sobota 13. května 2017

Houfem ovečky...

..seberte se všecky...

Od minulého roku jsme sdružení vlastníků bytových jednotek. Máme šanci vymanit se z područí bytového družstva, máme šanci na progres.
Máme šanci rozhodovat.
Běží naše druhá schůze. Náš předseda je JÁJISTA.
JÁ jsem viděl, JÁ jsem rozhodl, JÁ chci, JÁ jsem nastínil, JÁ budu u všeho, JÁ roztřídím, JÁ zakážu, JÁ vybuduji, JÁ jsem vybral, JÁ jsem vyhodil. Zbytek výboru sedí a čumí.
Všichni vzhlíží k bohu, jejich zrak monitoruje každý jeho krok a to jen já vnímám nového manipulátora, nového diktátora, který se našel ve své funkci, kterému chybí jen mikrofon a stánek pro létáky Svědků Jehovových ?
Houfem ovečky, seberte se všecky ...

Dalším bodem je výměna měřáků na teplou a studenou vodu.
Vše je rozhodnuto. Vznáším jako jediná dotaz, zda bylo vypsáno řádné výběrové řízení a kolik firem se zúčastnilo a dodalo rozpočty.
Nic takového neproběhlo, firma se přihlásila sama.
Do hlavy se mi valí krev.
Proč je vybrána první firma bez možnosti výběru, bez možnosti lepších platebních podmínek ?
Všichni mě okřikují, že je to zbytečné, jedna dáma na mě řve, že jí začíná ULICE.
Dochází těm pazdrátům, že se jedná o jejich peníze, o jejich investice do budoucnosti ?
Houfem ovečky, seberte se všecky ...

Máme naspořený milion. Co s ním uděláme?
A už se to valí ....střecha, chodby, obklady, malování, vstupy. Lítají investice jako když je ve fondu miliarda.
To, že je dobré dělat vše s rozmyslem, naplánovat, nikdo a nic nevnímá.
Na můj dotaz zda někdo počítá i s nutností rezervy, řvou na mě všichni.
Každý, skutečně každý musí myslet na zadní kolečka, na dobu špatné prosperity.
Naše sdružení nikoliv, my jsme totiž větší a šikovnější než JZD ve SLUŠOVICÍCH.
Houfem ovečky, seberte se všecky ...

Odcházím ze schůze. Hloučky sousedů se na mě dívají jako na rušivý element, dívají se na mě jako exota.
Sklízím plody své finanční gramotnosti, které jsem se naučila ve čtvrstoletí svého podnikání. Nezdraví mě několik sousedů, ale já to skutečně dám.
Houfem ovečky, kdy si uvědomíte, jak moc jste na Václaváku řvali za demokracii a ještě po skoro třiceti letech nevíte, jak s ní naložit. Kdy vám konečně dojde, že se rozhoduje o vašich penězích, o vašich investicích.
Že svým mlčením podporujete diktátory, kteří si večer u zrcadla nacvičují dlouhé projevy. Kdy si uvědomíte, že život v Ulici je jen seriál, vy svůj musíte žít, vy svůj musíte umět prosadit.
Obyčejná dětská lidová písnička a kolik je v ní pravdy.
Jednou by nám to zaběhnutí do černého lesa ze zeleného háje nemuselo vyjít..
HOUFEM OVEČKY, SEBERTE SE VŠECKY ....


25 komentářů:

  1. Problém s padělky není nový, je zde už dlouho, internet je pro padělatele ideálním prostředím a tak je zaplaven padělky, které vypadají jako originály, mnozí lidé si na internetu padělají i virtuální profil a vystupují po nějakým hodnotným originálem. Jelikož jsou lidi hloupí rozmazlení pubertální mamánci, tak jsem se stal pro tyto rozmazlené pubertální mamánky svatou celebritou, která jim pomůže k tomu, aby už nebyli rozmazlenými pubertálními mamánky, z tohoto díla je spatřena svatá celebrita.

    OdpovědětVymazat
  2. Té, co jí začínala Ulice, bych asi dala pěstí...boj s lidskou hloupostí a leností je nekonečný...nechci Ti sem psát sprosťárny, ale je to banda debilů...

    OdpovědětVymazat
  3. A já myslela, že to bude článek o pasení.

    OdpovědětVymazat
  4. Co se týče bytových družstev, existují Jájisté a jáchujové. Máte li našetřený meloun, je to pakatel. Jájista rozhází jáchujům třeba dvacet, a zajistí tím své kamarády a ostatní, "co pustí chlup" / tak dvacet procent ceny zakázky/  na generaci dopředu. Už máte zateplení baráku ? Šetřete !!!

    OdpovědětVymazat
  5. Čím to je, že je teď všude tolik těch jájistů? Sama se často přistihnu a snažím se napsat komentář jinak, zrovna jsem   tady u tebe teď jedno "já" smázla.

    OdpovědětVymazat
  6. /5/ Ovčané je bájo výraz.

    OdpovědětVymazat
  7. To je otřes! Dá se s tím ještě (třeba tajně) ještě něco dělat? Asi dá, pohroz jim nebo roztrušuj po domě (bytech), že jde o vaše peníze, a velký! V průběhu roků by se pakovali jeho kamarádi, ti to z minula mají zmáknutý a zakamuflovaný! Situaci ti nezávidím, ale jsi v tom výboru dlouho a makáš pro ně, tak to nějak zkus. Jájistovi bude někdo napovídat, sám asi rozumu nepobral, když přihrává lobbistům. Někdy je znalost obtížná pro znalého, ale snad to dáš. Varuj, že budou kontroly hospodaření a budou jájistu honit před televizníma obrazovkama. Třeba se zabojí   

    OdpovědětVymazat
  8. vrací se mi vzpomínky na schůze když jsme ještě vlastnili byt..hrůza...předsedu jsme měli suprovního, pak už to nechtěl dělat, nedivím se, dohadovat se s lidmi kteří byli na mrtvici když jim den nejela televize a nemohli se dívat na Růžovku a chudák předseda byl v práci...jak si to mohl dovolit že? Proč nepřijel z práce to řešit?! (protože čekal do pondělí až přijede firma která to opravila)..

    OdpovědětVymazat
  9. Nejhorší ale je, má-li jájista svého játakystu.

    OdpovědětVymazat
  10. Maminka žije v podobným seskupení. Platí schůzi od schůze vyšší a vyšší poplatky, se kterýma se nakládá naprosto neefektivně, postup oprav naprosto nelogický... Už se nám ji skoro podařilo přesvědčit, že jediná cesta ven je pořídit si byt jinde.

    OdpovědětVymazat
  11. Simi, musí to být strašné s těmito lidmi žít v jednom domě. Je to takový marný boj, vždyť jde i o jejich peníze. Nechápu, jak někteří myslí, nebo spíše nemyslí. Přeji ti pevné nervy.

    OdpovědětVymazat
  12. Když jsme se před třemi a půl lety nastěhovali do nového bytu, sdružení vlastníků už tu bylo. Po necelém roce skončil polovičák jako člen výboru, pak byl místopředsedou, který nahradil jednoho Jájistu a nakonec po rezignaci druhého Jájisty se stal předsedou. Do té doby bylo ve fondu několik milionů, mluvilo se o kotelně, zateplení. Nikdo ale nikomu nic pořádně nevysvětlil a tak se taky roky nic nedělo. Teď ve výboru sedí tři chlapi, kteří tomu rozumí a ví, jak jednat s lidmi. Máme novou kotelnu a díky tomu neuvěřitelně nízké zálohy, novou zateplenou střechu, sklep, štítovky i odskoky, dokonce i ty měřáky a vodoměry máme. Výbor si snížil své odměny a ještě nám dost zbylo. A všechno klape, jak má, stačilo jen trpělivě vysvětlovat a naslouchat, protože staří lidé, kteří jsou u nás v drtivé většině, to prostě potřebují. Nic ale není zadarmo, jako  manželka předsedy musím přiznat, že mi ta jeho funkce v době finišování prací lezla dost na nervy, doma byl jen na vyspání a když přeci jen doma byl, tak mu volalo deset lidí a seděl přilepenej na mailu a kalkulačce. Ale stálo to za to.

    OdpovědětVymazat
  13. Tak ti nevím, houfem ovečky a ty jdeš proti všem... Ale proč poslouchají Jájistu a ne tebe? Protože jim říkáš, že je problém. On všechny problémy vyřeší (nezáleží na tom, že blbě). Jsme ovce. A bojíme se vlků.

    OdpovědětVymazat
  14. Předseda SVJ je volená funkce, to znamená, že může být členy kdykoliv odvolán. Což ale může být bezpředmětné, pokud ovcím těmto stav vyhovuje.

    OdpovědětVymazat
  15. Teda to jsem ráda, že mám tu svou malou chaloupku    , sice nemám milión ( a že by se hodil    ), ale mám klid Přeji brzké zbavení Jájisty funkce   

    OdpovědětVymazat
  16. U nás společenství vlastníků funguje tak na půl. Investice mají své investory, vybíráme ty nejlepší. Máme i rezervu ve fondu oprav. Všechny tři baráky v řadě s náma už zateplily, my nebudeme, prý je to neúčinné, ba škodlivé, vytváří to plísně...

    OdpovědětVymazat
  17. [2]: Ale klidně můžeš, protože je to trefné a pravdivé, mnoho lidí přestává žít reálný život

    OdpovědětVymazat
  18. [5]: Doba je profiluje, doba si je žádá.

    OdpovědětVymazat
  19. [7]: Kitty, když na schůzi všichni mlčí a podporují diktát idiota, co potom chceš...o tom je článek, neumíme si srovnat hodnoty a DEMOKRACIE pro nás není vláda lidu, ale jednotlivců

    OdpovědětVymazat
  20. [10]: Bydlím zde 28let a bylo by to pro mě hodně nesnadné, jsem konzerva, bohužel.

    OdpovědětVymazat
  21. [12]: Víš, mám s tím osobní zkušenost.

    OdpovědětVymazat
  22. [13]: Mám cit na to poznat, že davem manipuluje hovado, dělám s lidmi a život mě naučil

    OdpovědětVymazat
  23. I my jsme asi tři roky ve společenství vlastníků. První předseda to vzdal zhruba po roce, protože stádo blbých ovcí prostě nevydejchal Naše společenství vzniklo po celkové rekonstrukci bytů a celého domu vč. fasád, zateplení, lodžií. Potom se městská část rozhodla byty odprodat. Přestože momentálně nejsou třeba téměř žádné opravy, ovce nebudou spokojené snad nikdy a na jejich požadavky a připomínky neměl dost železné nervy

    OdpovědětVymazat
  24. S ničím podobným zkušenosti nemám, protože bydlím v rodinném domku,

    OdpovědětVymazat
  25. Jsem šťastná, že jsme se rozhodli si postavit domek a společného bydlení v bytovce se zbavili. Někdy to bylo zvlášť vyhrocené soužití. A schůze? Nikdo nic neřekl a po straně remcal. Nebo se řvalo na schůzi. Záleželo na tématu.

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.