neděle 18. prosince 2016

Čtvrtá adventní...

...zlatá, zlaťoučká neděle, poslední svíčka dnes ztratila svůj panenský knot a já vám všem přeji klid a mír, pohodu, teplý čaj či svařáček a talíř voňavého cukroví.
Hlavně...nezapomínejme býti lidmi, lidmi slušnými.
Chodím v tomto čase každý den pracovně na poštu. Každý den pošta od rána praská ve švech, neb si všichni chodí pro vánoční dárky, máme to každý asi jinak, nejsem dokonalá, ale týden před vánoci honit dárky mě v mém věku fakt nebaví.
Vteřina nepozornosti nebo zbrklost, nevím, není to podstatné, paní na přepážce omylem dvakrát sepnula panel s čísly. Došlo k rychlému navýšení čísel...směšné, stejně nás všechny obslouží, jedna dáma to ovšem pojala jako konec světa a hulvátsky pracovnici pošty sjela jako malého hajzla. Copak se té mladé ženě za přepážkou honilo hlavou, že nemá upečeno, že měl syn ráno rýmu, že dcera večer plakala, ví jen ona sama...každopádně když jsem přišla na řadu, tiše jí stékaly slzy.
NEZAPOMÍNEJME BÝT LIDMI ...adventní čas není o tom, jak ponížit prodavačku v obchodě, pracovnici pošty a vylít na ně svůj hněv a stres, jsme tu jen chvíli, tak na to nezapomínejme.
Jooo....a aby nebyly jen keci, keci, kecičky....tady je moje nejmilejší vánoční dekorace....

24 komentářů:

  1. To je vážně ta nejkrásnější dekorace

    OdpovědětVymazat
  2. Kočičákovi to tam nesmírně sluší, miluju rezavé kočky.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Simonko, nádherně jsi to napsala   Když potkám nějakého takového d.... co si vylévá svůj vztek na druhých, nejraději bych ho švihla přes tu jeho nevymáchanou hubu

    OdpovědětVymazat
  4. Ať placka nebo packa - tvoje živá dekorace je příjemná.

    OdpovědětVymazat
  5. Ono se to té neurvalé paní jednou vrátí. Také je mi líto prodavaček a vůbec všech lidí, jejichž pracovní náplní je styk s lidmi. Moje maminka mi kdysi řekla. Líbí se mi ten mladý pán od vás z domu, on mne vždy tak pěkně, mile pozdraví. Já jsem si této drobnosti ani nevšimla. Vlastně jsem takové pozdravení považovala za normální. Jak málo stačí, aby se někdo cítil v pohodě.

    OdpovědětVymazat
  6. Z kočky domácí se stala kočka vánoční Nádhera

    OdpovědětVymazat
  7. Ať žije živá dekorace! A ani jí nemusíš v lednu nějak odstrojovat.

    OdpovědětVymazat
  8. Ano, nezapomínejme být lidmi, a to nejen v čase vánočním, ale po celý rok. To je i mé přání.

    OdpovědětVymazat
  9. Nechápu lidi, jak se k sobě někdy navzájem chovají... Jinak děkuji za hezký komentář, taky přeji příjemné prožití adventní neděle

    OdpovědětVymazat
  10. To je, ale nádherná kolekce obrázků :)

    OdpovědětVymazat
  11. I tobě krásnou a hlavně klidnou poslední adventní. Ten stres je prostě všudypřítomný. Berou se ty Vánoce moc vážně. Víc smíchu by to chtělo. Kdyby se lidé smáli, neměli by čas se na sebe mračit, hádat se, fackovat se.

    OdpovědětVymazat
  12. A proto radši nic neposílám poštou a ani na poštu nechodím.

    OdpovědětVymazat
  13. Holt si paní vylila vztek, ale myslím, že jí to babě nepomohlo, taková bude protivná všude a příležitost si už najde.

    OdpovědětVymazat
  14. Byla jsem na poště tuhle sobotu a lidí tam bylo mraky. V klidu jsem si tam tu půl hodiny počkala, žádný stres. Mně to nepomůže a na dobré nálada paní za přepážkou to nepřidá. Jsou jiné věci, které mě rozčilují.

    OdpovědětVymazat
  15. Krásný adventní nedělní podvečer přeju.

    OdpovědětVymazat
  16. Parádní dekorace s bonusem navíc. Každou chvíli se mění, paráda. Ženy na poštách i ty za pultem to teď opravdu nemají vůbec jednoduché, vůbec jim nezávidím Krásnou poslední adventní neděli a klidné předsvátky     

    OdpovědětVymazat
  17. Ono je to někdy těžké, stejně tak mohla být ve stresu ta rozčílená paní, ale jinak o práci s lidmi vím taky své. Každopádně vše se dá říct slušně. Když se chce, že.

    OdpovědětVymazat
  18. Ti lidé za přepážkou za chaos na poště můžou nejmíň, hold jsou na ráně a odnesou všechno Na tu "dámu" taky jednou dojde Krásná chlupatá ozdoba, kočky ví kde vyniknou Pohodový čtvrtý adventní týden, cérko

    OdpovědětVymazat
  19. Simčo, těchto zážitků bohužel v předvánočním stresu přibývá... také nechápu, že někteří lidé tomu tak podléhají. Proto ti přeji poklidné svátky a co nejméně nepříjemných bab kolem sebe

    OdpovědětVymazat
  20. To je hodně smutná příhoda, Simi.

    OdpovědětVymazat
  21. MOCKRÁT VÁM DĚKUJI ZA NÁDHERNÉ KOMENTÁŘE, MÁME TO VŠICHNI PODOBNĚ, CHCEME SI VÁNOCE UŽÍT A NÉ PŘEŽÍT.

    OdpovědětVymazat
  22. Dost lidí je teď před svátky nervních a já nechápu proč To je tak krásný kocour, správně kulaťoučký... nemůžu se na něj vynadívat. On je ta největší ozdoba

    OdpovědětVymazat
  23. Na FB koluje fotka s kočkou v květináči a u toho je popisek.....Seru na to, budu kytka.     

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.