sobota 11. dubna 2015

Souboj....

...máme zahradu....konečně, splněný jeden sen a obrovská radost. Byla to má rok vysněná zahrada, na kterou jsem se celý rok dívala v realitní kanceláři, hledala, pátrala, jezdila, objížděla, otravovala celou rodinu, znásilňovala a je to tu...za dva týdny dostaneme klíče.
Jenže doma i v mé širší rodině, mezi přáteli , mezi kamarády se rozhořel boj jako mezi Spartou a Slávií...budeme potřebovat sekačku na trávu a to je jablko sváru...JAKOU ???...jedni horečně podporují elektrickou , jiní se bijí za benzínovou....a já jsem z toho jelen. Co člověk, to názor, co zahrada, to jiná sekačka....pomůžete milí blogeři, abych si nemusela kupovat kosu nebo pár králíčků.....

13 komentářů:

  1. Nevím, zda poradím dobře. Měli jsme zahradu velkou 10 arů a k ní sekačku  elektrickou. Museli jsme nastavovat prodlužovací kabely a stále hlídat, abychom nepřesekli kabel.

    OdpovědětVymazat
  2. Výběr sekačky je dilema. Záleží na velikosti zahrady. My máme jen 400 m2 a máme svažitý terén a někde i dost. Proto mám sekačku elektrickou. Musí se hlídat kabel, ale to je jediné. Jinak je sekačka téměř bezúdržbová, pokud nemyslím vyčištění po sekání v oblasti nožů, ale to se musí i u benzínové.  Sekačka benzínová je vhodná na rovné terény a nemusíš tahat kabel. Ale musíš hlídat benzín a starat se o motor jako u auta. Výměna oleje a pod. Nevím ale jak často se tohle provádí, třeba to není velká zátěž. Motorové sekačky jsou myslím hlučnější, než elektrické.

    OdpovědětVymazat
  3. Jinak sekačka na obrázku je parádní, ale asi by nestíhala. Chtělo by to větší kusy nožů a více.

    OdpovědětVymazat
  4. S ohledem na velikost zahrady máme sekačku motorovou a má se o ni kdo starat. Mamka má elektrickou, není tak náročná na údržbu. Tak asi neporadí, ale mám jiný nápad. Dnes se dá spousta věcí půjčit, asi bych si nějakou sekačku půjčila a vyzkoušela oba typy a podle toho se rozhodla. A motorová se dá koupit ve verzi se startérem. My máme "na trhnutí" a s tím mám občas problém a musím požádat někoho o pomoc s nastartováním. Asi nemám tu správnou sílu. A Terru nenastartuji vůbec Hezký víkend Zuzana

    OdpovědětVymazat
  5. Tak v tom neporadím, nejsem odborník, ale ten nápad s králíkem není být špatný...

    OdpovědětVymazat
  6. Simonko, konečně ses dočkala, už ti to nastane, za nehty hlína, ale v srdci blaho Tak to mám totiž já, třeba dnes, když jsem si nasadila nové kytky Sekačku jsme měli léta elektrickou, jednu menší a jednu větší. Ta větší nám na podzim dosloužila a koupili jsme si benzínovou, ještě jsem s ní nesekala, ale už se těším. Šňůra na elektriku mě už rozčilovala Až s ní něco poseču, dám vědět, jak jsem spokojená Na obsekaní krajů a tam kde se nedostanu sekačkou mám malou lehoučkou strunovku a tu mám moc ráda, má totiž zelenou barvu jako můj blog a príma se s ní pracuje Zahrádce zdar a slimákům zmar!!!     

    OdpovědětVymazat
  7. Já zase měla několik let benzínovku a sama jsem ji na jaře, ani za nic nenastartovala, většinou musel přijet bratr a nastartovat mi ji a tak jsem si loni koupila elektrickou (taky zelenou ) a jsem nadšená, musím hlídat kabel, ale zase nemám nervy nadranc, aby mi nechcípla      Letos budu muset přikoupit strunovku     

    OdpovědětVymazat
  8. Určitě záleží na velikosti zahrady a jaký máte teren na zahradě.Máme na svah strunovku,ale já s ní nesekám,prý by po mě nezbyl ani drn natož tráva,dělá to syn.Ale uvnitř zahrádky máme elektrickou a teďmají na těch sekačkách různé vychytávky na upevnění kabelu,tak že jej musíš pohlídat jen občas,s tou sekám ráda.

    OdpovědětVymazat
  9. Já ti přeju se zahradou jen samé radosti , ovšem se sekačkou neporadím, my ji ani nemáme, tu trošku trávy mezi samými záhony v naší zahradě zvládne obyčejný vyžínač.

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Simi, sekačky máme celkem tři

    OdpovědětVymazat
  11. V tomhle ti neporadím, Simonko.

    OdpovědětVymazat
  12. No, někdo si kupuje ovečky.. Ale to asi nebude tvůj případ, co? Tak, že mechanickému sekání třikrát zdar...     

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.