pondělí 6. listopadu 2017

Blonďaté střípky...

.... aneb Praha nikdy nenudí.

CELEBRITA NA METR ČTVEREČNÍ
Cesta tramvají je pro vesničana zážitek. Cinká, zvláštně poskakuje po kolejích a když si blondýna sedne, zjistí, že naproti ní sedí Rosťa Osička, mile se usmívá a má pořád mohutná ramena. Vpravo vbok a koukám do očí Cyrila Svobody, on nám bývalý ministr pro místní rozvoj jezdí sockou, už chybí jen Vašek Moravec a je možné věcně zhodnotit nedávné volby do poslanecké sněmovny.
Na Albertově blondýna marně hledá botanickou zahradu, osloví manželský pár a potí ruštinu. " my govorili po ruski " a oni mě miláčci poslali na druhou stranu. Opět se dotazuji a opět ruština. Blondýnu děsí, jestli tato pražská čtvrť už není ruská enkláva.

DĚTEM SE LHÁT NEMÁ
Botanická zahrada University Karlovy má nádherný park vzrostlých stromů. Procházka v nedělním sluníčku, příroda, kouzelná scenérie a na lavičce dva krásní mladí lidé. Blondýna hůř vidí na dálku, ovšem když přichází blíž, touží být Spidermanem a na svém vlákně rychle odletět. Mladý pár se oddává orálnímu sexu. Nu což, všichni, kdo jdeme jedinou cestou si nutně prohlížíme nevzhledný hydrant, když v tom se ozve zvídavý hlas malého chlapečka ...tati, proč má pán holý zadek ?
Tatínek má chuť se propadnout a následuje odpověď...je mu horko !
A chlapeček se nedá .... ale ty jsi mi říkal, že je na zmrzlinu zima ?

VÁNOČNÍ KOULIČKY
Botanická zahrada plná nádherný rostlin a hlavně orchidejí, sluneční paprsky objímající hlavu blondýny a po těchto zážitcích potřeba nutné dávky kofeinu. Na václavským Václaváku je moc člověků, ale v nejmenovaném kávovém ráji si sednu a u kávičky to vstřebám. Nasávám vůni kávy, pozoruji lidi a natahuji do sebe metropolitní tepající atmosféru.
Z myšlenek mě vytrhuje mladičký hošík v černo-zeleném stejnokroji a stírá pult vedle mě. Ve snaze mu pomoci škobrtnu, ztrácím stabilitu a rychlým gestem hledám balanc, ovšem hoch místo aby leštil pult, hadrem řádně promočeným stírá i mé poprsí. Blondýna ucukne a hoch rychle zachraňuje situaci slovy .... a počkejte, až nám tu rozsvítí vánoční kouličky !
Podíváme se z oka do oka, oba vyprskneme smíchy a blondýna má pro dnešek opucované ......

Blondýna vám přeje klidný pracovní týden ...








37 komentářů:

  1. Tak si tu botanickou teda asi odpustím     

    OdpovědětVymazat
  2. [2]: Kolega se měl. Ono ho ale lze momentálně potkat po celých středních Čechách . Tedy Orlanda, nevím jak kolegu   

    OdpovědětVymazat
  3. Máš pravdu, v Praze se člověk nikdy nenudí a vždycky tam potkáš někoho známého. Ovšem politik, byť bývalý a v tramvaji? Možná to bylo jeho nepolitické dvojče. Když jsem v červnu měla službu v hospodě, šéfová mi volá, že se do hodiny přijede ubytovat nějaký podle hlasu akurátní pán. Opravdu přesně za hodinu přijel pán i od pohledu akurátní ale něco mi na něm bylo povědomé. Podával mi občanku abych ho mohla zapsat a při jméně mi už v hlavě pomalu začalo blikat tak jsem se omluvila že se ptám a říkám jestli náhodou neměl něco společného s politikou a on na to že ano, takže hrabu v paměti dál a ptám se jestli to náhodou nebylo na ministerské úrovni a on zase že ano. A on to byl bývalý ministr životního prostředí Ambrozek. Tohle všechno jsem vyhrabala z paměti, ale zaboha jsem si nemohla vzpomenout za čí vlády to bylo. Ale byl dost překvapený že jsem si na tohle všechno vzpomněla. Zvlášť v takové pidiřiti jako je naše ves ho asi nenapadlo že by ho někdo poznal a mne zas nenapadlo že by se tady někdo takhle ubytoval. Jelikož jel do Litomky na Smetanovu Litomyšl ale tam už bylo beznadějně všechno obsazeno tak vzal zavděk místním penzionem. Jak jsem ale koukala do pamětní knihy, nebyl první z politiků kdo tu byl. Před ním to byl Karel Březina. Je zvláštní že oba měli za svého působení v politice aféru která je stála ministerské křeslo ....

    OdpovědětVymazat
  4. Blondýnko, řehtám se ))) S tebou se taky člověk nenudí, v naší rodině je to podobné. Zvláštní "události" nevyhledáváme, oni si vyhledají nás

    OdpovědětVymazat
  5. Naladila jsi mne do nového týdne hodně dobře   jak fotkami, tak především zážitky, které jsi nám - jako vždy- svými barvitými větičkami přiblížila.

    OdpovědětVymazat
  6. Že se na tebe takové zážitky přímo hrnou! No když nesedíš doma na zadku, tak se zadaří. Dnes jsem se bavila, usmívám se ještě teď, kdy při psaní dávám pozor, abych zachytila případné nenapsání vadného písmenka "z" na NB. Přeji pěkný den a těším se zase na zážitkové zápisky

    OdpovědětVymazat
  7. A teď komu to dělalo více dobře u toho pultu.   

    OdpovědětVymazat
  8. To jsou peprné zážitky.    Chlapeček měl s tou zmrzlinou pravdu. Jinak mě se nepodařilo ještě potkat známou tvář v reálu. Nebo bych ji asi v civilním obalu nepoznala.

    OdpovědětVymazat
  9. Tak já potkala za poslední tak čtvr roku: Gotta s Ivankou, Pilarovou, Štaidla, Vydru s Bouškovou, Bendovou, Čenskýho, Jana Železnýho, Šebrleho, T. Brodskou, Machálkovou, Bubílkovou, Basikovou, L. Bílou a další a další, kteří chodí do největšího kolosu v ČR.

    OdpovědětVymazat
  10. Také se chystám do botanické na výstavu orchideí, já bych ale ráda opravdu jen ty kytičky, holé zadky si klidně odpustím     

    OdpovědětVymazat
  11. Orální sex a přes den? :O Kam ten svět spěje   

    OdpovědětVymazat
  12. Vidím že už se trénuješ na metropoli 😉

    OdpovědětVymazat
  13. [3]: Kolegu jenom v baru na Malé Straně, jinak se drží doma... , ale Orlando má široký záběr...

    OdpovědětVymazat
  14. No že ale máš zážitky! Jen... k Praze. Také mi už někdy přijde, že tu češtinu tu skoro neslyším. Kapánek mě to děsí...

    OdpovědětVymazat
  15. [1]:A to je obrovská škoda, protože je nádherná

    OdpovědětVymazat
  16. [11]: Vzhledem k věku...nějaký ten pánský zadek jsem už viděla a nebyl ničím exotický, byť v tom slunku svítil jako reflektor   

    OdpovědětVymazat
  17. [4]:Jinak vzhledem k mému bývalému zaměstnán (prodavačka) a místech kde jsem prodávala (centrum Prahy) jsem se v obchodě s mnoha herci setkávala. Ale mojí "stálicí" byl tehdy koloušek a kluk k sežrání Olda Kaiser. Nejdřív chodil do hraček na Národní a pak, když jsem přešla do Vodičkový do pasáží tak si k nám chodil pro velké igelity z matrací, neboť o pasáž vedle renovovali s Naďou Konvalinkovou byt. Tenhle obchod se stal i takovým malým zázemím pro filmový štáb když se natáčela Láska s pasáže a Lukáš Vaculík si k nám odskakoval na toaletu. Tedy i ostatní členové štábu a nějací pomocní šotoušci se nás tam snažili s kolegyněmi balit. Chudáci, mysleli si že když jsou "od filmu" že si to snad s nima rozdáme hned po zavíračce na pultě

    OdpovědětVymazat
  18. Blondýnko naše, zase jsi mě svým skvělým vyprávěním pobavila. Hanbou bych se propadla tenhle náruživý mladý pár potkat, oni si z toho však evidentně vůbec nedělají hlavu... Dobytci, takhle za bílýho dne.

    OdpovědětVymazat
  19. Teda, Ty máš věci . Ty snad takovéhle situace přitahuješ. Zjišťuji, že žiju naprosto nudný život...

    OdpovědětVymazat
  20. Je to tak pět let, když jsem toužila při procházce starou Prahou po nějakém hezkém suvenýru. Naivně jsem si představovala něco typického pro Prahu starých časů. Obchůdků plno. Prolézali jsme jeden vedle druhého, všude ruština, matrjošky a kýčovité předražené pudřenky. Tak už při návštěvě Prahy moc nenakupujeme, jen se tak touláme a zajdeme na závěr vždycky do nějaké zapadlé kavárničky.

    OdpovědětVymazat
  21. Na tyhle situace jsem z pražské hromadné dopravy zvyklý: Přijde-li na to, rád dám autogram i Cyrilu Svobodovi .

    OdpovědětVymazat
  22. [24]: Já jsem v Praze po revoluci taky pár let nebyla a čekala jsem to samé - rozkvět českého lidového umění, typu kraslice, modrotisk, hospůdky s typickou kuchyní a podobně. Zklamaná jsem byla velice, jak z nabídky obchůdků na Starém městě, tak restaurací.. Jediné

    OdpovědětVymazat
  23. [20]: Římani jsou dost fajn a ochotní, pokud ovšem na nějakého narazíš Valná většina jsou turisté. Kdybys potřebovala, obrať se na strážníky, ochotně (ten den určitě po 150té) vysvětlí kudy kam. Jinak zatím - ale opatrně- dobré zprávy, tento týden déšť, příští se ochladí ale mělo by být slunečno. Nicméně ve středu upřesním!

    OdpovědětVymazat
  24. To by jeden neřekl, jak moc vzrušující a dobrodružná může být návštěva botanické zahrady a Prahy samotné!

    OdpovědětVymazat
  25. Na zmrzlinu je prej zima...   Aneb jak my dospělí děláme zmatky v dětských hlavičkách.

    OdpovědětVymazat
  26. Simčo, pobavila jsem se. Fotky jsou nádherné, krásná pastva pro oči.

    OdpovědětVymazat
  27. Tak to je 2v1. Vtipný trapas. Super, musel to být bezva výlet, tolik zážitků najednou.

    OdpovědětVymazat
  28. [4]: Před dvěma roky jsme byli na zámku Zbiroh a mezi návštěvníky byl chlapík, který mně byl velmi povědomý zevnějškem i hlubokým hlasem, hodně se průvodkyně vyptával, a já si nemohl vzpomenout, kdo to je.

    OdpovědětVymazat
  29. [32]:Tak, tak. A na rozdíl od herců na ně člověk zapomene velice rád!

    OdpovědětVymazat
  30. Jak jsem slíbila, podávám hlášení z Říma. právě se vracíme. Dnes oblačno, po obědě i sprchlo ale má se vylepšit počasí a vydržet tak celý víkend-polojasno až jasno. Teplota kolem 15°, ranní kolem 8°. Ideální na couraní městem! Šťastnou cestu a užij si to!!   

    OdpovědětVymazat
  31. Tak doufám, že jsi si na dovolené odpočinula od práce a lidí, kteří tě přes rok obklopují?

    OdpovědětVymazat
  32. [36]: A sakra, komentář je jinde než měl být, tak ho jdu vložit kam patří - promiň.

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.