středa 22. března 2017

Mámo, klepe se ti špek...

...aneb sonda, jak to vidí nebo nevidí muž.

K napsaní mě přiměl článek muže, který se rozhodl poradit s psychologem.
Před dvaceti lety poznal svou ženu, nádhernou, kouzelnou a zamiloval se. Následovala svatba, děti, rodinný život. Jeho paní se v roli manželky a matky našla, bohužel přibrala velkou váhu navíc.
Manžel svou ženu miluje, napsal úžasné vyznání lásky k ní, ale ...to ALE musí být zvýrazněno. Přiznává, že i s ním šel čas ruku v ruce, přesto se snaží, jeho žena nikoliv. Když už má dojít na milování, prostě nemá chuť, jeho žena ho nepřitahuje.
Nechce odejít, nechce rozbít lásku, ale zároveň odmítá rezignovat na tělesnou lásku, která mu nesmírně chybí.
A teď babo, raď, když se klepe hodně špeku ??

Moje kamarádka poznala svého muže ve 16letech a od té doby jsou spolu každý den a skutečně se milují.
Jejich vztah je jako z červené knihovny, je o úžasné toleranci, respektu, ale i přátelství okořeněném humorem. I po 40letech si nejsou všední, nenudí se spolu, ALE.
Během těchto let ona nabrala kila navíc a on zůstal stejný. Nikdy jí při milování nedal najevo, že mu klepající špeky vadí, prostě vzájemný respekt. Zhubla, zhubla, protože chtěla sama, moc si přála nebýt krabicí v neforemných hadrech.
A jaké obrovské překvapení přišlo, když se manžel začal tulit ještě víc, začal toužit ještě víc a pochválil nejen nové tvary, které ho přitahují, ale začal poprvé v životě i zdravě žárlit.
A teď babo, raď, když on mlčí, že se klepe hodně špeku ??

Seděly jsme u kávy, tlachaly o dětech, vnoučatech. Před lety jsme spolu pracovaly v nemocnici a naše rodiny se hodně přátelily a přátelí.
A mezi řečí se rozbrečela. Oba hodně přibrali, oba mají šílenou nadváhu a žijí vedle sebe jako chápající kamarádi. Mají se rádi, hodně spolu zažili, ale tiše mlčí, tiše mlčí, že když vejdou do výtahu, splní limit pro nosnost.
A teď babo, raď, když se klepe šíleně moc špeku a oba o tom mlčí?

Poznali jsme se, když já měla metrák. Zamilovali se do sebe, ale já odmítala překročit meze ložnice a hlavně ostych ze své váhy, byl ženatý.
Rozum radil odejít a já odešla.
Zhubla jsem mnoho a znova jsme se potkali.Zamilovali, byl rozvedený a náš vztah se naplnil vrchovatě, doháněli jsme, co jsme předtím nestihli.
Když jsem se ráno pustila do koláče, víc než bylo zdrávo, otočil se ke mě a řekl mi....já bych tě s tou gumou kolem pasu fakt nechtěl, nepřitahovala jsi mě, nekažto.
Někoho by tato slova urazila, já si uvědomila, že má pravdu. Znali jsme se , jak za tlusta, tak za hubena, měl možnost posoudit.
A teď babo, raď, když se klepe, pak neklepe a občas se na to zapomene ?

Baba by mohla i poradit, může poradit kamarád, kamarádka, psycholog, ale naše vztahy jsou tenká linie, která nás provází životem. Nikdo si nepřeje, aby se jeho partner musel do lásky a milování nutit, aby jak říkají muži, musel zapnout autopilota a myslet při milování na sousedovic Aničku.
Špek sem, špek tam, nemělo by nám být jedno, jak vypadáme, jak se prezentujeme a hlavně neříkat, však já už to nějak doklepu.
Každá i malá změna má šanci na fungování, ale musí vycházet z nás samých....

57 komentářů:

  1. Já mindráky nikdy neměla, žádný...

    OdpovědětVymazat
  2. ... a nejen kvůli chlapovi,    především kvůli sobě samé

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle je slovo do pranice. Já nikdy nepatřila mezi štíhlé holky, i když jsem hodně sportovala, byla jsem vždycky oplácaná. V obou těhotenstvích jsem nabrala 6 a 7 a půl kila, děti byly veliké - obě 54 cm, syn 4300 g, dcera 4230 g. Ztloustla jsem poté, co jsem v roce 1982 přestala kouřit. Muž mi nikdy nic nevyčetl, později jsem zhubla, hodně radikálně, ztratila jsem 30 kilo a známí se domnívali, že jsem hodně nemocná. Nebyla, ale vypadala jsem tak. Postupem doby se moje váha trochu zvedla. Zatímco v mládí jsem mívala mindráky, ted' je nemám. Možná i díky manželovi, se kterým jsme už od roku 1974.

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám opačný problém, jsem tak hubená že nepřitahuju přítele...

    OdpovědětVymazat
  5. Já spalovala vždycky dobře, ale po té padesátce to už prostě není jako zamlada...

    OdpovědětVymazat
  6. [4]: Když přítele máš, tak ho nějak přitahovat musíš, jinak bys byla přece sama...

    OdpovědětVymazat
  7. Ano, to je opravdu slovo do pranice, asi už víš, že tenhle problém se už dotýká i nás, ale obráceně... já jsem stejná, jak jsem Martina potkala nebo hubenější, on přes dvacet kilásků těžší. Věta "Je přeci důležité, co je uvnitř", je sice krásná, ale... ale ale. Pro někoho budu pokrytecká mrcha, ale pro mě je opravdu důležité, jak muž vypadá. Kdyby mě přitahovali metráčci, najdu si přeci takového. Ale já si našla sportovce, který pohybem a činkama žil, který mě okouzlil nejen svou osobností, ale i počtem shybů a postavou. Nejvíc mi vadilo, když mi řekl, že je se sebou spokojený a nic se sebou dělat nebude...vyhlídka na dalších deset kilásků. Po mnoha a mnoha vášnivých diskuzích v průběhu posledních let - já rozhodně nejsem ta, co mlčí, Martin ví, že se mi  jeho tukové zásoby nelíbí- jsme konečně dospěli ke společnému řešení, zahodil svou ješitnost a dovolil mi kontaktovat našeho kamaráda, trenéra a odborníka přes výživu, se kterým bude spolupracovat. Tak drž palce!

    OdpovědětVymazat
  8. Nó, když jsem potkala svého partnera, měla jsem také o 8 kg méně... Jemu rozdíl těch pár kil nevadí, ale já už se dobře necítím... Co pracuji v kanceláři, mám minimum pohybu a kila letí nahoru. Pohyb nulová a pravda je, že ani v jídle se nikterak neomezuji... Ačkoliv bych měla. Při stoupnutí na váhu panikařím. A při pomyšlení na to, že se v září vdávám, panikařím ještě víc... Měla bych začít makat, hejbat se a nežrat! Jako fakt, beze srandy.... Jenže má vůle se kamsi vytratila a já ji ne a ne najít....

    OdpovědětVymazat
  9. Znnovu mi nadváha vadí a pod dozorem hubnu. S přitažlivostí už si hlavu nedělám, druhá strana je ne-mocná a jdeme vedle jako kamarádi. Jde mi teď o to jíst líp a lehčeji, dělat ZNOVU něco pro své pozdější zdraví.

    OdpovědětVymazat
  10. No je to zajímavá úvaha, moc se mi líbí ty jednotlivé příklady a jejich objasnění. Jen co mě zarazilo, je tahle věta: "Já bych tě s tou gumou kolem pasu fakt nechtěl, nepřitahovala jsi mě, nekažto." Nepozastavuji se nad ní, že by mě nějak urazila, ale spíš proto, že o dva řádky nad ní bylo napsáno, že jste se zamilovali už v době, kdy jste měla metrák, ale měla jste problém překročit práh ložnice... Jako nezúčastněnému posluchači mi z toho vyplývá, že jste spolu mohli spát, ale vy jste kvůli nadváze nechtěla, tudíž jste ho musela přitahovat i baculatá. To si přeci logicky odporuje, ne?

    OdpovědětVymazat
  11. U nás je to spíš: Táto, klepe se ti špek Hodně se na tom podepsal fakt, že po slabém infarktu prásknul s kouřením

    OdpovědětVymazat
  12. Babo, raď - neporadím. Když přiberou oba, nemá kdo co druhému vyčítat. Líbí se mi ten "vyvážený obrázek".

    OdpovědětVymazat
  13. [5]: No tak to vidíš! Kdyby ses bývala pojmenovala Čtyřicítka, bylo to možná lepší.

    OdpovědětVymazat
  14. [14]: No tak si to namaluj! Když budou číslice hubený, i tělo pochopí.

    OdpovědětVymazat
  15. [15]: Znovu smekám nad Tvou pohotovostí a vtipem...

    OdpovědětVymazat
  16. Hlavně ta vyvážená strava na konci... Já dneska měla dva stejný dortíky, v každý ruce jeden.

    OdpovědětVymazat
  17. [16]: Míšo, neříkej že máš na hlavě ještě kulicha! A víš, že už začlo jaro?

    OdpovědětVymazat
  18. [16]: Jinak samozřejmě děkuji za pochvalu, se celá čepýřím - a brzy budu k nepoznání - nebo odletím na Měsíc (tím jak se dmu pýchou).

    OdpovědětVymazat
  19. [20]: Opravuji: Chlapi chtějí opak toho co mají, nemusí to být však JEN doma...

    OdpovědětVymazat
  20. [18]: Obrazně, jsem měla napsat, jako kdybych Tě neznala...

    OdpovědětVymazat
  21. [20]: Já jsem svému muži říkala, že je kozatej, má větší prsa než já...!

    OdpovědětVymazat
  22. [23]: No vidíš a určitě si našel nějakou babu,která má prsa č. 5,tedy větší než on, tedy doufám, že větší než on?   

    OdpovědětVymazat
  23. [22]: To nedělej, takovýhle předvídání! Co by pak Krteček dělal? On má rád nakypřenou, ZRYTOU půdu.

    OdpovědětVymazat
  24. [24]: Je sám a pořád pláče po mně, ale taky je o 10 let starší, v pronajatý garsonce a s dluhama... takže žádná hitparáda...!

    OdpovědětVymazat
  25. [26]: Radši o těch 14 let mladší, jako tvoje mamka, dcery přeci bývají jablka co nepadnou daleko od stromu, né?

    OdpovědětVymazat
  26. [27]: Zatím se držím +- svého ročníku a taky si myslím, že čím mladší muž, tím ta žena pak vypadá starší...

    OdpovědětVymazat
  27. Vyloženě hubená nebudu nikdy, ale stále se budu snažit,aby se váha držela pod 70 kg   

    OdpovědětVymazat
  28. [3]: Jednoznačně je hubnutí a následné přibírání problém.

    OdpovědětVymazat
  29. [4]: Eli, ty bohužel potřebuješ kila navíc, ale držím ti palce, musíš vyhrát     

    OdpovědětVymazat
  30. [8]: No jo, Lucinko, to je druhá strana mince...ty jsi spokojená, pečeš, vaříš a hnízdíš, bohužel pánové mají rychlejší spalování a u nás žen je to vidět.

    OdpovědětVymazat
  31. [12]: Naopak...měli by si oba sednout a oba s tím něco dělat, protože by se v budoucnu o ně neměl kdo starat, od určitého věku to není jen o vzhledu, ale i o zdraví a postoji k životu a jeho smyslu, nač tu být a jen přežívat   

    OdpovědětVymazat
  32. [10]:Správně, velice správně !!!!

    OdpovědětVymazat
  33. [29]: Ono nikdo  v našem věku , kromě modelek, hereček, které to mají v popisu práce, nebude mít prsa u krku a vše podle žurnálu.

    OdpovědětVymazat
  34. Obdivuju, žes to dokázala. Moc hezký článek, já se teď snažím aspoň nepřibírat, jenže čím větší depka, tím větší chuť k jídlu. U mnohých to funguje obráceně, ale já..., škoda mluvit.

    OdpovědětVymazat
  35. Nám se taky klepe, i když zatím jen maloučko, a rozhodli jsme se s tím něco dělat, aby se neklepalo hodně.

    OdpovědětVymazat
  36. Kromě toho, že je tvůj článek opět skvěle napsaný, můžu podotknout jen tohle, Simi:

    OdpovědětVymazat
  37. [1]:[30]: Těžko uvěřit, že taková žena vůbec existuje, nesetkala jsem se nikdy s takovým tvrzením.

    OdpovědětVymazat
  38. Holka, já snad se sebou začnu něco dělat...

    OdpovědětVymazat
  39. Povedlo se mi zhubout, muž na to nic. Povedlo se mi trochu nabrat, muž na to nic. Já sama se necítím a opět jsem rozjela akci kila dolů😀

    OdpovědětVymazat
  40. Neměl by se spíš každej snažit sám pro sebe? Ať se cítí dobře? Sorryjako, ale nevěřim, že je možný se cítit dobře v těle, na který si člověk musí nechat šít šaty/kalhoty/trika, protože mu nic neni, nebo shánět ty největší konfekční velikost (pochybuju, že je snadný je sehnat). Když se člověk zadejchává poté, co vyjde tři schody. Tomu prostě nevěřim. A to nemluvim o vzhledu. Velryby nevypadaj dobře, fakt ne.

    OdpovědětVymazat
  41. Měla by se snažit zhubnout sama pro sebe kvůli zdraví. Tak nějak bych jí to i nadhodila.

    OdpovědětVymazat
  42. Pěkný článek, pobavil mě. Já se o sebe snažím starat aby se to na mě neklepalo, dlouho jsem dloubala do přítele aby se mnou začal cvičit a jíst trochu zdravěji (nic o klepajícím se břichu jsem nenaznačovala) protože neměl zájem tak jsem to vzdala. Až jednoho dne se rozhodl sám, že se teda ke mě přidá a ejhle! O měsíc později už si oblíkal kalhoty které předtím neměl rád protože mu byly těsné. No a jaký poučení z toho vyplývá? No že když někdo nechce sám se sebou něco dělat tak ani baba neporadí

    OdpovědětVymazat
  43. No... musím říct, že tohle je tak pěknej článek - a neuvěřitelně pravdivej. Jenomže problém je hodně v tom, jak se k tomu kdo postaví.

    OdpovědětVymazat
  44. Já teda nikdy neměla potíže jak se svým tělem a ani se zájmem mužů ! Na mém blogu můžeš vidět proč tomu tak je - inspiruj se a buď krásná jako já, ŽIJ JAKO JÁ !

    OdpovědětVymazat
  45. Můj nastávající s tímto problém nemá. Prostě mi do očí řekne, že jsem tlustá, že by byl radši, kdybych zhubla. Zase když se mi podařilo kilo dvě shodit, nebo prostě, že to šlo vidět, dával mi to patřičně najevo.

    OdpovědětVymazat
  46. Můj nastávající s tímto problém nemá. Prostě mi do očí řekne, že jsem tlustá, že by byl radši, kdybych zhubla. Zase když se mi podařilo kilo dvě shodit, nebo prostě, že to šlo vidět, dával mi to patřičně najevo.

    OdpovědětVymazat
  47. To je těžké. Oba partneři se musí snažit, aby se tomu druhému líbili, ale zas toho druhého beru, jaký je, a není úplně pěkné mu říct "Hele, fakt vypadáš blbě."

    OdpovědětVymazat
  48. [53]: Však se to dá říct i jinak.

    OdpovědětVymazat
  49. Nevadí mi to, když se ho na to zeptám. Jinak ať mi to neříká. Jsem na svou váhu poměrně citlivá, protože i když jsem jednou zkoušela jíst zdravě a cvičit, ani po měsíci se neprojevily první účinky. Možná je to tím, že nejsem tlustá, ale jen oplácaná, na vzhled bych chtěla shodit cca do 5 kilo, na váhu 10 (no jo taky mám i nějaké svaly, to ale na té váze vidět není).

    OdpovědětVymazat
  50. Mým problémem je neustále kolísající váha, nyní je to kvůli zkouškovému období, ale v minulosti to bylo kvůli nejrůznějším osobním problémům. Pokaždé, když váha stoupne a pneumatička se objeví, začnu se cítit ve vlastním těle jako host. Cítím se nesvá sama se sebou... Když hubnu (a podotýkám, že já hubnu bez jakýchkoli diet, pouze ze mě spadne stres) cítím se více než skvěle. Hubnu právě kvůli tomuhle pocitu. Hubnu kvůli tomu, abych se cítila dobře.

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.