čtvrtek 2. listopadu 2017

Říjen v kostce...

Byl to měsíc nejlepších a nejsladších jablek z celého roku, každé kousnutí bylo chuťové potěšení, chuťový nářez, kdy tekly po tváři sladké šťávy a každý se nechával touto záplavou řádně zacintat. Hrušky už pomalu předávají štafetu pomelu a mandarinkám, jo, začínají nám ty domácnosti pěkně vonět po citrusech.
Já jsem se vrátila do kuchyně, popelím se po světnici, šukám po domácnosti jako babička Prošková a hlavně peču. Soptíčka moje popelivá nálada baví a hlásí : " Babičko...dobrý, babičko " a cpe si pupíka.
Soptíček je potěšení, vzpruha, krásně mluví a neuvěřitelně mě potěšila, že své první, docela první " Ty vole " nezopakovala po babičce, ale po mamince, tudíž bod pro blondýnu. Za měsíc říjen jsme hodili spolu světový rekord v jízdě trolejbusem, ona v kondici, na mě to zanechalo neblahý dopad ve formě střevního průvanu, kdy jsem zjistila, že pokud jím pouze rýži, brambory a mrkev, jsem tak lehká, lehoučká, že poskakuji v koupelně jako puberťák na Papa Roach a tlačím American dream káru. / imaginární mikrofon mi supluje zubní kartáček /
Proběhly volby, byla to naše volba, tak snad jsme do toho šli s plným vědomím a svědomím. Stejně do toho šlo i prase, které se zodpovědně proběhlo zahradou a to celé doplnila o víkendu vichřice, která mi z mých milovaných travin udělala nevzhledná torza.
Došlo i na poznávání, na výletování, na zážitky, protože to babí léto prostě přišlo, pohladilo a potěšilo.
Jako obrovský milovník seriálu Prison Break jsem jen omylem zjistila, že běží pátá série a já opět hltám, jak utéct z basy a moc se přitom neumazat.
Loučím se s měsícem, který neuvěřitelně vymaloval podzimní přírodu a zkrátil mi světelnou pohodu. Pro depresáře je světlo veledůležitá záležitost a já mám najednou šíleně krátký den. Svítím, rozžínám svíce, svíčky a modlím se, aby co nejdříve přišel slunovrat. Nemám ráda dobu temna, nemám ráda tmu.
Milý listopade, vítám tě, pobuď a dej mi poznat, jestli skutečně všechny cesty vedou do Říma a není to blábol ?



30 komentářů:

  1. Bezvadně jsi shrnula svoje říjnové zážitky, prožitky, pocity.... do pravidelné měsíční kostky. Čte se to moc hezky.Napsáno zrovna tak barevně jako měsíc sám.

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné shrnutí. Měla jsem v říjnu taky pár pěkných dní a okamžiků. Většina jich je na blogu zachycená.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ať je listopad stejně vydařený, a hlavně už žádný střevní průjem

    OdpovědětVymazat
  4. Ano, máš naprostou pravdu s tmou, nemám ji ráda a trpím, že začíná období tmy. A sklenička s utopenci mě pobavila.

    OdpovědětVymazat
  5. Krásně popsaný říjen, holčičku evidentně baví Mě se naopak krátké doby líbí, asi že mám za léto plné zuby pálícího sluníčka. Teď když se setmí vím že mám ještě dobré 2 hodiny do večeře! Do Říma rozhodně vedou všechny cesty, jen někdy ne všechny dopravní prostředky

    OdpovědětVymazat
  6. moc krásně napsaný článek :) a ty fotku k tomu už jsou jen třešnička.. :) ale musím říct, že i mě se říjen docela vyvedl a také jsem si užívala slunce a nádherně zbarvené přírody :)

    OdpovědětVymazat
  7. Asi máš nejoptimističtější a nejčtivější hodnocení října ze všech, které jsem navštívila. Přeju ti co nejsvětlejší listopad a ať se rychle dostaví a projeví nástup "více světla". Úděs z voleb - bomba!

    OdpovědětVymazat
  8. No a já doufám, že si hezký říjen užiju za půl hoďky na ČT 1. (Což chápu, že pro kdekoho z vás je zavádějící a nesmyslné, ale Simí, Tobě by to třeba něco říct mohlo...)

    OdpovědětVymazat
  9. Krásně napsáno. :) A teď jen doufat, že listopad bude zase o něco lepší. Ovšem jak jsi napsala, tak tak jako říjnu se mu jistě příroda vymalovat nepovede... ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Zimní slunovrat a s ním astronomická zima začíná letos 21. prosince v 17:27. Ten den je nejdelší noc a nejkratší den. Moji rodiče si dokonce (možná i kvůli tomu) zvolili zimní slunovrat roku 1953 za den svatební

    OdpovědětVymazat
  11. Blondýnko, hezké shrnutí a maličká je rozkošná. Měj se krásně.

    OdpovědětVymazat
  12. Simi, přeju Ti listopad ještě krásnější, než byl říjen

    OdpovědětVymazat
  13. Pestré, opravdu pestré. Vsunutí utopenci a začátek vtípku o volbách nemají chybu.

    OdpovědětVymazat
  14. Simčo, já tuhle dobu také fakt nemusím, ale přetrpět ji prostě musíme Máš před sebou ještě krásnou dovolenou, tak si užívej a já už se teď těším na fotky     

    OdpovědětVymazat
  15. Máš ráda světlo? Zapoj se do lampiónového průvodu, neasi?

    OdpovědětVymazat
  16. Pěkně jsi to shrnula To já se obávám, že malý princ své první nesalonní slovo bude mít poněkud jadrnější   Je chytrý jak opice a zeťákovi občas při kutění s PC něco ujede. Bych se divila, kdyby to prcek nezaregistroval

    OdpovědětVymazat
  17. Říjen byl tentokrát exkluzivní. I proto jsem si vzal dovolenou v září, abych mohl v krásném babím létě chodit do práce .

    OdpovědětVymazat
  18. Krásný říjen si měla    U nás to nebylo nic moc

    OdpovědětVymazat
  19. [1]: Jediné, co mě děsí, jak rychle se ty kostky střídají

    OdpovědětVymazat
  20. [10]: Nebude, tady v Čechách bude tma jako v prdeli a depresárna první třídy, osobně nemám tento měsíc vůbec ráda a proto raději poletím jinam

    OdpovědětVymazat
  21. Moc hezký říjen, copak nám přinese listopad, krom těšení se na vánoční atmosféru?

    OdpovědětVymazat
  22. Také nemám ráda tmu.I když, co jsem v penzi je to lepší. Dřív mě štvalo, že noční směna /od 18 do 6/ byla celá ve tmě. V létě, když brzy vychází slunce a večer zapadá pozdě, je ta práce úplně jina.

    OdpovědětVymazat
  23. Říjen se opravdu vydařil. Také mi vadí krátké dny, ale je naděje, že zase slunce bude mít na obloze převahu. Jen musíme počkat. Pěkné fotky jsi vybrala z říjnového shrnutí a ty vtipy...

    OdpovědětVymazat
  24. Pěkný článek.S tím šukáním po domácnosti jsi mě pobavila:)Samozřejmě vím,co to znamená,ale je to vážně vtipné:)     

    OdpovědětVymazat
  25. Skvělý říjnový sesumírování!

    OdpovědětVymazat
  26. Soptík umí rozpoznat, co je důležité si zapamatovat :).

    OdpovědětVymazat
  27. [22]: Renčo, já nejsem zrovna ten správný vyznavač vánoc   

    OdpovědětVymazat
  28. Podzim je pestrý, podzim je super... jen kdyby tak rychle neutíkal. Vnitřně jsem velice spokojená, že je zrovna tato roční doba, jen lidé kolem mi to občas kazí. Chválím, že nechybí snímek kočičky... ještě k tomu v rozkošném pelíšku

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.