úterý 31. října 2017

O rážení ořechů...

" Lidé mi řekli, že jsem jim zachránil manželství. Boty je sice stojí jmění, ale jsou levnější než rozvod "
Manolo Blahnik

Moje drahá generálka / rozuměj maminka / vždy, když jsem si vzala vysoké podpatky, pravila : " Holka zlatá, s tebou by mohli na podzim rážet ořechy "
Ano, při mé výšce jsem v podpatcích jaksi čněla nad davem, ale připadala jsem si ohromně žensky a přitažlivě.
Žena na podpatcích je pro muže neskutečně přitažlivá, je objektem touhy pro neskutečně dlouhé nohy, pro neskutečně dlouhou představu. I můj muž shledal, že mám přenádherné kotníky, pokud se nesu v obuvi, která mi dává vyšší rozměr.
A jak je tomu dnes ?
Smutně, boty na podpatcích už dávno nenosím, jaksi mě v nich bolí nohy.
A přesto jsem neodolala, přesto jsem musela navštívit nádhernou výstavu Manola Blahnika na pražské Kampě.
Obuvnický mág zde vystavuje celkem 212 kousků svých originálních botiček a 80 originálních nákresů.
Pasta pro oči, radost pro duši, skvostné materiály, stovky barev, to celé vytvořené do kompozice, která potěší nejednu marnivou, nejednu prostopášnou, nejednu obyčejnou ženskou / jo a chlapů tam na čumendě bylo taky dost /.
Rozhodně nic pro našince, originální botičky stojí pěknou raketu / 20 až 50 tisíc žádný problém /, ovšem proč nepotěšit oko, i když už dávno nerážím ořechy.
/ rážením ořechů je zde myšleno, že se tyto plody z ořešáku otloukali dlouhým bidlem /
A co zdobí vaši nožku ? Pohodlí nebo brutálně sexy obuv ?








36 komentářů:

  1. Na pohled krásné, ale neobula bych si je - měla jsem párkrát podpatky a necítila jsem se v nich dobře...

    OdpovědětVymazat
  2. Fakt pastvička pro oči, kukadla, vejry! Ukládám si to na lištu. Já? Léta jsem na sebe nesehnala boty (botičky) na podpatku, protože jsem měla dojem (i skutečně se stalo), že se botičky rozjely - špička i podpatek jinam. Při mých nedávných kilech... a teď už to nezkouším. Nechodím nikam, kde bych nemohla přijít v mokasínech a nejlíp ve farmářkách. Netrpím pocitem trapasky a komu se to nelíbí... Na Gottovi jsem tuším taky byla ve farmářkách.

    OdpovědětVymazat
  3. Cérko, tak ty si dlouhé bidlo? To já su prcek 164cm, podpadky už moc nenosím a nožku mi zdobí nejčastěji botasky zn.Schlesinger(byly tehdy v akci) Ale ty sametové červené uprostřed jsou boží

    OdpovědětVymazat
  4. Mně tradičně přišla výše vstupného nemravná, peníze jsem raději probendila jinak...

    OdpovědětVymazat
  5. Boty na podpadcích jsem nenosila nikdy. A když, tak jedině za trest. To není nic pro mne, to bych byla raději bosa.

    OdpovědětVymazat
  6. Ach jo, to nemůže nikdo vymyslet takhle nádherný boty na botaskových podrážkách?

    OdpovědětVymazat
  7. Doby, kdy jsem dobíhala tramvaj v kozačkách na podpatku je dávná historie Dneska to jistí pohodlná botka s podpatkem téměř žádným respektive hodně nízkým nebo boty sportovní. Vysoké podpatky mě už dávno nechávají v klidu     

    OdpovědětVymazat
  8. Botky jsou to vážně skvostné!

    OdpovědětVymazat
  9. Já bydlela téměř celý život na vsi a tam by se boty na podpatku moc nehodí   .... a tak pokud jsem je někdy mít musela, bylo to pro mne utrpení      a proto už mám nožky jen v pohodlí   , takže i mne nechávají botky na podpatku naprosto v klidu

    OdpovědětVymazat
  10. Ráda jsem nosila boty na podpatku a nosila jsem je hodně roků. Vše se mění, takže teď už jen tiše závidím. Bota na podpatku dá nositelce přeci jenom šmrnc.

    OdpovědětVymazat
  11. Mohu jen potvrdit tvou větu: "Žena na podpatcích je pro muže neskutečně přitažlivá, je objektem touhy pro neskutečně dlouhé nohy" a jako ty jsem též měla tu čest na muže svého srdce, který trpěl touto touhou. Jo, nosily jsme podpadky, že bychom s nima mohly dělat díry až k nitru země. Později šly použít i účelům méně romantickým, ale to už sem nepatří, to víme zřejmě jen my dvě, jak tak čtu zde komentáře nade mnou.

    OdpovědětVymazat
  12. Jsou krásné na pohled, ale už nic pro mě. Kdysi jsem nosila jehly často, ale od operace páteře jsem přesedlala na pohodlí. A přešla na úplně jiný styl. Boty nosím na způsob "gladiátorek". Zjistila jsem, že sexy můžu být i bez podpatků   

    OdpovědětVymazat
  13. Za mne pohodlí. Kdybych si nazula takové botičky zřejmě bych se při vstupu do dveří musela sehnout :)

    OdpovědětVymazat
  14. Nosila jsem boty na podpatku než se mi narodily- resp. začaly chodit a běhat - děti. Pak se špatně doháněly Zůstala jsem u sportovní obuvi. Manžel dělal s obuví celý život  a výstava by se mu určitě líbila, vyzná se   

    OdpovědětVymazat
  15. [16]: Slovo bačkůrky k tobě opravdu pasuje.

    OdpovědětVymazat
  16. pohodlí především, ale když musí být podpatek (sukně, divadlo, schůze atd) tak mám lodičky s podpatky atdale nejvýš 8cm vysoký!

    OdpovědětVymazat
  17. Jen to vidím a bolí mě nohy Já jedině martensky :)

    OdpovědětVymazat
  18. Popravdě, nad podobnými kreacemi spíš kroutím hlavou, ale proti gustu...

    OdpovědětVymazat
  19. [1]: Správně. Je to o pocitu a o tom, jak chceš a toužíš vypadat a fungovat

    OdpovědětVymazat
  20. [9]: Tato výstava je přestavovala skutečně neuvěřitelné kousky, já jsem si myslela, že to bude jen o extravaganci a bude to nenositelné, nikoliv, mít váhu, peníze a postavení, určitě bych si nějaké pořídila

    OdpovědětVymazat
  21. Já jsem podpadky milovala(165cm).Už na střední jsem začala.Jezdila jsem do podnikové prodejny ve Zlíně-tam bývaly s předstihem.(tedy tam jsem jezdila hlavně za rodinou)Tady na západě je nikdo ještě neměl Teď už drahně let obouvám úplně něco jiného.Ale boty byly moje slabost

    OdpovědětVymazat
  22. Na tuhle výstavu jsem úplně zapomněla, a mohla jsem jí použít jako náhradní program když se mi zvrtla ta první kvůli které jsem se do Prahy vypravila. Moje první myšlenka, když o ní mluvili v televizi, byla: " To by se Carrie posr..a"

    OdpovědětVymazat
  23. Blondýnko, mám plno krásných lodiček a jedny dokonce sice ne od Blahnika ale Jimmy Choo. Ještě vloni jsem zásadně nosila podpatky, od úrazu jsem si musela koupit na nižším podpatku. Pobavila mě věta tvojí maminky Měj se krásně.

    OdpovědětVymazat
  24. Ty boty jsou úžasné, ne že ne. Já jsem do bot tak trochu magor.. (ty moje páry bot už raději nepočítám.. )

    OdpovědětVymazat
  25. [22]: Já tam taky - s trochou sebezapření - vidím jen dvoje. Ale já na botách nikdy neujížděla. Byť i dnes (62 let) mám dva páry bot na šteklích.

    OdpovědětVymazat
  26. Vysoké podpatky nejsou mým šálkem čaje. Vypadají možná hezky, ale zabila bych se na nich     

    OdpovědětVymazat
  27. Proč musí být všechno v Praze

    OdpovědětVymazat
  28. [25]: Ale to je báječné, že tvůj nádherný vztah k botám díky indispozici nezahořkl, protože by to byla nesmírná škoda

    OdpovědětVymazat
  29. [32]:Já totiž byla v Praze kvůli úplně jiné výstavě, fotografické, jenže mne pořadatelé vyšplouchli neboť tam zřejmě byla nějaká akce. Autor mi později psal, že tohle on neovlivní, že taková je smlouva. A pokud mu nedají vědět nemůže ani na svých stránkách na toto uzavření upozornit. Nevím jak dlouho je ta Blahnikova výstava, ta foto je do konce listopadu. Mám sice v plánu tam zase jet, ale plánování je jedna věc, uskutečnění druhá. O tom jsem se dostatečně přesvědčila právě teď naposledy ...

    OdpovědětVymazat
  30. Sice mě na módu nebo podpatky moc neužije, ale tyto boty jsou designově výborně zvládnuté a některé svou originalitou skutečně hraničí s uměním! Smekám!

    OdpovědětVymazat
  31. Až tak nádherné botičky jsem nikdy nenosila, ale vysoké podpatky jsem si oblíbila v mládí, abych trochu povyrostla. Jenže tenkrát byly boty většinou jen černé, bílé a hnědé. Mám doma dvoje boty s velmi vysokým podpatkem spíše jako doklad o neuvěřitelné výšce, na které jsem se pohybovala. No pohybovala samozřejmě jen na příležitostné akce, kde jsem ale raději seděla. Nyní je mojí image sportovní obuv, rifle nebo plátěňáky a batoh na zádech, K tomuto promedování se jaksi nehodí ani lodičky na nízkém podpatku. Když pak mám na nějakou příležitost, tak trpím i v botách na nízkém podpatku. mám pocit, že se mi zvrtne můj nejistý kotník. Ale ráda se dívám do výloh, kolik střihů, značek a barev je ženám k dispozici. A to samé s kabelkami.

    OdpovědětVymazat
  32. U takových bot vždy žasnu, že ženy v nich dovedou i tančit. Já bych se v nich neuměl ani postavit a už vůbec ne držet rovnováhu.

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.