pátek 17. října 2014

Stálice....

...zavítal podzim a mě nádherně nakvétá orchidejová zahrádka. Na parapetu jižního okna mi stojí nenápadná rostlinka, po pěti letech už pěkně narostlá, s hodně netradičními květy.....Encyclia cochleata.
Proč stálice ?....velice jednoduché, přežila se mnou všechny průšvihy, moje pády a vzlety v orchidejové říši, vyučila jsem se právě na takových jako je ona, když člověku přestanou stačit phalíky za oknem, hledá, tápe a na tuhle jsem zcela omylem / botanika se většinou v marketech neprodává / narazila v OBI, když jsem dělala nájezdy na regály s orchidejemi. Vydržela moje přešlapy, takže pokud se vám phalíky jednou zají, tuto rostlinu vřele doporučuji pro svou nenáročnost.
Encyclia je zasazená do středně hrubé borové kůry na drenáži z keramzitu, koupu až po vyschnutí v destilované vodě s kapkou hnojiva / Orchimix / a pravidelně se na začátku školního roku objeví květní stvoly....tak doufám, že mě bude provázet ještě hodně dlouho a ovoní náš parapet jemnou květinovou vůní....

9 komentářů:

  1. Je to nádhera, ale pro mě už vyšší dívčí     

    OdpovědětVymazat
  2. [1]:No pro mě jsou vyšší dívčí Tvoje pletené svetry     

    OdpovědětVymazat
  3. [2]:Tuto orchidej jsem ještě neviděla.

    OdpovědětVymazat
  4. Ta je ale opravdu zvláštně krásná. Květy mi přijdou jako nádherně barevné medúzky...U nás v Globusu teď mají nádherné hybridy, chodím je tam očumovat celkem pravidelně a až je neprodají a pěkně zlevní, hezky si je nakoupím. Vždycky, když si koupím takhle orchidej, tak napjatě čekám, jak bude kvést. Zatím mi nevykvetlo pouze jedno Dendrobium...

    OdpovědětVymazat
  5. [3]:Děkuju, takových Ti naservíruji víc, nic se neboj

    OdpovědětVymazat
  6. Také jsem ji ještě neviděla, můj táta sbírá orchideje, určitě by se mu líbila i tato.

    OdpovědětVymazat
  7. Jé, ta je krásná ... takovou jsem ještě asi neviděla

    OdpovědětVymazat
  8. Já se přidám - takovou jsem taky nikdy neviděla, ale moc se po orchidejkách ani nekoukám, dokonce i ten jeden phalík za oknem mi chřadne.

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.