čtvrtek 30. března 2017

Březen v kostce..

...celou zimu jsem si s každým svým blízkým, vzdáleným, prostě se všemi říkala, už aby byl BŘEZEN.
A on mi frnkl před nosem, přesto přinesl teplo, světlo a slunce, já cítím, že ta tíha depresivní zimy odchází a já mohu rozevřít svá křídla a mohu zase vyletět. Možná to někomu přijde přehnané, ale já to tak mám, já s prvními jarními dny letím, kroužím, cítím volnost a ohromný přísun energie.
Sofinka, Soptíček, Sofinečka...čím je starší, tím víc mě k sobě poutá, láká a jsem z ní nadšená. Brebentí si, nezastaví se, je šikovná. No...vlastně vím, že spolu už nemůžeme chodit na hudební výchovu, Soptíček pod mým vlivem byl jako utržený ze řetězu, že i klidná paní lektorka z nás dvou měla zpocené čelo...dobře tedy, budeme se realizovat jinde, pro klid a kulturní rozlet všech zúčastněných.
Započaly práce na zahradě a s nimi všechny atributy mé závislosti.
Se zahradou jsem zdědila jezírko včetně nefunkční filtrace. To že se z toho stal KŮŇ jsem si uvědomila záhy a protože jsem akurátní, celou zimu jsem hledala odborníky na jezírka a našla. Když mi pán zainstaloval filtrační zařízení na míru a já viděla výsledky, málem jsem blahem srazila věžičku hradu Střekova. Tentokrát, vážení přátelé, se vyplatilo nakupovat u odborníků, za měsíc přijdou jezírko celé předělat a já už nyní šetřím na další, podstatně větší ...jezero.
Jsem ve svém živlu, jako bonus si nesu v tomto měsící skvělé ??? výsledky z vyšetření, nicméně tuším, že podzim skončím jako pacient cévní chirurgie a pár týdnů si poležím po další operaci.
Tímto se loučím s měsícem milým, přívětivým, zlomovým, který mi víc dal než vzal. Přinesl i spoustu barev, příroda i zem zase skvostně voní a já vám všem přeji, aby slunce ohřálo vaši tvář, špekáček upečený na ohni měl slastnou chuť, dlouhá procházka vyčistila mysl a bolavá záda nebyla tak bolavá, protože za zpěvu ptáků a kvákání žab je život o dost veselejší...

16 komentářů:

  1. Moc děkuji za ten příval energie z tvého článku. Potřebuji dobít baterky. Sofinka je kočka. Po babičce?

    OdpovědětVymazat
  2. Samá radost, i zdravotně. Tento březen byl hodně pěkný a s nástupem pravého jara je to čím dál lepší. Chodím k tobě ráda a z tohoto článku dobrá energie přímo prýští. Přeju ti takový i duben, květen... Však nám o tom povíš. Nakupovat u odborníků se vyplatí!

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkný březen v kostce    I já jsem mooooc ráda, že už je to jaro tady    , prostě krása kytičky, sluníčko....no zrovna dnes někde zalezlé    A Sofinka ta je z toho všeho nejkrásnější      A na jezero se těším....   

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkné shrnutí. Já taky od března ožívám, protože zimu bych nejraději celou prospala, bývám v útlumu   

    OdpovědětVymazat
  5. Jaro mám také moc ráda, konečně se o víkendu dostanu na naši chaloupku a už se moc těším. Sofinka je brouček   

    OdpovědětVymazat
  6. Velice milé povídání Nejvíce se mně líbí a směji se se Sofinkou Vidím, že je velká pomocnice, využij toho, v 10 letech ji to třeba přejde

    OdpovědětVymazat
  7. Taky to tak mám, že jaro vyhlížím už dlouho dopředu. :) A letos jem se ani nestihla rozkoukat a už je tu pomalu duben.

    OdpovědětVymazat
  8. Simčo to se tak krásně čte, já bohužel zatím žádný příval energie necítím, nevím, možná je to tou boreliozou, ale jsem spíš celá bolavá a unavená.

    OdpovědětVymazat
  9. Mně se líbí fotka Sofinky s kbelíky. Je vidět, že ji vedete k pracovitosti pod heslem: Bez práce nejsou koláče.

    OdpovědětVymazat
  10. Ta fotka s kyblíčky je úžasná, přeji hodně zdraví do dalších měsíců!

    OdpovědětVymazat
  11. Skoro jsem březen nevnímala. Jakoby se mnou někdo manipuloval, zatím funguju nějak automaticky a už začínám pociťovat, že bych se měla zastavit, ale zatím to nejde. Možná je to také dobře, že se stále něco děje. Tvůj článek je velmi optimistický. S těmi rybičkami jsi odvedla skvělou práci a že tu zimu přežily musela být obrovská radost. Moc se mi líbí Sofinka s těmi kyblíky.

    OdpovědětVymazat
  12. Pěkný březen a samozřejmě na plno prožitý... Koukám, že jste se Sofinkou nezastavitelná dvojka - no, jestli má tu samou energii do života jako Ty, tak dáte ještě pár lektorkám zabrat... ale aspoň si spolu užijete srandu Pěkný večer, P.

    OdpovědětVymazat
  13. Březen jsi měla opravdu pestrý. Jenom nechápu, jak to všechno stíháš. Sofinka je úžasná, má Tvůj úsměv.

    OdpovědětVymazat
  14. Březen, za kamna vlezem... Zdá se, že to letos není pravda Máš moc šikovnou pomocnici, a když jsem u těch přísloví - co se v mládí naučíš..

    OdpovědětVymazat
  15. Z tvého článku energie přímo srší, Simi.

    OdpovědětVymazat
  16. Sofinka je babička v dětském věku!

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.