úterý 7. března 2017

Bez protekce ????...

...aneb jak se stát exkrementem během pár vteřin...

Zažila jsem socialistické zdravotnictví, kdy se chodilo za panem doktorem s lahvičkou, dárkovým košem a obálkou. Za sestrami se chodilo s bonboniérou, kafíčkem či bábovkou, podle sympatií. Vše to bylo nějak prohnilé, ale fungovalo to, na prvním místě byl tak nějak ten člověk a jeho zdraví. Jednou týdně zasedla závodní rada, která pak vydala věstník, jak se máme my zdravotnící postarat a my jsme se starali .

Do společné kasy odvádím dlouhých 33let pravidelně sociální a zdravotní pojištění. Nikdy jsem nebyla nezaměstnanou ani 10minut a pracovní neschopnost jsem za celý život čerpala pouze týden. Všechny operace a následnou rekonvalescenci jsem si hradila ze svého, nikdy jsem tedy nezatěžovala náš systém nad ani pod limit. Jsem pro systém skvělý člověk, nekouřím, nefetuji, nechlastám a pravidelně odvádím a vůbec nemarodím.

V třísle se mi udělala bolestivá boule.
Pokoušela jsem se ji týden rozběhat, nerozběhala. Naopak, boule je v oblasti švu kalhot a kalhotek, takže jsem večer už měla problémy dát nohy k sobě, vypadalo to, jako by se na mě vystřídalo fotbalové družstvo a dvakrát.
Po prvotním ohledání obvodní lékařkou jsem dostala žádanku na ultrazvuk k určení diagnozy.
První volný termín...konec dubna.
Pokud mám v třísle kýlu..nesmí dva měsíce uskřinout.
Pokud mám v třísle novotvar...mohu si za dva měsíce vybrat rakev.
Pokud mám v třísle ucpanou žílu nebo varix...mohu si za dva měsíce sehnat berle či jinou náhradu.
A to nehovořím o bolesti, o nepohyblivosti, o nadměrném přísunu analgetik.

Jsem pro systém hovno u cesty, zda mě něco bolí, systém nezajímá.
Zasedla jsem k mobilu a starými špitálními kanály jsem si zařídila protekci, na vyšetření jdu za pár dní.
Bez protekce nic nejde, vše je smutný příběh....kde je člověk ? na posledním místě.
Děsím se stáří, děsím se bezmoci, děsím se faktu, že budu pro systém ještě větším hovnem než dnes....vymřou mi totiž všechny protekční kanály...

25 komentářů:

  1. Simčo, naprosto s tebou souhlasím.

    OdpovědětVymazat
  2. Naše zdravotnictví je totálně v pr....!

    OdpovědětVymazat
  3. No panejo, tak držím pěsti, ať to není tak vážného, jak tady píšeš.

    OdpovědětVymazat
  4. Hrůza, jak jde celá republika do prčic... Přeji ať vyšetření dopadne dobře a není to nic vážného!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Můj drahý neměl obvoďáka, ovšem nabídla se mu zdejší Moje ambulance...

    OdpovědětVymazat
  6. Nečekej na nic a hroz i svým blogem (a taky nabídni pochvalu na svým blogu). Nic z těch možností není dobré. A to předsedové a prezidenti různých zdravotních komor kafrají, jak funguje zdravotnictví v těchto nouzových případech. Sedla bych si před dveře ambulance a neodešla a neodešla. Protekci využij, jde o tvoje zdraví. Sakra - je to ale o lidech, tak ať dělají, co mají, když je to nutné!

    OdpovědětVymazat
  7. Kamarádka měla domluveno s kožní vyříznutí dvou znamének na tváři, chybělo jenom dojednat přesný termín v daném týdnu. Kožní onemocněla, byl tam za ní pan náhrada, tak si šla domluvit.

    OdpovědětVymazat
  8. Vidím,že to je všude stejné.Dva roky jsem chodila po vyšetřeních.Nakonec mě poslali na CT...Nic nenašli(po 15 pokusech napíchnout mi kanylu),já jsem stála,p.doktor mi promáčkl břicho a zeptal se,jestli nemám problémy doma?Napíšeme žlučník!Zajela jsem se objednat do nemocnice vzdálené od té naší.Jen jsem si lehla na lehátko...okamžitě volali posily.

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Simi, musím říct, že naprosto souhlasím s Hankou, naše zdravotnictví je v pr..... Je to bohužel velmi smutné, vím o ordinacích kde ordinuje i sestřička po telefonu místo doktorů

    OdpovědětVymazat
  10. Dcera měla bolesti ramene, které bylo téměř nepohyblivé, ležela v nemocnici na kapačkách, bylo to v listopadu loňského roku a termín na magnetickou rezonanci - 27.2. Po měsíci léčba naštěstí zabrala, takže mohla opět nastoupit do práce a v únoru šla na vyšetření. Akutní problém a vyšetření za 3 měsíce, no to je přece bomba

    OdpovědětVymazat
  11. Situace je bohužel neutěšená. Obávám se, že bude ještě hůř. Lékařů je díky stavu ve zdravotnictví málo a ti, co ordinují jsou nervózní a potřebují mít pacienta co nejdříve z krku. Další...!

    OdpovědětVymazat
  12. No to je děs. Takže říkáš, že když bychom náhodou utekli z tohoto zdravotnictví do ČR, tak si stejně nepomůžem, protože my žádný protekční kanály nemáme. Nějaký doktory bych dohromady dala, ale jenom JUDry

    OdpovědětVymazat
  13. Pokud je vhodné v těchto případech tipovat:

    OdpovědětVymazat
  14. Hlavně, aby to dobře dopadlo a bylas zase fit. Co se týče našeho zdravotnictví, mám smíšené pocity. Někdy jsem až mile překvapená, ale někdy je to opravdu katastrofa. Dnes je všechno o známostech snad víc, než to bývalo, ale je to také i o lidech.  Zrovinka záleží, na koho natrefíš.

    OdpovědětVymazat
  15. Já stále chodila se zády k doktorce, ona že na rentgenu nic není, když jsem přišla zase a zase, no možná na tom rentgenu trochu něco je , po CT mi řekla, no to se nedivím, že vás to bolí   , úzký kanálek, vyhřezlá ploténka....já myslela, že ji rovnou jednu střelím    , kvůli ní jsem tam nechodila, neschopenku jsem neměla, naštěstí i v bolestech zvládám jít do práce    Přeji Simčo, ať vše dobře dopadne a ještě, že máš protekci     

    OdpovědětVymazat
  16. [14]: Hezký, ale být Simonou, tak Tě plácnu...!

    OdpovědětVymazat
  17. Holka, bacha, už se kácí v našem lese...

    OdpovědětVymazat
  18. [17]: Ne, Simča mě má ráda - a já jí.

    OdpovědětVymazat
  19. Jako: Co se škádlívá, to se rádo mívá...?!

    OdpovědětVymazat
  20. Mně se taky loni v létě udělala bulka v tříslech a zrovna před dovolenou. Doktorka mi dala antibiotika, že buď to je zánět uzlin a nebo že se mi zanítila folikula od chloupku a když se to zapouzdří, tak bude potřeba hnis odstranit. Bylo to to druhé. Musela jsem po 3 dnech na chirurgii a doktor mi to musel rozříznout a vyčistit. Od té doby je to ok. Doufám, že co nejdříve přijdete na to, o co jde. Někdy narazíte na neochotné lékaře a je to na nic.

    OdpovědětVymazat
  21. [5]:Fotka vznikla u Koněpruských jeskyní na stráni, kde byly takto pichlavé rostlinky, kaktusík to nebyl

    OdpovědětVymazat
  22. Ještě, že ti to dopadlo alespoň tak. Ovšem na druhou stranu - nepřála bych ti být pacientem v Polsku, tam bez nadité obálky nemáš šanci nikde.

    OdpovědětVymazat
  23. Strašně se mi to četlo. Jednak skrz tebe a jednak protože pracuji ve zdravotnictví. Doufám, že to bude stejně jako u mě zhnisaný zarostlý a opouzdřený chloupek. Je hrozné, kam to všechno spěje...

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.