sobota 25. března 2017

Cesta do Ria...

...mi nesedla.

Letošní výstava orchidejí byla pořadateli pojata jako karneval v Riu.
Předesílám, že výstavy orchidejí navštěvuji pravidelně, do Fata Morgany se vždy nesmírně těším, orchideje byly můj obrovský koníček, ale když přišla zahrada, musela jsem ubrat, na dvou židlích nelze sedět.
Obrovskou poklonu musím složit pracovníkům skleníků, stálá expozice rostlin je ve vynikající kondici, v minulých letech byly exponáty hodně napadené škůdci, mnoho rostlin bylo zdeformováno plísněmi a virozami, ovšem letos jsou rostliny ve vynikající kondici, zdravé, krásné a bez škůdců...zaslouží KLOBOUK DOLŮ A OBROVSKOU POKLONU !!!
/ pro ty, co nechápou, píši zde o rostlinách, které jsou ve sklenících stále a tvoří stálé osazení skleníků, ke kterým se pak podle akcí přidávají rostliny /

A nyní k tomu karnevalu...jsem barevná, jsem urputná, ale mě ta barevnost, ta hýřivost do skleníku prostě nesedla, bohužel. U rostlin to mám ráda přírodní, tudíž mi tam různá barevná peříčka, tkaničky, hýřítka přijdou nepatřičná a zbytečná.
Totálně mě domlátila aranžmá orchidejí v bílých železných klecích, dle mého nevkusné, nepatřičné a hlavně zbytečné.
Předesílám, že můj orchidejový apetit byl letos nasycen, pořadatelé se spojili s úspěšnými pěstiteli botanických orchidejí a ti ze svých sbírek přivezli opravdové skvosty.
Byli zde k vidění skutečně nádherné botanické orchideje, ale ty si většinou nikdo nefotil, středem zájmu jsou vždy hybridní strakaté phaly, kterých jsou plné supermarkety.

Milý skleníčku orchidejový, přeji ti krásné jarní dny, děkuji ti za nádhernou podívanou / příště ať pořadatel ubere / a za měsíc se těším na tvé motýlkové mámení...




13 komentářů:

  1. Ženu nejvíc pohladí fialkové odstíny. Jsem žena a potěšilo mě všechno, co jsi dala. I chvála pro pořadatele a pěstitele. Nejcennější nemusí být nejžádanější. Cennost veškerých věcí je třeba pozorně hledat. Díky za obrázky

    OdpovědětVymazat
  2. A mě přeplácané barvičky u květin vůbec nevadí, pěkné fotografie

    OdpovědětVymazat
  3. To je ale nádherné orchidejové ráno! Jen mi chybí popis druhů.

    OdpovědětVymazat
  4. Výstavu orchidejí jsem ještě nikdy  nenavštívila, bylo by to určitě pěkná podívaná. Ale navštívila jsem tam už výstavu motýlů, kde bohužel, plno malých dětí si s nimi hráli.

    OdpovědětVymazat
  5. [3]: Dí, obávám se, že botanická názvosloví by nikoho kromě tebe nezajímala, už tu zkušenost mám, tak to nedělám

    OdpovědětVymazat
  6. Na výstavě orchdejí jsem nikdy nebyla, tak dík za seznámení. Sama mám doma jednu jedinou, obyčejnou fialovou. Zrovna kvete, už asi 6 neděl, dokonce přidělala dalších 5 poupat, tak se mám na co těšit.

    OdpovědětVymazat
  7. náhodou...tomu říkám opravdová krása

    OdpovědětVymazat
  8. Ježíši, to je nádhera, až srdíčko plesá, normálně se asi vypravím do botanické zahrady!

    OdpovědětVymazat
  9. No to víš, u nás se jde za tím co známe    Tak já bych se do pěstování botanických kousků nepustila, to přenechám tobě      a díky za fotky, krásné   

    OdpovědětVymazat
  10. Co naplat, méně je někdy více...

    OdpovědětVymazat
  11. Snímky, které jsi pořídila, jsou úžasné, Simi.

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.