čtvrtek 10. května 2018

Bleděmodrý...

Jako lovec zážitků dojdu, doběhnu, dojedu či doletím.
Jako barevný člověk si města házím do barev.
Mám zlatý Řím, šedou Paříž, žlutou Prahu a nově ... bleděmodrý Madrid.
Posuďte sami, jak se hlavní španělské město Madrid a kouzelné Toledo dokáží vybarvit, pohladit a potěšit.














31 komentářů:

  1. Já bych tohle chtěla umět. Miluju cestování, ale zase mám problém v tom, že sama bych se bála, a navíc neumím žádný jazyk abych se domluvila. Tak na jeden den by to ještě asi šlo, ale takovýhle zájezd chce aspoň ten víkend. Ale možná tu odvahu někdy najdu, nebo najdu spřízněnou duši s kterou bych jezdila. I když to je asi hodně velká fikce, aspoň ve zdejším okolí určitě ...

    OdpovědětVymazat
  2. To je překrásné. Také jako VendyW mám jazykový problém a tak bych musela mít na zájezdě vše zařízené včetně jídla. Ale jsou i zájezdy s polopenzí. Už se mi podařilo přesvědčit syna na nějaký ten výlet do zahraničí a tak se snad někdy také zadaří jet i někam dál. Je to přece jen jiný svět a máš pravdu Madrid je modrý, zvláště to dokumentují ty lodičky.

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Vendy, s námi na 3 denním zájezdě na Orlí hnízdo jela i paní, která jela bez doprovodu a vypadalo to, že tak jezdívá. Buď se najde někdo také takový nebo se člověk vždy s nějakou skupinkou sčuchne. Na více denních zájezdech se lidi docela sblíží.

    OdpovědětVymazat
  4. ja somar som väcsinou madridom len prefrcal! vidim, ze som kopu toho zmeskal!

    OdpovědětVymazat
  5. Simonko - krása nesmírná! Se sestrou jsme měly políčíno na 14 denní zájezd Španělsko+Portugalsko, ale musím se nejdříve uzdravit!

    OdpovědětVymazat
  6. Také bych se ráda jednou podívala do zahraničí. Mým snem je Francie. Bohužel také neumím cizí jazyk.

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné! Nejdřív mi ta bledě modrá nebyla úplně jasná, ale pak jsem došla k fotce s lodičkami a... bylo vymalováno

    OdpovědětVymazat
  8. [1]: Umět jazyk je sice výhoda, ale není to podmínka. A dneska už vůbec ne. Cestovka, byť na víkend, se o kdekoho postará.

    OdpovědětVymazat
  9. [3]: Tak já na jednodenní zájezdy taky jezdím sama, o to nejde, tam je výhoda průvodce, i když taky vlastně většinou chodím sama a fotím si. Ale pořád je tam ta jistota toho, že kdyby něco, tak tomu průvodci zavolám a je to . Ale na vícedenní nebo na dovču do zahraničí bych přeci jen radši jela s někým. Hlavně takovým kdo umí aspoň trochu anglicky.

    OdpovědětVymazat
  10. [9]:To asi ano . Já bych docela uvítala, kdyby tahle cestovka pořádala i zájezdy třeba po Šumavě, nebo vůbec po Čechách. Kdybych měla partnera který by nebyl pivní otrok a lemra líná, tak by to bylo všechno jednodušší. Takhle co si nezařídím a nenajdu to nemám. A když bych měla jet s jinou cestovkou odněkud jinud, už bych se musela dopravovat autobusem nebo vlakem a nějak to kloubit dohromady. Většinou jsou ty odjezdy dost brzy ráno nebo zas až někdy v noci a to je tady s veřejnou a dálkovou dopravou hodně nahnuté. Autobusy nejezdí třeba vůbec.

    OdpovědětVymazat
  11. VÁŽENÍ PŘÁTELÉ,

    OdpovědětVymazat
  12. A Vídeň je modrá od Du naje. A holduje valčíku, jak je všeobecně známo.

    OdpovědětVymazat
  13. Blondýno, krásný výlet! Ve Španělsku jsem sice byla, ale v Madridu ne. Ta fotka s modrými lodičkami je úchvatná, ta mě dostala .

    OdpovědětVymazat
  14. Krásný výlet Ve Španělsku jsem ještě nebyla No já zase s cestovkou snad nikdy nikde nebyla, naposledy asi jako malá....Jazyk neumím žádný, jen pár slovíček a vždycky jsem se domluvila    i bez cestovky   

    OdpovědětVymazat
  15. Krásný! Jablonec byl dnes taky (výjimečně) krásně bleděmodrý .

    OdpovědětVymazat
  16. Také raději jezdíme s cestovkou, jazyky nejsou naše silná stránka, ale hlady bychom určitě neumřeli Pěkné fotky, přímo lákají na nějaký pobyt

    OdpovědětVymazat
  17. Myslím, že když se dva chtějí domluvit, nemusí vůbec mluvit stejným jazykem. Je to samozřejmě lepší, ale ne nezbytné. Když si vzpomenu, jak jsem se domlouval na japonském venkově... A taky to šlo .

    OdpovědětVymazat
  18. Bleděmodrá je dobrá a jsem naladěna také bleděmodře někam vyrazit. Stále mě láká Portugalsko, takže kdo ví, zda nepojedu právě tam. Díky za inspiraci.

    OdpovědětVymazat
  19. Simi, nádhera. Z fotek vyzařuje úžasná pohoda a klid. A ty modré lodičky a v nich nikam nechvátající lidičky... Příjemná podívaná.

    OdpovědětVymazat
  20. Nádhera! Já bohužel nejsem cestovatelský typ, takže Madrid nejspíš neuvidím. Já si vystačím s tou naší zemičkou a sousedním Slovenskem.Tobě to moc přeji, užívej života a krásných míst po celém světě.

    OdpovědětVymazat
  21. [12]: Tvoje Generálka měla stejné heslo jako můj děda...snažím se jím taky řídit...

    OdpovědětVymazat
  22. Ve Španělsku jsem nebyla, takže ráda jsem se na fotky s nádechem do bleděmodra podívala.

    OdpovědětVymazat
  23. Blondýnko, krásné. Kochala jsem se.

    OdpovědětVymazat
  24. Štěstí v mém životě11. května 2018 v 10:54

    Kdysi jsem s mužem navštívila Barcelonu, všude davy lidí a tvé fotky Madridu jsou nějaké skoro vylidněné, je to vůbec možné. Krásný výlet. Já toužím po putování po Francii, ale nějak jsme to s mužem příliš dlouho odkládali. Ale člověk nikdy neví co se mu do cesty přikulí :o))) a možná se víc zaměříme na poznávací zájezdy.

    OdpovědětVymazat
  25. Krásné fotky, obzvlášť první a poslední.

    OdpovědětVymazat
  26. Parádní záběry, moje oko je tak hned po ránu potěšeno

    OdpovědětVymazat
  27. Simi, nádhera! V Barceloně jsem byla několikrát, Madrid je pro mne zatím neznámý... Zachytila si krásnou atmosféru, hned bych ji chtěla taky zažít...

    OdpovědětVymazat
  28. Tedy ta první fotka, ta je! Moc se mi líbí. Ve Španělsku jsem dosud nebyla, ale úderem padesátky jsem začala cestovat. Naštěstí mám partnera i partu dobrých lidiček. Sama jsem zatím tak daleko nebyla.

    OdpovědětVymazat
  29. Je to opravdu nádhera. Nekdy bych to chtěla vidět na vlastní oči. Třeba se nám zadaří

    OdpovědětVymazat
  30. Fakt bleděmodrý. Nádherně jsi to vyfotila.

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.