středa 18. ledna 2017

Když nás honí slečna MLSNÁ...

.... v době, kdy jsem přestala kouřit, změnily moje chuťové pohárky level a nejenže jsem začala více vnímat chutě a vůně, zvětšila se poživačnost a já díky tomu přibrala 15kg za půl roku. Moje chuť na sladké, na sladkou tečku za jídlem se rozrostla na váhovou ručičku za metrákem...a dále už to znáte, redukce, omezování, ovšem láska ke sladkému tu stále je, je stále přítomna a tak jí musím nějak uspokojit.

DOMÁCÍ MÜSLI KOLEČKA

Potřebujeme:

150 gr ovesných vloček
60 gr špaldové mouky
80 gr másla / já máslo miluji, voní, dělá z pokrmu nirvanu, asi lze nahradit třeba kokosovým olejem /
2 lžíce medu
1 lžíce javorového sirupu / lze nahradit ...čekankový, kokosový /
2 lžíce mléka / když není nahradím bílý jogurtem /
80 gr sušeného ovoce / co máte rádi...brusinky, meruňky, hrozinky, kandované ovoce /
60 gr ořechů / opět co dům dát /
špetka jedlé sody

Do rozpuštěného másla zamícháme metličkou medík a sirup dle výběru, pak mléko. Všechny suché ingredince smícháme s máslíčkovou směsí.
Vše důkladně promícháme.
Na plech dáme pečící papír. Položíme vykrajovátko, do něj dáme lžící směs a prsty přitlačíme / zde bych doporučila prsty občas namočit , nelepí se /. Vykrajovátko odstraníme a takto pokračujeme až směs vyprázdníme.
Pečeme na 170 stupňů, zhruba 20 - 30 minut podle velikosti koleček.
Nádherně vám provoní byt kombinace másla, ořechů a sušeného ovoce. Pokud nesníme okamžitě, ukládáme do krabičky, parádně se proleží. Milují je děti.




.....tato kolečka jsem si dělala, když jsem redukovala a v omezeném množství jsem je snídala. Když kolem brousila slečna Mlsná / je to pěkná potvora /, uspokojila jsem jí tímto mlsáním. Dnes si je dopřeju občas také a má je ráda celá rodina.
A čím zapíjím mlsání....CITRONOVÁ TRÁVA....objevila jsem jí zhruba před dvěma lety, má blahodárné účinky na celý organismus a neuvěřitelně voní po celém bytě. V zimě ohřeje skvěle celé tělo a létě působí vychlazený nápoj velice lahodně a úžasně osvěží. Její účinky jsou nesporné, nemusíte se do tohoto skvělého nápoje nutit, sám vás očaruje svou chutí.

23 komentářů:

  1. Když mě honí pořád, co mám dělat   

    OdpovědětVymazat
  2. Ty kolečka vypadají parádně Jen nevím... je javorový sirup běžně k dostání, třeba v supermarketu? Takové věci vůbec nekupuju, tak nevím..

    OdpovědětVymazat
  3. Kouřím a myslím si, že ta sladká tečka je místo cigaretky po obídku, co? :) Každopádně já mám hodně dobré spalování a i v době, kdy jsem přestala kouřit (což byl rok), jsem nepřibrala. Je to bohužel člověk od člověka :). Držím palečky, ať se ti podaří zase nabrat formu a myslím si, že s těmi musli kolečky na to jdeš dost chytře! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Recept je prima a kolečka vypadají velice dobře, Simi.

    OdpovědětVymazat
  5. Téda tolik sladkého, ale na moje zoubky by to zrovna nebylo, ale ochutnala bych si ráda.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak já si připíšu citrónovou trávu na seznam rostlin, které si chci vypěstovat.

    OdpovědětVymazat
  7. Ještě že jsem si dala oddech od blogu, hned by mi ho napadl "znalec všeznalec". Proto ani nedávám odkazy na mne

    OdpovědětVymazat
  8. Jinak, všechny mé pravdivé pomluvy o potravinách  si můžete prakticky vyzkoušet. Trvá to jen asi minutu posvícení rentgenovým spektrometrem, a vysunutí papíru z tiskárny. Databáze všeho jsou obrovské, a i rozbor v podstatě čehokoli stojí jen asi osum set babek, a ve firmě jsou rádi, že mají do čeho píchnout, protože si trapně mysleli, že budou testovat metylalkohol ve velkým, ale skoro nikdo se nepřihlásil......

    OdpovědětVymazat
  9. [9]: Krásný dobrý podvečer,

    OdpovědětVymazat
  10. Když honí mlsná, to je zlé. A zima je pro tohle mlsání všeho druhu, jako dělaná. Ta müsli kolečka vypadají náramně.

    OdpovědětVymazat
  11. Neříkala jsi, že trávu už jsi objevila dávno?

    OdpovědětVymazat
  12. Vypadá to moc dobře a podobné recepty mám moc ráda! Tady se chuť na sladké po jídle řeší tím že se jí ovoce - trochu to Mlsnou zabije   

    OdpovědětVymazat
  13. Taky mám ráda sladkou tečku po jídle:)Pravda,někdy stačí ovoce,ale to není ono:)Kolečka vypadají dost dobře:)A pořád lepší sladká tečka nakonec než cigareta:)     

    OdpovědětVymazat
  14. [4]: Já už jsem s kily porvala, nyní jen udržuji, občas zahřeším.

    OdpovědětVymazat
  15. [6]: Citronová tráva se bohatě používá v čerstvém stavu do thajských jídel, její aroma je nazaměnitelné, je to skvělé dochucovadlo a jako sušená je neuvěřitelná jako nápoj.

    OdpovědětVymazat
  16. [11]: Mě jednou denně určitě Ovládání je můj koníček     

    OdpovědětVymazat
  17. No vypadá to lákavě A citronovou trávu jsem objevila před půl rokem. Ani už nevím kdo mně ji poradil. Mám chronický žaludeční reflux a léky moc nezabírají. Tak popíjím tuhle trávu a je fakt, že i chutná

    OdpovědětVymazat
  18. Jé, něco podobného dělám taky, ale na celej plech a po vysušení v troubě to krájím na tyčinky.

    OdpovědětVymazat
  19. Citronová tráva? Jako nápoj ji vůbec neznám

    OdpovědětVymazat
  20. Slečnu Mlsnou znám, kamarádí s Leností... , ty dvě když se sejdou, to je fakt průser...

    OdpovědětVymazat
  21. Hmmm. Vypadá to jednoduše. Ale nejpracnější je asi to "patlání" směsi do formiček. Ale výsledek je unikátní. Kolečka všechna stejná, úhledná.....

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.