čtvrtek 27. července 2017

Blondýna s kompasem za pasem...

...aneb léto budiž pozdraveno.

MOST
Blondýna se narodila se špičkovou, skutečně špičkovou orientací.
Když jí řeknete na sever, jede na jih, další světové strany zapomněla nebo dělá, že je teprve objeví.
Spásu našla naše blondýna v navigaci. Od doby co má Waze, má sebevědomí.
Pracovní schůzka byla naplánovaná do města Most. Byla jsem zde dvakrát v životě.
Vždy střízlivá, vynechala jsem i doping. Tak čeho se bát ?
Tak já vám to povím...když na úplně cizím sídlišti frézují a zavřou tři kruháky za sebou, máte o zábavu postaráno.
A navigace stále dokola žene vaše mozkové závity a auto na stejné místo.
Mám zpocená záda, kolem uší mi tečou potůčky, brýle zapařené.
Po čtvrté !!!! dojíždím na stejnou křižovatku a už to vypadá, že jsem se rozhodla si koupit frézu i s dělníky.
Blondýna se osmělí, zastaví a požádá mladého hocha s červeným signalizačním terčíkem, kudy se dostane na to sídliště za ním ???
Hoch se na mne podívá a praví : " Hele, jooo, jako já nevím, já jsem z Chomutova ".
Cestu jsem našla, ale až příště uvidíte frézaře, vězte, že i já tam mohu sedět na fréze a frézovat, protože ve městě Most to mám skvěle nakoukané .

PRAHA
Blondýna prožila nádherný den se Soptíčkem a tůruje to domů. Je vlahý podvečer, slunéčko zapadá, na dálnici nás moc není a v tom vidím uzávěru dálnice a s červeným terčíkem nás ženou do lesa.
Aaaaa, bude branné cvičení.
Doufám, že vynechají běh s plynovými maskami !
Blondýna lehce znejistí, ale což... přede mnou jede auto s poznávací značkou od nás, tak se ho chytím a nepustím.
Jedu za ním a držím se ho, držím se ho jako klíště. Po takřka dvaceti kilometrem zjišťuji, že Ústečák nejede na Ústí, ale na Kladno.
Vážení přátelé, chtěla bych vám tímto odklonem oznámit, že na Kladensku mají velice kvalitní silnice, viděla jsem několik místních rybníčků a v této oblasti mají i pěkně posekáno kolem domů, vůbec nevadí, že jsem si zajela, v Čechách máme krásně. / hlavně večer a nač spěchat, že /

ÚSTÍ NAD LABEM
Blondýna jede na poštu. V klidu a v pohodě si hledá místo k zaparkování.
Když v tom vidí, jak na ní couvá z parkoviště auto.
Moment, kdy se přesně na vaše auto řítí jiné auto...nic, skutečně nic příjemného.
Co udělá blondýna ...křečovitě drží volant a prosí " Nééééé, prosím, do mě nééé "
A přitom stačí zatroubit.
Zatroubit, aby si řidič všimnul, že mi jede do auta a né řvát jako stará kráva v zavřeném autě !
Jsme v sobě...vystupuje úplně zelený, rozklepaný řidič / poznávací značka s A, tzv. ÁČKO /
Von mě neviděl a couval jako šílený. Omluvy, omluvy, zase omluvy a výsledek...na autě nemám ani škrábaneček.

Blondýna s kompasem za pasem vám přeje v létě mnoho trpělivosti, samé veselé frézaře, do rubriky Kudy z nudy mohu svědomitě napsat, že kolem Kladna je na večer romanticky a na návsi Uhdy mají pěkného vodníka a na poštu si příště blondýna udělá pořádný make -hup / záměrně hup /, couvající Pražák byl fakt fešák, jen byl o dvě hlavy menší než blondýna....


30 komentářů:

  1. Blondýna se narodila se špičkovou, skutečně špičkovou orientací.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]:Konečně jsem si aspoň kousek přečetla normálně - páč jsem zkopčila jakési háčky, čárky, lomítka, do toho velká písmena a vůbec to nešlo přečíst, až když jsem to odeslala, tak se mi písmo a fonty srovnaly... zato komentář se mi aspoň neodeslal celý...

    OdpovědětVymazat
  3. [1]:[2]: Milá Alko, zdravím tě po ránu před devátou a slzím smíchem. Nad (případným) pokračováním tvýho prvního komentáře. Blondýna využila cestovacích příhod, aby nás po ránu pobavila. Má na to - je to úderný! Ona teda zná Most - tam blízko vás?

    OdpovědětVymazat
  4. Milá Blondýnko, dnes jsi mě pobavila a to hodně. Celý život nemaje navigaci, našla jsem vždycky všecko, kam jsem jela. Jen HK mi opakovaně dělal obtíže při cestě na motorce do Tanvaldu - ale to jsem zavolala na kolemjdoucího, ten během jízdy správně poradil a bylo to. Ovšem - to nebylo tolik rozvrtaných silnic a objížděk. Hezké ráno přeji

    OdpovědětVymazat
  5. Ze zásady nepoužívám navigaci, když nevím, jednoduše se zeptám

    OdpovědětVymazat
  6. Tak jsem se zase krásně pobavila zážitky ze života blondýny - řidičky.

    OdpovědětVymazat
  7. Moje máma se dokáže ztratit i s navigací Tak ji nepoužívá Já naopak nejezdím nikdy bez ní, dokonce i když si myslím, že už Brno trochu znám ... Dokážu zabloudit/špatně sjet i hned za naší vesnicí ...

    OdpovědětVymazat
  8. [6]: Technická....jak se ptáš na dálnici

    OdpovědětVymazat
  9. [9]: Tak na dálnici je to snad jednoduchý, jsou cedule.

    OdpovědětVymazat
  10. [10]: To si piš, že na dálnici cedule jsou, jezdím dvakrát týdně stejnou trasu, jenže když frézují, jak jsem psala, odklonili nás z dálnice do lesa a pak zde bylo bez cedulí šest výjezdů

    OdpovědětVymazat
  11. [4]:Mne právě nepobavila, páč to byly samé divné klikyháky, nic jsem nepřečetla, tak jsem to zkopčila, aby Simí viděla- a vono hovno, hovno , zlatá rybko: zkopírovalo se to normálně a navíc mi to nevzalo celý komentář. Jsem byla za debila.

    OdpovědětVymazat
  12. [11]: A proto na dálnici nejezdím

    OdpovědětVymazat
  13. Simi, zase jsem se pobavila. Mám totiž orientaci stejnou jako ty. Pokud se mnou jely dcerky, tak navigovaly ony. Teď mám navigaci a často nepoužitelnou, nejraději se doptám. A vtip na závěr - super. Urban nikdy nezklame.

    OdpovědětVymazat
  14. Pobavila si mne. Trpělivost mi došla. Zaparkovat nemám kde a když jedu MHD trvá to o 20 minut déle, všude samá výluka. Mno a ČD o tom raději ani nemluvím, ztratit se v rychlíku a probudit se v osobáku není dnes žádný zázrak ale čiré zoufalství dopravního podniku.

    OdpovědětVymazat
  15. S orientací jsme na tom zřejmě stejně, říkám jí orientace houpacího koně Já se neumím zorientovat ani v lesích na chalupě, a to do těchto míst jezdím od dětských let, tudíž už hodně dlouho   

    OdpovědětVymazat
  16. tak ten obrázek mě naprosto odrovnal

    OdpovědětVymazat
  17. Simčo, tak dneska jsem se smála od ucha k uchu. Fakt. S orientací na tom nejsem nejhůř, ale Prahu a jiná větší města bez navigace nedávám. A pak když přijde objížďka, jsem v pr....

    OdpovědětVymazat
  18. Tak hele, milá Símo Ústečando, dneska jsem byla ve vašem městě (s maminkou) od 10 - 15 a stihla navštívit Trmice hřbitov, Globus, centrum města, Skřivánek a ještě Forum - a pak jsme odfrčely vláčkem do naší hroudy.

    OdpovědětVymazat
  19. [9]: Dálnice jsou jen pro (starší a) pokročilé.

    OdpovědětVymazat
  20. [19]: A to jsi se nestavila na kafíčko...styď se !

    OdpovědětVymazat
  21. [21]: Nemusím se stydět, vždyť Ti píšu, co vše jsme pěšky a trolejemi a kolejemi zvládli a místo pochvaly tu mám pokárání! Devět dopravních prostředků jsem využila, mám toho docela dost. Kafíčko jsem si dala doma. Za hrad je to daleko a jinam nevím, kam bych.

    OdpovědětVymazat
  22. To jsme jeli na výlet s naším tátou, ten navigoval...

    OdpovědětVymazat
  23. [5]: No jo, jenže v autě tohle skutečně nejde, nemůžeš si na dálnici zastavit a zeptat se.

    OdpovědětVymazat
  24. [15]: Naprosto ti rozumím, celý život jsem jezdila MHD a vím, jaké to je včetně smradlavých lidí nebo promrzlých sedaček, nyní si to užívám a vím, že jsem si to za 50let života zasloužila.

    OdpovědětVymazat
  25. Ty jsi číslo Simčo. Teď se prosím neuraz "Jednou se budou na tvým pohřbu lidi smát." Jinej by šílel a nadával, ty to bereš s humorem....Jen jestli ti v tu chvíli také bylo tak prima na duši, jako je mně teď. Tak nějak se po přečtení tvých článků cítím svobodněji a říkám si...proč se rozčilovat, vždyť na světě je krásně a rozkopané kruháče budou stejně, i když já budu řvát. U nás je jich 5 pomalu na 500 m a jeden nyní už několik měsíců překopáváme na několikaproudový. Říkám překopáváme, protože i já jsem občan města a nutně to potřebuju.   

    OdpovědětVymazat
  26. Já jsem za navigace rád, obzvlášť, když jedu někam, kde to neznám. Ale občas i navigace pozlobí a pak se člověk ocitne kdesi a ani neví jak se tam vzal..

    OdpovědětVymazat
  27. Miluju, když navigace prohlásí: a teď se otočte do protisměru....     

    OdpovědětVymazat
  28. S Ústečákem jsi mě pobavila Takhle jsem vždycky jezdila na dětském dopravním hřišti za někým...s tím, že mi tedy bylo jedno, kam jede, můj úmysl bylo dělat přesně to co on (už tehdá mělo být všem jasný, že řidič ze mě hned tak nebude :) ).

    OdpovědětVymazat
  29. Opravy našich silnic jsou zdrojem neustálých radostí. Na jaře jsme byli na dovolené v Českém Šternberku a chtěli navštívit Konopiště, Jemniště a několik dalších míst, která ala byla na opačné straně dálnice D1. Abychom se tam dostali, vždy se museli popojet o 3-4  dálniční sjezdy dále (třeba 40 km navíc), protože silničáři rozebrali několik mostů přes dálnici.

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.