pátek 28. dubna 2017

Duben v kostce...

...apríl, aprílové počasí a zase ten apríl.
Ten letošní duben se vyřádil, bylo sluníčko, byla tma, padal sníh, padaly kroupy, byla nádherná duha, všechno všecičko, co nám může počasí dopřát. Příroda kouzelně zezelenala, barvy zalily svou paletou zahrádky, stráně i sady.
A když zazlobila matička Země, přišla vhod knížka, pěkný film a nebo posezení u dobré kávičky. Oslavili jsme svátky jara a musím říct, že u nás byly moc hezké, veselé a takové družné.
Zahrada mě šeptala, jak moc jí prospívá vláha. Připravuji se na rekonstrukci jezírka, ke které je potřeba obrovské kameny.
V momentě, kdy bagrista složil 10 obrovských kamenů hmotnosti 1,5tuna na multikáru, začalo tak šíleně pršet, že je zase všechny pěkně složil z korby dolů neb na zahradu by vjel, ale z pozemku už nikoliv. Za dvě hodiny na nebi pálilo sluníčko a po dešti ani památka. Nu což, apríl řádí, budu doufat ve smírný květen.
Soptíček plynule hovoří několika světovými jazyky včetně svahilštiny, zaslechla jsem i japonštinu, to v momentě, kdy se mi snažila vysvětlit něco, co šlo mimo mé hemisféry. Pusu nezavře celý boží den.
Obrovsku zálibu našla v tanci, tančí ona, tančíme my všichni a nejraději má tanec kolektivní. Ohromně se také našla ve vodových barvách a přiznám se, že i mě to moc bavilo.
Ujíždím na pleťových maskách, mám suchý obličej. Objevila jsem čistě přírodní čokoládovou masku s bambuckým máslem a kůže mého obličeje byla po umytí jako dětská prdýlka...Sofinka se dostylizovala guláškem.
Loučím se s nepopulárním měsícem, přeji vám , milé dámy, krásný let a bezpečný návrat, protože květen nás bude hýčkat a rozmazlovat.

22 komentářů:

  1. Skvělá maska Kouzelně prožitý měsíc, přeji jen ten nejkrásnější květen

    OdpovědětVymazat
  2. [5]: To bude horší, než v Trabantu! Ale k tobě, k tobě si pro košě doletím moc ráda!

    OdpovědětVymazat
  3. Povídání je fajn jako vždy.Omlouvám,ale potkat Tě někde-tak to se mnou švihne(myslím tím to masku)

    OdpovědětVymazat
  4. moc prosím podívejte se na můj blog

    OdpovědětVymazat
  5. Simčo, nějak špatně načasované Masku nahoď až v pondělí   

    OdpovědětVymazat
  6. Tvoje měsíční kostky jsou vždycky moc prima, Simi.

    OdpovědětVymazat
  7. S tím květnem to máte domluvený? Že nebude stejnej, jako duben?

    OdpovědětVymazat
  8. Krásná kostka    No duhu jsem teda neviděla    A v maskách vám to moc sluší, nemůžu se rozhodnout, které víc      A ty jazyky....je to prostě šikulka a tanec ji taky schvaluji     

    OdpovědětVymazat
  9. [1]: Nejen skvělá maska, ale ten ksicht potom, luxus

    OdpovědětVymazat
  10. Parádní shrnutí. Malý prince je taky velký milovník tance a hudby. Pořádá disco...zapne všechny hudební hračky a kroutí se jak žížalka   

    OdpovědětVymazat
  11. Simi, krásné střípky z dubnového měsíce.

    OdpovědětVymazat
  12. Tento duben byl skutečně velmi aprílový, naprosto souhlasím!! ..Jéé zajímalo by mě jak tvoje jezírko vypadá. ..Maska super!

    OdpovědětVymazat
  13. Za mne dávám body za kočičky, za posezení za zahradě (už aby bylo zase trošku sluníčko a teplo), za mazanec s hrozinkami a za kávičku. Masku zatím nemám potřebu, tučná jsem dost!

    OdpovědětVymazat
  14. Krásně vše v kostce napsáno a popsáno.

    OdpovědětVymazat
  15. Někdo na počasí nadává, někdo i v takovém nečase, jaký letos vládne, najde to dobré.

    OdpovědětVymazat
  16. Simi, v té masce vypadáš kouzelně jen škoda, že Soptíčkovi ten guláš tolik chutnal... na stylizaci jí toho moc nezbylo

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.