středa 31. ledna 2018

Blondýna z Loupáčkové republiky ....

" LOUPÁČKOVÁ REPUBLIKA je politicky stabilní, nehádá se každý pět let o prezidenta, je závislá na loupáčku, jehož
kůrčička musí být naleštěna, pocukrována a pomakovaná zhusta. Je státem klidným, vyrovnaným, ale i zde dochází k velkým revolucím či převratům. Loupáček neloupáček ...bojuje se čestně, urputně a vítězství se oslavuje produktem řádně
vykynutým ."

Blondýnu, po operaci vyhladovělou, vyzvedl Soptíček ještě v pyžamu, protože nemocnice nelení, nemocnice nechrápe a vykope přebytečný element hned časně ráno.
Nevím, do jaké míry tento pocit znáte, ale mne pocit volnosti, přežití / paní na vedlejším lůžku celou noc tak urputně chrápala, že tygr sibiřský se slonem indickým dohromady jsou tišší společníci / tak překvapil, že jsem seděla ve voze jako maličkatý E.T.oušek.
Soptíček komunikoval hodně zhusta, rukama, nohama a já se probudila v momentě, kdy nám do zadní části vozu má dcera podala pytel plný ještě teplých, sladkých loupáčků. Och, můj bože, ta slast, ten orchestr chutí a několikrát násobený orgasmus kulinářského světa. Hltala jsem, dusila se, tlačila si kusy kynutého pečiva do úst.... já jsem chrochtala jako prase.
V jednom okamžiku jsem si všimla očí mojí dcery ve zpětném zrcátku / uvažovala, zda mi neudělali též lobotomii /a pohledu mojí vnučky, ano, pohled to musel být hodně háklivý, sežrala jsem jich pět !!!
Po příjezdu domů blondýna našla kouzelně připravenou postel, kde měla odpočívat. Vymluvila jsem se na horkou kávu ... já přeci nemůžu celý den ležet v posteli ??? Honilo se mi hlavou, já přeci musím být babička, já musím být ... no blondýna.
Dívám se na svou vnučku, umí všechny barvy anglicky, ale prdí ve 2,5 roku do plen.
Tak to né, začíná boj. V naší Loupáčkové republice musíme odhodit okovy svazující naše nohy, ale hlavně naše zadky. Trpělivost přináší růže a začíná boj blondýny a plínek.
Vysazujeme, vysazujeme na fialové prkénko s hrochem, běháme, já běhám den po operaci jako Usain Bolt, sprintuji s vnučkou v náručí a cílovou pásku mi maličko komplikuje fakt, že se zamotám do obinadla nebo když běžíme včetně všech tří koček, jo, vypadá to v naší republice jako na karnevalu v Riu.
Rekonvalescenci trápím na záchodě, kde vysvětluji Soptíčkovi, že je třeba vyčůrat tu vodičku. Naše první společně vyčůraní se zapíše do dějin naší Loupáčkové republiky jako získání vlastních hranic, vlastních cílů a na 1. máje si udělíme vyznamenání a řád Křupavé kůrčičky.
Vážení a milí příznivci naší republiky, my jsme nad těmi plínkami zvítězili !!!
V době nácviku bylo ze záchoda možno slyšet tleskání, mohutné skandování, zpívání, muzicírování, kdy jsme za pomoci bubínku, rumba koulí a dřívek zvolili hymnu Skákal pes přes oves. / blondýna skákala přes kočky /
Bylo možno též slyšet .... Babiško, hovno nebo také Babiško, už to teče.
Zde je třeba přiznat, ano, učený z nebe nespadl a občas jsme se brodili v hovnech, ale to se brodí každá nezávislá, mladá a krásná republika.
Dokázali jsme všem, hlavně zahraničním pozorovatelům / zahraničním pozorovatelem jsou zde mezi řádky míněni rodiče, v rámci dobré konverzace a vztahů, neříkáme nahlas, pouze potichu, prosíme /, že u nás už se plínky nenosí a nosit nebudou.

Během toho týdne jsem zjistila, že neumím absolutně marodit, jsem blondýna, která raději bude pokládat základy mladého demokratického čůrání než ležet v posteli. Zjistila jsem, že já si stále pletu blau a blue, na rozdíl od Soptíčka, který pregnantně vždy odpoví. Zjistila jsem, že budu tisíckrát raději babička, která upekla milion růžových a bleděmodrých dortů z modelíny než ufňukaná bába, kterou píchá u boku.
A naše Loupáčková republika ? Soptíček mi dnes na videohovoru ukazoval krásné kalhotky s růžovým lemem a blondýna, no blondýna usoudila, že nazrál čas jako prezident této krásné země zařadit čelem vzad, do hrnce brokolici a hlídat figuru.
Ale loupáček ten zůstává znakem a symbolem naší bezplenkové revoluce.
LOUPÁČKU ZDAR, PLENÁM ZMAR !

35 komentářů:

  1. no páni, doufám že se Šakalík na nočník a záchod naučí dřív nebo mě z těch plen je*ne

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: jako myslím jestli Soptíček už má jen ty kalhotky nebo ještě občas plenu? jako že stačila jedna revoluce a je hotovo?

    OdpovědětVymazat
  3. Hlavně po té operaci odpočívej a záchodkům zdar

    OdpovědětVymazat
  4. Ať vzkvétá vaše republika, ať sláva jejích úspěchů a vyhraných bitev směřuje ke světlým zítřkům v loupáčkové republice.

    OdpovědětVymazat
  5. Záslužná práce, jak se teď říká "dobře,ty", ale pozor na nožičku!! S loupáky jsem skončila, jedeme v cukrfree.Odpočívat,číst,bejt v pohodě! Rozkaz!

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: Jednoznačně sladké , jsi zván na degustaci, jsi totiž kocour mlsný

    OdpovědětVymazat
  7. Na první fotce to Soptíček jasně dává najevo: Babiško, nad tím hovnem jsme konečně zvítězily   

    OdpovědětVymazat
  8. Velikou gratulaci posílám k odhození plínek, ale... neměla by tohle učit dítko maminka?

    OdpovědětVymazat
  9. Tak loupáček jsem už dlouho neměla....no ale dnes a včera větrníka   

    OdpovědětVymazat
  10. Simi, velká pochvala. Dnes jsou maminky moc benevolentní - pokud Tvoje vnučka nejen zná barvy a umí je i anglicky, je jistě chytrá na to, aby se naučila chodit na nočník (záchod). Hlavně, že Ti nožky běhají!

    OdpovědětVymazat
  11. Pěkně to spolu loupete plínkové královně perníček!

    OdpovědětVymazat
  12. 2 a půl roku a už to jde bez plínek?

    OdpovědětVymazat
  13. Přeji brzký návrat k běžnému životu.Chce to ale opravdu chvilku zpomalit!

    OdpovědětVymazat
  14. [1]: Před skoro 30lety si mne zavolala moje švagrová a povídá : Hele to nejde, holka má rok !!!!!!!!!! a dělá do plínek. koukej se snažit a budeš vidět.

    OdpovědětVymazat
  15. [3]: Záchod je v lidském životě důležitá instituce, však na něm trávíme spoustu času

    OdpovědětVymazat
  16. [11]: Určitě, já umím odpočívat, proti letům minulým daleko více

    OdpovědětVymazat
  17. Simi, moc pěkné fotečky   Sluší vám to spolu holky

    OdpovědětVymazat
  18. Krásně jste to zvládly, ať žijí babičky!😂 Já rodila tady a když bylo prvnímu kolem roku, říkali moje české kamarádky, jak to že má ještě plíny? Někdo děcko uvazoval i k nočníku kde sedělo dokud se "to" nepovedlo... Možná to bylo dané i tím, že plíny se praly, žehlily..  Tady se už používaly ty praktické, co se vyhazují. Doktoři říkali že do dvou let dítě nedokáže ovládat vyprazdňování, dělá to samovolně a opravdu, povedlo se jen o něco dřív. Nic se ale nemá přehánět, dnešní výchova "ať se dítě rozhodne samo" mi připadá jako přenesení zodpovědnosti na dítě, které potřebuje být vedené, rodiče nic nesmí, škola už vůbec ne, nedej bože někdo cizí.

    OdpovědětVymazat
  19. Taková krásná holčička už musí být bez plín . Ještěže má takovou babičku!(taky krásnou)

    OdpovědětVymazat
  20. Blondýnko, při tvém povídání jsem dostala strašnou chuť na loupáček Už jsem ho neměla několik let. Ne že bych se sladkému vyhýbala, ale loupáček mi nějak nepřišel na mysl.Musím si ho fakt koupit. S nočníkem je to velmi individuální, náš syn chodil na nočník v roce a obě holky ještě ve dvou letech vypadaly jak včelky Máji Zvládly jste to holky skvěle.

    OdpovědětVymazat
  21. [18]: no to je taky jeden z důvodu proč jsem chtěla látkové pleny - jednak to donutí mě být důsledná a jednak doufám že to Šakalíčkovi to mokro bude vadit takže doufám že nám to půjde snáz...já si právě nedovedu představit že ho pošlu do školky s plenou a hlavně jsem myslela že například u nás berou od 2.5let ale musí umět na nočník ale možná je to jinak:)

    OdpovědětVymazat
  22. [21]: Blbnutí, to už nechám mladším, ale já své limity znám, neboj, Doležalko

    OdpovědětVymazat
  23. [25]: Mnoho dnešních školek je soukromých a protože to platíš, musí personál držet ústa. mám skutečně zpětnou vazbu, kdy dítě ve třech letech nosí pleny a dudlík a učitelky nesmí ani pípnout, protože to dítě je potomek největšího sponzora.

    OdpovědětVymazat
  24. Hlavně že se zadařilo. Myslím, že to bude úleva pro všechny (zejména, když si Soptíček umí říct, ne jako můj malý, který stále dělá hm hm, když nemá nočník po ruce, případně ještě ječí, ale to on ječí pořád, takže občas to poznat je docela náročné i po 9měsíční praxi ).

    OdpovědětVymazat
  25. [28]: Však právě díky třetí osobě, se nám to podařilo konečně rozlišovat, co potřebujeme.

    OdpovědětVymazat
  26. [29]: no vidíš a mně všechno předala mamka co a jak dělat a když něco nevím nebo mám dotaz tak se jdu zeptat mamky...jasně je to někdy na palici protože mám pocit že mě pořád péruje i když se snažím co nejvíc být nejlepší aby byl malý spokojený a mám pak pocit že to nikdy není dost a pak mám z toho depku...

    OdpovědětVymazat
  27. Jelikož klasický loupáček jsem měla naposledy někdy po vyučení kupovaný ve Vodičkový v pekárně, už si ani nepamatuju jeho vůni a chuť. něco takového je pro vesnické a maloměstské pekárny buržoazní zhýčkanost /pro hyper, super a mega teprve) tak se tu pečou a prodávají jen ty vodový hnusárny bez chuti a zápachu. Jéžiš, takový karlovarský, lehce nasládlý půlměsíčkový rohlík nebo drobné máslové a nesmírně křupavé banketky! Tak vzhledem k tomu, že dcera je částečně přístupná novým věcem a částečně si i ráda ulehčí práci, je připravená učit Bobulku na nočník od doby kdy se naučí sama sedět. jen jsem zvědavá jestli tomu tak bude opravdu

    OdpovědětVymazat
  28. [30]: Já jsem si myslela, že to budeme mít podobně a ono to nebylo, byla jsem šíleně rozčarovaná a bolavá, díky tomu, jaký jsme měly s dcerou vztah celý život. První rok se všechno řídilo internetem   

    OdpovědětVymazat
  29. [31]: Proboha... já úplně zapomněla, jak skvělý byl karlovarský rohlík, bože ta chuť a banketky...no to je úplně pasé.

    OdpovědětVymazat
  30. [32]: na internetu je ale tolik hovadin, mě to vždycky úplně rozhodilo, jak jsem četla co všechno proboha nedělat, nedávat jíst až jsem měla pocit že při každém fouknutí bude malý nemocný tak už to raději moc nečtu....a mamka mi právě řekla vždycky jak to dělala ona a jak s plenkama a příkrmy atd atd..taky byla zdravotní sestra..a teď učí takže se pořád učí nové trendy, postupy co se týče zdravotnictví ale přistupuje k tomu kriticky, nepřijímá vše bez zamyšlení

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.