úterý 26. prosince 2017

V posteli s Řepkou...

Vánoční reklamy. Když moje milá generálka brečela u vánočních reklam, já protáčela oči v sloup. Čas se s emocemi sešel a já brečím u reklamy na mobil, na colu, no a když Ivan Trojan rotuje s opicí po oběžné dráze, pláču, že ten mobil nedostanu já.
Expert na vánoční výzdobu. Míša letošní adventní čas prožil velice plodně. Po nocích intenzívně rozebral adventní věnec, větvičky natahal do vany, výzdobu rozcupoval, svíčkám okousal knoty. Každé ráno mě přišel do postele budit plný flitrů, zlatých a stříbrných cetek a na Štědrý den jsem se probudila s větvičkou u hlavy. Mám zapsanou veterinární pohotovost, protože expert na vánoční výzdobu má stříbrné exkrementy s červenými flitry.
S Řepkou v posteli. Mám ráda autobiografické knihy, mám ráda knihy o slavných, o celebritách. No a když je napíší vlastní rukou a krví, bonus navíc. Utichl ten vánoční kvas, to bublání, trhání a škubání papírů. Ticho a v tom tichu listuji a začítám se do knihy fotbalového bouřliváka. Máme mnoho společného, jsme jiní než se chováme, pod slupkou je to jinak.
Energie vánočního stolu. Cukroví, káva, cukroví, salát, klobása, kuba, řízky. Přítel mé dcery mi nabízí pivo. Hlavou letí kalorická tabulka, svědomí pláče, neneé....nedám si, protože já si dám ještě dva nebo raději tři další řízky.
Ladné křivky. Přijíždím na semafor. Vedle mě cyklista. Rozjíždí se a mně se před předním sklem naskytne neuvěřitelně sexy zadnička, pevná jako skála, ladně se pohupuje ze strany na stranu. No fuj, bylo to o fous, nevešla jsem se do silnice. Ale ten zadeček byl, mmmmh.
Éterické oleje / stromkové/. Byla jsem letos rozhodnutá, že budeme mít v obýváku normální stromek. Nemáme, nikoho z rodiny jsem nepřekvapila, ani přátelé se nediví. Letošní se jmenuje Oskar, je to šlechtěná borovice s šesti botanickými názvy a za měsíc povalí na zahradu za svými kolegy z vánoc minulých, kterým se daří skvostně, prostě já ty vánoční stromky miluju. / a všechni mají svá jména /

Vánoce se Soptíčkem. Cynicky jsem deklarovala, kudy jsem chodila, že vánoce jsou na pytel, opruz a jsem mimo. Byl to hrubý omyl, protože děti dokáží neskutečné. Zastaví čas, zastaví myšlenky a dají nám poznat, že pro některé momenty stojí za to žít.
Ách měla bych zvolat. Dostala jsem nákladný dárek, který rozsvítí úsměv na tváři každé ženy. A s ním přišla zásadní otázka. Mohu ulehat vedle dědečka, ke kterému vůbec nic necítím ? Po zbytek života mi nebude nic chybět, jen láska.
Nemohu. Třikrát škoda, ale já pořád naivně věřím.
Na zádech. Můj zeť mě přesvědčil, že Přemek Podlaha byl břídil a Ládík Hruška neumí ani zatlouct hřebík. Tento kutilský počin jsem viděla poprvé a vyrazil mi dech. Vleže, na zádech, s vyvaleným a plným pupíkem přišroubovával kolejnici.
Fotografii nemohu dodat, protože tato metoda " šroubování na zádech " bude předmětem patentového úřadu.
Já si stříkla do trenek a směju se ještě nyní.
O snech. Ve snu jsem mluvila se svým tatérem, neseděl mu můj motiv. Ráno mi na Pinterestu přistála nástěnka a po dvou letech tápání mám jasno. Nejenže mám motiv, já přesně vím, že toto chci po zbytek svého žití míti vymalováno na svém těle. Sedmá kérka.
Cesta v polích. Před večeří jsme šli na procházku. Cesta za vsí mezi lány polností bez veřejného osvětlení mi dala neuvěřitelnou podívanou. Na Štědrý den se svou rodinou a nad hlavou nebe plné zářivých hvězd. Jedna hvězda vedle druhé svítily, zářily a provázely malý srpeček měsíce. Romantika jako prase, kterou rušila čelovka mého zetě, jinak bychom skončili všichni v místním kravíně.
Emoce. Krát krásné vánoce. Jojo, jdu vařit než se přižene lavina hostí...


32 komentářů:

  1. Krásné a vánočně pohodové čtení. Jen tu Řepku moc neberu (totiž to, že by psal sám. Aniž bych mu chtěla škodit, neb jsem nečetla.) Měj se fajn.

    OdpovědětVymazat
  2. Já začínám silně podezírat mého biootce, že si někde ukryl ještě jednu dceru. Sice u reklam brečím, ale nad jejich stupiditou a otravností, sexy pevné zadečky u mužů ale můžu. Z Pinterestu mám též odběr tetování ale zatím kérku jen jednu. Vánoce jsou pro mne stále vopruz, tak Bobuli je teprve půl roku a to ještě není úplně plnohodnotný společník pro vánoce. Co se týče Řepky, no, tam jsou moje sympatie na bodu mrazu, ovšem to jsou ke všem fotbalistům světa. A žít bez lásky prostě taky nemůžu. Jenže v mém případě to je trochu  komplikovanější. Takže když to tak všechno sesumíruju je to tak 60 na 40 co máme a nemáme společné

    OdpovědětVymazat
  3. Letos jsem si po dlouhé době řekla, že kdybych to věděla, odjela bych na svátky pryč, někam kde teče voda a kde nepadá kosa na kámen.

    OdpovědětVymazat
  4. Tkového experta na vánoční výzdobu bych asi chtěla taky aby mě nějak pobavil :)

    OdpovědětVymazat
  5. Po tomto psaní teď čekám, že příště napíšeš, jak jsi se proháněla mezi svátky po Římě

    OdpovědětVymazat
  6. [2]: Jsem ve shodě s jednou kérkou, další mít nebudu. Vnouče, natož vnučku (!) nemám. K fotbalistům mám vztah podobný. Knížku bych teda chtěla vidět, Řepka disponuje slovní zásobou čítající 100 slov, včetně těch sprostých...

    OdpovědětVymazat
  7. [6]:Tak já se chystám už dlouho na další, jen je problém že nejdřív nebyly peníze a teď zas musím najít jiného tatéra než toho který mi dělal tu první. Jenže na malém městě je to problém a jinde to je na dlouhou dobu, nicméně to budu muset překousnout. Nedávno mluvil v rádiu jeden český fotbalista a mě strašně překvapilo to, jak krásně se poslouchal! To nebylo žádné jako, jó, a ty další obezličky které používají ostatní protože nemají žádnou slovní zásobu.

    OdpovědětVymazat
  8. Řepku bych asi nepřečetla - jsem Plzeňačka

    OdpovědětVymazat
  9. Na Vánoce s větvičkou u hlavy? To je stejně chytrej kocourek. Si tě prostě zdobil místo stromečku!

    OdpovědětVymazat
  10. Já zásadně u reklam nadávám, jen málokterá se mi líbí

    OdpovědětVymazat
  11. [6]: Slovní zásoba je možná nevelká, ale vše je kompenzováno velikostí blikanců.

    OdpovědětVymazat
  12. Pěkně vymyšleno, nejvíc mne zaujalo první "E" - pomocník Míša. Jinak fotka je úžasná. Jen nechápu den dárek "Á", asi mám pomalé vedení a nevím, o jaký dárek se jedná.   

    OdpovědětVymazat
  13. Krásně popsané veselé Vánoce Míša je bezva aranžér a bere to z gruntu. Sleduj, jestli nevypadnou dokonalé stříbrné vánoční kouličky, na jejich použití by čas ještě byl   

    OdpovědětVymazat
  14. Moc pěkný akrostich, jehož obsah rád opětuji . Pokud jde o známé osobnosti, jsem dost vyběračný a pan Řepka - byť fotbal sleduji velmi podrobně a dlouhodobě - do mého výběru nepatří.

    OdpovědětVymazat
  15. Jako vždy se řádky krásně četly.Je to vánoční balení ,,od všeho něco".

    OdpovědětVymazat
  16. Veselé Vánoce, hezky jsi to pojala. A já se u čtení hezky pobavila

    OdpovědětVymazat
  17. Hezké ohlédnutí za vánočním obdobím, přesně jak to umíš. Míša je éro, ale nevím, zda předčí našeho Áru (půlroční štěně), likviduje vše doma i venku, škody nepočítám, asi půjdu zítra do práce bosá!

    OdpovědětVymazat
  18. Moc se mi líbí ten nápad se začátečními písmeny. A víš, co mě hned napadlo, když jsem uviděla nadpis? "Brrr"

    OdpovědětVymazat
  19. Taky mě vyděsilo, koho že to máš v posteli      , ani já ho nemusím Ale článek je to jako vždy skvělý     Jsi prostě úžasná a Míša šikovný    A zadečky, tak ty můžu taky    Tetování nééé, ale to víš, že si ho ty mé nádhery zase nadělily    a ještě vyhrožují, že ho koupí nejmladší No, ale už mi ho i ukážou....neschovávají ho přede mnou několik týdnů    Krásné dny ti přeji     

    OdpovědětVymazat
  20. [1]: Samozřejmě, že to píše s paní, která je jako ty vystudovaná novinářka

    OdpovědětVymazat
  21. [8]: Já jezdím jen a jen do Prahy. Kvůli hygieně, kvůli kvalitě, čekám třeba tři měsíce, ale vím, že to dopadne dobře bez následků zdravotních i estetických.

    OdpovědětVymazat
  22. Pěkně jsi to sepsala, z článku opět dýchá   humor a pohoda

    OdpovědětVymazat
  23. [13]: Zkus si to celé přečíst pozorně, není to o dárku, ten není podstatný, je to o jiné, důležitější skutečnosti

    OdpovědětVymazat
  24. [23]: Ve hvězdách jsem měla letos tuto pohodu vepsanou, bohužel vydržela pouze pár dní

    OdpovědětVymazat
  25. [22]:Tak já tady žádný problém neměla, spíš jde o to zkusit zas někoho jiného. Teď jsem koukala na pražský když teď jezdím do Prahy častějc. Jinak v Litomyšli je vyhlášený tatér, jen mi připadá, že tady si berou víc peněz než v Praze. Dcera byla v Šumperku u jedné holčiny, úžasně šikovná, skvělá i na ty nejmenší detaily, a levná, jenže bohužel to je opravdu už hodně z ruky.

    OdpovědětVymazat
  26. [21]:Tak co by ti můj biootec nabídl to nevím, mě nabídl rozvod když mi byly čtyři roky. Kvůli pití. PIVA!!!! Byl to notorický alkoholik. Jestli to je tím nebo   tím že i já měla prvního muže norka pivo nemůžu ani cítit. A to dělám v hospodě....Neříkám, že jsem zapřísáhlý abstinent který alkohol nevezme do úst, ale mám jiný repertoár než pivo

    OdpovědětVymazat
  27. [26]: Jako bývalá zdravotní sestra jsem ujetá na hygienu a tady v Ústeckém kraji, se nechává tetovat každý cikán, hele , já to prostě nedám. Mnohokrát jsem přišla do studia a když jsem viděla podmínky, normálně jsem vzala roha.

    OdpovědětVymazat
  28. [28]:Tak to se nedivím že jezdíš jinam! To bych taky nedala. Tak já takhle bujará nebyla, ale nebyla jsem ani žádná jeptiška, dokázali jsme to taky pořádně roztočit, ale mne to pivo nic moc neříkalo a neříká. Tedy pokud to je černé či nějaký speciál, to ochutnám ráda, ale tak jedno dvě.

    OdpovědětVymazat
  29. Blondýnko, i já koukám na reklamy, kdysi díky svojí profesi a teď se setrvačnosti, abych mohla kritizovat Díky za krásné psaní. Pobavila jsem se.

    OdpovědětVymazat
  30. Krásně jste si to všichni užili a tak to má být .

    OdpovědětVymazat
  31. Sedmá kérka je docela dost. To už za chvíli nebudeš mít žádné viditelné místo, kam by se mohla umístit další :)

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.