středa 11. března 2015

Veterináři všech zemí spojte se....

....to mě dnes ráno napadlo...ale postupně...
...naše Rozinka má už třetí týden průjem, nejsem zastánce lítání okamžitě k veterináři a navíc naše kočičí slečna má z těchto doktorů osyp. Jako malá kočička přišla díky zánětům o všechny zuby, má pouze dva a šílený strach z péče o její zdraví. Proto jsem doma zavedla dietní režim, pánové toto nesli velice nelibě, věčně hladový Míša mi v noci okusoval nos.
Stav Rozinky se nezměnil a tak jsme vyrazili za odbornou pomocí. Paní doktorka provedla důkladné vyšetření, které skočilo důkladným koupáním Rozinky v umyvadle už v ordinaci a intenzivním větráním. V rámci terapie jsme vyfasovali antibiotika a rozbilo mě upozornění...TABLETKY JSOU HODNĚ, ALE HODNĚ HOŘKÉ.....pro jakéhokoliv majitele kočky je podávání tablet očistec a navíc hořkých...bič boží udeřil.
Podávání tablet zvířatům je akrobatický výkon, u psů mi to přijde nějak snažší, kočky jsou moc vychytralé. Nechápu, jak je možné, že v 21.století ovládaném počítači, létáním na Mars, telefonováním na druhou stranu světa a jiné a jiné a já lítám po bytě se vztyčeným ukazováčkem, na kterém sídlí hořká tabletka zaaplikovaná do pasty s příchutí sýra jako idiot, kočka běží přede mnou, přesně ví, co bude.....v běhu mi vypadne tabletka s pastou, hledám brýle, abych mohla tabletku sloupnout ze zdi a běháme dál, kočka před mnou a áááá.... Simče zvoní telefon, máme pauzu....skončil hovor a běháme s tabletkou....každá umístěná tabletka v zažívacím traktu naší Rozinky je pro mě návrat z Titaniku....
Proč proboha někdo nevymyslel lepší způsob, jak zvířata léčit, copak neexistuje výzkum, copak neexistují lidé, kteří konečně řeknou, proč mají lidé tak potupně lítat po bytě, když lze technologiemi ledascos vyřešit....
Vážení přátelé, bude jaro, je potřeba honit fyzičku, budeme odkládat zimní kabáty....já běhám každé ráno se vztyčeným ukazováčkem a budu ještě běhat celý týden. Napadá mě přirovnání k panu Kodetovi z filmu Pelíšky ...." Veterináři všech zemí jděte do p... řírody a pěkně si zaběhejte ".....

16 komentářů:

  1. Tohle znám, taky jsem lítala ... teď zabalím kočku do ručníku, ale pevně a tabletku šoupnu do krku Ovšem nesmí kočka vidět, jak tabletku chystám Jinak se mi ji do toho ručníku ani nepodaří zabalít Přeju Rozince brzké uzdravení a tobě výdrž a trpělivost, třeba nějaká chytrá hlava něco vymyslí

    OdpovědětVymazat
  2. Taky dávám tabletku radši psovi, než kočce, kočce ji dává moje dcera    Také vám přeji brzké uzdravení   

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Do silné deky balíme Macíka, když mu stříháme drápky.

    OdpovědětVymazat
  4. Máš pravdu. Jako by byl problém tabletu obalit do nějakého potahu, který se uvolní až v žaludku. Samozřejmě tím myslím výrobce, ne Tebe.

    OdpovědětVymazat
  5. [1]:Jen si vezmi odčervovací tablety...ty jsou pomalu velké jako dvoukoruna, minule jsem jí jednomu dávala na třikrát krát tři kočky a lítáš po bytě jako kretén.Prostě mě derou nervy, že civilizovaný svět nezná a neumí vyřešit takovou triviální hloupost a největší sranda je, že každý veterinář se báječně baví, jak budeš kočku nutit nechutné tablety ...prostě oni o tom problému ví

    OdpovědětVymazat
  6. Simi, to tedy lituju tebe i Rozinku.

    OdpovědětVymazat
  7. Kočičkám nevím, ale některým pejskům to jde dobře. Snacha dá tabletku pejskovi až skoro do krku, trochu ho pod krkem pošimrá a pak dá Denymu piškotek. A Deny už ví, že pak dostane piškotek a tak bere tabletky docela rád. Ale pejsci se asi i rádi mazlí, a tak je to možné i při této činnost, jen kočičky, to jsou asi dámy. Přeji Rozince brzké uzdravení. je krásná. A ty se nezlob, docela jsi mne rozesmála,. krásně jsi popsala své počínání, vidím to živě, jako ve filmu.

    OdpovědětVymazat
  8. Vtipně napsaný článek:)Ale je to fakt.A kočky jsou chytrá stvoření:)Ale určitě to zvládneš!

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Simi, přeji Rozince brzké uzdravení

    OdpovědětVymazat
  10. [6]: Noooo, tak taky jste si pěkně užili. Tohle jsou zkušenosti pomalu každého, kdo má nějaké zvíře a to bohužel taky někdy omarodí.

    OdpovědětVymazat
  11. Pekne jsi to popsala,mam taky zkusenost, poprve jsme dali tabletku rozdercenou do zradla a skocily na to - podruhe uz zdalky citily ze to neni ono a radsi drzelòy hladovku..Snad jsou lepsi i injekce - veterinar ji chyti za krkem,primackne a kocicka ani neduta..Ovsem my na ni musime byt aspon 3    Preji brzke uzdraveni!

    OdpovědětVymazat
  12. Haha, úplně tě vidím, s tím vztyčeným ukazovákem... Ale jak píšeš, je s podivem, že i v dnešní době kompjůtrů se stále setkáváme s "nedořešenými problémy". Aktuálně řeším každodenní nervy drásající nazouvání tvrdých přezkáčů a utahování nepoddajných přezek čtyřem dětem pod sjezdovkou... UF! To někdo nemůže vymyslet nějaký zlepšovák?

    OdpovědětVymazat
  13. To znám, dát kočce tabletku se mě ještě nepodařilo a tak to řeším tak, že požádám o injekční léčbu...

    OdpovědětVymazat
  14. [10]: Je to tak, Simi, máme v nejbližší rodině kočky, psy, papoušky a dokonce jednoho koně, to už je nějakého marodění, dokonce i několik operací jsme absolvovali.

    OdpovědětVymazat
  15. [11]: ano, veterinář je v aplikaci tablet erudovaný, má to za vteřinu, protože tuto činnost dělá stále a ve škole se na ni řádně připravil

    OdpovědětVymazat
  16. Tak doufám, že je Rozince už líp nebo úplně fajn. Já jsem zase ten typ, co lítá k vetovi s každou prkotinou, ale se stonáním kočičáků už jsem si dost zažila a musím se pochlubit, že v podávání tablet jsem přebornice .

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.