pondělí 24. dubna 2017

Stěžování...

..nechtěně a vlastně moc ráda jsem vyslechla rozhovor dvou dam na téma stravování. Obě si shodně stěžovaly, že muži odmítají relativně zdravé stravování a vyžadují stále svých šest knedlíků zalitých tučnou omáčkou.
Přicházím s nabídkou nikoliv kvalitního sexu, ale jídla, které mohou i muži a nestávkují.

JÁHELNÍK S KYSANÝM ZELÍM

Potřebujeme:

jáhly
kysané zelí
uzené tofu nebo tempeh
vajíčka
olej, cibuli
kmín, pepř, bazalku

Spaříme si jáhly několikrát vařící vodou, zbavíme je pachuti, která strávníkům vadí, pokud toto neudělají.
Jáhly uvaříme spolu se lžičkou bazalky, soli a kmínu.
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme tofu / doporučuji zauzené, jídlo voní po uzeném mase / a na závěr orestujeme i kysané zelí.
V pekáčku zamícháme jáhly i připravenou směs zelí s tofu.
Vše zalijeme našlehanými vejci a zapečeme.
Jídlo je vynikající i za studena.

Jáhly v kombinaci s kysaným zelím jsou zdravým, kvalitním i hubnoucím obědem. Tato skvělá surovina našich předků patří mezi potraviny s nízkým glykemickým indexem a jsou přirozeně bezlepkové. Navíc kysané zelí je zdrojem mnoha velice prospěšných látek, podporující zažívání, imunitu.
Kdo jednou ochutná, nechce jinak...jáhlám se nemusí člověk vyhýbat, pokud je řádně připraví a spaří. Stanou se nedílnou součástí pestrého stravování a i pánům tato kombinace chutná.
Zapíjím březovou vodu.Je to čistě přírodní produkt, chutná lahodně a nyní na jaře čistí tělo od toxinů...jo a nás ženy prý zázračně omlazuje, což je v kontextu minulého článku na místě.
Přeji dobrou chuť.


37 komentářů:

  1. ono to i dobře vypadá. Až budu doma, vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  2. No,já to pokoušet nebudu.Když uvařím zdravé jídlo,tak týden má problémy,které svádí na toto jídlo.Stejně pak "můzuje"až sní haldy nezdravého

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavé jídélko. Mám všechno, ale při shonu o zdravé stravování se mi všechno to zasulo do hlubin ledničky. Až na ty jáhly, ty mám pořád po ruce.

    OdpovědětVymazat
  4. Jídlo vypadá opravdu dobře, Simi.

    OdpovědětVymazat
  5. Recept jsem nečetla, jakož nečtu nikdy žádné (páč nesnáším vaření).

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem asi trochu muž :) Ale ta březová šťáva mě zaujala...ředí se to? Z popisku v eshopu nejsem moc moudrá.

    OdpovědětVymazat
  7. No vypadá to opravdu dobře, měla bych si vzít příklad. U nás byly dnes špagety se vším možným, bylo tam tofu, to uzené a halda medvědího česneku i pórek a sýr, ale co naplat, špagety jsou těstoviny...

    OdpovědětVymazat
  8. Tu březovou vodu vidím poprvé, ta mě taky láká, ale u nás jí asi neseženu.

    OdpovědětVymazat
  9. Jáhly ani tofu jsem nikdy nezkusila...

    OdpovědětVymazat
  10. Blondi, čím bys mi doporučila nahradit vejce u tohoto pokrmu? Bych ho i vyzkoušela, pořád jím jáhly jen na sladko.

    OdpovědětVymazat
  11. Manželovi nesloužím,takže nevím co by si dal, ale je fakt, že jsem za svůj život takového, který by tohle měl "rád" bohužel nepoznala. Nebo bohudík?

    OdpovědětVymazat
  12. "Březová voda" a podobně, stejně jako "detoxikace" jsou dnes oblíběné zdravotní experimenty do chvíle, kdy na to někdo znenadání tvrdě doplatí. Tyto nedefinovatelné "přírodní produkty" totiž mnohdy buď překvapivě zesilují a nebo naopak inhibují působení různých léků. Je to zřejmé zejména u léků na ovlivňování krevního tlaku. Přitom skutečné účinky jsou většinou jen krajně zanedbatelné. Tato léčiva pocházejí většinou z ukrajiny a podobných východních oblastí, a překvapivě vysoké jsou i jejich ceny. Co se týče jarní únavy, případně té oblíbené "detoxikace těla", doporučil bych každodenní malou kávovou lžičku draselné užívací sody KHCO3 / NE soda bikarbona NaHCO3 !!!/do sklenice čaje. Tato dávka na různě dlouhou dobu úplně odstraní únavu, mírně sníží krevní tlak, a hlavně perfektně rozpouští i počátky močových kamenů. Je nutno to samozřejmě předem opatrně vyzkoušet, a nepřekračovat pak denní dávku asi půl gramu.

    OdpovědětVymazat
  13. To bych mohla vyzkoušet, ale zřejmě by to byla zkouška jednorázová   

    OdpovědětVymazat
  14. No panejo, to muselo být jistě moc dobré!! A nevypadá to ani nijak moc složitě, to je skvělé. .. Březová šťáva je pro mě úplnou novinkou.   

    OdpovědětVymazat
  15. [1]: Je to dobrota a nebudeš zklamaná

    OdpovědětVymazat
  16. [4]: Za zkoušku nic nedáš, moje kamarádka předložila svému příteli lilkové pyré dle mého receptu a byl nadšený a pochutnal si.

    OdpovědětVymazat
  17. [8]: Zní to velice lákavě a občas si dát těstoviny není hřích, já si kupuji celozrnné nebo celozrnný kuskus či bulgur a nemám pocit, že jsem na okraji společnosti       

    OdpovědětVymazat
  18. [10]: Eli, sice by jsi měla přibrat, ale rozhodně by ti to prospělo, je to dobré a zdravé jídlo

    OdpovědětVymazat
  19. [12]: Cukříku, já jsem v tom vaření a pečení taková slepičí.

    OdpovědětVymazat
  20. [13]: Jsem žena marnivá, která se domnívá, že když si zavdá elixír, ráno vstane krásná, kouzelná a žádostivá.

    OdpovědětVymazat
  21. Uzené tofu s kysaným zelím jsem dělala s pohankou nebo červenou čočkou. Tahle varianta zapečená s jáhly mě docela láká. Proč dělat jen jáhlové kaše s ovocem?

    OdpovědětVymazat
  22. [17]: Chceš si mě vzít na svědomí?!   

    OdpovědětVymazat
  23. GI 70 u jáhel rozhodně NENÍ nízký glykemický index (stejně je ale nutné brát GI s rezervou, protože často mají velice nezdravé potraviny nižší GI, než ty prospěšnější).

    OdpovědětVymazat
  24. [22]: Určitě doporučuji...pánům skutečně chutná tato variace...já doporučuji na závěr velice zdravou a osvěžující vychlazenou Plzničku

    OdpovědětVymazat
  25. [23]: Tak to já zase velice ráda vyzkouším tvé varianty, nejvíce mě láká ta čočka, mám jí ráda na kyselo a s uzeným tofu...jdu do toho.

    OdpovědětVymazat
  26. [24]: V žádném případě, kdo by pak dával ty nádherné fotky českého Toskánska...už navždy dokonce svých dní budu mít tuto oblast spojenou s Tebou, Haničko       

    OdpovědětVymazat
  27. Tak to je jídlo i pro tu moji vegetariánku    , to zkusím    Mám tofu, jáhly, bohužel nééé zelí

    OdpovědětVymazat
  28. [28]: Tak to mě opravdu velice těší, Simonko, tohle si ani nezasloužím!   

    OdpovědětVymazat
  29. [28]: Ještě dodatek ... není to české, ale moravské Toskánsko!

    OdpovědětVymazat
  30. [28]: Pivo mám teď výjimečně koupený černý - ale jen pro motýly!

    OdpovědětVymazat
  31. [29]: Bez zelí by to nebylo ono, musíš zakoupit

    OdpovědětVymazat
  32. Vypadá to dobře a věřím, že by mi to chutnalo.Zkusím to. Jak se s tím vypořádá pán domu,toť otázka

    OdpovědětVymazat
  33. [9]: Břízy už se začínají zelenat, když si utrhneš pár větviček i s malickými lístky a necháš macerovat tak den a půl, budeš mít březovou vodu na stejné použití jako ta v lahvičce. Pít se má neslazená - už se na ně chystám, ať jsem TAKY čupr ženská

    OdpovědětVymazat
  34. [10]: Takže jsi ani nezkusila udělat si TARHOŇU? Taky príma papu, leč je to těstovina. Ale zato výživná a když se dobře udělá, moc dobrá...

    OdpovědětVymazat
  35. [25]: A jakpak je to s dnešní mojí kombinací, kterou jsem udělala z návodu od mé oblíbené zdravušky Bloncky. Bylo uzené tofu, kysané zelí, cibulička jen pod podušení zelí a k tomu bohužel jen kuskus; prsila jsem se, že mám jahel něurekom a ono zatím nic. Dokoupím a udělám a poreferuju. Dobré to bylo

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.