neděle 17. února 2019

TERAPIE PŘÍRODOU ...


Pokud to zrovna v lidském životě není procházka rajskou zahradou, musí si lidská mysl hledat náhradní zdroje. To, co se jeví jako skutečná nabíječka nových emocí, je příroda. 
S fotoaparátem cílím na krásno, hledám skryté zdroje.
Lidové pranostiky praví na únor o moudrech staletími prověřenými. A vůbec se nebojí současného teplého února, prý si s ním březen skvěle poradí a v potěšujícím trendu ho podrží.
Přeji vám kouzelné předjaří ....
























44 komentářů:

  1. Jsem nyní nesmírně ráda za počasí, jaké je, i když je pravda, že zimní období bylo až podezřele krátké (ne, že bych si stěžovala!)...konečně je možné chodit do přírody, aniž bych zapadla do bláta nebo zbytku sněhu, energii čerpám především tam. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Simonko, kouzelné fotografie. Je úžasné pozorovat jakou má příroda sílu a s prvními teplými paprsky se probouzí. A my tu sílu z přírody můžeme čerpat. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě ten pučící život je předzvěst nových začátků.

      Vymazat
  3. Na krásno cílíš krásně! :)
    Jsem ráda, že je teplo, alespoň sníh bude tát hezky postupně a ne najednou, jako tomu často bývalo. Hezké předjarní dny přeji! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tedy osobně bych se ještě za nějaké srážky přimlouvala, dnes jsem četla, že hydrologové pochybují, že to bude na ztráty z minulého roku stačit.

      Vymazat
  4. Sluníčko svítí a to já mám moc moc moc ráda. Nabíjí mě to pozitivními myšlenkami. Už se těším na teplo. :-D
    Chudobka1979

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lidé se zase zase usmívají, radují, skutečně se méně mračí.

      Vymazat
  5. Počasí je teď taková předpremiéra a ochutnávka jara, zimní dny ještě určitě přijdou. Ale je to fajn. A ty jsi to klubající se jaro hezky zachytila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepochybuji, že zima ještě neukáže drápky, ale pro nás jsou tahle malá setkání se sluncem obrovskou radostí a dovolí přežít i těch pár nevlídných týdnů.

      Vymazat
  6. Fotky jsou krásné :-) Zima nás asi ještě neminula, ale už jsou delší dny a to není málo. Tady říkají "febbraietto corto e maledetto" - únorek krátký ale prokletý". Většinou ještě nějaké překvapení přichystá..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, to světlo je úžasné, když den protáhne svou stopu, vše je daleko veselejší a radostnější. Mám ráda, o každý den kousíček blíž světelné pohodě.

      Vymazat
  7. Jdeš naprosto správným směrem Simi. Nové pupeny značí nový život, novou energii. Dnes jsem také obhlédla zákoutí naší zahrady a opravdu jsem byla překvapená, jak se spousta rostlin již dere z pod hlíny. Domlouvala jsem jim ať tolik nespěchají, že zima má ještě nadvládu! Ale ony si stejně nedají říct, jsou svéhlavé a některé klidně riskují spálení mrazem. Jak v tom lidském žití...
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zahrada je v rozpuku, přichystaná a natěšená, stejně jako my lidé, létaly včelky, v lese mlátil datel jako šílený a ptáci si to užívají. Pro lidské vnímání hotový balzám.

      Vymazat
  8. Simi, tohle je balzám na duši. Sluníčko, teplíčko, příroda se probouzí, na zahrádce sněženky a pod chvojím mi vykvetly fialky. Jsem teplomil a moje duše se tetelí blahem. Přeji hezké dny.

    OdpovědětVymazat
  9. Simi, přesně.Vše bych podepsala.
    Příroda je neskutečná elektrárna a když slunce pomůže, i nejhorší bolesti jsou aspoň na krátko snesitelnější.
    Ta ať ty další dny jsou fajn a bez nutnosti náhradního zdroje ;-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já když jsem včera na hřišti viděla tu spoustu vysmátých lidí, stojí to za to, třeba jen na chvilku, ale potřebujeme to všichni jako prase drbání.

      Vymazat
  10. Nádhera.U nás ještě nic nepučí, ale můj foťák se uz těší.Moc se těším na teplejší dny, ale dobře jsi připomněla, že zima se snadno nevzdává. Přeji příjemné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, vy jste na kotárech ještě nepřipravení, vy nás budete pak zásobovat vodou.
      Dostaneme ještě přes prsty a rádi ještě vytáhneme rukavice :)

      Vymazat
  11. Tak naše opičí hory se teprve sněhu zbavují a na zahradě do čvachtá a tvoří se bažiny. Ale pod tím blátem je to ještě docela zmrzlé. Já než budu moct něco dělat si počkám až tak do května (tedy pokud nebude foukat vítr nebo se to zas nezvrtne v brzké sluneční úpaly) pak už se mi na hrábě a motyčky nebudou lepit hroudy bahna. Ale koukala jsem, že sněženky mají vystrčené průzkumné špičky a následují je tulipány a krokusy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každí oblast chce své, budu muset ostříhnout o víkendu rané traviny, abych za měsíc nestříhala vrcholy. Asi tří nebo čtyři mají slušně načato ...

      Vymazat
  12. Prošla jsem včera zahradou, obhlédla ji. Kromě sněženek se ostatní okrasné rostlinstvo ještě nikam nehrne. Byť byly teď krásné dny. Přeci jenom ranní mrazíky je odrazují.
    Ale jaro už ve vzduchu cítit je.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, já podle fotek zjistila, že to minulý rok bylo to samé a na konci března to bylo schované pod metrem sněhu.

      Vymazat
  13. Blondýnko, u nás vládnou jen sněženky. Krásné fotky. Měj pěkné pondělí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Letos mají zpoždění, ale les je jich plný a je to nádherné.

      Vymazat
  14. Vím, že je brzo, vím to. Ale je to božské!! :o)
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
  15. Nad tuto terapii není, děkuji, že jsem se mohla pokochat nad tvými
    kouzelnými obrázky. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je báječné vyrazit a nechat se unášet novým životem, novým začátkem ..

      Vymazat
  16. Slušné předjaří mám moc rád. Jen se bojím, aby se příroda ve všem nenastartovala příliš brzy a nepřišla ještě silná mrazivá vlna. Uvidíme, každopádně se moc těším, sluníčko mě nabíjí velmi velmi pozitivně :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám kolem sebe daleko víc usměvavých než těch negativně laděných, hodně lidí si to pochvaluje, ale také hodně podle oblečení přehání, myslím, že zlatá střední by se hodila.

      Vymazat
  17. Miluji sněženky! Jsou překrásné a často první, kdo má odvahu vytrčit hlavičku. Jen jen rozkvést :-) Krásné předjaří i tobě!

    OdpovědětVymazat
  18. V mé předešlé práci, jedna babička říkávala: sluníčko to je život, ač téměř slepá hltala sluneční paprsky celým tělem a zářila štěstím. Často na ní vzpomínám a paprsky si s potěšením užívám. Zahrádku jsem prošla, potěšila oko i duši a těším se ze všeho pěkného co delší dny přináší. Měj se hezky. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Umět si vychutnat život, asi přichází opravdu s roky, člověk má už nasazenou úplně jinou optiku, cítí, co je a co není důležité.

      Vymazat
  19. Simi, právě jsem si tvůj nový blog dala do "oblíbených" a píšu první komentář do tvého nového blogového útulku. Zase vidím radost a optimismus, u tebe se to i v polovině února 2019 opět čepourá ze země, nakvétá a chystá se vše na JARO. Teď už zde budu často, těšit se tvými milými pohledy na přírodu. Měj se jarně, ale taky opatrně ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bajadéro, zdravím tě a těším mne tvá přítomnost, je mi ctí !

      Vymazat
  20. Milá Simi,
    tak já jsem si myslela, jak je to tady urychlené - ale oproti tvým fotkám nic! Nádhera! Sněženky, jak jsou na poslední fotce, jsem viděla už asi před 14 dny, teď je budu muset zkontrolovat. O víkendu služba, v sobotu jen příjmy, tak musím pak zkusit někam vyrazit, pokud to časově vyjde a nebude jich moc - a podívám se, zda někde najdu tenhle živoucí rozpuk! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dí, víš, člověk musí hledat. Byla jsem tam se švagrovou a ona se mne zeptala, kde jsem ty fotky fotila ??? :) :)

      Vymazat
    2. No vidíš, tomu se říká postřeh! :-D

      Vymazat
  21. Pučí to, pučí.
    Krásně to pučí.

    OdpovědětVymazat
  22. Ani se nechce věřit, že by to bylo z letoška.
    Ale fotky jsou moc pěkné, zvláště ten detail s rozostřeným pozadím, snad se tomu říká bokeh, pokud si to od VendyW dobře pamatuji.

    OdpovědětVymazat
  23. Simi, krásné, pozitivní fotky, plné sluníčka a tepla. Jak já už se těším...
    Přeji pohodové dny. D.

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.