pátek 27. října 2017

Prase na terase..

Přišlo si pěkně od sousedů. Cesta přes skalku byla viditelně trnitá a alpská protěž není v prasečím jídelníčku žádaná. V altánku se cesta stočila do jezírka, kde došlo k úklidu všech rostlin do hloubky, ryby jsem našla totálně vystresované. Asi šlo o menšího jedince a sportovně založeného, jak se snažil vyskočit z vody, zlikvidoval všechny jemné kameny, které upravil na hromadu.
Dále pokračovala trasa červenou borovou kůrou a odchodem na sousedovu zahradu. Vím, že moje sbírka travin nepatří do stravovacího režimu divočáků, nepadl ani jeden jehličnan. Vyrytá brázda je srandovní, neboť plot s 25 dírami je na odpis.
Okolní zahrady dopadly ještě hůř, protože se zde pěstují prasečí pochutiny.
Mám opět zpestřený volný čas lovem na divočáka, sháněním nového plotu a strachem, že příště přijde celý prasečí kolektiv.
Po prasečím úklidu jsem nafotila ještě naposledy podzimní zahradu.
Přeji vám krásný víkend, nedělí začne mnou nenáviděná doba temna a hlavně život bez prasat vám vinšuji.




















43 komentářů:

  1. Páni, ona ta zvěř je černá, co? To něco napovídá

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ten výhled na zříceninu je přímo luxusní! To mne zaujalo v Rakousích jak tam na mnoha místech takhle koukají z těch prosklených půlek domů na zámky, kláštery nebo hrady. Penisetum jsem měla ale zašlo, takže musím dokoupit, ale miscanthusy, kostřavy a prosa mám. Co dokáže parta prasat na zahradách vím moc dobře z chaty, kde nám prošla plotem od dálnice a pak se spokojeně probourala i k sousedům. Jedněm to jen tak lehce nakypřila, nám přeryla asi polovinu pozemku a vedle u druhých sousedů mohli rovnou nasázet brambory po celých 2000 m2 pozemku....

    OdpovědětVymazat
  3. Zahrádka oku lahodí. Ach ta prasata!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Prasata jsou ráda kolektivní. Nechci tě děsit, ale co když tohle byl průzkumník?

    OdpovědětVymazat
  5. Podzim jsem nikdy nemusela, nemusím a muset nebudu - s výjimkou podzimu na Tvé zahradě. Simí, Ty prostě umíš.

    OdpovědětVymazat
  6. Od malička mám k myslivcům nedůvěřivý vztah, ani Zelené údolí to nespravilo. Každý rok při honu někoho ze svých zastřelí, to přemnožení kanců je jejich vina...

    OdpovědětVymazat
  7. Doufejme, že jde o sociopatické prase, které není "týmovým hráčem", jinak hrozí, že jednou na jeho oprávněné doporučení (nádherná zahrada) dorazí celý mančaft i s náhradníky .

    OdpovědětVymazat
  8. normální prase nebo takové to zakrslé?

    OdpovědětVymazat
  9. K nám zatím chodí jen drobní návštěvníci se kterými si vždy poradí kočky... Nicméně přeji ať se nevrátí, a ať se zahradě jen daří. Je nádherná!

    OdpovědětVymazat
  10. Máš být právem na co pyšná. Zahradu máš nádhernou, dělanou se vkusem. Třeba to naštavlo to prasátko, že to máš tak dokonalé.

    OdpovědětVymazat
  11. Simi, to prasátko jen proběhlo, nevypadá to, že by se chtělo zdržovat. A rybníček ho třeba přesvědčil i o tom, že tudy příští cesta nevede...

    OdpovědětVymazat
  12. Beallaro, já nechci být senzacechtivá, ale docela by mne zajímalo, jak vypadá ten plot i jak vypadala ta vyrytá brázda. Plot je - zdá se - z pletiva. Jak do něj udělalo 25 děr...? To není prase, to jsou chodící nůžky na plech!

    OdpovědětVymazat
  13. Tak snad sebou ty sourozence příště nepřivede

    OdpovědětVymazat
  14. Taky mě napadlo, že to byl průzkumník. Určitě zjistil, že tvoje zahrada je pro prasečí orgie naprosto nevyhovující

    OdpovědětVymazat
  15. [6]: s cesnakom - idem teda obedovat (mrkvu )

    OdpovědětVymazat
  16. Co dokáží divoká prasata jsem viděla na zdevastovaných zahradách v Davli - původně jsem si myslela že zorali půdu pro brambory 😁 Pak mě kamarádka upozornila že se dokonce lidé v noci střídají a hlídají si navzájem pozemky. Prasata se dokázala podhrabat pod ploty a plenit. I v Itálii jsou přemnožení, dovolili větší odstřel ( za protestů spolku pro ochranu zvířat, samozřejmě!) Přeji ti, aby to byla první a poslední návštěva!   

    OdpovědětVymazat
  17. To je ale krásná zahrádka. A ani nevidím žádnou stopu po praseti Řekl bych, že to mohlo dopadnout i hůř. Třeba kdyby přišel opravdu celý ten prasečí kolektiv. Jo a chci se zeptat, copak je to za zvláštní stavbu na té poslední fotce v dálce ? Vypadá to, jako nějaký hrádek či pevnost.

    OdpovědětVymazat
  18. Krásně vybarvená podzimní zahrada a k tomu ten výhled, prostě paráda

    OdpovědětVymazat
  19. Blondýnko, máš nádhernou zahradu. Opravdu obdivuji. Hezký víkend.

    OdpovědětVymazat
  20. Zahrada je moc hezká. Kdepak to je?

    OdpovědětVymazat
  21. Máš nádhernou zahradu. Divočákům se asi také líbí, když se přišli podívat.

    OdpovědětVymazat
  22. V Praze chodí s prasetem jedna rodina na vycházky, prase je tak veliké, že mi sahá do pasu (mám  170cm). Prasátko, či spíš prase vesele běhá samo mezi silnicí a chodníkem a jeho majitelé jsou v nedohlednu. Jo, když se pak objeví všem co "žasnou" sdělí, že to je jejich domácí mazlíček, kterého mají v 1+1 v panelákovém bytě. Věřila bys?

    OdpovědětVymazat
  23. Jak jsem četla článek, vzpomněla jsem si na Vendyw, že jednou psala, že jí prasata rozryla trávník a ona ho skládala po drnech. Ty máš tu zahradu tak nádhernou, že by byla škoda, kdyby se u tebe ti divočáci zdrželi déle. Trochu jsi mne postrašila. Cestou na zahradu jsem minula takovou část lesa, kde se mi to zdálo skoro jako  řádění prasat, ale neslyšela jsem o prasatech v okolí Krhové.

    OdpovědětVymazat
  24. Zahrada je krásná, i po návštěvě vepříka

    OdpovědětVymazat
  25. Krásná je ta tvoje zahrada        ♥♥♥ A doufám, že se divočák nevrátí....no doba temna, ani nemluvím....vždyť víš....

    OdpovědětVymazat
  26. Já se těšila na fotku prasete ... a ty vyfotis překrásnou zahradu nad kterou srdce plesa. Tak příště prosím to prase :)

    OdpovědětVymazat
  27. Simi, zahrádku máš nádhernou, krásně udržovanou a ty traviny, radost pohledět. Moc se mi u tebe líbí. Ten divočák musel být šok, tak snad nepřijde s celou rodinkou.

    OdpovědětVymazat
  28. Čuník se přišel vykoupat :).

    OdpovědětVymazat
  29. [1]: Už jsem byla upozorněna, že se to velice často stává

    OdpovědětVymazat
  30. [11]: Normální divočák z lesa Nevychovaný dobytek

    OdpovědětVymazat
  31. [21]: Já jsem se vždy nejvíc bála krtka a krtinců, hrozbu jsem rozšířila a možná je to větší obava než cokoliv jiného, jo, ještě znuděný zloděj

    OdpovědětVymazat
  32. Simčo, zase jsem se pokochala zahradou a výhledem I čuníci se o tom dozvěděli a přišli se na tu krásu podívat Neboj už se nevrátí, když tam pro ně nemáš nic na mls

    OdpovědětVymazat
  33. No bodejť by tě čuňě nenavštívilo, taková krásná zahrada, o té se musí šuškat široko daleko!

    OdpovědětVymazat
  34. Simi, taková návštěva by se mi taky nelíbila   Když mu nic nechutnalo, tak už třeba nepřijde Ale plot to asi bude chtít lepší, takové nádherné zahrádky by byla velká škoda

    OdpovědětVymazat
  35. Ještě, že jsi tam nebyla přítomna, třeba by se polekal a...kdo ví. Prozkoumáno má, tak už asi nepřijde, když tam nemáš dobroty.

    OdpovědětVymazat
  36. Krásný, fakt moc krásný. Vidět přírodu tvými oči.. Tobě také krásný víkend.

    OdpovědětVymazat
  37. Kyselina máselná vyklidí divočáky spolehlivě, bohužel však zřejmě i všechny sousedy.

    OdpovědětVymazat
  38. Škoda, že prasata jsou i mezi lidmi...

    OdpovědětVymazat
  39. Ty traviny jsou opravdu úžasné. Moc krásná  zahrada.

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.