čtvrtek 6. dubna 2017

Martine, ty bejku...

Milé dámy, milí páni,
nebaví vás trapné seriály, zábava nám z televize utekla a vzala si dovolenou, pokud si na černo nestáhnete film, nudíte se, dočetli jste knihu a do nové se vám nechce....hoďtě se do gala, oholte se, navoňte a hlavně pojďte se bavit, skutečně bavit, smát, užívat si a hlavně něco kouzelně bláznivého prožít.
A co že je to za zázrak... adaptace známé filmové hudební komedie pana Zdeňka Podskalského SVĚTÁCI v nastudování divadelního spolku Háta.
Přiznám se, že jsem byla neuvěřitelně zvědavá, jak to současní herci dají, protože ty legendární Světáky s našimi top herci jsou a budou nezaměnitelní, mají neuvěřielné kouzlo i po letech a právě díky super hereckým výkonům.
Parta tří fasádníků od Velhartic pracuje v Praze, v tom zářivém, velikém hlavním městě plném lákadel, zábavy a bujarého nočního života. Po dramatickém zážitku v grilbaru Diplomat, kde způsobí požár, se rozhodnou vzdělat v oblasti společenského chování. Doufají, že si napříště v takovém "lepším podniku" zaslouží, jako opravdoví světáci, společnost dam na úrovni. Odevzdají se do rukou zkušeného vychovatele, emeritního profesora tance a společenské výchovy. Kdo mohl tušit, že nakonec natrefí na trojici podobně "dobře vyškolených" lehkých dam?
Martin Zounar, Zbyšek Pantůček, Filip Tomsa, Jan Přeučil, Mahulena Bočanová, Monika Absolonová, Olga Želenská a Miriam Kantorková...tak všichni tito umělci dokázali neuvěřitelné... přeskočili, přeletěli, dotvořili, domodelovali, dopilovali a předčili ty původní Světáky, dali těm dnešním něco zgruntu nového, zábavného, humorného, od první do poslední řady se lidé bavili.
Publikum řvalo, smálo se, tleskalo, publikum se bavilo a co je v dnešní době víc ?
Nutno podotknout, že jeden herec zásadně a výrazně vyčuhoval, jeho smích, jeho zapomenutí textu a totální odbourání celého vychechtaného divadla, spontánní projev okořeněný skutečným komediantstvím a brilantním humorem...tak to je pan MARTIN ZOUNAR....Martine, ty bejku...byl jsi boží !!!
Zábava, humor, ale i zamyšlení nám ze života utíká, drtí nás všední realita a s ní spojené problémy...odhoďte to všechno a jděte se bavit, já také za zábavou dojíždím a ani cena těch lístků není tak šílená, mnohokrát utratíme peníze za větší ptákoviny. Třeba by jste si, milé dámy , zvedly sebevědomí, jak nám přes zimu naše Mahu pěkně nakynula....

21 komentářů:

  1. Musela to být pro ně opravdu velká výzva!

    OdpovědětVymazat
  2. Překonat legendární Světáky    , tak to klobouk dolů    Není nad to se dobře pobavit   

    OdpovědětVymazat
  3. S geniálním předobrazem se jen těžko vyrovnává. Pokud se to povedlo, klobouk dolů.

    OdpovědětVymazat
  4. I jako farmaceutickému panici mi na první  pohled  připadá, že polonahý  herec  vlevo na fotografii bere omylem místo prášků na hlavu  hormonální antikoncepci, a ve slípech má pro sirotčí jistotu srolovány ještě jedny. Možná že "mladá" generace vyvolených herců má vážný  problém v tom, že na rozdíl od svých geniálních předchůdců, nucených režimem odevzdat lidu v podstatě za babku opravdu kvalitní umění, příliš přeplacena jen okázale hraje, místo aby tím, co má hrát, opravdu a dokonale byla. Výsledkem je pak třeba  pan Zedníček v četnických humoreskách. Moderní  pojetí Svěťáků pak podle mého názoru nejen úplně postrádá vakuový cucflek mezi pány, ale dokonce i mezi dámami. Vzpomínám s rezignujícím  vzdechem na Leonida Brežněva, který svým vakuem dovedl způsobit Valtru Ulbrichtovi na tváři modré podlitiny......

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkně napsané...., no já bych se šla bavit hned, kdyby bylo za co a taky jak se vůbec někam vypravit. U nás není ani kino.

    OdpovědětVymazat
  6. Kdysi jste tu slibovala recenzi Marlen Ditrichové. Vždy si papatuji, jak jsem byl jednou na vojně přísně potrestán, když jsem měl na dveřích ve skřínce její fotku, jak sedí obkročmo na tankové hlavni mezi očouzenými německými tankisty v helmách, jako jediná v ne helmě, ale jediná jako skutečný chlap.

    OdpovědětVymazat
  7. Přeju ti zábavu s takovými esy. Dávám si závazek se taky vypravit někam do divadla. Blíží se zase scuk na Moravě. Předloni jsem onemocněla a místo tam jsem jela do TR na echt Karla Gotta. Že bych spáchala zase něco takovýho? Nemoc neberu, ale na Moravě bych mohla kouknout do divadla. V naší zdejší p*deli není nic a doprava se nenosí. Zkusím to, je ještě čas na vygúglení, co bude v ten čas v Brně, Blansku, Boskovicích a tak

    OdpovědětVymazat
  8. Už jenom fotka tří fešáků ve slipech je bomba!

    OdpovědětVymazat
  9. [1]: ..a ta výzva se povedla

    OdpovědětVymazat
  10. [4]: Víte, v určitém věku člověk musí maličko poupravit svůj úhel pohledu, ani já nejsem bez chyb, domnívám se, že to ani nikdo neočekával, že bude každý z herců Adonis.

    OdpovědětVymazat
  11. [5]: Naprosto rozumím, že finanční dispozice dnešních důchodců nejsou obrovské, ale přát si lístek na pěkné divadlo třeba k vánocům či jiné příležitosti, myslím, že tvoje dcera by ti takto ráda udělala radost

    OdpovědětVymazat
  12. [7]: Kitty, jsem ráda, že nemarníš čas a plánuješ, tak to má být   

    OdpovědětVymazat
  13. Překonat takovou klasiku jakou film Světáci je, to už je fakt výzva a obdivuju odvahu do takového projektu vůbec jít. Pokud se to podařilo, tak to je fakt bomba a věřím, že se bavilo celé hlediště     

    OdpovědětVymazat
  14. Škoda, že k nám spolek Háta nejezdí. Hned bych na představení šla. Už jsem někde četla, že jsou dobří.

    OdpovědětVymazat
  15. /10/ Řekl bych, že Sovák se svými židovskými kotletami nemá konkurenci. Je to odmlma kluk-inteligent z nálevny. Jednou jsem s ním seděl v hospodě, a on líčil jak jako malý naléval ráno ještě před otevřením  vesnickým ožralům, a ti byli bez ranního spravováka tak roztřesení, že jim prej musel dělat " výtah".  Stejně tak Libíček.To zas byl spíš herec - sabotér. Hrají zedníky, a jsou tedy dokonalými zedníky. Viděla jste někdy zedníka ve slípech?  Zas bych nechtěl mačkat nějaká rudá tlačítka, ale na rozdíl od svých mladých napodobitelů to ještě zdaleka  nebyli buzeranti./.

    OdpovědětVymazat
  16. Divadelní představení moc nemusím,ale Martina Zounara mám hodně ráda,takže věřím,že to byla zábava:)

    OdpovědětVymazat
  17. No když vidím tu sestavu, tak věřím že to bylo fajn Viděla jsem například Zounara v muzikálu Děti ráje a byl skvělej

    OdpovědětVymazat
  18. Proč vymejšlet porád ve filmu něco novýho, a ztrácet čas a platit náklady, když stačí vzít nějaký starý dobrý film, a osadit ho novými herci ? A aby to tahlo, a sypaly se prachy, tak v tom samozřejmě musí být nějací úchyláci. Teď třeba na internetové televizi Stream jde již asi podesáté stejná filmová sekvence s telefonujícím idiotem, jen mluvený text je zase jiný. Chce to prostě vytvořit panenku, a pak na ní jen věšet pořád nový šatičky. Troškovy Kameňáky...Jaroslav Hašek ve své Historii strany mírného pokroku v mezích zákona popisuje hudebníka, který přinesl kolegům do putyky partituru úplně své nové písně,a zahrál ji. Všichni mu říkali, že je to prastará lidová píseň Holka modrooká. On se rozplakal, a než se opět opil do němoty, přísahal kamarádům, že si toho nevšiml. Odkud pochází asi 90 procent Gotových paskvilů ? Štajdl nebo Janeček se někde ožerou v hospodě, prohrajou u stolu půl melounu, a tak sáhnou po nějakým starým americkým cajdáku, samozřejmě že je to nutný hned patentovat u Dilie,  a prachy se zase rychle vrátí do kapsy jako holubi do holubníku, a lid je spokojen. Kdysi takový po krk zadlužený mistr Smetana, když mu jednou od rána zvonilo v jeho hluchém uchu, vykřikl znenadání s vypoulenýma očima na svou udřenou manželku, která právě něco schovávala pod postel, protože za hodinu měl přijít exekutor:

    OdpovědětVymazat
  19. Ta fotka mne dostala! Představení jistě stálo za to! Já byla včera v divadle na Janě Paulové a to bylo taky bezva, hodně jsem se pobavila, možná o tom taky napíšu.

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.