pondělí 2. ledna 2017

Italský závěr roku...

...v pubertě je poslední den v roce úžasná zábava, ve střední věku se stává nucenou zábavou a co s tím ?
Já , italka uvězněná v českém těle s česko-maďarsko-slovenskými kořeny jsem s přáteli povečeřela skvělou italskou večeři a pak jsme se s plnými bříšky vydali do divadla ABC v Praze na představení VÍM, ŽE VÍŠ, ŽE VÍM ....italská komedie přenesená na česká divadelní prkna podle slavného filmu.
Co se stane, když naprosto typickou, obyčejnou italskou rodinu začne sledovat soukromý detektiv, který místo ženy významného politika sleduje obyčejnou ženskou ? Jak zasáhne rodinu pohled z venčí na své skryté, ututlané problémy včetně manželské nevěry nebo užívaní drog dcerušky...rozjede se sled událostí, sled poznávání a odkrývání...ale na to si prostě do toho divadla zajděte, neprohloupíte, jen je tři měsíce dopředu vyprodáno.
V hlavní roli paní Simona Stašová / 61let / a pan Michal Dlouhý / 48let /.
Viděla jsem už hodně divadelních her s touto herečkou, několikrát jsem o ní psala, o jejím temperamentu, o tom, že jí věříte každé gesto, že jí věříte každou vyřčenou větu. Jen tentokrát jsem si nedokázala představit, že tato zralá žena bude hrát s hereckým kolegou o dost mladším manželskou dvojici....OMYL, šílený omyl a omlouvám se.
Paní Stašová dokázala, že má nepřekonatelné charizma, že je nádherná žena, která běhá skoro celé představení v negliže, nevyzní to trapně, naopak, je svůdná, je sexy, má to, co by jí mohla závidět i o několik generací mladší děvčata...ona má vražedný sex-appeal a pan Dlouhý v roli manžela má skutečně co dělat, aby takové samici stačil.
Silvestr v divadle a proč né ? Hra byla svěží, plná smíchu, plná dvojsmyslů, byla uvolněná a nakonec roku i příjemná. Byl ohňostroj, byla sklenička sektu pro každého na příjemný přípitek a zazněl i projev paní Stašové s přáním k nadcházejícímu roku. Cesta Václavákem už takový zážitek nebyl, rozjaření a posilnění turisté s dělobuchy v ruce nic moc, o to víc nás fascinovali rodiče s malými dětmi a že jich nebylo zrovna málo.
A MOJE PŘÁNÍ DO ROKU 2017... ať je vaše zdraví pevné, trvanlivé s dlouhou záruční lhůtou, láska a přátelství, ať je stále objímací, inspirativní a nabíjející, ať jsme my ženy takové samice jako paní Stašová, ať nezapomínáme býti ženami, protože jen to muži hledají, to milují a potom skrytě touží. Přeji nám všem klid a mír ve světě, plná bříška, práci, která nás uživí, zábavu, která nás bude motivovat a těšit...MĚJTE, PROSÍM, KRÁSNÝ A PLODNÝ NOVÝ ROK !!!

25 komentářů:

  1. A proč ne divadlo.. Skvělý nápad! My to příští rok naplánujeme asi v sauně Ani mě řízená zábava nijak nebaví. Vše dobré, v tom novém roce..

    OdpovědětVymazat
  2. Simčo, tak to jsi měla úžasný italský Silvestr, my ho strávili v poklidu doma s kamarádkou a s přítelem    S kamarádkou jsme si povzdychly, už aby bylo léto a my si mohly jít zatrsat k nám na zábavu      To bych si moc přála být za 13 let taková samice jako paní Stašová     

    OdpovědětVymazat
  3. Tiše závidím Jen tu cestu bych asi nezvládla

    OdpovědětVymazat
  4. Divadlo místo "vykastrované" televize ti přeju i závidím. Cestu zpět míň. Vidím nadšení ze zážitků - ať se ti podaří chytit si samce a můžeš být za samici celý nastávající rok. Ale vážně - ty bys to při svým vzhledu a temperamentu využila. Škoda že na blogy chodí tak málo "samců". Ačkoli - kdo ví? Ať je ti celý rok 2017 zážitkem

    OdpovědětVymazat
  5. To jsou tedy hluboké kořeny, já bych se ani nedivila, kdyby moje kořeny sahaly někam až do Německa...

    OdpovědětVymazat
  6. Ta divadelní hra vypadá opravdu moc dobře   A ať je rok 2017 pro Vás ten nejlepší...

    OdpovědětVymazat
  7. Určitě krásný zážitek, oba jsou to skvělí herci.

    OdpovědětVymazat
  8. Také jsem hru viděla a musím souhlasit, je to úžasné představení, klidně bych šla ještě jednou Do nového roku, mimo jiné, přeju hodně zajímavých představení, trochu sobecky i sama sobě. Ve čtvrtek se  třeba už moc těším do Vinohradského divadla, hezký den     

    OdpovědětVymazat
  9. No tak italský Silvestr prožila Italka v práci    Ženské se chodí parádit a všichni mají dobrou náladu, byla legrace, popilo se "prosecco" - italský sekt i s klientkami, chybělo málo a tančilo se    V té komedii (Io so che tu sai che io so) hráli původně Alberto Sordi a Monica Vitti.. Už je to dávno, je z roku 1982. Paní Stašovou mám taky moc ráda i když jí znám jen z filmů. Nicméně Silvestr v divadle je bezva nápad!

    OdpovědětVymazat
  10. P.S. Ujelo mi to - chtěla jsem ještě popřát všechno nejlepší do  nového roku a zachovej si svůj italský temperament!   

    OdpovědětVymazat
  11. Strávit Silvestr v divadle vidím jako skvělý nápad.

    OdpovědětVymazat
  12. Být na Silvestra v divadle si nějak nedovedu představit,ale určitě to byl skvělý zážitek:)Šťastný rok 2017:)

    OdpovědětVymazat
  13. Být tak Stašovou (né tedy věkem) mít po boku Dlouhého (ten jeho věk není špatný

    OdpovědětVymazat
  14. [1]:Tak mě přijde silvestr dobrý kdekoliv, jen né se opruzovat u televize

    OdpovědětVymazat
  15. [3]: Když se chce, všechno jde, člověk se musí stále snažit, jinak se stává zaprdlým a nešťastným

    OdpovědětVymazat
  16. [5]: Troufám si říct, že by byla přitažlivá i pro vás mladé   

    OdpovědětVymazat
  17. [8]: Já si to divadlo v zimě užívám, je na to čas, je to příjemné vyplnění času, v létě to všechno pohltí zahrada

    OdpovědětVymazat
  18. [11]: Silvestr je takový skutečně nešťastný den v roce, minulý rok jsem ho trávila s milým na horách a vlastně nám ve dvou vůbec nic nechybělo, vytopená chalupa, za okny sníh, bylo to krásné, ani nám lidé nechyběli... to víš, že bych raději byla s ním než v divadle, ale život to tak chtěl...tak díky bohu za divadlo...ani nevím, čím nás televize obdarovala.

    OdpovědětVymazat
  19. [12]: No já v tvém věku taky nééé     

    OdpovědětVymazat
  20. Tak já se do divadla nedostanu z různých důvodů. Věřím, že to bylo úžasné představení, Simona Stašová je prostě Paní Herečka, je úžasná, mně to přijde, že stářím zraje a krásní.

    OdpovědětVymazat
  21. Simčo, tuhle skvělou hru jsem viděla krátce po premiéře v roce 2015 a souhlasím s tebou, že je to úžasná podívaná. Pan Dlouhý měl občas co dělat, aby paní Stašové stačil, protože ona má v sobě tolik energie, že by jí i mladší mohli závidět.

    OdpovědětVymazat
  22. [18]: Souhlasím, Simonko, Silvestry bývaly docela fajn, když jsem byla mladá, ale to už je stráááášně dávno.

    OdpovědětVymazat
  23. Sama bych do divadla nešla, můj muž je bohužel kulturní barbar

    OdpovědětVymazat
  24. Divadlo je skvělý nápad. Já vzpomínám na Silvestra na horách, přes den běžky, večer chlebíčky, krb, kytara, svařák...

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.