čtvrtek 21. ledna 2021

Začnu prdět jako Richard Krajčo ...


Zhruba od podzimu se potýkám s tvůrčí krizí.
Kolem vánoc už jsem své články vařila z vody a začala uvažovat, že přeruším své psaní.
Hledání témat pro mne bylo stejně těžké jako se plně uvolnit na cvičení jógy.
Při tomto cvičení se mi pravidelně mezi půlky zařezával cvičební úbor, kručelo mi v břiše / kdo cvičí jógu ví, že se před hodinou nesmí jíst / a ze všeho nejvíc jsem se těšila, nikoliv na nirvánu a skvělý pocit ze cvičení, jak si narvu pupík.
Pokud mne nedohnala kombinace těžkostí výše popsaných, nahazovala jsem si při základních ásanách v pozici  " polovičního mostu "  své poprsí. Za vším hledej ňadra.
A při tvorbě vegetariánského karí, přesně, když jsem zahušťovala kokosovým mlékem směs zeleniny, jsem na to přišla.
Copak mohu psát o seznamování, když nejčastěji vídám jen souseda Svitáka, jak zametá kolem domu a většinou si zapomene nasadit zuby ? 
Sortiment mužů, budoucích snoubenců a lukrativních manželů je tak omezený, že když jsem na benzínové pumpě koketně mrkala na obsluhu, doporučil mi minerálku Magnezii. Nejenže byla v akci, ale moje flirtování považoval za nedostatek hořčíku. 
Fešáka jsem viděla i ve stavebninách, kam jsem se podloudně vetřela, tak toho jsem řádně vyděsila! Mezi dveřmi na mne zařval Stop, nasadil si roušku a dle výrazu se domníval, že jsem kontrola z živnostenského úřadu, ministerstva zdravotnictví a celního úřadu. Absence kadeřníka se na mém zjevu podepsala, maličko se podobám paní Kadrnožkové, bohužel.
Dodržovali jsme rozestup nejméně dva metry, já bych klidně snesla i několik centimetrů. A klidně i bez roušky, respirátoru či jiné ochrany.
Copak mohu psát o rockové babičce a její vnučce, když je školka s přestávkami otevřená, zavřená, v karanténě, malujeme a zase zavřená. Kde bych svou vnučku vyzvedávala, že ? 
Neviděli jsme se spolu dlouhé čtyři měsíce.
Nahrazujeme si osobní styk pomocí počítačové obrazovky, naše koncerty, kdy já zpívám, vnučka hraje na flétnu, rezonují naší bytovkou. 
Máme spolu nejedno tajemství, když mi vnučka s vážnou tváří oznámila, že pravidelně v noci řídí auto, dolovala jsem poker face. Těším se, že mi konečně někdo poradí, jak na zamrzlý zámek u auta, ale že to bude má pětiletá vnučka, jsem netušila ani omylem.
Nechlastat, nechlastat a nechlastat, toto sloveso jsem si vybavila při otevírání flašky šampusu a okamžitě jsem viděla káravý výraz docenta Nešpora, že chlastat sám, je cesta do pekel.
Mohu, ale jinak završit telefonát, ve kterém malé dítě řekne, že si večer v posteli kouzelnickou hůlkou třikrát začaruje a ráno se probudí vedle své babičky ? Nikoliv, to položí i silnější kusy než jsem já.
Mimochodem ta flaška mne položila na znak, ve kterém jsem vydržela až do rána :)
Copak mohu psát o divadelních představeních, když se žádná nekonají ? 
O cestách naší malebnou zemičkou, o krajinách dalekých, když na obloze létají jen straky a letadlo jedno, dvě nebo i tři ?
Copak mohu psát o lidech, jejich životech, když kolem nás stále tančí twist pan C ? 
Ten tanec nás tak ovlivňuje, ráno, v poledne, večer. 
Všude On a nebo Andrej Babiš. Škoda, že jsem právě v redukci, kobliha by ke kávičce přišla vhod.
Nemohu. 
Svou zahradu jsem vyfotila s hradem Střekovem stokrát, mihla se mi i Bílá paní, která mi fotku odmítla autorizovat a dokonce na ní vyhlásila tiskové embargo. Zde mi pšenka nepokvete.
Pekla jsem vánoční cukroví klasickým způsobem a moderní tvarování perníčků jako genitálie jsem nějak nepobrala, tudíž ani zde neoslním.
Nemám témata, nemám nápady a nemám inspiraci, začnu tedy prdět.
Zdá se vám to nechutné či dokonce přesahující hranici dekadence, když si manželé Krajčovi doma v obýváku prdí a ještě se s tím pochlubí celému světu ? 
Zlí jazykové dokonce tvrdí, že frontman skupiny Kryštof prdí do hrnce a jeho děti mu dělají taneční křoví. A to celé posílají do světa a pyšní se těmito kulturními zážitky.
No jo, ale jsou alespoň schopní kreativního nápadu, vykřesat jiskřičku kulturního vyžití, když nám v televizi rotují stále stejné stupidní kriminální seriály.
Běžím se tedy inspirovat k Richardovi a pokud se v některém mém dalším článku objeví nenápadná reklama na veterinární přípravky pro kočky na tasemnici či škrkavku, píšu článek pro lékárnu Benu, která by ráda s mým blogem spolupracovala. Hurá, konečně nějaké téma.
PS. myslíte, že hadi prdí ? Richard Krajčo jo a rád :)




83 komentářů:

  1. Zřejmě náhlé prázdno potká během psaní blogu většinu z nás a buď si dáme malou pauzu (já ji měla loni během léta), nadechneme se a pocítíme opět touhu psát, nebo přestaneme ťukat písmenka a zavřeme pomyslný šuplíček. Simi, moc bych ti přála to nadechnutí a získání další chuti psát, moc by si mi v tomhle drobném prostoru chyběla.
    A sakra, kde ti chlapi jsou zalezlí???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám chuť psát, jenže vše je prostě strašně omezené, témata jsou sevřená, nemáme zážitky, žijeme život, ve kterém postrádáme barvy a to, co bylo dříve radost se ztrácí v šedi dne a hlavně strachu.
      Tento článek jsem napsala jako pokus o nadhled, určitě nechci končit, jen je nesnadné tvořit texty, když je kolem nás přítomný strach, bolest.
      Jen jsem skutečně zjistila, že to není mou prázdnou hlavou, je to momentální situací a napsat třeba článek na vážné téma, to prostě není vhodné.
      Bohužel jsme zalezlí všichni, nejen chlapi :))

      Vymazat
    2. To máš pravdu, chybí hrozně kontakt s kamarády, posezení v hospůdkách, kultura, cestování a obrat v nedohlednu. Doma jsme naštěstí ve dvou, tak se povzbuzujeme navzájem... :-))

      Vymazat
  2. Zanotuj si, jako Krajčo, třeba na taků... notečku,” kde ti chlapi sakra jsou, kde by mohli jenom být, když v hospodě nejsou, tak sakra, kde jsou?😊.
    Jo, jo ta tvůrčí inspirace... také mám strach, že se začínám vykládat. No a když chci zažertovat..., četla jsi sama, jak to po mém posledním příspěvku málem dopadlo..
    My “umělci” to nemáme lehké🥲🥲🥲

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, my umělci to máme těžké :)))
      Na tvém příspěvku jsem přesně vzorově pochopila, že mnoho témat je boj ve vysoké trávě a to, co si člověk mohl dovolit i v nadhledu před rokem, j dnes skutečně průšvih.
      Doufejme, že tahle šedá doba přejde do radostné barevné a budou témata méně provokovat, méně rozčilovat.

      Vymazat
  3. Však není důležité psát o tom, co je, kdyby tomu tak bylo, to by se toho moc nenapsalo :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když ono to všudypřítomné JE, tedy současnost nejde vytěsnit.
      To, co si člověk mohl dovolit napsat, musí obezřetně projít cenzurou a vážná témata úplně vynechat, není na ně nálada, ani prostor.
      Však mi také přijde, že všichni tvůrčí psavci se stáhli do ilegality a ostatní přežívají z archívů a minulosti, kdy tu nebyl on, pán zla.
      A nebo se peče, smaží a tvoří, díky bohu.

      Vymazat
  4. Jak já tomu rozumím! Měla jsem podobnou krizi jednou na podzim a podruhé na začátku roku, kdy jsem si říkala, o čem mám teda jako psát, když se vůbec nic neděje, každý den je stejný jako všechny ostatní a v hlavě mám vymeteno. Naštěstí se to povedlo překlenout, ale nápady na články jsem si pro jistotu začala psát, aby mi neutekl ani jeden :-D Každopádně gratuluju k možné spolupráci! I kdyby to nakonec neklaplo, tak zájem vždycky potěší :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já byla nešťastná, když jsem si četla své články z minulosti. Veselé, hravé, občas i vtipné. A nyní, prázdno.
      Trápila jsem se, až jsem skutečně přišla na to, že problém nejsem já, ale současný běh života. Ten všechno ovlivňuje.
      Zájem mne potěšil, ale netuším, jak by veterinární přípravky zde na blogu potěšili čtenáře, nevím a netuším, zda je to dobrá cesta ?
      Popřemyšlím, ale zatím mne nic nenapadá, jak zakomponovat kočičí žrádlo do článku :)))

      Vymazat
  5. Simi, na to, že máš dle tvého názoru tvůrčí krizi, tak zvaně vymetenou hlavu, tak jsem se pobavila zase, jako vždycky. Některé okamžiky jsou tak šílené, že z té bezmoci a absurdna nakonec je aspoň občas potřeba něco vzít s humorem. Jen ale abychom nezblbnuli úplně a nemuseli natáčet šílenosti jako Krajčo.
    Každopádně, tahle divná doba myslím válcuje všechny. Kdo psal nepíše, kdo chodil, sedí doma a fotí jen do šuplíku...je nás takových hodně...všechno je jinak, ale zvládneme to, určitě, jen už asi budeme jiní...
    Držím palce na jógu, osudová setkání, prostě ať to všichni dáme ;o).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V pravdě, občas mám skutečně problém udržet slzy, hlavně kolem vánoc to bylo celé takové niterné. A když se k tomu přidala věčně přítomná tma, hotovo dvacet.
      Přesně jak píšeš, je to jako na horské dráze, jednou dobré, jednou zlé.
      A já se domnívám, že i to zlé musí ven. Když je člověku mizerně, není to ostuda, je lépe to říci než se zadusit.
      Pevně doufám, že si dám jógu na zahradě, to je už za dveřmi a já se nesmírně těším, to mi zase rozsvítí den.

      Vymazat
  6. Simi, nehraj to na mne, ty bys dokázala napsat článek k popukání i o dva dny starém lógru!
    Já ti věřím. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, já už bych lógr nevypila.
      Můj přítel si na tom tak labužnicky pochutnával, i moje generálka ho milovala, já už bych si ho nedala.
      Tudíž bych o něm nemohla věrohodně špásovat :))))

      Vymazat
    2. Kurňa, tak jsem napsala schválně něco tak bezcenného jako lógr na dně hrnku a vida, i to je téma. Simonko, v čem ti naprosto rozumím, je smutno po vnučce a dceři.To je nejvíc, to ostaní jsou prkotiny. Moc ti držím palce, aby se vše, stavba, vztahy a podnikání ustálily a šlapalo to jako švýc.hodinky.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  7. AHOJ Simi, já se vracím zpět na svůj blog po docela dlouhém čase, chybělo mi to:_). Ten vtip s lampou me tak rozesmal, ze jsem si ji taky skoro shodila:DD


    Měj se krásně a prijď taky na návštěvu
    http://bygabra.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je sympatické, tak ať se ti rodí nápady jeden za druhým :)

      Vymazat
  8. Je to vlastně jednoduché. Příručky praví, že musíš ustavit krizový štáb a svolat poradce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo prdí, zdraví si tvrdí ... zvládneme to i bez krizového Hamáčka :)

      Vymazat
    2. Víš, jak rozdělíš prd na pět dílů?
      Prdneš si do rukavice.

      Vymazat
    3. Já bych tak chtěla být nápaditá jako ty !!!

      Vymazat
  9. Doba je zlá! I tuhle černou můru dovedeš glosovat tak, jako nikdo jiný!
    Tobě nápady nedojdou!
    Přeji hezký večer a moc tě zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi sice zlatá, ale dojdou.
      Já jsem byla třeba zvyklá se hodně zabývat mezilidskými vztahy, ale vynášení negativního na povrch právě není aktuální, každý má svůj pohár, občas mu přeteče, jindy se mu nedostává a pak člověk nemusí ještě přikládat, není to nezbytně potřeba.
      A veselých témat nepřibývá, je to skutečně v režii pána Zla.

      Vymazat
  10. Simi, na to, že máš vymetenou hlavu dost dlouhý článek. A navíc se mi při jeho čtení zvedali koutky nahoru, což tedy rozhodně není marné.
    Měj se fajn a ať přijdou (témata i nápadníci :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řekněme si to zcela narovinu, moje příběhy z tělocvičny by vydali na celý dlouhatánský článek a úplně nejlepší by bylo, jak celou Jógu dělám vše proto, abych si neprdala, hlavně v předklonu.
      A to už by bylo hodně prdící :)))

      Vymazat
  11. I dnes jsi mě pobavila. Teď se těžko hledají témata, ale ty tu blbou dobu umíš popsat s humorem Tobě vlastním.
    Zbyšek mi něco připomněl. Doba covidová se podepsala i na naší váze. Mému muži narostlo větší bříško a tak jsem se ho tuhle ptala, cože to má. On mi odvětil, že mazanec. Jiní prý mají pekáč buchet a on má mazanec.
    Měj pěkné dny a mrkej, on se nějaký fešák najde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aby mne nezavřeli za sexuální harašení či jiné obtěžování :)
      Já jsem se pustila do redukce, nyní je nejlepší čas a kila jdou dolů, netuším, v čem bych na jaře chodila, pokud bych se nepochlapila :)
      Tak hlavně aby manžel nekynul dál a nebyl samá rozinka :)))

      Vymazat
  12. Simčo díky za tenhle článek. Při jeho čtení jsem měla podobný pocit jak u filmů, které mám ráda - situace, kdy se člověk zasměje, a přitom je v tom humoru tolik smutku. A to mi přijde jako obrovská síla... jo, a na józe se taky nikdy pořádně neuvolním, přemýšlím u toho, jak osázím na jaře truhlíky a tak, takže na prd :) (jako Krajčo - fakt to někde prezentoval?)
    Přeji hodně tvůrčích nápadů, hodně mužských inspirací a hlavně brzké OSOBNÍ setkání s Tvými nejbližšími!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, Richard Krajčo se zamiloval do sociální sítě TikTok a prezentuje se tam krátkými šoty, ve který s manželkou různě prdí, nejvíce jsem se pobavila nad jejich vánočním cukrovím, kdy měli perníčky ve tvaru penisu a vagíny barevně pomalované. Netuším, kolik bych toho musela vypít a vykouřit, abych to upekla a pak poslala vnučce. ale doba je moderní, nemusím všemu rozumět, ani mně občas lidé nerozumí !
      Já se na józe neuvolním nikdy a nejvíc tam řeším, abych si nevhodně neulevila, toho se bojím nejvíc :)

      Vymazat
  13. Pocit vzduchoprázdna teď mám také, každý rok po Vánocích jsem se díval, kam se dají výhodně koupit letenky, průběžně jsem se zajímal o lístky do divadla, na koncerty, a teď se nedá nic plánovat, do zahraničí nás nikam nepustí (tedy kromě exotických koupacích destinací, které mě ale vůbec nezajímají), sice jsem jedny lístky na koncert v dubnu koupil, ale mám dojem, že to dopadne jako s těmi loňskými a vše se zruší.
    Snad alespoň, až přijde jaro, bude možné se vydat do Beskyd, Jeseníků, ..., a trochu se nadechnout - vzduchu i psychicky.

    Jinak Krajčo mně vůbec není sympatický, je to docela prodejná existence, zapojoval se všemožných do politických kampaní (myslím, že i Babiše), přímo nesnáším, když někdo z umělců chce radit, koho mají lidi volit a co si mají myslet. Zvlášť "miluju" Geislerovou, osobu se základním vzděláním.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ta poslední věta je pěkně hnusně šovinistická a popravdě tvého vzdělání nevhodná. Znám ze svého okolí tolik lidí, kteří se pyšní vysokoškolským vzděláním a jsou to hovada největší. To že má někdo "Jen" základní vzdělání neznamená že nemůže být dobrý v mnoha směrech a že není inteligentní a je podřadný. Ona se inteligence nevede ruku v ruce se vzděláním.... navíc, já taky mám jen učňák a jsem snad o to víc méněcenná? A bacha, sestry Geislerovi jsou moje sestřenice!

      Vymazat
    2. Ano, vzdělání a inteligence není totéž, třeba o Halíkovi a Drahošovi si nic lichotivého nemyslím. Ale vadí mně, když nějaký herec nebo zpěvák má přístup do televize a pak místo prezentace svého umění to zneužívá k propagandě (třeba zmíněná Geislerová, Koler, ...).
      V mém povolání je absolutně zakázáno se v pracovním prostředí politicky vyjadřovat, proto také musím mít blog anonymní, některý můj komentář tam nebo u Čerfových miniglos by mně mohl zavařit, podobně jako se to v USA děje příznivcům Trumpa (a to i jen za názory, nemyslím násilné vniknutí do Kapitolu).

      Vymazat
    3. Myslím si, že každý má nárok na to říct svůj názor, v televizi, rozhlasu nebo tištěných médiích. A už od dávných dob jsou umělci vždy ti, kdo ve svých knihách, básních, divadelních hrách či písních tepali do věcí které se jim nelíbily. Ať už to byla politická situace nebo přímo panovník.... takže vlastně taky dělali z dnešního pohledu propagandu.... tudíž nevím, proč tě to tak irituje v dnešní době.

      Vymazat
    4. Tak já budu z cestovní kanceláře, potažmo pojišťovny Slavia, tahat peníze za dva zájezdy, jeden do staré Anglie a druhý na Sicílii. Jsem zvědavá, jak pochodím ?
      ano, máš pravdu, touto dobou já už mám vybráno, letos si koupím asi nějakou stavební úpravu kolem domu :)

      Co se týče té propagace ze strany umělců, přijde mi to jako naprosto běžná věc, když jsem viděla rapera Kanye Westa, jak leze do zadku Donaldu Trumpovi, bylo mi trapno, mluvil o něm jako o svém otci. Co tedy dělal jeho skutečný otec.
      Stejně tak při včerejší inauguraci se prezentovala Lady GAGA americkou hymnou, Jenifer Lopez též vystoupila a Tom Hanks to celé provázel.
      To, že celebrity podporují státníky je běžné a těm našim bych to nevyčítala.
      Herečku Aňu Geislerovou nesleduji jejími politickými postoji, ale jako herečku jí vnímám pozitivně, oslovily mne Želary a současný seriál o Boženě Němcové také není k zahození.
      ale chápu, že nemusí ladit všem a také to plně respektuji.

      Vymazat
    5. Je to na větší debatu, která se sem nehodí, ale nemyslím si, že je teď možné všude říkat své názory bez rizika, že to někdo udavačským způsobem ve stylu 50. let nezneužije k nahlášení na "správná" místa, jací jsme rasisti a xenofobové.
      Hlásat svobodně své názory mohou jen sluníčkáři, vítači migrantů a "pokrokáři" všchm možných zaměření, podle mě jsou právě tito moralistní tlučhubové tím nejhorším.
      Pěkný citát z knihy Eliase Canettiho o "morální panice" uvádí na svém blogu někdejší politik M. Macek, nebudu to kopírovat, jen odkaz pro toho, kdo by si to chtěl přečíst http://www.macekvbotach.cz/patecni-glosy-22-1-2021/.

      Vymazat
    6. Jak dopadneš s vracením peněz za neuskutečněné zájezdy, jsem zvědavý.
      A nejvíc mě udivuje, že nabídky na další úžasné cesty stále chodí.

      Vymazat
  14. Blondýnko, opět jsi mě pobavila a děkuji ti. I já trpím nedostatkem témat na psaní. Těším se, až bude líp. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak hlavně abychom se s přibývajícími mutacemi vůbec dočkali a nežili soustavně v ilegalitě, být Fučíkem mne nebaví.

      Vymazat
  15. A prej že tvůrčí krize! Ale chápu co myslíš. Já jsem na tom podobně. Tedy vyplodit delší článek bez fotek jsem vzdala už před mnoha lety, jenže teď už nemám ani ty fotky! Dopoledne i odpoledne v práci kde lítám od deseti a čtyř hodin jak urvanej plakát sice tři hodiny ale tak intenzivně, že to vydá za osm hodin normální směny v obchodě, mezitím dvě a půl hodiny přestávky kdy si stačím dát oběd, kávu a vytřít nebo vyluxovat a už zas valím. Takže na procházku a focení není nálada ani náhodou. A o víkendu? teď bude daňový protože musím udělat DPH a doladit podklady pro daň z příjmu. A to mi tu chodí už zarostlej medvěd kterej je potřeba otrimovat. A tenhle kolotoč bude trvat ještě nejmíň do konce února a kdoví jestli ještě ne celý březen. Chybí mi pokec nad kávou v kavárně, vyrazit si na toulky Prahou, i na nějaký ten výlet do Rakouska nebo Německa. Jedině že aspoň můžu být s Bobulí. A víc než tohle všechno, víc než sex mi chybí jedna věc. Stulit se někomu do náručí. Jen tak, nechat se obejmout a mlčet. Nic víc.... už si ani nepamatuju kdy jsem tohle měla. A bez toho všechno zvládám psychicky všechno kolem mnohem hůř i když se to možná okolí nezdá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem nyní hodně vytížená pracovně, zredukovali jsme stavy zaměstnanců a já se přiznám, že občas nemám čas se ani kolem sebe rozhlédnout.
      Díky tomu, že mám plný den, nepřemýšlím.
      Byla bych úplně v prdeli, kdybych měla jen sedět doma, to by mne zabilo.
      A stavba, ta mi zabírá hlavu, tak díky bohu za to.
      Jsem také kontaktní, tudíž vrním na masáži, ilegální, samozřejmě.
      Jo, potulit se, to by byla rozkoš, ale kde brát a přitom nekrást :)))

      Vymazat
    2. Snažím se nepřemýšlet, snažím se žít normálně jako dřív, jenže dřív nebo později narazíš na nějaký mantinel, na barikádu kterou vyhlásí a najednou si uvědomíš, že nemůžeš tohle a tamto. A nevíš co dalšího ti zakážou, co dalšího kde utáhnou, do jakejch srágor tě budou nutit. Nejhorší jsou večery.

      Vymazat
    3. Souhlasím, nejhůř je večer, to je brutus.
      Podívám se po celém dni na zprávy a hle v parlamentu se perou.
      Je to naše reprezentace, ale já se po dlouhé době zasmála.
      Většinou člověk jen slyší nouzový stav, respirátory, tohle mohu, tohle až příště, prostě poser.
      Včera jsem si zaskočila na masáž a večer pod dekou se ty svaly krásně uvolňovaly, to byla taková pohoda.
      Mám ještě stromeček, děsím se ho odstrojit, to bylo bylo doma úplně bez těch světýlek k posrání, asi ho letos budu mít jako Petr, do vánoc :)))

      Vymazat
    4. Já už na zprávy nekoukám dva měsíce, takže nebýt Seznamu, ani bych nevěděla že se ti naši kokoti poprali. Neposlouchám ani zprávy v rádiu, prostě jsem to vyřadila ze života. Na poser mi úplně stačí mužskej. Já pořád venku taky svítím, ale už to teď o víkendu asi zhasnu, uvidím, ale je fakt, že rozloučit se se světýlky tady na vsi nechce víc lidí. Spíš teď světýlka začnu měnit za živé květy...

      Vymazat
  16. Jsem teď dost naměkko a věta o kouzelné hůlce mi vehnala slzy do očí.
    Tak díky za ten "dieotní" obrázek na závěr :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naštěstí máme s vnučkou zážitky, o kterých si povídáme a to nás tmelí.
      Těšíme se na sebe, až jí zase uvidím, budu řvát, ach jo.

      Vymazat
  17. Tvůrčí krize trvala v mém případě několik let, viz seznam měsíců, ve kterých jsem v minulosti aspoň něco utrousil. A vida, koronáč mě zas asi povzbudil či co.
    Výhled na Střekov jsem si užil loni někdy v květnu, při průjezdu kolem kolem Labe až za Děčín, škoda že jsem netušil, že tam někde žije zdatná blogerka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby moje krize, milí jinochu / hezky ti říkám, viď !! /, trvala několik let, asi bych se už nevrátila. Nevím, já to za těch deset let prožila jen jednou a nepsala půl roku.
      Ale vycancat si triko, to prostě potřebuju :)))

      Vymazat
    2. Hezky, děkuji, ale mylně :-) Vycancávání na mě taky teď nějak přišlo, a přitom takovou dobu nic!

      Vymazat
    3. To vůbec nevadí, naopak.
      Přijde mi sympatické, že někdo svým naturelem a přístupem působí mladistvě než jako zaprděný a nerudný dědek, fakt poklona.
      Mám takové lidi ráda, kteří působí svěže.

      Vymazat
  18. Milá Simčo, jestli Ty už nenajdeš nic, o čem bys napsala, tak vytahuju KPZetku a chystám se na konec světa. Ale je fakt, že každý z nás má v tomhle srabu dny, kdy se honí hlavou ledacos.. a když tam nakonec nic není, je to vlastně dobře. Moje heslo je Přežít. Závidím letos medvědům prospanou zimu víc, než kdy jindy. Ke Krajčovi, je víc lidí od nás, za které se stydím a zrovna on je jeden z nich. Jen znám a vím, že zrovna on je obklopen lidmi, kteří jsou diametrálně jinde, jak vzděláním, tak morálkou. a dělají pro něj. Už jsem i říkala, že já bych to nedala.. Jinak zrovna Krajčovi by nepomohly ani 4 VŠ. Já lidi podle této sorty rozhodně nedělím.. A pro koment Miloše a Vendy. zrovna Geislerovou opravdu miluju, bez uvozovek. Lenka kočka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá moje Kočko, já nejsem Božena Němcová, nikoliv co se týče mužů, to bych skóre vyhrála :))) Ona měla v hlavě, já mám méně.
      Psala jsem to Vendy, díky pracovnímu zápřahu nepouštím hlavu do oběhu, navíc sama víš, co času sebere stavba, to taky mozek kmitá. Horší je to večer, jsem také v režimu Přežít a do noty mi hraje fakt, že je delší den, hurá.
      Já jsem Krajča potkala jednou u nás na náměstí, jednak je to typ muže opičák, ale je tak šíleně malý, že by mi koukal na krk, je to malý skřet,
      no a já raději větší muže :)
      Milá medvíková, konečně budu mít čas, o víkendu dělají elektriku, tak podám referát. Pá.

      Vymazat
  19. Jsme na tom Simi, asi všichno stejně. Já sice smolím články z cestování, ale to je všechno jen vzpomínka na minulost. Vnoučat mi chybí, i když už jsou to skoro dospěláci, ale i tak. Moje maminka učitelka, vždycky říkala, že nepoznávala kluky v cevítce. když se na konci osmičky loučili, byli to ještě děti, ale do devítky nastoupili vytáhlí a urostlí muži. Možná už Lukáše ani nepoznám. Holky jsem viděla na chvilinku, tu starší jsem skoro také nepoznávala. Už je to slečna. Moc jí nyní držím palce při zkouškách na střední, ta mizerná průprava, kterou nyní ve školách dostávají se u zkoušek asi projeví.
    Jinak ke Krajčovi a podobným se ani nevyjadřuju. Jsou lidi, kteří se musí zviditelňovat třeba jako novotný se svým tancem ve slipech. Tuhle kulturu NE. Jak píše Miloš, i já už v lednu hledám, kam bych se podívala, typuju hotely a penziony a vždy mě ta příprava dovolené moc baví. Letos mě nebaví nic. Nikdo neví, co budeme moci, zda se budeme moci vůbec ubytovat, když nebudeme očkovaní.....Líbí se mi, že dokážeš napsat krásný článek o tom, jak nemáš o čem psát. :D Hezký den a drž se. Jak mi psal můj kolega z práce:"Žij pozitivně a buď negativní."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, brácha má doma jednoho 14letého a jsou z něho šílení. Rok je doma, bez kamarádů, bez koníčků, bydlí na vesnici a do města to prostě trvá.
      Nemohou jít do kina, za sportem a jen doma čumí do pc.
      Osobně, ještě nevím, zda se přitom zmatku očkovat, čím a jestli vůbec a jediné, co by mne skutečně donutilo, je cestování.
      Skutečně mne děsí ta omezení, zda vyjet či vycestovat za nějaké podmínky. No uvidíme, budeme rádi za uvolněné hotely a penziony u nás v malé zemičce !

      Vymazat
  20. Simi, tak dnes jsem se pobavila nad doporučením minerálky, ale sama bych ji opravdu potřebovala. Já totiž nemrkám na chlapi, ale oči dostávají záhul z těch účetních uzávěrek. Takže doma místo pozdravu:"Vyšlo?" ne zas nevyšlo. Modlím se, aby byl konec února a konec tohohle blázince, nemyslím jen covid šílenství, ale i mojí práce. Spoustu lenochů se u nás skrývá za home office (omlouvám se všem, kdo doma opravdu maká), ale my zbylí blbci dobře víme, že do práce musí ten, kdo je tam potřebný. Přeji hodně zdaru a už témat k psaní, co si mám pak po večer přečíst pro pobavení? Jo a fotky na konci mě moc pobavily.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavli, budu upřímná, já děkuji každé ráno, že mohu chodit do práce, mne neuslyšíš nadávat, já bych se doma zbláznila.
      Takhle jsem mezi lidmi, pro mne jako extroverta by práce z domu znamenala sebevraždu.
      Moje kamarádka končí v práci, dostala možnost dělat z domova a je nešťastná, bude jí chybět kontakt s lidmi, má je ráda a také je potřebuje.
      Říká, že osm hodin v obýváku bude na palici.
      Tak ať ti ty uzávěrky vyjdou na jedničku !!!

      Vymazat
    2. Simi, omlouvám se za tu hrubku v pánech, teď mě to praštilo do oka s tikem. Věřím, že pracovitým lidem a těm, co jim chybí kontakt s lidmi, to určitě musí lézt na palici. Ale znám i lenochy, co jim to moc vyhovuje. Hezké dny.

      Vymazat
  21. Krásný článek Simonko. Také mě ten zmetek s názvem C..už otravuje. Na procházku můžeme jen po okolí, kde už známe každý kout a pravidelně se vyhýbáme psím " výtvorům" abychom si je náhodou nedonesli na botách domů. Na tři týdny vše schoval sníh. Včera začalo pršet a sníh je skoro pryč a začalo se dokonce ukazovat sluníčko. Pod stromeček jsme dostali od syna "all-inclusive" poukaz na prodloužený víkend kdekoliv České republice a podle našeho výběru. Jak moc se těším na chvíli, kdy bude možné mu napsat, jaké místo a ubytování jsme si vybrali...Zatím je vše zavřené, nikde se ani nenajíme, nikam se nedá jít poznávat památky a krásná místa naší zemičky..Vše nám blokuje ten neskutečný zmatek C. Rodinu jsme viděli sice na Vánoce a to je vždy pár členů a postupně. Hromadnou rodinnou fotografii z posledních Vánoc poprvé po mnoha letech nemáme. Co naděláme. Roky nám utíkají a chtěli jsem toho stihnout ještě hodně. Uzavření doma, případně jen na procházkách po okolí s hadrem na puse si toho moc neužijeme a v našem věku ten život utíká čím dál rychleji.. A ke Tvému článku můžu jen dodat vzpomínku na hlášku jednoho kamaráda, který říkával: "Je lepší se umilovat k smrti, než v domově důchodů vzpomínat na pracovní úspěchy."...Přeji Ti Simonko, příjemné dny a doufejme, že jaro všechno zlepší a toho pravého konečně potkáš....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško a to mne doslova SERE !!!
      Život nám utíká, vnoučata rostou a od určitého věku člověk tak šíleně stárne, protože už to máme vše spočítané.
      Právě za to jsem na pana C tak vytočená, doku je nám třicet, tak proč spěchat ??
      Ale nyní, kdy mi roste vnučka před obrazovkou, je to k pláči.
      Nám všem rostou vnoučata, utíkají krásné chvíle, které se nikdy nevrátí, nikdy !!
      A také se přikláním k faktu, že budu mít v důchoďáku o čem povídat :))
      Přeji vám, aby jste si dárek mohli co nejdříve vybrat a hlavně v klidu užít.

      Vymazat
  22. Mám to podobně. Zbyšek je úžasný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zbyšek je prototyp současného muže, který svou lampu už dávno prochlastal nebo prohulil.

      Vymazat
    2. Na lampárně Hlavního nádraží je takových většina.

      Vymazat
  23. Takovou tvůrčí krizi bych brala, umíš poutavě psát i o prdu. Asi také začnu shazovat jako Zbyšek, aspoň se bude něco dít. Já už jsem fakt na mašli a nijak nepomáhá ani vínko.
    Přeji krásný víkend, který se u nás s dvanácti stupni tváří už jako jaro ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem začala shazovat na konci prosince a jde to dolů, alespoň se mám čím zabývat, vařím si dle detoxikačního jídelníčku a nenudím se.
      Jen jsem musela vynechat úplně alkohol :)
      Včera bylo skvostně, takový ten fresh vzduch, sosala jsem jako kočka!

      Vymazat
  24. Já většinou trpím nedostatkem spaní. A když přijde na řadu psaní, tak si prostě dám voraz, na blog lípnu, že mozkovna odpočívá a je vymalováno. Ono to někdy chce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale jistě, také to tak jde.
      Já ráda píšu, bystřím si tím mozek a když napíšu něco, co má patu a hlavu, tak jsem vděčná, že úplně nedebilním. Což v současné situaci není zas takový problém.

      Vymazat
  25. Simi, ty prostě nezklameš. Co slovo, to perla.🤣😂 Jen mám trochu obavu, aby se mi do snů teď nevloudil docent Nešpor, či Krajčo. Prý se tomu odborně říká meteorismus. Na dnešek jsem měla příšerný sen, kdy se mi zdálo o práci. A to už si devátým rokem užívám rentiérství.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také se mi zdál tragický sen, odehrával se u nás v práci.
      U dřezu kolegyně umývala nádobí, já jsem u dveří zkolabovala a volala jsem o pomoc, ona mne neslyšela. Je to takový ten sen, kdy řveš a nikdo tě neslyší. Vzbudila jsem se a v práci vydala směrnici, že mne musí oživovat, nikoliv umývat nádobí :)))

      Vymazat
  26. Už dlouho jsem se tak nezasmála a to prý nemáš o čem psát. Vy ni ka jí cí čtení!
    Jsi vtipná a nápaditá i když zrovna není o čem. Krajčovi jsou na tom podstatně hůř. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bevíčková, jak já bych ráda byla ještě vtipnější, ještě veselejší a tak bych nám všem přála kus normálního života, kéž by.

      Vymazat
    2. Já vím. Musíme to holt nějak přečkat.

      Vymazat
  27. Simi, je to strašná doba a moc mne mrzí, že se se Sofinkou nevídáte. Je to úžasná rozumbrada a věřím, žen Tě její hlášky dostávají, někdy i na znak. Jóó, mít tak tu kouzelnou hůlku..., je vidět, že i Sofince je smutno.
    Jinak jsem se opět pobavila.
    Přeji hezký víkend. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, to tak bolí, šíleně.
      Jenže co mohu, malá švestička má teprve 12 cm a dcera teprve dobrala hormony na udržení.
      Já jsem stále mezi lidmi a covid jsem zatím, ťukám neměla. Takže to prostě jinak nejde. Nikdy bych nevěřila, že se mi stane něco takového, že si budu vybalovat vánoční dárky z balíku, al dostala jsem nádhernou kabelku !!!

      Vymazat
  28. Tleskám Tvému nápadu napsat takový příspěvek. Ti výše uvedení napsali slova chvály a já se připojuji. Opakovat je nebudu, protože by to bylo nošení dříví do lesa. Ty přece víš, že mne Tvoje větičky vždycky baví. Někdy se směju, jindy zamyslím a...... těším se na ně.
    Hezký víkend, Simi !
    Hanka


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... a to mi připomnělo, musím v lese uklidit dřevo :)))Prořezávali mi nad pozemkem stromy a je tam dřeva !!
      A já děkuji, těší mne, že občas potěším !!!

      Vymazat
  29. Divnodoba, jak já jsem ráda, že MŠ fungují, děti dobíjí, rodiče vyvíjí naše baterky. Tvé psaní mé loutky pozvedává vzhůru, ale chápu tu beznaděj a čekání na setkání s blízkými. Prostě muchlání a doteky nenahradí žádná technická vymoženost. Tak doufám ve slunce a jeho kouzlení neb s ním je lépe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že mobil řádil za tebe :))
      Sofinka do školky nechodí, dcera má rizikové těhotenství a snaží se izolovat, aby ty první dva trimestry přežila bez potíží a bez covidu.
      Nezbývá než to respektovat a vydržet.

      Vymazat
  30. Když nevím co, píšu o kočkách! (Dobře, kecám - já totiž o nich píšu skoro pořád. Ale jako rada to nezní špatně.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rada je to skvělá, jenže moc čtenářů bych tím neuchvátila, to téma je specifické a poměrně omezené, co takový pejskaři ?
      Ale každopádně lékárně Benu bych udělala radost, po takových článcích touží :)))

      Vymazat
  31. Simi i když nemáš o čem.. píšeš opravdu úžasně. Klobouk dolů před tvými pismenkami.
    Doba je divná, že i mně se do ničeho nechce a utíkám od jedné věci ke druhé. Tak snad se brzičko dočkáme a naše prdelky si o to víc užijeme.

    OdpovědětVymazat
  32. Zdálo by se že není o čem psát ale ty jsi napsala a vtipně!
    Během lockdownu se sice sedělo doma , ale z dlouhé chvíle vařilo i to, co jinak nevařím, nebo nepeču ,protože to chce víc času . Takže aspoň nějaký recept navíc můžu přidat i když v poslední době sahám i do archívu . Cesty zatím neplánují, i když trochu volněji je, ale sama víš že moc dopředu se plánovat nedá 🤗

    OdpovědětVymazat
  33. Ty i o ničem dokážeš psát skvěle.

    OdpovědětVymazat
  34. Marti, je to peklo. Není o čem psát. Není normální život, cestování, kultura, přátelé. Je to na prd (ten Krajčův?). Kultůra za pětset.
    Ale jinak jsi to napsala báječně, ne že toho necháš!
    Jitka

    OdpovědětVymazat
  35. pravda, fakt není o čem psát, mám podobnou krizi :-( a ó jak já chápu tvé jógové zamyšlení, já bych prostě povolila oficiálně na józe prdět, vždyť dokonce jedna pozice se jmenuje doslova vyhaněč větrů! :D

    OdpovědětVymazat
  36. Zdá se, že při vší bídě s tématy sis uměla vyčarovat milý a usměvavý článek, navzdory všem svinstvům této doby. Trochu je mi to povědomé, taky jaksi nemám o čem psát, snad mima filmů a případně knih, neb nepracuji, necestuji, nepodnikám.
    Moc pěkné povídání o vnučece, je to kouzelná holčička.
    Šampus jsem ani nevytáhla, dobrý tip, zatím se chystám na svařák, ale nemám badyán, k čertu, a skořice s hřebíčkem mi ke štěstí nestačí. Takže z alkoholových končin občas vytáhnu slivenku nebo rumajz. Do čaje nebo coby grog.
    A moc ráda bych řekla, nezoufej, bude líp, ale zatím to líp vidím nějak v nedohlednu. Přesto je jedno pozitivní - pořád tu jsme, navzdory Flégrovým magorským předpovědím.
    Drž se, holka. Jednou bude líp. Musí být líp, tohle nemůže být donekonečna.

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.