašnikov a já jsem do svého ucha zachytila slova : Babičko, letadlo, ponožky, tančím, moře, plavu, mušle, babičko, ptáček, voda, Ahojjj.
Rozhovory to byly rychlé, věcné, stručné a z každého desátého slova jsem dešifrovala český výraz. Podle fotografií si písek doveze ve všech otvorech a doma asi zavedou po večeři animační program, u jednoho záznamu jsem se málem počůrala.
Červen mne nemile překvapil po stránce blogové. Poprvé jsem toužila mít své jisté, což samozřejmě není nikde, i když mne hlavní adminka přesvědčovala o zvládnuté situaci, kterou Nova řeší, poprvé tomu nevěřím.
Blogování v mém případě není chvilková známost, naopak, už vím co chci a skončit to rozhodně není. Naopak.
Vyzkoušela jsem si první rozhovor a byl to neskutečný adrenalín. Napsat někomu otázky na tělo, navíc ho znáte jen z blogu, tak to je hodně náročné a ještě veselejší je čekání na odpovědi. Vybrala jsem si skvělého parťáka, tak jen doufám, že ten další bude stejná trefa.
Loučím se s měsícem, který nám odloupl půl roku a mně starému depresáři se začnou krátit dny a světelná pohoda.
Nadevírám měsíci prázdninovému a vám všem přeji krásné dovolené, plné pohody, koupání, lenošení, houbaření, prostě užívejte, cestujte. A neberte si příklad z kocoura Míši, ten v horkých dnech nepřečte ani stránku !






SENTIMENT MĚSÍCE

Když jsem byla rocková Liduška, trsala jsem na jeho skladby na čajích a tanečních zábavách. Jeho hlas, jeho zjev a vystupování v Black Sabbath, to všechno se na mne valilo z pásek na kotoučáku a plakátů z časopisu Bravo, za které jsem neváhala dát půl kapesného a můj otec měl málem první infarkt, když jsem si jeho plakát vylepila v dětském pokojíku.
Po vzoru pana Kodeta řval : Co to tu visí za šílenou máničku ?
Když jsem byla rocková manželka, můj nejmilejší manžel mi sehnal k vánocům videokazetu z jeho koncertu v Londýně
Seděli jsme všichni v obýváku, dvě děti z prvního manželství mého muže, naše společná dcera a my dva, hltali jsme každou vteřinu záznamu, jo, tenkrát jsme byli rockově plní až po okraj.
Milý Ozzy, jsi frajer, že ještě chodíš, jsi frajer, že ještě udržíš mikrofón, jsi frajer, že jsi v Čechách zazpíval. Zase jsem tě neviděla na vlastní oko, ale musela bych si vzít brýle, abychom se spolu nesrazili u kotle. Mám tě pořád ráda.
Tvoje fanynka ....stará rocková babička.


24 komentářů:

  1. Prostě červen se vydařil    Jsem ráda, že se Ti splní sen o novém domečku, moc ti ho přeji A Sofinka je zlatíčko, vnoučata jsou prostě radost   

    OdpovědětVymazat
  2. Stavba může začít, gratuluju k prvním krůčkům splněného snu. Sofinka je krásné zlatíčko     

    OdpovědětVymazat
  3. Leknínožravé ryby. To jako existuje, jo?

    OdpovědětVymazat
  4. Ozzy patří k mým nejoblíbenějším zpěvákům. Je to zázrak, že žije.

    OdpovědětVymazat
  5. bezvadne zabavna junova analyza osobneho charakteru, ale aj vseobecne platna! nech ziju drave ryby...tie nemaju chyby!

    OdpovědětVymazat
  6. Červen se Ti až na malou výjimku vydařil. Budeš mít domeček, to je prima. Sofinka je kouzelná, vnoučátka jsou radost.

    OdpovědětVymazat
  7. Další měsíc v kostce. Vtěsnalo se toho do ní dost a dost vč. rozjezdu akce- domeček. Že bych zatleskala ?

    OdpovědětVymazat
  8. Štěstí v mém životě28. června 2018 v 10:33

    Milovníci zahrad, rostlin, záhonů i pidizahrádek vážně trnou nad stavem vod v lesích a hájích, protože až bude fakt zle, zakáže se zalévat. Hodně o tom přemýšlím a obavy mám.

    OdpovědětVymazat
  9. Jako vždy si měla rušný měsíc, Simi. Vy zavádíte animační program, naše děti v tomto věku chtěly po dovolené stravování formou švédských stolů :o)

    OdpovědětVymazat
  10. Panebože, dneska je už vážně Blog.cz na odstřel! nejsem schopná přidat jediný komentář bez toho, abych musela dát nejmíň třikrát načíst danou stránku. Stejně jako ty, mě vadí to, že červenec začne ukrajovat světlo. Tady u nás už zhruba víc jak týden prší buď celý nebo půl dne anebo v noci a dneska je zas hnusně zataženo a šedo. Takže moje už tak dost blbá nálada dostává další ťafku... mimochodem ten tvůj rozhovor byl opravdu dobrý!

    OdpovědětVymazat
  11. Blondýnko, konečně se ti splní sen. Nad tvým červnovým shrnutím jsem se bavila Měj hezký večer.

    OdpovědětVymazat
  12. Červen v podstatě úspěšný až na to sucho Tady pršelo docela dost v květnu a i v červnu se konaly bouřky a přeháňky. Což nebrání v tom, aby byla za měsíc

    OdpovědětVymazat
  13. Tvoje zahrada už bude dokonalá se vším všudy. Blondýna bude stavět.... Vody je zoufale málo a nikdo to nečřeší. připadá mi to jako diskuze v hospodě u piva.

    OdpovědětVymazat
  14. Přeji ti, ať se vysněné víkendové bydlení podaří realizovat.

    OdpovědětVymazat
  15. Sucho je všude Simi. Příroda nám vrací naše kopance.

    OdpovědětVymazat
  16. Ta krasojezdkyně jistě zamotá hlavu nejednomu chlapci . Měli byste se na to pomalu připravit. .

    OdpovědětVymazat
  17. Pohodová kostka složená v červen. Věřím, že u tebe budou i následující měsíce sluníčkové a radostné, přestože Anna, chladna z rána není tak daleko.

    OdpovědětVymazat
  18. Ta tvoje holka je krásná,

    OdpovědětVymazat
  19. Tak Soptíček už byl u moře Malý princ si počká ještě rok.

    OdpovědětVymazat
  20. Hned s první větou jsi mě přísahám dostala!Okamžitě mi naskakuje Kerouac:Lidi, jediní opravdoví lidi, co znám, jsou blázni, blázni do života, ukecaní blázni, cvoci ke spasení, ti, kteří chtějí mít všechno a hned!, co nikdy nezívají a neříkají věci-co-se-sluší, ale hoří, hoří, hoří jako ta báječná rachejtle, co se rozprskne a vystřelí tisíce pavoučích nohou proti hvězdám, jen namodralá světluška zůstane uprostřed a všichni vzdychnou - jůůů!Myslím, že psal o tobě!

    OdpovědětVymazat
  21. Simčo, opět jsem si početla. S tou vodou je to opravdu špatné a mám pocit, že rok od roku horší. Soptíček je zlatíčko a u moře jí to sluší. Je vidět, že se nenudila. Letní bydlení Ti moc přeji, máš na něj opravdu skvělé místo. Hlavně už žádný zádrhel, ať se může začít brzy stavět. :o)

    OdpovědětVymazat
  22. Červen v kostce 27.? Vždyť ještě zbývaly 3 dny.

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.