čtvrtek 30. listopadu 2017

Fantazie mezi pečícími plechy...

Plech první s vanilkovými rohlíčky...
Sedím, holou rukou hnětu těsto plné ořechů a mé myšlenky plynou.
Chci být víc než ... nebo skoro jako BABIČKA PROŠKOVIC.
Babička, žena z lidu, pracovitá, moudrá, ušlechtilá, zvládne vnoučata, pomáhá s hospodářstvím, šuká od brzkých ranních hodin po komůrce, venčí Sultána i Tyrla, žije společensky, tmelí rodinu i celou vesnici. Nemá problém s pírkem za plotem, to můj plot ohrožovalo prase tak vydatně, že vlastně ani skákat nemusím, protože není přes co.
I já bych chtěla mít komůrku čistou, vymetenou a místo toho se raději potuluji po kavárnách, chytám lelky. Než se donutím k mytí oken, vesměs začne pršet nebo mrznout, hledám trapné výhovorky, jak mě to uklízení nebaví.
Bojuji s metráky chlupů z kočičích příživníků a místo abych jim vyčinila či jim domluvila vlídným hlasem, muckám se s nimi a dělám ptákoviny.
Babička také pravila " Kdo se nesrovná s chlebem, nesrovná se s lidmi " a tady je ten zásadní problém, já neměla chleba pět let, takže budu i nadále nesrovnaná bordelářka, která nebude mít na vánoce naleštěná okna jako celé sídliště.

Plech druhý s lineckým ...
Stojím, válím těsto, vykrajuji srdíčka a mé myšlenky peláší.
Chci být víc než .... nebo skoro jako MATA HARI.
Špionka, agentka, dokonce dvojitá agentka, ale především diplomatka, bože, jak já bych chtěla být diplomatka.
Jak moc bych chtěla, aby mí podřízení pochopili, že když řádí ve městě žloutenka, je dobré si umýt nejen jednu, ale i obě ruce. Jak moc bych chtěla vysvětlit své dceři, že jí dítě nezabiju, když u mě bude spát celou noc bez ní.
Jak by mně vyrazilo dech, kdyby některá z mých kamarádek nečekala, až zahřmí, ale vymyslela také nějakou aktivitu ona.
Nebo jak šalamounsky vysvětlit muži, že bývalá žena je žena v minulém čase a nechci spát s její fotkou v ložnici.
S hubou nevymáchanou udělám vždy paseku.

Plech třetí se staročeskými pracnami...
Melu ořechy, byt voní skořicí a umletým hřebíčkem a mé myšlenky jsou v oparu.
Chci být víc než ... nebo skoro jako PAMELA ANDERSON.
Když vyběhl sex symbol v červených plavkách, žádný muž nemluvil, myslím i nedýchal. Když jsem vyběhla v červených plavkách já na koupališti Brná, zeptal se mě pán, kde točí zmrzlinu.
Když Pamela hodila motýlími očky, závan erotična proběhl televizí, když jsem hodila já nalepenými řasami, skončila jsem na očním s alergií. Pamela natočila s manželem domácí porno nahrávky, ten můj zapomněl koupit baterie do videokamery a místo dlouhé série nekonečných orgasmů po teplé koupeli usnul.
Když si Pamela sedne, vyrazí si zuby svými ňadry, když si sednu já, nejenže si nic nevyrazím, přijdu natěšená do ložnice, kde mezi odfuky slyším : Gábino, Gábino, makej, do toho ... po drsném výslechu zjistím, že je to přeci Koukalová.

Vypínám troubu, umývám plechy, rovnám cukroví úhledně do krabice a držím realitu pevně za otěže a nebo né ... / chci být Valentina Těreškovová a chci až do března rotovat kolem matičky Země a užívat si sluníčko zblízka /
Zdraví blondýna.


29 komentářů:

  1. A já chci být vic, než "jen" pochvalně komentující fanynka naší krásně píšící blondýnky, já její článek který se mi zatím jeví jako nejlepší, co jsem na téma týdne četla, zařazuji do výběru   

    OdpovědětVymazat
  2. Tak já nevím, asi jsem divná, ale babička Prošková byla pro mne odstrašující případ. To je prostě moc dokonalosti najednou Hele, věř mi jako majitelce většího poprsí že to rozhodně je příjemné jen pro chlapy .... ti si totiž předpokládají že blondýna s velkejma prsama rovná se okamžitá a doživotně setrvalá touha skočit s nima okamžitě do postele a že má v hlavě jen samé piliny. Přiznávám že tohle klišé dost blondýn splňuje a tím pádem tak dělají všem takto "postiženým" hodně blbou reklamu . Na tancování jsem odjakživa ne zrovna nadaná, tudíž ani ta Mata Hari by mě vůbec nelákala

    OdpovědětVymazat
  3. Pan Al_man se může utlouct po lineckých kolečkách. Hlavně ale musí být dobrá rybízová marmeláda.

    OdpovědětVymazat
  4. [1]: taky jsem ho chtěla navrhnout do výběru

    OdpovědětVymazat
  5. Chystejte, pečte, ukazujte - ráda se podívám, co by kdyby...

    OdpovědětVymazat
  6. Simi, hezký článek, zase jsem si početla. Já jsem zatím v klidu - nic napečeno, dárky ještě nakoupené. Jen mám uklizeno - uklízím denně, při třech pejsáncích to ani jinak nejde. A buď ráda, že video natočené nebylo, co kdyby kolovalo po internetu!

    OdpovědětVymazat
  7. Cérko, tak ráda tě čtu, to je vždycky zážitek Už jsem ti to psala, ale to by byla knížka z tvých článku, tady se člověk zasměje i zamyslí Ráno jsem makala, uklízela a pekla, zítra přijede návštěva, ale dnes odpoledne ze mě bude taky kavárenský povaleč, jdu s kámoškou někam posedět, chodíme jednou za tři týdny a je to super Zdravím z kotárů, dnes zachumelených, asi nepojedu autobusem, ale vytáhnu soby se sáněmi, pořád padá     

    OdpovědětVymazat
  8. No prostě zase si jedinečná      Jo jo i já bych chtěla být všechny dohromady      No ale vánoce budou i když jsem naprosto nedokonalá a aby to tu trochu vypadalo, to se stejně musí doladit až těsně před, jinak ta zvířata nadělají dnes a denně    A rotovat chci s tebou     

    OdpovědětVymazat
  9. Mata Hari byla jednoduchá. Vlastně dost blbá. A to ty přeci nejsi .

    OdpovědětVymazat
  10. Moc hezky jsem si početla, vánoce jsou moje slabá stránka, hlavně poté co mě silně zklamaly tady v Toskánsku Mám už připravený článek, jak jim to osolím Ty už pečeš? Já mám zadělaná nějaká těsta, ale jelikož jsem na pečení maniak, čučím do kuchařek, internetu, blogů...sepisuju recepty a NEPEČU!! O úklidu nemluvě....

    OdpovědětVymazat
  11. Taky jsem chtěla článek navrhnout do výběru, ale už to za mě udělala Meduňka. Moc hezky napsáno. Ať se cukroví podaří a Ty přitom zůstaneš svá.

    OdpovědětVymazat
  12. Nechci dělat reklamu svému blogu. Nebo jen malinko Nic lepšího k předvánočnímu času neumím říct:

    OdpovědětVymazat
  13. Simonko, jen zůstaň taková, jaká jsi. Takovou tě totiž máme nejraději!

    OdpovědětVymazat
  14. Simčo, už dlouho jsem se takto nepobavila. Hezky se rozjímáš nad cukrovím. Já mám napečené jen perníčky, ale takto  krásně jsem u nich nefantazírovala. :o) Moc hezky napsané.

    OdpovědětVymazat
  15. Simčo, palce mám jenom čtyři, ale všechny dávám nahoru, fakt bezva článek S úklidem to nepřeháním, okno jsem umyla jenom jedno, nerada přicházím o soukromí, jak už jsem psala a cukroví už mám objednané Tak teď už můžu jenom rozjímat a fantazírovat     

    OdpovědětVymazat
  16. Lelci se v tomto období skrývají před venkovní slotou tradičně po kavárnách . No a upřímně - co s Pamelou, která si vyrazila zuby?

    OdpovědětVymazat
  17. Pamatuj, kočičáci nejsou příživníci, ale přílisníci, co maj občas hlad, stejně jako lidi. A proto je člověk musí mít rád, i kdyby nechtěl.

    OdpovědětVymazat
  18. Blondýnko, díky za zpříjemnění rána Myslím, že s babičkou Proškovic to nebylo tak slavné a sladké, tak se klidně válej po kavárnách, je to jen pohádka No a Pamela? V tom obličeji není nic, takže s vyraženými zuby by se tam možná něco vepsalo Měj se krásně.

    OdpovědětVymazat
  19. [1]: Já srdečně děkuji, Blondí

    OdpovědětVymazat
  20. [10]: Mám upečených sedm druhů, o víkendu je namažu a udělám dva nepečené a končím.

    OdpovědětVymazat
  21. [16]: Tvé SOUKROMÍ nadchlo mou duši a jsem nesmírně nadšená, budu ho také používat.

    OdpovědětVymazat
  22. Simi, máš pěkné myšlenky u pečení cukroví. Podobné a jiné jsem dnes měla kolem půl třetí ráno, usnula jsem až v půl šesté a v šest vstávala do práce. U Tebe jsou alespoň nějaké výsledky (cukroví), kdežto u mne nic, jen celý den jsem ospalá.

    OdpovědětVymazat
  23. Já zatím napečeno ještě nemám. Ale tvoje pečení je naprosto úchvatné. Ta Pamela....

    OdpovědětVymazat
  24. Bezva článek, a miluju tvoje atypické selfie   

    OdpovědětVymazat
  25. Všechny ty plechy mi voní až sem! :) Jsou to ale myšlenky... co se úklidu týče, musím poznamenat jediné. Teď, když se učím na zkoušky na VŠ, pozoruji, že více uklizeno jsem už doma dlouho neměla...

    OdpovědětVymazat
  26. To jsi teda dobrá, že při pečení ještě myslíš na to, komu by ses chtěla rovnat. Ale píšeš skvěle.

    OdpovědětVymazat
  27. "já bych chtěla být diplomatka" - mně by se líbit ministr zahraničí - jezdí po světě, odpovědnost žádná velká, nemá co pokazit.

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.