pátek 25. srpna 2017

Rádce úsekového důvěrníka....

Máme nově zvoleného úsekového důvěrníka Ferdu a já bych zde dnes chtěla vypíchnout několik stěžejních bodů jeho činnosti a zapojení do kolektivu.

1. ORGANIZACE VÝROBNÍCH PORAD
Schůze je třeba svolávat nejméně jednou týdně uprostřed jezírka, účast celého kolektivu je povinná, rybí potěr má do puberty možnost zúčastnit se jednou za měsíc při údržbě filtrace, členské legitimace včetně známek je důležité prokazovat vždy na místě, očistit od řas, hlavně řasy vláknité, jinak předsedající není povinen nabídnout chlebíčky a kávu.

2.IDEOVĚ VÝCHOVNÁ A KULTURNÍ ČINNOST
Kvákat, kvákat a znova, kvákat. Pokud úsekový důvěrník nezíská pozornost pracovního kolektivu, dochází k destrukci a devastaci leknínů, blatouchů a ostatních vodních rostlin.
Zásadní problém byl na plénu shledán v nekoordinovaném tření, je třeba působit na jednotlivce či páry, že tření není moderní, lepší je věnovat se blogování. / BLOG.CZ je jednoznačně nejlepší, doporučit, propagovat, vytvořit transparenty a na 1. máje prezentovat /

3.BEZPEČNOST PRÁCE
V době páření ropuch a jejich migrace krajinou je třeba se v jezírku uskromnit, uvolnit co nejvíce místa pářícím kolektivům, být připraven pomoci, eventuálně zastoupit. Lze na konci roku očekávat za takovou pomoc čokoládové kolekce a k MDŽ nějaký ten cibulák.
Skákat s přilbou a v reflexní vestě je povinné a hlavně nežrat rybám krmení !

Nené, nepřeskočilo mi, jen když jsem viděla Ferdu sedět na kameni a kontrolovat jezírko, vybavila se mi doba dávno minulá, kdy bylo vše tak dokonale řízené, až jsme z toho zapomínali být přirození, zapomínali jsme si pořádně poskočit.
A tak vám s Ferdou přejeme, aby jste nikdy nezapomněli, jak se skáče z kamene na kámen, nezapomněli řádně zakvákat a hlavně žít svobodně ve vodě nebo mimo ní.... malá omluva za kvalitu fotek, ale Ferda se v nové funkci odmítá fotografovat bez stylisty...



21 komentářů:

  1. Bomba. Zdravím Ferdu a jeho nové působiště (inovované a zkrásněné - panička se postarala). Už má svoje nejlepší místa pro rozhled i dohled. A já mám radost, jak jim to tam znovu pěkně kváká!   

    OdpovědětVymazat
  2. Veľmi vtipné. Až v závere príspevku a po zhliadnutí fotiek som pochopila kto ten Ferda vlastne je .

    OdpovědětVymazat
  3. A já ti, milá Blondi, děkuji za ranní dávku humoru

    OdpovědětVymazat
  4. My máme ve firmě metodika kvákání, heč.

    OdpovědětVymazat
  5. Počtěníčko    

    OdpovědětVymazat
  6. To je jasné. Stránky treni.cz jsou už dávno za zenitem .

    OdpovědětVymazat
  7. Ještě, žes Ferdu nepolíbila. Takhle mu to sluší mnohem víc. Hezkou dovolenou, Simi!

    OdpovědětVymazat
  8. [8]:Jsi moc hodná,ale já letím až týden     

    OdpovědětVymazat
  9. [9]: To víš, tomu se říká PREVENCE v praxi!

    OdpovědětVymazat
  10. Ferdovi skokanovi to moc sluší. Fotky se opravdu povedly i když nemá rád pózování před fotoaparáty.

    OdpovědětVymazat
  11. Pěkné vtipné počteníčko. Ferda ten se má. Užívá si svoje království.

    OdpovědětVymazat
  12. Teda cérko, Ty si číslo, kde na to chodíš      Jinak ty chlebíčky by ani dost dobře nešly podávat, fuj fuj U bodu 3. jsem si já nemrava okamžitě představila lidi, no nic ... Zase si mě krásně pobavila, čekala jsem, že to bude o vašem domě, ale bylo to daleko zábavnější z jezírka Měj se príma a užívej léta co to dá, mě už skončí hlídání a budeme zase sami, ale co budou další prázdniny

    OdpovědětVymazat
  13. [1]: Bohužel to poslední dobou fláká a méně kváká   

    OdpovědětVymazat
  14. [16]: Beallaro, to není PC hra v pravém slova smyslu (střílečky, monopoly apod.). Budeš se divit, ale ani já je nehraju. Tohle je něco jednoduchého, už brzo pro Sofinku. Prostě klikáš střídavě na hnědé a zelené žáby a snažíš se docílit, aby si vyměnily pozice.

    OdpovědětVymazat
  15. [16]: Není divu v těch vedrech. Zaskákal si, mladí se mu množí a co už by se extra snažil!? Ale chodím se na něj nakukovat, jak tam čučí jak žaba z křa

    OdpovědětVymazat
  16. Fešák, ten určitě záskok nepotřebuje :).

    OdpovědětVymazat
  17. Pěkně jsem si početla a pobavila se.

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.