úterý 30. května 2017

Květen v kostce...

...měsíc lásky, milování, něhy, no prostě Máchův MÁJ.
Také to byl měsíc kdy mrzlo, sněžilo, pršelo, mlžilo, mlhovalo, kdy se oteplilo, až se nám zase zapařily půlky, byl to měsíc krásných ,dlouhých dnů. Příroda se načančala do luxusní palety barev, zavoněla, oblékla svou náruč do teplých a zářivých tonů.
I náš Soptíček se přizpůsobil, tančí, tančí všude, tančí s temperamentem sobě vlastním, tančí celý den. Všichni padají na hubu, ale Soptík tančí. Máme Standance, kdy hvězdy tančí nonstop. Miluje plyšová zvířátka, která s námi také tančí.
Začala skládat slova a tohle roztomilé žvatlání je mnohdy stejně úderné jako kulomet mých slov...inu krev není voda. Chodíme spolu na procházky, kdy já závidím, že nemohu také ležet v kočárku.
Někdo by rád žil za první republiky, někdo za druhé, já zjistila, že bych byla skvělý komunistický kádr, který decimuje vlastní řady svými smělými plány. Výstavba jezírka byla naplánována do posledního puntíku, dotažena do poslední tečky, ale věřte, že ta parta / mimochodem skutečně skvělých, pracovitých chlapů, o které jsem se vzorně starala včetně štrůdlu a bábovky / z naší zahrady utíkala, fakt mě měli plný chrup. Jezírko je nádherné a já buduji dál, podařil se mi vystavět nádherný kompost , ale co budu zahrádkářům říkat...je to krásný koník, ne..
Loučím se s měsícem bouřlivým, utekl zase jako voda, přinesl spoustu práce, ale i skvělé zábavy, krásných výletů a setkání s přáteli. A jedno ponaučení...nesmím se těšit...těšila jsem se půl roku na koncert Rammstein, abych ho pro nemoc mého doprovodu musela oželet, ještě jsem to nerozchodila.
Za dveřmi je červen a voní jahodami....

18 komentářů:

  1. Moc pěkná kostka      No ještě, že víte po kom to ta Sofinka má   

    OdpovědětVymazat
  2. Někdy-někdo řekl,že se dědí vlastnosti obgeneraci.U nás to platí.Dcera je celá moje mamka,vnučka(od syna) je celá já(i když nevím,jestli je to dobře pro dnešní dravou dobu )Roky,než jdou děti do školy je pro babičky ta nejkrásnější.

    OdpovědětVymazat
  3. Vešlo se toho do Tvé kostky hodně. Zase krásně a vtipně napsané.

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkný mix včetně obrázku. Co víc si přát?!

    OdpovědětVymazat
  5. Odpočívající kocůr je nejlepší.

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem si vlastně květen taky užila - politicky na blogu iDnes; v životě svém vlastním dost impulzivně; viz zdejší psaní.

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkná rekapitulace Musím se usmívat, když čtu a Soptíčkovi, jak podobné to ti naši mrňousci mají. Dnes mně dcerka poslala krátké video, kde malý princ zapne hrající hračky a tancuje. Hází prdelkou tak, že druhá babča která je zrovna na návštěvě se válí smíchy po sedačce

    OdpovědětVymazat
  8. Škoda toho koncertu, ale oni tu určitě nebyli naposledy ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Já už jsem si zakázala na něco se těšit. Většinou se to fakt podělá, ale ono se to těšení tak úplně vymazat nedá, teď se třeba těším na výlet do Bratislavy, ještě jsem tam nebyla     

    OdpovědětVymazat
  10. Simi, krásně sepsaný květen. Zvládli jste toho opravdu spoustu a nejvíc se mi líbí jezírko. To jsem už ale psala, že? Sofinka bude malá tanečnice a jednou tu Star Dance vyhraje. :o)

    OdpovědětVymazat
  11. To s tím koncertem mě mrzí. Ale jinak plodný měsíc

    OdpovědětVymazat
  12. Sofinka tančí, babička dře na zahradě a kočičák to pozoruje z bezpečné vzdálenosti s laxností sobě vlastní. Krásný a pestrý jsi měla květen...

    OdpovědětVymazat
  13. Snad se červen vyvede ještě líp, ale máš pravdu, utáká to všechno jako voda. Květnové koláže jsou překrásné, je vidět krásná zahrada, rybky se mají taky dobře, ale úplně nejlepší je Sofinka s banánem. Třeba bude v červnu se zmrzkou, tu jsem neměla už hodně dlouho. Taková vanilková a nebo jahodová..., ach jo. V rámci hubnutí si jí odpírám, ale stejně nehubnu, no aspoň že ta váha prozatím stojí.

    OdpovědětVymazat
  14. Květen byl krásně zelený a to je hlavní Snad bude dost vláhy, aby byl červen stejný... Stihla jsi toho hodně. Líbí se mi ta fotka s kočárkem a nožkama - to je ta správná hlídací babička .-)

    OdpovědětVymazat
  15. Zase to byl pestrý měsíc A kocourek z toho všeho vypadá unavený, drobínek

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.