úterý 28. března 2017

Stupidní pohádka...

...nějak cítím, že jsem vyrostla z televizních seriálů, mýdlových operetek a pohádek pro dospělé.
Vůbec si nechci hrát na intelektuální blondýnu, která potřebuje ke svému duševnímu orgasmu jen samá moudra.
Včera jsem měla možnost shlédnout jeden z prvních dílů nového seriálu z lékařského prostředí a nechápu, proč z nás, obyčejných lidí dělají trubce, trumpetky a idioty, když realita je tak zoufale jiná, nebarevná, bolestivá, neosobní a vůbec není zacílená na člověka, pouze na finance a papíry.

Jako bývalá zdravotní sestra ještě před revolucí jsem měla možnost nahlédnout a prožívat skutečný boj o lidský život, každodenní péči o pacienty a to co nám servírují v televizi, je skutečná estráda.

SOLIDÁRNÍ PRIMÁŘ
- ten televizní se žhavě zajímá o soukromí pacientů, jejich život, jejich peripetie, řeší jejich sexualitu a jejich sexuální preference, když odchází domů, takřka se líbá s uklízečkou.
- můj skutečný nadřízený, věhlasný docent, tak přesně ten neměl ani ponětí, jak se jmenuje jeho 40 zdravotních sester příjmením / o křesním jméně nemluvě /, neřešil naši sexualitu, možná si někdy všimnul, že mu na oddělení dělají nějaké ženské, když odcházel domů, zakopl o kýbl a seřval uklízečku na tři doby.

SOUCITNÝ OBVODNÍ LÉKAŘ
- seriálový obvodní lékař zakoupil ze svého docela maličkatého platu své pacientce po těžké operaci pojízdnou tašku, aby se nenamáhala. Při předání daru byla celá ordinace, všichni dojatě tleskali, plakali.
- po 15 letech moje obvodní lékařka netuší, jak se jmenuji, kde bydlím a zda potřebuji pojízdnou tašku či zakoupit rekreaci k moři. Někdy se jí nechce ani vstát z křesla, škoda jen, že nejde bolavé tříslo vyšetřit tak nějak na dálku.

AGILNÍ PRACOVNÍK RECEPCE NA POHOTOVOSTI
- v hereckém obsazení jste u každé recepce odměněn za čekání kávičkou či důležitým pitným režimem. Pracovník si v případě vaší nevolnosti vezme vaše dítě nebo vašeho senilního otce domů na noc a večer mu zpívá ukolébavku.
- s horečkou 39st, třesavkou a totálně vymydlenou hlavou mě na recepci pohotovosti obsluhoval mladík, který odpočíval, hezky hajal na křesílku, měl zakloněnou hlavičku a do jednoho ouška si nechal hrát hudbu. Nezvedl se ani v momentě, když jsem se skácela pod pult...dál odpočíval.

MATKA TEREZA V SESTERSKÉM
- přetažená, unavená se syndromem vyhoření buší pěstičkami do pacientky, kde nechala své dítě / fena jedna neuspokojená ...tím myslím pacientku, samozřejmě /, neodejde domů, pere se s únavou, dává do toho vše, je bohyní.
- stejně přetažená sestra mě po operaci seřvala jako malé dítě, že jsem si zazvonila dvě hodiny po dokapání infúze, pak jsem už nezvonila a jehlu si vytahovala sama. Drény po operaci nám vytahovala sanitářka, sestra na nás neměla čas, bylo jich málo a na pacienty nebyl čas, musí se udělat dokumentace.

V každé pohádce vyhraje dobro nad zlem. My všichni potřebujeme, aby vyhrálo dobro nad zlem, potřebujeme eliminovat stres, zahrnovat se pozitivním , dělat si vše pozitivní...ALE.
Co když v těch televizních pohádkách nám nastavují zrcadlo, které když se ho v reálném životě dožadujeme, tak dostaneme po držce....

22 komentářů:

  1. Napsala jsi to moc hezky, seriály vymývají mozky, a realita přitom...

    OdpovědětVymazat
  2. Podle těchto seriálů je všechno zalité sluncem, být nemocný není až takový problém, protože všichni se o mne bezvadně postarají a rádi Stačí ovšem jediná návštěva u lékaře v reálu a my se nestačíme divit, kde je všechen ten ochotný, vstřícný, empatický personál Není to tak určitě vždy a všude, ale k těm seriálům to má hodně daleko

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: No přeci se nebude koukat člověk v reálu i na telce na to samý! To by ho z toho mohlo taky !

    OdpovědětVymazat
  4. Cérko, mi už stačily jenom ty upoutávky co do nás hustili v reklamách Jak to člověk vidí pětkrát za večer, tak se mu to musí zprotivit Pěkně si to popsala, málo kdo by to svedl líp Krásné dny přeju

    OdpovědětVymazat
  5. [3]: Sem si myslela, že napíšeš, že jsi seriálová...

    OdpovědětVymazat
  6. [6]: Nemůžu být na seriálech a současně tady - (klepnutí do šišky) - to dá rozum.

    OdpovědětVymazat
  7. Opět jsem nestihla začátek a vidím, že nebudu pokračovat, dokud to neskončí. Jediný pořad, co sledujeme, je Pošta pro tebe a ten už asi skončil, to je na ČT1. Jinak Prostřeno, ale minulý týden jsme se dívali AŽ v pátek, byli tam exoti a už podle upoutávek... Začala zahrada, je dýl světlo, zaplať přírodo je co dělat jinde než sedět u televize...

    OdpovědětVymazat
  8. Na matku Terezu mi nešahejte. Její citáty mi připadají geniální. Na dotaz finanční správy třeba odpověděla:

    OdpovědětVymazat
  9. Zkuste to napsat na daňový přiznání...

    OdpovědětVymazat
  10. Směju se. Směju se způsobu, jakým je to napsané. Baví mě styl, baví mě forma. Obsah bohužel k smíchu moc není. Pravda, která je k uzoufání.

    OdpovědětVymazat
  11. [1]: Já jsem byla seriálová, ovšem co se z toho stala sračka, která neodpovídá realitě ani vzdáleně, už mě tento druh zábavy nehrozí.

    OdpovědětVymazat
  12. [4]: Právě upoutávky byly skutečně žhavé, ale kdysi jsem koukala na Pohotovost a to nelze vůbec srovnat, ani omylem nestíháme zahraničí

    OdpovědětVymazat
  13. [5]: Děsím se staroby, bezmocnosti, protože už nyní jsme zranitelní a to se můžeme bránit, co až nebudeme moci   

    OdpovědětVymazat
  14. Tak musím říct, že seriály jdou už delší dobu mimo mě....No ona vlastně televize vůbec....vždyť taky stále sedím u počítače     

    OdpovědětVymazat
  15. [11]: Fenomenální odpověď pro pana Babiše, ten by valil oči       

    OdpovědětVymazat
  16. Na seriály se nedívám ze zásady.Vím,že p.doktorka(obvodní)mně zná,protože občas vzhlédne od počítače Ba ne,chodím tam hodně často,tak za ta léta už to je jednoduché. O vyhoření odborníka bych mohla povídat.Dopadlo to tak,že se mnou až do ordinace chodila dcera,jak jsem se ho bála Už ho poslali odpočívat

    OdpovědětVymazat
  17. Seriály, zvlášť ty z lékařského prostředí, musíš brát s nadhledem, Simi, jenom jako zábavu bez reálného podkladu.

    OdpovědětVymazat
  18. Já věděla, že se koukat nemám...a zatímco Vaše vylíčení a srovnání mě pobavilo, tak seriál by mě asi iritoval.

    OdpovědětVymazat
  19. Je mi z tvého článku hodně smutno. Ne pro ten seriál, ale pro tvé zkušenosti....

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.