pátek 14. dubna 2017

Diktátor...

...aneb TEĎ MÁM SLOVO JÁ...

Když najdete v sušárně své prádlo na jedné šnůře, předtím viselo na všech, někdo si dovolil sahat na vaše kalhotky, podprsenku, tepláky vašeho partnera a bylo mu naprosto jedno, zda se jedná o sněhově bílé či černé...vše na jedné šnůře.
Když v den vašeho velkého úklidu stojí diktátor na chodbě a schovává provokativně pod rohožku listí, významně vám poťukává na hodinky nebo dokonce zazvoní, kde že už jste s tím hadrem?
Když venku padá sníh, ví to celý dům. Diktátor vstane ve 4hodiny a hrablem bouchá o schodiště tak důrazně, že na celém sídlišti lítají " prdele ",dotyčný ale pokračuje, protože je třeba uklízet.
Schová posypovou sůl, je to drahé, je třeba šetřit. Za záclonou stojí a baví se, že si rozmlátíte hubu na schodech. Dobře vám tak.
Když chodí za každým člověkem v domě a zamyká, stává se z toho obscese. Pověšený celý den na dveřním kukátku, okamžitě startuje, pokud nezamknete nebo necháte otevřené okno.
Když necháte otevřené okno, rovná se to diverzní akci NATO, okamžitě jste potrestán zvoněním nebo obrovskou ranou dveřmi.
Okna jsou zavřená celý rok, protože se prostě nevětrá, proč by se větralo ?
Nevětrá se, i když v suterénech máme mříže, diktátor totiž rozhodl !

Máte pravdu, každá mince má svůj rub i líc. Je dobře, že někdo kontroluje dům, je dobře, že se někdo stará, zda je otevřeno či zavřeno. Je dokonalé, že žádný zloděj nemá šanci se vám dostat do baráku či do bytu.
Ale co když se stáváte vězněm samozvaného diktátora, který má vždy poslední slovo, vždy poslední rozdílení pozic v domě?
Kde je ta křehká hranice, kdy vás diktátor znásilňuje několikrát denně proti vaší vůli a vy o to nestojíte?
Nestojí o to celý dům. Celý dům je znechucený z jednoho člověka, který diktuje pravidla. Jeho pravidla.
Kam se poděla demokracie, kam se podělo soužití? Každá schůze končí střetem domu a diktátora.
Diktátor práskne celý rudý dveřmi se slovy....JÁ SE NA TO MOHU VYSRAT !!!
A druhý den znásilní prvního člověka.
Do funkce se zvolil sám, je svým voličem, je podporován svou osobní stranou, je spozonzorován svou osobní stranou.

Bydlím v tom domě 28let, stejně tak dlouho je mým sousedem i diktátor.
S přibývajícím věkem se stav jeho přerodu v generálního tajemníka OSN blíží dokonalosti a zbytek domu je šílený.
Neustále se mi dere to Nerudovské KAM S NÍM ?
Do popelnice ? I ty popelnice zařídil na druhou stranu, ta původní mu vadila.
Když se nad ránem vrací domů v dezolátním stavu posilněn alkoholem, stává se z diktátora Herkules, který za hlasitého nadávání vytřepává rohožky, protože on je ten, který to myslí dobře, jen on je bůh.
TEĎ MÁM SLOVO JÁ ....A KDO JE VÍC ?

32 komentářů:

  1. To tě obdivuji, že jsi v tom domě tak dlouho vydržela    Ještě, že tu bydlím jen s tou svoji puberťačkou a několika zvířaty       

    OdpovědětVymazat
  2. Bydlím v bytovce, a naštěstí tu žádného takového domovníka nemáme Je tu jediné řešení, a to je ta zmíněná popelnice

    OdpovědětVymazat
  3. Simi, než jsme se přestěhovali do našeho domu, bydleli jsme 20 let v paneláku. Asi jsme měli štěstí, hezky jsme tam ycházeli.

    OdpovědětVymazat
  4. Simi, než jsme se přestěhovali do našeho domu, bydleli jsme 20 let v paneláku. Asi jsme měli štěstí, hezky jsme tam ycházeli.

    OdpovědětVymazat
  5. Takový soused, to je fakt výhra Čtyři hodiny ráno, na to se ještě vztahuje rušení nočního klidu, volala bych městskou policii pokaždé, když se z něho stává Herkules Třeba by ho usměrnili (pokud by přijeli včas)

    OdpovědětVymazat
  6. Navrhuji diktátora svrhnout. Každý je nahraditelný. Nemohl by se třeba starat o topení? Ale to ne, to by Vás nechal zmrznout... to nebyl dobrý nápad. Ten už se asi nezmění, leda by si našel jiné oběti.

    OdpovědětVymazat
  7. Je li to starý alkoholik, pak navrhuji lahev od cognac VSOP, čtvrt litru ranní moči, lžičku nejlépe rumové esence, zazátkovat, a pohodit ráno u výtahu.

    OdpovědětVymazat
  8. Všeho moc škodí.Obyvatelé domu se musí umět hodně nadechnout a vydechnout, aby takovéto diktátorství v sobě ustáli.

    OdpovědětVymazat
  9. Měli jsme tady takového.Všem lezl na nervy,ale byl tady pořádek.Zemřel před pár lety.Zemřelo více původních obyvatel.Byty osídlili mladí...odmítají uklízet.Hudba do noci,v 12 bytech 12 psů!!!!(My 3 "pozůstalí"se na tom počtu  nepodílíme!Po miláčcích neuklízí skoro nikdo.Dveře otevřené(aby mohli vyběhnout miláčci)...Večně jsou tady bezdomovci(zanechávají po sobě stopy...)

    OdpovědětVymazat
  10. [Smazaný komentář] No, to tě někdo shora napomíná, abys šetřila.

    OdpovědětVymazat
  11. [10]:Asi to tak bude!Mlčeti zlato

    OdpovědětVymazat
  12. Ty jo, tak to je docela peklo...

    OdpovědětVymazat
  13. To by bylo něco na mě. Pokud by něco hrotil, klidně bych mu šla říci, co si o tom myslím. Já jsem to totiž s takovým pánem,( kterého nahradila v mírnějším sledování jeho dcer)jednou vytříkala. Naši kluci s kamarádem  seděli v 18 hodin večer v létě  na schodech z druhé strany paneláku a bavili se- chechtali a tak-školáci-, on vyběhl ven s kýblem v ruce a polil je vodou, aby ho nerušili. Tak jsem si na něj došla. Když vypočítával jejich "hříchy", řekla jsem mu, že se měl nastěhovat do rodinného domku a ne do paneláku. Běhá tam víc dětí mezi domy a ani tady nebydlí a naši kluci to nebudou odnášet za ostatní. Vychováváme si je sami a on není oprávněn je napadat. Kdyby byli něco opravdu dělali, však bychom si je srovnali, nebyli žádní grázlíkové. Nakonec jen řekl: "Tak jste mi to dala, co?" Normálně jsme se pak zdravili a byl klid. Domovní důvěrník je na to, aby se staral o pořádek, ale jen tak, že vyvěsí služby a pak už si každý ručí na úklid sám. Vyřizuje případné  připomínky správci domu, obejde příp. nájemníky pro podpis na důležitou listinu. Všichni jsou dospělí a dokud tomu Diktátorovi nezatrhnete tipec, bude prudit.

    OdpovědětVymazat
  14. Nevím nevím, co bych dělala já

    OdpovědětVymazat
  15. No aspoň si písemně posichroval, abyste ho nevylili!

    OdpovědětVymazat
  16. A to máte byty v osobním vlastnictví? Na schůzi bych ho asi sesadila a ustanovila nového diktátora

    OdpovědětVymazat
  17. To je Simčo strašná představa, že by mi někdo cizí a zvlášť takový diktátor sahal na naše vyprané prádlo, ať už se jedná o kalhotky, podprsenku, nebo o prádlo ložní. Asi bych ho musela na mou povahu stčit znovu do pračky, nojo, ale co když by mi to udělal zase?

    OdpovědětVymazat
  18. [2]: Ale on také není oficiálním domovníkem, on se zvolil sám a opruzuje sám

    OdpovědětVymazat
  19. [1]: Kdyby nebylo tohoto vola, nebylo by to špatné bydlení.

    OdpovědětVymazat
  20. [3]: Moje dcera má v domě také diktátorku a ta také dokáže perlit   

    OdpovědětVymazat
  21. [8]: Nádech- výdech ...a zastřelit

    OdpovědětVymazat
  22. Ufff. Já jsem takovou krávu měla v bývalém bytě pod námi. Nad námi zase byla arogantní rodinka s dítětem. Dělali si naschvály přes nás, dupali, mlátili na sebe koštětem tak dlouho, až mi došla trpělivost a založila jsem si o nich bývalý blog. A stránky toho blogu jsem vyvěsila na nástěnku. To byl fofr!

    OdpovědětVymazat
  23. To by se mi tam pěkně asi nežilo, mě takový spoluobyvatelé dovedou pěkně otrávit.

    OdpovědětVymazat
  24. On je pro Tebe nějaká lekce. Ale jaká, na to musíš přijít sama.

    OdpovědětVymazat
  25. Tak tohle ti nezávidím. Nejspíš bych mu vzdorovala. Jsem totiž rebel   

    OdpovědětVymazat
  26. [9]: To je ta druhá stránka mince, jen se při té diktatuře špatně dýchá

    OdpovědětVymazat
  27. [18]: Nejhorší bylo, že on si tam pověsil své prádlo, takže to moje natáhlo vlhkost na té jedné šňůře a měla jsem to vše obarvené, ještě dnes když si vzpomenu, mám osyp, už nikdy jsem tam prádlo nepověsila a koupila si sušáky domů

    OdpovědětVymazat
  28. [24]: Já bych ráda, ale blog jsem po vyřešení problémů (asi po dvou letech) úplně zrušila - dementi nad námi se odstěhovali a bába pod námi nakonec taky.  A pak jsem si založila pozitivnější čtení .

    OdpovědětVymazat
  29. 21/7: Ranní produkty i zdravých ledvin se dají významně  parfemovat třeba večerním  chřestem s osmaženými vajíčky na hniličku /!!!/ dle kuchařského předpisu na

    OdpovědětVymazat
  30. Jak se znám, asi bych byla s diktátorem na kordy, pěkně od plic bych mu jeho diktování vytmavila.

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.