pátek 30. prosince 2016

Rok nálezů a ztrát..

...za pár hodin definitivně odejde rok 2016. Jaký byl ? Jak změnil mě, jak změnil můj život...byl to ROK NÁLEZŮ A ZTRÁT.
Mám tendence si pojmenovávat vše kolem sebe, lidi, stromy, ale i situace a stejně tak dokážu vyhodnotit i pojmenovat uplynulých 365 dní.
Pro mě absolutně nejbolestivější byl odchod přítele, takřka osudového muže z mého života. Odešel a udělal radikální řez, neunesl ztrátu zaměstnání, vypjatou situace v jeho původní rodině, rozloučil se nádherným dopisem a od té doby nevím, kde je, jak žije, zda žije. Musela jsem bolestivě respektovat jeho rozhodnutí, i když náš vztah nebyl procházka růžovým sadem, ale také řádná italská domácnost, měl můj přítel obrovskou devizu proti jiným mužům, dokázal mě zkrotit, dokázal ukočírovat můj temperament třeba jen na chvíli, dokázal mě zklidnit.
V momentě, když jsem si myslela, že už hůř nemůže být...a bylo. Po 25letech v oboru se nám do cesty postavila velice silná konkurenční firma za účelem nás zlikvidovat. Můj obchodní a pracovní partner se sesypal jako domeček z karet a já jsem zůstala na firmu i život sama. Bylo to šílené, ale... ani jeden zaměstnanec naší firmy nebyl krácen finančně, nikoho jsme nemuseli propustit a dneska mohu hrdě říct, ustáli jsme to .


....zdraví...vždy, když slyším u gratulací...hlavně TO ZDRAVÍ...uvědomím si, že díky bohu slouží. Tak nerada chodím po doktorech, až běda. Na jaře mi moje paní doktorka zubní předělávala celé patro, byla jsem dlouhé tři měsíce jen na mixované tekuté stravě, ale přátelé...za ten dar, že máte plnou hubu zubů na pevno a nemusíte nic večer dávat do hrnečku, tak za to to fakt stálo.
Ťukám, hlasitě mlátím na dřevo, jsem zdravá jako tuřín a když slyším větu... jste to, co jíte... já jsem toho důkazem a vždy se pod to podepíšu, jasně hřeším, jsem jen člověk, ale už se dokážu fakt slušně kontrolovat.
Náš Soptíček...kapitola sama o sobě, začíná víc a víc objevovat svět, dokazovat, že je osobnost....za ten rok, kdy jsem chovala malé miminko, je to neuvěřitelné. Běhá po bytě, nejraději huláká do telefonu, moc ráda si maluje, skládá duplo a miluje medvídky. Je neuvěřitelně živá, temperamentní, ale i vnímavá...no prostě je nejkrásnější a nejlepší...to přeci říkají všechny babičky nebo nééé ?


....v tomto roce jsem se vrátila po delší pauze do blogového světa. Odešla jsem z blogu nejen z osobních důvodů, ale i těch " tvůrčích ". Víte, říká se tomuto světu útěk z reality, ale není to tak úplně pravda. Mnoho blogerek mi zůstalo i po odchodu z blogu, mnoho mě drželo díky osobním kontaktům nad vodou krásnými slovy, když jsem ryla držkou brázdu, byli tu opravdoví lidé, na tu podporu nikdy nezapomenu a MOCKRÁT DĚKUJI.
Blog je jiný, jsou zde jiní lidé, někteří přišli, jiní odešli, přišly i problémy kvůli postojům, kvůli názorům...ale stejně, jsme zde dobrovolně, nikdo nás nenutí...
Je potřeba mít přátele nejen blogové, ale hlavně parťáky pro život, pro ten reálný. A zde mi ten nahoře skutečně nadělil v míře hojné, když vás životem provázejí teplá a hřejivá lidská srdíčka, máte vyhráno nad každým průserem.


....za tento pohled šel bych světa kraj...nemohu a nedokážu se nabažit tohoto pohledu, fascinuje mě stále a asi nikdy nepovolí. Prožívala jsem svou druhou zahrádkářskou sezonu, nadřela jsem se neuvěřitelně, natahala jsem doslova tuny, přesadila a udělala vše dle svého...ale ráno když jdu ranní rosou, svítí sluníčko a já s kávičkou v pyžamu procházím zahradu, jsem šťastná jako blecha. Zahrada mi dala poznání, že jsem a budu tvůrčí člověk, musím makat, pak mě život naplňuje.
Bojovala jsem s mizernými řemeslníky, s odfláknutou prací, sháněla další úderníky, bojovala s faktem, že na ženu zadavatelku se dívají s despektem a velkým pohrdáním. Největší boj jsem zažila s jezírkem , kdy jsem do elektrického proudu pustila vodu...žiju...brečela jsem, smála se, mlátila hlavou do zdi...ale přesně vím, že je to to, co chci a cítím.
Do dalšího roku mám velkolepé plány, doufám, že narazím na trochu slušné řemeslníky...


...rok jedné typické blondýny...vykoupala jsem se v moři, vykoupala jsem se v slzách, přestal mě objímat milovaný muž, aby mě o to víc objímala náruč mé rodiny, náruč mých zlatých přátel. Moje zdraví mě obdarovalo vrchovatě energií, temperamentem, abych vydržela psychický nápor, když nás drtila konkurence nebo dvě stovky kilogramů vysypaných kamenů.
Zavírám pomyslně za sebou dveře roku 2016, roku ztrát a nálezů...vzhlížím k tomu novému v očekávání, co mi přinese...co přinese nám všem...

23 komentářů:

  1. Páni, to je teda bilance Měla jsi hodně plodný rok. Jsi velmi pilná a nápaditá osůbka, tvoje krásná zahrada je (nejen) mojí inspirací. Jsem moc ráda, že jsi tu, píšeš a fotíš, umíš se zasmát sama sobě a nabíjíš mě (nás) pozitivní energií . Hodně zdraví, lásky a dobré nálady nejen v tom příštím roce   

    OdpovědětVymazat
  2. Jako vždycky jsi to sepsala mooooc krásně A pokud můžu, s těmi vnoučaty, to má fakt asi každá babička    , ale Sofinka je vážně nádherná princeznička     

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ať je pro tebe ten příští rok lepší, než tenhle, co za pár hodin končí.

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkné srovnání myšlenek ohlédnutí se za předchozím rokem. Opravdu jsi vypíchla ty nejdůležitější body a změny. Takže jako na houpačce, chvilku nahoře, chvilku dole. Našla jsi obojí. Což je dobře. Určitě Tě ztráty i nálezy v životě posunuly dál. Přeji Ti další posuny, život přece nestojí na místě. Pohodový nový rok, ty náš živle!

    OdpovědětVymazat
  5. Moc zdravím,jsem ráda že jsem objevila Váš (Tvůj ) blog,je plný lidského humoru který si umíš udělat i sama ze sebe. Přeju,ať je ten příští rok plný zdraví a lásky,pohlazení od dětských ručiček i mužských dlaní ,prostě ať Tvoje příští bilance je jenom plná pozitivních událostí.

    OdpovědětVymazat
  6. Blondííí, to je radost číst, tohleto

    OdpovědětVymazat
  7. Po první fotokoláži se sluší popřát, ať vás má i v příštím roce kdo fotit :) A hlavně to zdraví, samozřejmě.

    OdpovědětVymazat
  8. Simčo, tvoje bilance je nádherným vyznáním ženské, která se umí porvat se životem, která je milující a i milovanou babičkou a která umí vzít za práci a radovat se z toho, co dokázala vytvořit.

    OdpovědětVymazat
  9. Simčo, odcházející rok byl pro Tebe vážně hektický a já obdivuji Tvůj elán, houževnatost a silnou vůli. Ať se daří i v tom příštím roce zvelebovat zahradu (i když já už bych byla celkem spokojená ) a ať vyjdou všechny Tvoje plány.

    OdpovědětVymazat
  10. Milá Simono, jsem moc ráda, že jsem se s Tebou tady potkala. Myslím si, že jsi bezvadná ženská, schopná a hlavně životaschopná. Do nového roku hodně zdraví a štěstí a i tu lásku. Nemám o Tebe strach, vím, že ten rok ustojíš se štítem...!!!

    OdpovědětVymazat
  11. Simonko, obdivuju tě. Jak krásně jsi svůj rok popsala, co všechno jsi dokázala, s čím ses poprala, abys mohla být šťastná. V srdíčku smutek i radost, touhu a víru s odvahou. Jsi zdravá jak řípa, tak ať ti to všechno lemuje cestu i tím příštím rokem. M.

    OdpovědětVymazat
  12. Simi krásně jsi to sepsala. Mám ráda tvojí lidskost, tvoji bezprostřednost. Děkuji za to co jsi napsala u mě. Taky jsem ráda, že jsme tu na blogu na sebe "narazily"

    OdpovědětVymazat
  13. Krásně jsi to napsala, taky pro mě tento rok nebyl zrovna z těch nejlepších, ale je čas, jít dál.

    OdpovědětVymazat
  14. No, prožila jsi toho v uplynulém roce opravdu hodně, Simi.

    OdpovědětVymazat
  15. Užila sis všeho vrchovatě. Jsi posílená, z tvého sumáře událostí roku cítím, že tě celkově nezkrušil. Taky jsem ti přibyla jako čtenářka (vděčná), protože jsem si tě mohla přihlásit k odběru. Píšeš a to je dobře. Myslím, že z tohoto tvého článku budu ještě dlouho čerpat energii a vzpomenu si na tu kočku, co se mi zde zjevuje na fotkách. Do tohoto roku přeju splnění přání a hodně sil k dalšímu "všemu, co si přeješ"

    OdpovědětVymazat
  16. Obdivuji tu zahradu! Hmm, potřebovala bych trochu toho tvého temperamentu Tak já ti do toho nového roku posílám trochu mého klidu za tvůj temperament Dělám si legraci... Ať tě i nadále těší věci stejné jako v roce minulém a v tomto přibudou i nové.

    OdpovědětVymazat
  17. No nového roku přeji jen vše dobré. Kdyby nebylo ztrát, nebylo by nálezů.    A vše špatné je k něčemu dobré. Udělala jsi spoustu práce. Nejen doma, na zahradě, ale i v sobě, a to se počítá. Měj se moc hezky. J.

    OdpovědětVymazat
  18. Úžasný rok, zvládla jsi takových věcí, smekám pomyslný klobouk!

    OdpovědětVymazat
  19. Tak to byl opravdu pestrý rok... jsem zvědavá, jaký bude ten letošní

    OdpovědětVymazat
  20. Simi, Soptíček na fotce s medvědem = celá babi, ne? Ať je rok 2017 rokem nové lásky a užívání života ve zdraví!

    OdpovědětVymazat
  21. Simonko, užila sis minulý rok plno hořkosti,úzkosti a napjetí, beznaděje, ale také ve velkém pocit hrdosti ze své zodpovědnosti a mnoho radostí se Sofinkou a se zahradou Můžeš být na sebe hrdá, co jsi všechno dokázala

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.