pátek 25. května 2018

Obdivuji ...

.... všechny ty dámy, slečny, děvčata, co v době hospodářského nadbytku usedají za šicí stroje, kupují si látky a šijí.
A nebo pletou, háčkují, motají a jinak se realizují. Mám tento typicky ženský svět, i když znám muže, který rád usedá za šicí stroj a své okolí zásobuje chňapkami, moc ráda.
Na tomto blogu KOUZELNÁ CHALUPA je projekt, který potěší nejedno oko, duši kreativce a naše blogy zaplní tvorba, barvy a hlavně radost z vykonaného díla.
Přeji vám krásný víkend, s šicím strojem nebo bez něj, kdo jak rád. Já jsem se nenarodila se šikovnýma rukama, ale moje dcera snad rodovou nešikovnost přetnula a Soptík to celé pak prezentuje.


28 komentářů:

  1. Dokud se neobjevil první hrabák, obšívala jsem celou rodinu. Včetně zimních bund, džín, kostýmů a mnoha dalších věcí. Pak začaly mizet obchody s levnými látkami, zmenšil se výběr v těch stávajících a pak, pro děti už to neměl cenu, protože na hrabáku se dalo koupit spousty věcí.Ještě jsem i nějaký čas třeba kvůli netradičnímu materiálu kupovala věci větší a pak si z nich šila na sebe. Dneska už mám stroj jen na různé opravy a úpravy. Ani Bobuli nic nešiju, ta je zásobená ze všech stran. Té jsem šila jen hnízdečka když byla čerstvé mimčo.

    OdpovědětVymazat
  2. Já už taky šiju jen růčo (čili opravy a zkracování - nic, na co by se vyplatilo vytahovat schovaný šicí stroj); oblíká mě diskont Kik.

    OdpovědětVymazat
  3. Šít jsem se moc nenaučila, jsem schopna něco založit, ušít polštářek a jednou jsem ušila synovi kalhoty, které mi nastřihla sousedka švadlena. Zato ráda pletu, háčkuji, občas i vyšívám.

    OdpovědětVymazat
  4. Šití oblečení je už za mnou. Ale můj šicí stroj nezahálí, protože mne baví šití všelijakých drobnůstek, dárečků, panáků, polštářků, občas nového oblečení na loutky.

    OdpovědětVymazat
  5. Simi, stroje mám dva, ale poslední dobou spíš zahálí, teď už jen drobné opravy

    OdpovědětVymazat
  6. Modelka v růžovém nám roste jako z vody! Sluší jí to a její maminka si s jejím modýlkem dost vyhrála. Šikovná

    OdpovědětVymazat
  7. Koukám, že u tebe bude KOUZELNÁ CHALUPA? To v soutěži splavně zvítězíš: zahrada patří do tématu chalupa, ne? Chalupářek a chalupářů je hodně, už se těším na jejich nápady a konečná řešení   

    OdpovědětVymazat
  8. Já si pořídila šicí stroj, že se do toho pustím taky, no zatím jsem ho vyzkoušela a u toho to skončilo Všechny ty, které to mají už v ruce, obdivuji také.

    OdpovědětVymazat
  9. Na stroji už jsem nešila, ani nepamatuji....sice mám dva, ale potřebovali by údržbu    A dcera je moc šikovná    A modelka, tak ta je nejúžasnější    Z mých dcer tvoří jen jedna, ale spíš naušnice a takové věci....to víš, jinak jim uplete a uháčkuje maminka     

    OdpovědětVymazat
  10. Tak na tohle jsem nikdy šikovná nebyla a asi už ani nebudu.  Zvládala jsem akorát přišívat dětem knoflíky a zašít sem tam nějako tu dírku. V životě jsem upletla jen dvě šály a to ještě nic moc    Jablko padlo daleko od stromu. Moje mamina byla mistr v šití a pletení.  U mě to po pár pokusech vzdala

    OdpovědětVymazat
  11. No vidíš, blondýno, já věděla, že Ty si nakonec poradíš!! . Tento příspěvek beru do výzvy ). Krásná růžová paráda!! Já věděla, že Tvá fantazie nezná mezí .

    OdpovědětVymazat
  12. Odběhnu od tématu: ty máš vzorného Soptíka, jak má uklizenej ten kočár, srovnanej! A vůbec to dítě je tak čisté a spořádané. Takhle moje Oli a její panenka nejezdí ne ne

    OdpovědětVymazat
  13. Ty jo, do zástěrky mě ale nenalákáš, to nedám a ani to není můj šálek kávy. Ale dobrý počin!

    OdpovědětVymazat
  14. V tomhle směru obdivuji mojí mamku, ta zvládne snad všechno. Já se tomu vůbec nevěnuji a neláká mě to. Ale něco malého zašít či ušít naštěstí zvládnu :)

    OdpovědětVymazat
  15. Simčo, krásná práce. A Soptíček je dokonalá modelka, moc jí zástěrka sluší. I já jsem se pustila do šití, ale takto krásnou zástěrku mít nebudu. Povedla se vám.

    OdpovědětVymazat
  16. Obdivuji všechny ženy, které si sami dokážou ušít něco na sebe, na tyhle věci nejsem šikovná a proto vždycky tak zírám, když to někdo dokáže udělat levou zadní. :)

    OdpovědětVymazat
  17. Nerozumím tomu, že můžeš napsat, že jsi se nenarodila se šikovnýma rukama? Vždyť ta tvá zahrada by bez šikovných rukou těžko tak pohádková byla. Tak šikovné ruce má málokterá žena, jako ty, tohle jen tak dokázat, čím se tu prezentuješ, to stojí hodně nejen šikovnosti, však víš.

    OdpovědětVymazat
  18. Na stroji neušiju ani prd, to neumím. I knoflíky přišívám hodně nerada, ale drobné dárečky šité ručně, to mě baví. Trochu paradox, ale jak je v tom ten "mus", tak mě to prostě deptá ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
  19. Naposledy jsem šicí stroj použila na obšití záclon a závěsů do celého bytu, když jsme se stěhovali. Stroj mi kvůli tomu koupila maminka a on teď hezky spinká v úložném prostoru v posteli, na šití jsem totiž levá .

    OdpovědětVymazat
  20. Blondýnko, to je krásná zástěrka. A zajímavá výzva, ta tu ještě nebyla. Ráda bych se připojila, jen nevím, jestli nebude vadit, že výtvory už mám hotové delší dobu, nebude to podle regulí, ale já teď nestíhám vytvořit nic nového. A upřimně na jaře ani v létě ke stroji nesedám, bylo by mi to líto, protože jsem většinou venku. Měj pěkný víkend.

    OdpovědětVymazat
  21. Ty máš zase dar slova, a to není málo!

    OdpovědětVymazat
  22. Dcera je šikulka. A když má k novým střihům i modelku, tak to nemá chybu.

    OdpovědětVymazat
  23. Modelce to moc sluší. její maminka je moc šikovná. Také se musím pochlubit, že jsem děti oblékala do vlastních modelů včetně zimního oteplovacího oblečení. Jenže je fakt, že tenkrát takový výběr nebyl a ni takové možnosti v doplňčích.Jak jsem se těšila, že budu plést a šít pro vnoučata. Mám vnučky 2 a nšiju, nepletu.

    OdpovědětVymazat
  24. Tak téhle modelce je nemožné konkurovat :o)

    OdpovědětVymazat
  25. Dcera je šikulka a Sofince to moc sluší. Je to kočka

    OdpovědětVymazat
  26. I u nas je šicí stroj v permsnenci...sle přítelkyně drla spíše drobnější upravy. ,žádné velke siti.n

    OdpovědětVymazat
  27. To je rozkošná zástěrka. Růžovoučká s mašličkou. A jak Soptíčkovi sluší!

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.