neděle 16. dubna 2017

Netřískne mi do chalupy...

...současný ráz počasí je pro přírodu, pro zahradu doslova balzám.
Když před měsícem teploměr atakoval šílené teploty, zahrada trpěla. Obrovské brázdy suché země, spálené rostliny, vše o překot napučené, no byl to místy smutný pohled.
Přiznám se, že jako zahrádkář vrním, vše je, jak má být. Země má potřebnou vláhu z rosy i vydatného deště, sluníčko svítí normálně a nespaluje vše živé a v přírodě je vidět nádherný progres. Vše se přirozeně zelená, pučí a kvete.
Je konečně duben, normální duben, plný vláhy a normálních teplot.
Na zahradě Čech jsem si koupila pár netřesků a skalničkové rostlinky, které si už lebedí v kamenech.
Stará lidová pranostika praví, kam vysadíš netřesk, tam blesk neuhodí. Tyto houževnaté, slunce milující rostliny jsem si poměrně oblíbila a už se těším, jak se za moji skromnou péči odmění barevnými koberci v kamenech a mísách.









Přeji všem nádhernou neděli a neklesejte na mysli, že venku právě není 30 st. Není a je to dobře, když jsme byli malé děti, mnohokrát v dubnu ještě sněžilo a nikomu to nepřišlo divné.
Bylo by ideální, kdybychom se v nárocích na přírodu uskromnili, ona nám to pak vrchovatě vrátí a nabídne nám plodnější náruč !

23 komentářů:

  1. Brzy bude zahrádka jedna radost

    OdpovědětVymazat
  2. U nás právě svítí sluníčko a do toho ty kvetoucí stromy, no nádhera     

    OdpovědětVymazat
  3. Netřesky jsou krásný, od malička mám pro ně slabost...

    OdpovědětVymazat
  4. Krásná zahrada!!!|Je vidět, že to majitelku hóóóódně baví!

    OdpovědětVymazat
  5. Hezkou neděli a koukám, že tobě do chalupy fakt netřeskne!

    OdpovědětVymazat
  6. Chválím výběr, já mám také netřesky ve velké oblibě

    OdpovědětVymazat
  7. Zahrádka krásná. K tomu dubnu - mám fotku, kdy jsem 1. dubna lyžovala (běžkovala) a pak mám fotku 1. dubna, kdy jsme s kluky lezli do rybníka.

    OdpovědětVymazat
  8. U nás je zatažíno a na déšť čekám... Jaro u mne vypuklo do růžova - mám zatím růžový opar na spodním rtu, růžové cosi na nose (to se teprvá vybarví), uvidím, co ještě vyraší...jo, jo jaro je tady!!!

    OdpovědětVymazat
  9. U nás právě svítí, včera zataženo a zima. Vystrčila jsem kytky na balkón a musím říct, že mi oproti loňsku rostou pomalu, holky jsou z té zimy zaskočené. Loni byly o poznání větší.

    OdpovědětVymazat
  10. Hezkou velikonoční neděli přeji! Zahrádka je krásná překrásná   

    OdpovědětVymazat
  11. Ano, netřesky mám také moc ráda.Zrovna dnes je aprílový den - chvilku sluníčko a mezi pár kapek. Zahrádka si libuje.

    OdpovědětVymazat
  12. Aprílové počasí přesně tak, jak má být. Jenom ten vítr, ten mi vadí. Zahrádka je nádherná, až se rozrostou koberce netřesků, tak to bude paráda ještě větší. Také je mám na zahradě, jsou vděčné a přežijí téměř všechno   

    OdpovědětVymazat
  13. Musím pochválit nádhernou zahrádku. Netřesky se mi také líbí, mám je většinou v nádobách.

    OdpovědětVymazat
  14. Tak to máš dobrý, že už do tebe a do chalupy netřískne. Ale zahrádečku mám krásně opečovanou. Přeji krásné velikonoční pondělí a švarného koledníka k tomu.

    OdpovědětVymazat
  15. Netřesky mám moc ráda. Koberce, které jsou schopni vytvořit i z malého množství země jsou velmi dekorativní. A což teprve, když vykvetou...

    OdpovědětVymazat
  16. Tak nám dnes nasněžilo, což v našich poměrech sice divné není, nicméně to není to pravé, co bych od svátků jara očekávala .

    OdpovědětVymazat
  17. Červený netřesk se mi moc líbí, tady není k mání, tedy zatím. A ještě mi u nás chybí červený rozrazil. Ta tvoje kouzelná zahrádka je balzám na duši. A taky tak trochu mustr, snad ti to nevadí   

    OdpovědětVymazat
  18. Taky je mám a budu i kupovat další netřesky

    OdpovědětVymazat
  19. U netřesku se uvádí, že jako přírodní lék má zázračnou sílu proti cystám, myomům, srdečním chorobám a toxinům (latinský název "sempervivum"="věčně živý"). Jako lék se smíchá 300g listů netřesku s 500g medu, užívá se 1 polévková lžíce denně ráno na lačno, pak nejíst a nepít 2 hodiny, během pár dnů výrazné pročištění a regenerace organismu.

    OdpovědětVymazat
  20. Cérko, Tvoje zahrada je balzám pro oko i duši Jak se tak dnes dívám z ona a vidím na ptačím krmítku 5cm sněhu je mi na nic, co moje kytičky chudáci, některé jsem přikryla prý bude i mráz ... svět se v pr**l obrací Raději se mrknu ještě jednou na tu Tvoji krásu

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.