pátek 1. ledna 2021

Teplákový rok v kostce ...


Znám jedno místo, tam tepláků ráj,
je to dost blízko - Ústecký kraj.
Tam všichni lidé staré moudro znaj
ti, co je nosí, tak se jednoduše daleko líp maj. 

Chytni svou šanci a přidej se k nám
do roka a do dne všichni je maj, přísahám.
Buď další z borců, co tepláky maj
všichni lidi, co na tebe předtím srali,
pak na tebe daj ...


Zaniklá skupina Nightwork / nebo také Kroky Františka Soukupa / mi svým nadčasovým textem nahrála, jsem z Ústí nad Labem a teplákovou soupravu i s kulemi doprava jsem si v minulé roce užila víc než dost.
Stesku, zmaru, toho všeho podivný rok přinesl vrchovatě a přesto jsem se rozhodla v něm najít chvíle, momenty, které stojí za pozornost.
Konzumní život s pozlátkem hodil do mého života udičku, na které se zachytil internet, tisíce lehce dostupných filmů a pohádek, divadelní představení a na poslední kolej odsunul knihu.
Nebouřila jsem se, ba naopak jsem se schovávala, někdy i vědomě za klišé, kde na to brát čas ?
A on přišel, sice vynuceně, ale vložil mi do rukou knihu.
Papírové stránky, se kterými se mazlily mé prsty, tisíce lidských příběhů, povah. Někdy se dostavil pocit souznění, jindy vnitřního boje či nesouhlasu.
Také jsem poprvé u knihy vzlykala, slzy kapaly na papír a očistily minulost, aby byla schopna přijímat budoucnost.
Odpadla mi z rukou lopata a bez výčitek jsem louskala stránku za stránkou, hltala osudy hrdinů a děkovala vyšším silám, že mám v době karantény, kam utéct.
V karanténním mezičase, jsme odhodily hadr z tváří a s vnučkou Sofinkou jsme utužovaly vztahy. 
Na horách jsme postavily skřítkům nádherný domeček z mechu a kapradí, s pošťákem Patem usínaly okousané od desítek komárů.
V horkém dni nám nanuk kapal daleko rychleji na šaty, které jsme na okamžik vyměnily za teplákovou nutnost. 
Opět jsem odpovídala na delikátní otázky typu .... Babičko, proč máš tak velká prsa ?  / jo, holčičko a až si jednou všimneš jejich umístění, půjde ti při fyzice zemská gravitace jako po másle :) /
Proč ten pán pod slunečníkem vystrkuje holou prrrdel ?  
Babičko, kam šel tvůj dědeček ?  / to kdybych věděla, držela bych se ho zuby, nehty i nevěru bych mu odpustila, kurevníkovi jednomu /
Jak to, že ta maminka od králíčků má tolik miminek a kde mají kočárky ? / z kočárkáren si naši vietnamští spoluobčané udělali večerky /
S láskou, někdy bezradně jsem hledala odpovědi a uvědomovala si, že na vnoučatech je kouzelný fakt, že je můžete kdykoliv vrátit, nemusíte je vychovávat, pouze hladit, hýčkat a rozmazlovat.
Mazlit jsem se začala s projektovou dokumentací a na plot jsem po šesti letech pověsila nejdůležitější kus papíru mého života se dvěma slovy - Stavba povolena.
Oooo, jak jsem byla naivní, hloupá, sebestředná. 
Jak mi přišlo, že postavit malou, dobře, trochu větší chatu je brnkačka. Jak se mi rozklepala kolena, jak jsem se pozvracela, jak jsem se sesypala. Bez chlapa, bez pomoci, sama.
A pak přišel ten den, kdy sny začaly mít tvar, kdy jsem poprvé prošla místností, poprvé schodištěm a stála jsem na balkoně. Tekly mi slzy štěstí, satisfakce a neuvěřitelného naplnění.
Se slunovratem se do mého nitra začalo vracet světlo, pomaličku a polehoučku. S ním i zpráva, že se nám v tom dalším roce narodí malé, docela malé miminko. 
A jsem zvědavá, zda jednou jako první a srozumitelná otázka bude, kde a proč mám ta veliká prsa ?
 




Loučím se s rokem, oblečená do teplákové soupravy, tenisek, na hlavě pořádný odrost, kolem pasu pěknou mišelinku. A v srdci lásku, naději a sny.
Kovanému extrovertovi vzal lidskou společnost, vřelá objetí a uzavřel do samoty, která skličuje, bolí a vrátil do slovníku neoblíbené slovo musím. Kolik sezení u Chocholouška mne stálo, se to zakázané slovo odnaučit :)
Nadevírám novému roku, který čerstvý přešlapuje mezi dveřmi, rozpačitě se rozhlíží a cítí ve svých zádech obrovskou zodpovědnost.
Přeji každému z vás pevné zdraví, pokud to jen trochu půjde, kus normálního a pěkného žití a jo a pokud pojedete přes Ústecký kraj, nebojte se. 

V teplácích já kráčím hrdě dál
v nich každý může zářit,
být módní ideál ....


Abych vkročila do nového roku maličko nově a stylově, vložím na svůj blog historicky první video.
Kvalitu a rozlišení potrénuji, slibuji.
Zachytilo neuměle a rozechvěle okamžik, kdy jsem poprvé stála na budoucím balkónu a otevřel se mi obrázek krajiny z ptačí perspektivy, o kterém jsem jen snila.




63 komentářů:

  1. Simi, i v roce, který byl nelehký, se dají najít hezké okamžiky ať jsou to vzácná setkání s našimi blízkými, výlety do přírody, kde člověk alespoň na chvíli zapomněl na to špatné. Tepláků jsme si užili víc než dost a asi nás budou ještě nějakou dobu provázet.
    Díky videu jsem se kochala krásným rozhledem z nové chatky, je moc hezká a věřím, že ty starosti a trápení s její stavbou vyváží. Jsi obdivuhodná, že jsi to dokázala. Jednou tam bude s Tebou trávit hezké chvíle další malý človíček, který je na cestě.
    Přeji Ti pevné zdraví, ať se Ti pan C. vyhýbá a do dalších dnů jen to dobré. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem nad článkem přemýšlela, z toho smutné a skličujícího vylezlo na povrch hlavně léto, které bylo slunečné, klidné a poměrně veselé.
      Měli jsme v tomto mezičase chvíli možnost si život užít a díky němu na minulý rok budou probleskovat i nějaké pěkné vzpomínky.
      Obdivuhodná, no nevím, spíš drzá a neznalá. Kdybych tušila a znala pravdu, asi bych váhala. :)

      Vymazat
  2. A já se raduji s tebou. Náročný rok je za námi. A tys ho zvládla proplout a ještě si postavit domeček. Možná si na tento rok pak vzpomeneš ne na ten smutný, ale ten s novým výhledem. Nejen z balkonu. Krásné dny v novém roce, blondýnko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tento rok nezapomenu a nebudu na něj vzpomínat v dobrém.
      Přišel po roce, který byl nejhorší v mém životě, toužila jsem vydechnout a místo toho přišel covid.
      Hrábla jsem hodně hluboko, skoro celý jsem byla sama a to není pro extroverta milující společnost žádné termo. Pro pozitivní jsem musel sáhnout hodně hluboko a ta drzost, že jsem začala stavět, skutečně v tu nejnevhodnější dobu :)

      Vymazat
  3. Uplynulý rok byl prazvláštní. Snad ten Nový rok bude lepší. Pomalu se s mužem odrážíme ode dna, vzpamatováváme se z covídka. Tu tvoji milou rošťandu Sofinku ti tak trochu závidím. A teď bude mít parťáka. Snad i u nás se brzy dočkáme... Tak ať je ten Nový rok plný naděje ❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sofinka se domnívá, že se narodí miminko, které si s ní bude hned hrát s kostičkami, asi na začátku přijde malé rozčarování :)
      Přeji vám oběma hodně sil, ať se dáte bez následků do kondice a zůstanou jen vzpomínky na návštěvníka, kterého nikdo nezval.

      Vymazat
  4. Výhled dobrej. Jsi holka statečná.
    Měj se moc hezky v tom novým roce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Statečná, možná. Spíše naivní a drzá.

      Vymazat
    2. Vidím to na statečná, naivní a drzá můžeš si to dovolit a spoustu jiných věcí. Tak ať 21 stojí za to🍀!

      Vymazat
    3. Stavební firmy a stavitelství vůbec je doménou mužů, mnohokrát za ten rok se mi stalo, že zástupce vznesl dotaz, kdy už konečně přijde manžel.
      Mnoho žen asi nestaví a proto se všichni domnívají, že patří do kuchyně nebo k šicímu stroji.
      Kdybych čekala, kdy přijde manžel, bydlela bych ve stanu.

      Vymazat
  5. Na tvrdou realitu v začátku článku.. není co dodat...!
    Zato to video! Jaká síla...noblesní výhled, může být velkou inspirací!!!Když ten hrad tam stojí do dnes a přežil všechny útoky...to by bylo, aby jsi nezdolala nějakou éru C19. Věštím velkou slávu chalupě, která bude jednou praskat radostí a láskou všeho druhu ve švech a dětským smíchem se jí bude nadzvedat střecha❣️
    Navzdory všemu i všem, i když v teplácích buduj i nadále svůj životní sen!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahá Libuško, já ti děkuji.
      Prosím tě, ještě mi napiš, kde orá můj budoucí manžel, abych ho tam nenechala mrznout :))))

      Vymazat
  6. Simi, přeji jen samé šťastné dny v novém roce. Nejsem závistivá, ale ten skvělý výhled z balkonku na okolí a krásnou zahradu trochu závidím. Těším se na další Tvé skvělé zápisky na blogu. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky nejsem závistivá, nu a když jsem poprvé vyhlédla, zatočila se mi hlava, štěstím, radostí a velikým překvapením :)

      Vymazat
  7. A o tom to je. Nějaká pozitiva do našich životů přeci jenom ten divný minulý rok přinesl.
    Právě jsem si to u Tebe přečetla.
    Do nového roku Ti přeji hodně zdraví a hezké dny, ze kterých budeš čerpat pro dny horší.
    Hanka
    P.s. a) chaloupku máš jako malovanou.
    b) A je vidět, že Sofinku s Tebou baví svět. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, máš pravdu, léto bylo krásné a musím za něj poděkovat.
      Dalo nám nadechnout, nabrat sílu a jsem za to moc ráda. Nedovedu si představit, kdybychom neměli šanci prožít ten mezičas, kdy jsme mohli žít, radovat se a chodit bez roušky.

      Vymazat
  8. Simi, v tom loňském roce jsme všichni (někteří) přehodnotili priority a z tak základní věci, jako setkávat se se svými blízkými, se stala pro někoho vzácnost. Je to smutné a snad letošní rok bude na tato setkání příznivější. Prošla jsem s Tebou Tvými starosti i radostmi a v mnoha příspěvcích jsem se i pobavila, až mi někdy tekly slzy od smíchu. Vím, že to nemáš jednoduché, ale snad už se vše v dobré obrátí a ty se budeš moct zase radovat z maličkostí i z velikostí??. Domeček už teď je nádherný a věřím, že brzy bude naplněný smíchem a pláčem už jen tím dětským.
    Simi, drž se a opatruj se, fandím Ti. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já především děkuji, protože s fanklubem je život krásnější a příjemnější.
      Zároveň je pro mne veliké vyznamenání, pokud se u mých článků zasměješ, někdy pobavíš a jindy zamyslíš, pak to všechno má smysl.

      Vymazat
  9. Byl to rok podivný, náročný a těžko se shrnuje. Ale je konečně za námi a ten, co přichází, snad bude aspoň o něco lepší :-) Domeček vypadá už zrovna domečkově a ten výhled z videa, ten úplně bere dech! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dokud tam ještě nebyly schody, lezla jsem po žebříku, točila se mi hlava a chlapi se vždy smáli na plné kolo.
      A když jsem to poprvé viděla, ano, nemohla jsem dodýchnout.
      Čekala jsem mnoho, ten balkon jsem si vynutila, chlapi ho dělat nechtěli, ale pak byli stejného názoru, že tam měl být !

      Vymazat
  10. Simonko, moc si vážím toho, že jsi prostořeká i důvěrná a pravdivá, nejen doma, ale i na blogu. Napíšu ti. Pa Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si přesně pamatuji, že jsi mi napsala, jak ti mé psaní vyrazilo dech.
      A nebude to jiné, skutečně.
      Dělám to tak už skoro deset let a měnit to nebudu :)

      Vymazat
  11. Sofinka je skvělá, víc takových Sofinek a svět by byl hned veselejší! :)

    Minulý rok byl divný, jestli ho chce ten nový trumfnout, bude se muset hodně snažit. A já tajně doufám, že se mu to nepovede.

    V novém roce přeji hlavně hodně zdraví a duševní pohody :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dětský svět nás vždy vrátí zpátky, potěší a inspiruje.
      Dnešní děti strašně rychle vyspívají, na škodu nás dospělých, pak s nimi zábava končí a přicházejí starosti. Kéž si udrží ten pel mládí co nejdéle.
      Před dvěma lety jsem hrábla na dno, pak přišel covid a ten nahoře mne přece nemůže zkoušet tři roky za sebou ?
      Tajně doufám, že máš pravdu a vyvěštila jsi nám skvělou budoucnost z mechu a kapradí tam u vás na severu :)

      Vymazat
  12. A přece to dobře skončí .... musí. Věřím tomu. Jednou se za tebou vypravím. Teď už vidím ; kde stavíš tvůj sen. A miminko je nejúžasnější zpráva; že to s tím světem není zas tak úplně špatné. Přeji krásné novoroční chvíle.
    P. S. A jaro tu bude coby dup🌞

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem už někde četla ... budeme se těšit na jaro a vlastně proč né :)
      Děti se rodily i za války, jen tahle mne maličko děsí. Vše je ještě na začátku, v plenkách, výzkumy se nestačily ověřit a jsou na začátku, hlavně aby se rodila zdravá miminka bez nějakých omezení a faulů do budoucna, to bych si moc přála pro všechny maminky, vlastně pro nás pro všechny, pro lidská pokolení.

      Vymazat
  13. Rok to byl opravdu prapodivný, zlý a záludný. Budeme si ho pamatovat hodně dlouho. Naštěstí jsou i pozitivní zprávy jako se stalo u tebe. V příštím roce tě čeká setkání se Sofinkou, nová chata a hlavně nové miminko :-)) Máš se opravdu na co těšit, tak hodně štěstí a zdraví a ať se už jen daří!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezapomeneme, určitě, navždy ovlivní svět.
      Mnoho lidí říká, že už jsme potřebovali na zadek, já bych ten výprask už uznala a jako výchovný prvek, no už bych v něm nepokračovala. Stačilo.
      Těším se, až uteču, zabydlím stavení a budeme moci být celý den venku na zdravém vzduchu.

      Vymazat
  14. Domeček roste jako z vody a následující léto tam určitě bude veselo a ty se budeš radovat, tentokrát už ze dvou vnoučátek. Tenhle rok se zapomenout nedá, ale já pevně věřím, že už to nejhorší máme snad za sebou. KLidný a spokojený následující rok, plný zdraví a štěstí v rozšířené rodině ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak, velikost už dosáhl, nyní ho jen domazlit, došperkovat a můžeme bydlet :)
      Také si myslím, že nikdy nezapomeneme, já tedy určitě né.
      Děkuji za milé přání, těším se, až je budu držet v náručí. :)

      Vymazat
  15. Simi, přeju, ať se v létě už kocháš videovým výhledem z pohodlného křesílka na balkóně, ať si zahrádka vzkvétá a Sofinka se pořád ještě ptá. Ať tě v tomto roce potkávají hlavně ty pozitivní věci a ať se nám všem trochu přiblíží ten normální život...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, čteš mi myšlenky, důležitý bude výběr křesel a musí být pohodlná.
      Mám sousedku, která od rána do večera maká na záhonech a neustále vytváří nějaká místa na odpočívání, miluje nákup křesel, na kterých nemá čas sedět :)))

      Vymazat
  16. "Chatička" roste do krásy a ta lokalita s výhledem na Střekov je k nezaplacení.
    Krásné jsou ty komentující vsuvky na dotazy vnučky, třeba "kam šel dědeček?" :)

    Přeji Ti, abys ten "boj" se stavební firmou dovedla do úspěšného konce, máme z rekonstrukce domu po rodičích manželky bohaté zkušenosti - přijedeme tam z Brna, ale oni zrovna zapomněli, anebo museli být někde jinde, plastová okna, dveře a zárubně nejsou všechny, jak mají být, jedny dveře jsou o 10 cm širší, zárubně nepasují, reklamace/nová objednávka je na měsíc či 6 týdnů, ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chatička je skutečně chatička :) Ale konečně se proti původní bude dát žít skoro celý rok a bude příjemné přijímat návštěvy i na noc, bez nutnosti odjíždět spát domů.
      To bylo neskutečně limitující a otravné.
      Večer si dát sklenku nešlo, nebo omezeně, vždy musel jeden vynechat, aby šoféroval.

      Očekávám, že se vždy vyvrbí nějaký přešlap, lidi nejsou stroje a nic nebude dokonalé, to nejhorší už mám za sebou, bagrování, rozvody vody a elektriky, septik, už přijdou na řadu práce, ze kterých není takový bordel.

      Vymazat
  17. Wow, to je ale výhled!
    Klobouk dolů, ta chata vypadá moc pěkně!

    Ať je ten Nový rok míň introvertnější než tel uplynulý. A ať se můžeme zase setkávat s blízkými... A klidně i v těch teplákách :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výhled je to, co mne donutilo zůstat, nevzdat a bojovat.
      Přesně si pamatuji slova psycholožky, aby se mohl člověk s extrovertním zaměřením radovat, měl by vyhledávat lidskou společnost, být její součástí a aktivně se zapojovat. Co z toho člověk minulý rok mohl dodržovat, nic.
      Nedivím se, že mnoho lidí duševně chátralo a nevědělo si se životem rady, byla to nesmírná zkouška výdrže.

      Vymazat
  18. Pěkné zamyšlení nad rokem, který nás sevřel do kleští. Byla to zkouška odolnosti....Je dobře, že se i v té mizérii našla naděje a jiskřička štěstí. Zasloužíme si už klid na práci i radosti....Ty jsi hmatatelně dokázala, že když se chce, jde to. Tak ať to jde dál a všechny dosažené cíle dovolí v plné síle otevřít nové obzory.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na jaře to byl šok, který jak píšeš, nás sevřel do kleští. Ten strach byl jak ze špatného apokalyptického filmu. Přišlo krásný léto a já už na druhou vlnu nevěřila.
      Ten šok, co pak přišel, jo, to bylo pár na solar.
      A do toho najely na stavbu bagry, začalo se stavět a já si dnes a denně říkala, jaká jsem kráva, že jsem se do toho pustila !!! Neměla jsem se ráda.
      Kdybych mohla nahlédnout, nevím, nevím, jestli bych se do toho střízlivá a při vědomí pustila :)))

      Vymazat
  19. Simi, rok to byl skutečně drsný, ale to video, to je přece pohled do normálu, do lepší časů, které nás určitě čekají!
    Moc ti přeji ten úžasný výhled, moc ti přeju hromadu lumpárniček a chvil štěstí se Sofinkou a tím mrnětem, co přijde.
    PF 2021!
    Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrad přežil staletí, on covid přežije bez ztráty kytičky, jen je smutné, že minulý rok těch návštěvníku tolik nebylo. Pak je to veselejší, s lidmi na cimbuří.

      Vymazat
  20. Domeček se povedl, je to krásné a vymodlené dítě. Tam bych se hned přestěhovala z paneláku. Moc ti přeju aby sis užívala Sofinky mnohem víc a mohla si vozit kočárek s mimčem dle libosti. A mohla nosit jen ty nejkrásnější šaty a boty, zajet za kulturou a do tepláků se vrátit jen při občasných velmi ojedinělých situacích.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však se tam také přestěhuji, od jara do podzimu tam budu budu bydlet.
      Vše je a bude podřízeno faktu, aby to bylo sezónní bydlení, jinak to nejde,
      V listopadu vypnou vodu a je po ptákách, ale jednou se to změní a budu tam bydlet celý rok.
      Minulý rok je z pozice extrovertního jedince skutečný mazec, ten sociální kontakt prostě chybí a člověk bez partnera je jako Robinson na ostrově.

      Vymazat
    2. Jak si někdo v roli Robinsona medí, jak se na ní těší, že bude konečně sám...
      Třeba taková Padesátka! :-)
      Jen ti, kteří zažijí samotu v době, kdy potřebují podat pomocnou ruku a v samotě to nejde v ten daný moment zvládnout (byť uvaření čaje, či pomoci s nákupem), vědí, že být Robinson je sice pro mnohé naivní představa, že pokud jsem zdráv sám si vystačím, ale..., ne vždy se daří si sám pomoci.
      Přeji Ti z celého srdce, aby jsi se v loňském roce mohla napít v hezké chvilce toho vína i ty, abyste nemuseli spoléhat jen na to, aby jeden z vás musel řídit. :-)

      Vymazat
    3. To je velice individuální.
      Mám kamarádku, která si v samotářství velice medí a nemá žádnou potřebu vycházet mimo svůj domov. To, co já nedávám, tam ona je převelice šťastná.
      Syna má v Austrálii a starého otce, který je zatím soběstačný. Ale podmínka těchto vztahů je, že jsou všichni v kondici, až nebudou, bude samota na obtíž.

      Vymazat
    4. Bingo Bondýno!
      Být v kondici, pomoci si sám, obstarat se, být soběstačný - ano, pokud to tak člověk má prahne po tom aby se děti odstěhovali a on byl konečně sám bez nich.
      Bohužel, člověk míní a život mění, jednou až dojdou síly by byl za ně rád, že mu aspoň nakoupí, uvaří čaj, či pomohou s umýváním.
      Soběstačnost ve stáří je Dar!

      Vymazat
  21. Cérko, tepláků jsme si užili všichni dost, ale co, i ty už jsou dnes pěkné a děláme v nich parádu. Snad to všechno brzy skončí a bude zase fajn. Užívej si Sofinky, nějak nám ta vnoučata rychle vyrostla. S prací na zahradě si pěkně pohla si šikovná, furt to říkám. V novém roce hlavně zdraví pro všechny a už konečně tu svobodu pohybu, která nám tak chybí.Zdravím z valašských kotárů :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sofinku si užívám po telefonu, jak už jsem psala, jsem skupina, která přichází do styku dnes a denně se stovkami lidí, jsem riziková. A v době těhotenství to není vhodné. Vím, že vnoučata rostou, mně před monitorem.
      Já nějak na ty tepláky nejsem. A bojím se, že ani nebudu :)

      Vymazat
  22. Předpokládám, že bílá paní z protějšího vršku taky vyhlíží z balkónu, co že se to u sousedky odnaproti děje :-). Tak ať se vše vyvíjí k tvému obrazu a pokud možno bez větších komplikací.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máme se sousedkou velice korektní vztahy, ona mi to přes noc hlídá před nenechavými nájezdníky :)

      Vymazat
  23. Tepláky. Preferuješ Pumu nebo Adidas?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zásadně vysokou českou kvalitu firmy PLEAS !

      Vymazat
    2. A Blažek už je v insolvenci...

      Vymazat
    3. Je to zhruba tři týdny, když jsem šla kolem jejich obchodu a prodavačka uvnitř seděla a četla si knihu.
      Černá můra pro každého obchodníka, prázdno a pusto.

      Vymazat
  24. Zajímavá úvaha. Též jsem z Ústeckého kraje, konkrétně z Děčína. Touhle písničkou si mě kde kdo v Praze dobíral 😁 kapely Nightwork je ovšem opravdu škoda... S pozdravem Janina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to shrnutí jednoho roku pár řádky, těmi pozitivními.
      Kdybych měla vypisovat celý rok, jak skutečně probíhal, nebylo by to veselé čtení, ale to jsme prožívali všichni, jen každý drobně a maličko jinak.
      Také jsem měla hochy ráda, jen asi nazrál čas na jiné projekty.

      Vymazat
  25. Vím, že mezi Tvými humorně a s nadsázkou psanými řádky je často spousta potu a slz, od doby, co jsi začala stavět svůj sen, doslova. Moc Ti přeju, ať se v tom novém roce promění starosti v radosti a my se díky Tvému blogu mohli dál radovat s Tebou ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to rozhodně, celý rok byl náročný a já si to vyšperkovala tou stavbou.
      Kolikrát já si nadávala, hromy a blesky posílala na svou hlavu, protože ta náročnost mne zaskočila nepřipravenou a hlavně neočekávající druhou vlnu pandemie, to byl fakt šílený poser.
      Děkuji, moc si toho vážím !

      Vymazat
  26. Shrnula jsi ten uplynulý rok opravdu krásně. Ale zase hodně jsi toho stačila udělat u na svojí milované zahradě a to tedy klobouk dolů. Přeji Ti, abys tento rok prožila ve zdraví a šťastně, v pohodě a spokojená i sama se sebou, třeba i v těch teplákách...

    OdpovědětVymazat
  27. Vstupovat do nového roku hned dvěma velkými úspěchy - druhé vnoučátko na cestě a utěšeně přibývající stavba - je podle mě velmi povzbudivé. Tak ať se daří i nadále, v teplákách nebo v kostýmku. :)

    OdpovědětVymazat
  28. Fantastický text a dokonca aj video. (Beží síce ešte trochu ako môj starodávny Ford Mondeo keď mal vo výfuku dlho pred rokom "brambora" zastrčený zemiak - teda trhane, ale to neuberá kráse panorámy a už vonkoncom nie jeho tvorkyne blondýny Dámy!)
    Nech teda v novom roku všetko hladko beží!

    OdpovědětVymazat
  29. Simi, jdu s tebou dost dlouho...prošla jsem I tenhle divný rok, kdy slovu "normální" byl na hony vzdálený. Ale když s tebou stojím na balkoně a koukám na tu nádheru, budiž ti tohle satisfakcí za bolest, spoustu snažení i pocity zmaru...
    Vydrž, bude dobře, fandím ti, ze srdce tohle dokonalé místo k žití přeji.
    Opatruj se, klidně i v teplácích, ale zdravá. Neboj, to dáme, všichni, urcité...

    OdpovědětVymazat
  30. Přeji Ti drahá do nového (lepšího) roku 2021 mnoho zdraví, síly, lásky a harmonie do života. Přesto, že je svět vzhůru nohama, neměli bychom zapomínat, že to nebude věčně :)...

    OdpovědětVymazat
  31. No, to je neskutečné, Simonko, ty už budeš brzy bydlet!!!

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.