neděle 28. února 2021

Únor v kostce ...



Má osobitá, zemitá a nejmilejší generálka  by tento měsíc nazvala  " Pipi na gril ".
Chodím jako slepička kolem svého kurníku, načechrávám si prořídlé a prošedivělé peří. S ostatními slepicemi a kohouty, kuřátky komunikuji před vysoký plot, nesmíme překročit  či přeletět pletivo, jinak nám hrozí sankce. Nedostaneme se ke krmítku, asi nám v tom chaosu nenaroste ani zelená tráva a nevím, nevím, jak to bude s produkcí vajec.
Měla bych pomýšlet na veselá a barevná velikonoční, ale dělá mi problém vyprdnout i to obyčejné.
Kdybych vylezla ze skořápky jako top slepice, cákala bych se v Karibiku a posílala na Instagram řádně vyprsené fotky, ráno i večer v jiných plavkách. A nebo bych vypustila své kozičky na pastvu, ať se ti obyčejní pazdráti v Čechách ukoušou závistí. Místo toho jsem se brodila v metru sněhu a přemýšlela, kdy naposledy jsem tohle bílé nadělení zažila ?
Ale z kurníku rovnou do mužského světa. Mám zde veselé pokračování seriálu  " Stavíme se Simonou "
Tímto zdravím předsedu :)
Povídat si, že stavím chatičku, tím se díky velikosti stavení, nebudeme zdržovat, že.
Abych zvládla disciplínu ryze mužskou, přemýšlela jsem, že si zakoupím trenýrky / ale kde ? /, stavební přilbu, aby se mi pod ní vešlo všechno to stavební moudro. Několik večerů jsem strávila výběrem správného holícího strojku, abych mohla do budoucna lépe zarovnávat svůj plnovous.
Poměrně důvěryhodně mohu vyprávět o sádrokartonové izolaci, kotvení fasádních lemů, penetraci OSB desek s následnou instalací vláken proti vlhkosti a co se týče elektrického rozvaděče, mne tři fáze neskutečně vzrušují, více než nová kabelka.
Jako největší top beru čas, který jsem si vybrala pro stavbu. Maličko mi tato doba připomíná roky dávno minulé, na zařízení se čeká i čtyři měsíce. Vybírat fasádní barvu po internetu není zrovna ideální a tak všude opět docházím s flaškou. Třeba za pár měsíců bude stačit kilo banánů, stejně nedostupných jako před revolucí.
Válku jsem nevyhlásila sousednímu království, ale svým špeků. A jsem na sebe pyšná !
Sledovala jsem tři mladá děvčata, kterým bych již mohla dělat matku, ba i babku.
Ta svěží poupata měla boky jako almary, zadky velikosti podvozku malého tanku a to vše bylo nastřelné do přiléhavých legín.  Jedna z něžných bohyň ze sebe vysypala ... Ty vole, měla jsem čtyři energeťáky a žiju. Dám si, ty vole, ještě jeden.
Velebila jsem sebe, velebila jsem už svůj dospělý pohled na svět, pokud mne klepne Pepka, nebude to z obezity, ani z nadměrného požívání energetických nápojů.
Uteklo dlouhých pět měsíců, co jsem objala naposledy své blízké. Z rizikového počátku těhotenství mé dcery si naštěstí vyklubalo krásné bříško, o němž maminka s láskou vypráví, že v něm nosí malého chlapečka / my se Sofinkou očekáváme holčičku :)) /
Když už jsme začali ladit setkání za přísného testování, zavírají nám okresy. Já se z toho kurníku za svými kuřátky prostě nedostanu.
Má vnučka se mnou dlouhé a krásné hodiny vypráví, plánujeme si spolu chvíle v novém domečku, kafíčko a zmrzlinu na hradě Střekově, kam rády dojíždíme se kavárensky a společensky rekreovat.
Tento týden jsme se v rámci videohovoru potápěly a plavaly v moři, měla jsem kolem krku nafukovací kruh a protože ten den přišly veliké vlny, zapudila jsem myšlenky na šnorchl a další podmořskou výbavu.
Jako narovinu, oni by chtěli pak i kocouři a já nemám tolik ploutví a brýlí. Navíc prý i Golfský proud má nějaké problémy, tak raději vyčkáme na příhodnější situaci.
Loučím se s měsícem, který nám přinesl nádhernou zimu jako od pana Lady. Mnoho let zpátky jsem neviděla tak božský obrázek dětí se sáňkami, červené tváře, mokré oteplovačky a čertíkovské oči, které prožily něco naprosto báječného, v tom čase, který mluví jen o nemocech, o bolesti, o strádání.
V trávě se nesměle objevují první sněženky, ptáci ladí silněji a silněji, ten náznak jarních chvilek je o pár oktáv vyšší.
Nadevírám novému měsíci, tomu, který bývá vždy po dlouhé zimní době osvěžující. Ten, který nosí naději. Má švagrová v potu skafandru pracuje dlouhé šichty a je emočně unavená, nemocnice praská ve švech. Urputně se hledají lůžka, ještě urputněji se hledá pevná půda pod nohama.
Zdraví, zdraví, zdraví nám všem.
Přeje blondýna a přátelé, samozřejmě ty trenýrky a holící soupravu mám připravené až po Dni žen, protože rudý karafiát, trs žlutých narcisek a lískové ořechy v prošedivělé čekuládě, no to prostě sázka na jistotu :)))




71 komentářů:

  1. Představa top slepice v Karibiku je top! 😀

    Často mívám provinilý pocit a omlouvám se svým špíčkům za přehnanou kritiku, když vidím dvacetiletou žábu v legínách, do jejíhož stehna bych se vměstnala i se zadkem...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebráním se také, ale top nejsem, musím do práce, páč mne Instagram neživí, zase jen ruce a hlava.
      Dnešní slečny mají hodně barokní figury, jsem zvědavá, čím se pochlubí po dětech ?

      Vymazat
  2. Musím se přiznat, že letošní sněhová nadílka mi po mnoha letech opět připomněla, že únor může být k něčemu dobrý. Na jaro už se ale moc těším, tak doufám, že až vypukne, budeme moct z toho kurníku vystrčit aspoň hlavu. Tak hodně zdraví na všech frontách a stavba ať zdárně pokračuje! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V nejhorším si za okno postavíme šnitlík :)
      Minulý rok byl na jaře kolem května výdech, tak budeme doufat, že i letos vydechneme a natáhneme do plic svěží luft.

      Vymazat
  3. Simonko, moc pěkné shrnutí, nic tam nechybí, ovšem tam, kde popisuješ ohledně stavby - jako bys mluvila mongolsky. Zato kavárna na Střekovském hradě, tomu rozumím dokonale.
    Zdravím a gratuluji ke štíhlosti: Jiřina z N.
    že ty chceš udělat dojem na vnoučka!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřiáno, mám plný úložný prostor růžového oblečení, já jsem připravená na vnučku :))))

      Vymazat
  4. Nemocnice praskají ve švech a ta v Letňanech, co stála podle pravdivých výpočtů 100 miliónů korun, nespatřila za celé ty měsíce, než ji rozebrali, jediného pacienta. A tohle tedy není humor, Tvým spotům tak přirozeně vlastní, nýbrž kocourkovská realita.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel kocourkovská realita pokračuje ještě hlouběji, vůbec se neléčí nádorová onemocnění, operativa je zastavená, nádory se nechávají metastázovat.
      Minulý týden o tom hovořil doktor z Ústí v CNN prima a apeloval na vládní činitele, protože další měsíce tento stát budou kosit rakoviny, nádory. Tragédie.

      Vymazat
  5. Letošní zimu si užily i pražské děti, a to opravdu nebývá zvykem. Ve tvém únorovém shrnutí také dost tápu v části "stavba", ale věřím, že se nového domečku už brzo dočkáš. Přeji také hlavně zdraví celé rodině a šťastný vstup malého broučka do našeho, momentálně nic moc světa ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na jedné straně se umírá, na druhé se rodí, maličko jako apokalypsa.
      Letos si děti i v městech zasáňkovaly, zabruslily a užily bílé radosti, když jinak musí čumět do počítačů.

      Vymazat
  6. Simčo, moc pěkná chatička :-). Pěkně jsi to napsala a držím palce, aby vám to se Sofinkou vyšlo :-)
    Pěkný večer. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý týden týden jsme se dohodli s předákem stavby, že slovo chatička už nebudeme používat :)))

      Vymazat
  7. Karibik rozhodně není špatná alternativa. Jestli tam ovšem taky nemají okresy :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky různým tajfunům, které v těchto oblastech často od listopadu do ledna řádí, tuším, že občas i nějaký okres zmizí pod vodou.

      Vymazat
  8. Letošní zima byla parádní i tady, bohužel italské hory si neužily ani tolik co vaše. Skireály totálně zavřené , mimo okres se až na pár dní nesmí už pár měsíců, a většinou ani mimo město. Ale ber to tak, že až se konečně setkáš s rodinou budeš mít nový domeček, nového vnoučka (vnučku?) Prostě máš se na co těšit!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V naší malé zemi to máme maličko jinak, skiareály praskaly ve švech, obrovské markety typu Globus praskají dále ve švech a lidé umírají.
      Je u nás tvrdá uzávěra státu a včera večer sedělo na hřišti asi dvacet puberťáků, chlastali, dělali bordel a všemu se smáli, tak asi tak, to je náš obrázek českých trubek a může se každý rozčilovat, můžeme si za to sami.

      Vymazat
  9. Simi, už několikátý zvláštní měsíc... a další nás čeká. Co naděláme, musíme to brát, jak to je. Jiný život nedostaneme, tak musíme žít tenhle a raději na něm hledat ta pozitiva, i když někdy je to jak když Popelka přebíra čočku od popela... Ale únor nám přinesl sníh i sluníčko skoro jarní, tak on se březen nedá zahambit na po těch okresech nám taky něco pěkného roznese...
    Měj se fajn a ať stavba šlape i bez trenek a holicího strojku :) (přilba, ta se hodí)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikoliv měsíc, ale rok. A společnost je unavená, kašle na příkazy a žije si svůj vlastní život. Ta nespokojenost je znát na každém kroku, jenže pokud nezačneme každý dle svého svědomí, nebude konec nikdy.
      Proč všichni lezou do Globusu ? Co tam mají lepšího než v menším zařízení, kde ještě stále dezinfikují košíky ?

      Vymazat
  10. Simi, co se týká stavby, tak jsem taky vedle. Ale rozumím jak Ti chybí blízcí. Ten neviditelný kazisvět nám pořád kazí plány. I my jsme se těšili na vnoučata, Verunka měla včera šesté narozeniny, je z ní předškolačka. Bohužel kvůli covidu v jejich okolí jsme jen dopoledne dovezli dárky a nechali je u nich doma. A popřáli jsme jí po telefonu.
    Jediné, co nám v únoru udělalo radost, bylo počasí. Nejdříve pořádná nadílka sněhu a v závěru měsíce krásné, slunečné dny.
    Přeji Ti zdravý březen.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je blbé napsat, že jsem si zvykla, ale já s tím už nebojuji.
      Je pravda, že zrovna včera jsem se rozbrečela u videa se Sofinkou, ale prostě to jinak nejde. Přijala jsem fakt, že je dcera těhotná a to malé a ona jsou na prvním místě. A když je mi smutno, jdu pracovat, rovna v neděli jsem makala do bezvědomí na zahradě.

      Vymazat
  11. Už se Tvoje stavba krásně rýsuje!!!
    Já mám též na hlavě stavební helmu, reflexní vestu a hrají si na stavební dozor. Na programu je rekonstrukce koupelny a sklepa.Teda žádná sláva, prach mám snad i v mrazáku. Bydlet na staveništi opravdu není to pravé, ořechové.
    Až budeme mít dostaveno, můžeme si u piva povídat, jako dva zkušení políři😉 Že jo paní domácí😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je tak únavné, sledovat, jak si v trenkách rovnají ty svoje kuličky a přitom mají občas místo hlavy rotující kedluben :)
      Těším se, až mi první noc hlava vypne a já nebudu rovnat tvárnice :))

      Vymazat
  12. Chatička vypadá pěkně, kocouři přiměřeně nad věcí, ale při pohledu na horní prostřední obrázek mě napadá, jak to mají s hemživostí?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechno jsou to samozřejmě kastráti, já jsem tvrdý zastánce, protože nekontrolovatelná porodnost vyrábí chudáky na ulicích, kteří hladoví a umírají zimou.
      Můj nejstarší Edík, má 13 let, byl kastrován skoro v roce a neustále má nějaké choutky, většinou mi ojíždí nohu k ránu. :))

      Vymazat
    2. Já měl na mysli ten v druhé řadě uprostřed. Prostě mi něco připomněl... :-)

      Vymazat
    3. No jistě, naklíčené fazole mungo vypadají velice podobně včetně bičíků, ale já si ráda dávám jako zdroj vitamínů a detoxikační kůře, jen to klíčící :))) Divochu a to jsi po embolce :)))

      Vymazat
  13. Simi, pěkné shrnutí.Moc se mi líbí poslední dvě fotografie - jak hajaj Sofinka a její bráška pěkně vedle sebe. My máme jednu vnučku 40 km od nás, další dvě 70 km a třetí 12000 km od nás. A objímání taky nula u všech...Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No počkat ... co to bude se dozvíme až v červenci a můj úložný prostor plný růžového oblečení volá po další holčičce :)

      Vymazat
    2. Simi,tak to jsem to zmotala, viď. To je asi těma Tvejma trenclema. L.

      Vymazat
    3. Nezmotala, prostě já bych ráda zase culíčkovou princeznu, Sofinka si také myslí, že když se miminko narodí, budou si hrát asi hned kostičky.
      Ve své podstatě je nejdůležitější, aby byli všichni zdraví !!

      Vymazat
  14. Simi, co k tomu říct! Jsi skvělá stavbyvedoucí, i když ještě nemáš ty trenýrky! Domeček je parádní!
    Ta samota a absence objetí, to je hodně smutné.
    Drž se, tenhle marast musí jednou skončit!
    Měj pěkný březen! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, přiznávám, díky stavbě nemám čas tolik se zaobírat vlastními pocity, jsem zaměstnaná. Díky bohu, jinak bych zešílela samotou.
      Ještě rok a bude ze mne šílený introvert :))

      Vymazat
  15. Tady předseda, tady předseda! Díky za nahlédnutí do fotodokumentace i stavebního deníku! A smekám. Hezky se nám to rýsuje a až se oteplí a okolí zazelená, no jejej. Kávička na terásce, Sofinka na zahrádce a nový člen rodiny v kočárku... říkám to pořád - bude dobře. Krásný březen plný sil a naděje přeji Tobě i nám všem. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím předsedu, za chvíli jedu shánět dlaždičky do koupelny a čeká mne nejhorší, vybrat barvu fasády ..

      Vymazat
  16. Nemám už náladu na žádná hesla, na plácání po ramenou, na falešné naděje a vše čím se snažíme sami sobě dokázat že bude líp. Nechci slýchat žádné oblbovací řeči že bude líp.... Nebude. Na Refexu jsem četla nadpis. Tři týdny v pokoře a vzteku. Jo, to je pravdivé, ne hesla typu Společně to zvládneme.... za to, že tenhle národ dovedli k depresím, alkoholismu (tedy ještě většímu) k sebevraždám, měsícům úplného osamocení, rozbitým rodinám, generaci dětí které budou nic, jejich životní startovací dráhy svévolně zničili, za to by se měli ti nahoře tvrdě zpovídat a být za to řádně potrestáni. Můžou si říkat jak je fajn, že nežijí v dřívějších dobách, to by s nimi lidi pěkně zatočili. Pád z okna do hnoje by byla jen legrácka. Faktem je, že přežíváme už jen na malých radostech, na tom, že jsme překonali sami sebe, že si zatelefonujeme s rodinou, že se na pár hodin můžeme vidět. A jen si říkat, jestli až tohle skončí (otázky jsou dvě, jestli a kdy) si vůbec budeme moct s přáteli dát tu kávičku a zmrzlinu v našich oblíbených kavárničkách, zajít si do svých oblíbených obchůdků či na víno do svých oblíbených vináren. jestli tu nezbude drsná planina prázdných obchodů, restaurací, hotelů a kaváren. Já už naději nějak ztrácím, cítím jen strašnou bezmoc tváří tvář tuposti, populismu a neskutečnému amatérismu kterého jsme dennodenně, ovšem na náš úkor, svědky. Obávám se, že až to opravdu jednou skončí, budeme národ vyhaslých očí a duší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, ono by bývalo dávno stačilo, kdyby někteří lidé nebyli ignoranti a dodržovali základní pravidla v takové vážné situaci. Babiše ráda nemám, ale ani si nemyslím, že chodí a rozsejpá covid.Ve vládě může být třeba Hurvínek, když lidi budou dělat kraviny a chodit bez roušek, jiné to nebude.
      Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Dochází ke spoustě chyb, velikých. A nevratných.
      Taky mne serou fotky ze skiareálů, z obrovských marketů, z papalášských oslav.. o tom žádná. Děsím se budoucnosti, ale pokud bych nechala svou psychiku takhle spadnout, zabila bych se. Život by neměl pro mne smysl.
      A protože tomu tak není, snažím se. Každý den, musím se snažit, blázince jsou plné.

      Vymazat
  17. Ty brďo, Simonko tu "chatičku" ti bude závidět celé střekovsko.
    Jinak ti přeji z celého srdce, ať si to všechno můžete se Sofinkou říct co nejdříve face-to-face.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Raději jsem jí pojistila, kdyby někoho napadlo jí podpálit, samozřejmě z radosti, nikoliv závisti.
      Na Střekově stojí rezidence, ta moje by u nich byla boudička na nářadí. :)

      Vymazat
  18. Ta chatička je hezky veselá, sluníčková.
    Ze Sofinky se klube moc hezká slečna. Po mamince nebo po babičce? Nejspíš po obou dvou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až přijde fasáda, bude po sluníčku, mě se žlutá moc nelíbí.
      Sofinka byla hodně podobná tátovi, ale poslední dobou je více na maminku v jejích letech.

      Vymazat
  19. Každá Tvoje měsíční kostka je uplácaná ze vtipu, vážných i nevážnýcn záležitostí. A dobře se to čte.
    V takovém domečku si to budeš užívat a neboj i Sofinka a i mimi přijedu obhlédnout, jak babička v trenýrkách, kolem domku na zahradě řádí v plné štíhlé parádě.
    Ale i teď měj dny, které i přes všechna současná úskalí, se dají žít- hlavně aby to jistilo zdraví.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zase se vylidňují města, život přestává pulzovat a je to smutný pohled.
      V současnosti je skutečně nejdůležitější neomarodit a tím člověk vyhraje.

      Vymazat
  20. Simi, já žasnu, jak i přes všechny prodlevy, pokračuješ v budování. A jsem moc zvědavá, jak to s chlapečkem-holčičkou dopadne.Přeji krásné dny, bez ohledu na opatření. Jaký si to uděláš, takový to máš...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oni si to nenechají říct, chtějí překvapení.
      Tak se v červenci necháme překvapit :)

      Vymazat
    2. Simi, i já jsem narozená v červenci - je to krásný měsíc.

      Vymazat
    3. I má dcera, bratr jsou Raci. :)
      Myslím, že jsou šťastné znamení.

      Vymazat
  21. Domeček je luxusní, už se to fakt rýsuje a moc se mi líbí ultrazvuk, jak si tam miminko pěkně hoví. Máme tu konečně jaro, i když nějaká ta přeháňka ještě přijde, a to byl vždy čas naděje, tak uvidíme, co nám přinese. Přeji krásné, příjemné dny. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poslední fotka z ultrazvuku se nekonala, miminko mělo vystrčený zadek, já příhodné v současné situaci :)

      Vymazat
  22. Pěkné shrnutí měsíce února. Chata je luxusní, to už budeš mít k celoročnímu obývání.:) Za pár zimních dní z tebe vyrostl stvební inženýr a takové ty Ferdovy práce všeho druhu budeš mít v malíku. Chlapeček nebo holčička, hlavně zdravé miminko a by se narodilo do zdravého světa. Držím palce. jaro se usadilo už na obzoru, zahrádky se probouzejí. Přeji ti úspěšné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plánovala jsem, že bude k celoročnímu bydlení, jednou.
      Zatím musím počkat, až se někdo rozhoupe udělat pořádně vodu, ale stěhují se tam hodně mladí a já věřím, že ti si to vydupou.

      Vymazat
  23. Simi, krásná únorová bilance a kouzelná koláž z fotek. Ze Sofinky už je malá slečna a zanedlouho bude velká ségra. A je úplně jedno, zda bude mít brášku nebo sestřičku. Nejdůležitější je, aby mimi a maminka byli v pořádku.🍀💓
    S těmi trenclemi jsi mě pobavila. 🤣😂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Holka zlatá, trencle jsou neskutečně nedostatkové zboží.
      Sofinka je poklad, který mi ten nahoře nadělil a já stále děkuji a stále je to málo.

      Vymazat
  24. Naprosto se podepisuji pod tu zimu. Tak krásnou zimu jsem v našich končinách nečekala a tak nějak tuším, že na další podobnou budeme pár let zase čekat. Sofinka je kouzelná jako vždy. :) Všem nejen pevné zdraví, ale také pevné nervy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, pevní zdraví je v současnosti skutečný top a já nepřestávám doufat a prosit, hlavně o dceru a to malé. Je skvělé, že nyní jsou všichni těhotní, jen ta doba, ta je šílená.

      Vymazat
    2. Taky bych klidně byla, a to i v týhle době. Lidé si ani v minulosti nemohli vybírat... Každopádně ať už jde všechno hladce a až se vnouče narodí, ať se brzy potkáte! :)

      Vymazat
  25. Blondýnko, díky opět za skvělé uzavření tvého února. Moc krásné a něžné fotky. Ano, hlavně zdraví a neztrácet úsměv, i když je to někdy těžké.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to těžké, je to zoufalé.
      Jízda na horské dráze bez jištění pokračuje a vypínání se nám nějak rozhasilo, kdopak ten vypínač spraví ?

      Vymazat
  26. Simonko, Ty mi umíš vždy nasadit úsměv do tváře i v této náročné době. také nevidíme rodinu. jsme zavřeni jako lvi v kleci...vlastně Rak - manžel a Lev - já. Jediné co mi zbývá, jsou od podzimu procházky jen okolím města. Zaplacené režijní průkazky nám jsou zatím k ničemu. Ještě jsme je vlaku neaktivovali ani jedinou cestou a tak doufám, že těch 1.850 Kč zaplacených státnímu podniku České dráhy, nebylo vyhozených z okna. Co naděláme... Syn má tento měsíc 50té narozeniny a asi to ani neoslavíme - třeba na to dojde v létě a spláchneme to s mými 70tými. Stýská se mi. Ale co naděláme. Jsme na tom všichni stejně. Na hadr na puse jsme si zvykli, teď si zvykáme na respirátor i když ve městě potkáváme plno mladých lidí, kteří to "maj na háku". Nebrblám, že je to výdaj navíc. Dostali jsme na to přece před vánocemi 5 tisíc a tak není problém si ochranné respirátory nakoupit. Kdo z důchodců si stěžuje, že na to nemá peníze...? ( pár jsme jich zaslechla).. no tak si těch pět tisíc měl dát na stranu a ne je utratit. Lidi ve fabrikách a v kancelářích nedostali nic a musí si je také pořídit, pokud je nezásobuje zaměstnavatel. Dodržuji vše, nebrblám, a přeji si, aby se svět konečně vrátil k normálu. Držím Ti palce, ať stavba pokračuje jak má a hlavně ať se miminko narodí zdravé a všichni se brzy zase budete moci obejmout a setkávat. Krásné jarní dny ve zdraví Ti přeje Jára.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Četla jsem tvůj komentář dvakrát, protože mne skutečně překvapil.
      Slýchám kolem sebe jiné názory ohledně příspěvku státu a málokdo ho bere takto, jako vy. Klobouk dolů.
      Jo a ptáci ráno řvou, to jaro
      ťuká :)))

      Vymazat
  27. Domeček se krásně rýsuje a fotky jako vždy úchvatný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nyní vybírám fasádu a jsem z toho orel útesový :))
      Velice složitý úkon, který mne díky paletě miliardy odstínů dohání k šílenosti !

      Vymazat
  28. Prekrásny text! A fotky a herci na nich - super. Rozmýšľam, kedy som tak naposledy staval.
    Už si niečo také ani neviem predstaviť, by som na stavbe stál...hm, sú to pomaly roky...
    Vydrž, všetko najlepšie prajem. Tvoj King.

    OdpovědětVymazat
  29. Už se ti tvá zahradní skrýš rýsuje Simi, bude to nádherné, ty výhledy, ta panoramata :-). Smutnější je již tvá izolovanost, technika sice zprostředkuje nejenom hlas, ale i zrakový vjem, co je to však proti pevnému objetí, pusinkám ze všech stran... marná slova.
    Tak vydržať, vydržať!

    OdpovědětVymazat
  30. Trenky mohou být vyvěšeny na stožáru jako vlajka.

    OdpovědětVymazat
  31. Co říct? Na jarní prázdniny plánujeme s dcerou výlet, vezmeme nákupní tašky a projdeme se v našem okresu po lese. Katastr obce je na nás moc malý... Vajíčka jsem dneska dostala škrabací obrázky, tak mám připraveno pro všechny mé cipísky, i když nevím, jestli do velikonoc se vůbec uvidíme. Nevadí, na měsíci nezáleží. Ať máš veselý březen a ať se nenudíš. A zdraví, blondýnko .-)

    OdpovědětVymazat
  32. Simi, chatička vypadá opravdu velkolepě a je úžasné, jak se to malé dílko rýsuje. :o) Koukám, že koukám z balkonu na Střekov, páni to je výhled. Snad letošní jaro, nebo možná léto, přinese už rozvolnění a ty se obejmeš se svými blízkými. Sofinka roste jako z vody a i miminko už si pěkně plave. Držím pěsti, ať jde vše od ruky a moc se na ta Tvá budoucí setkání těším.
    Přeji pohodový březen a drž se. D.

    OdpovědětVymazat
  33. Stavět něco nové je pohoda, i když se občas vyskytnou starosti, upřímně ti závidím, já musím na podzim "natajmovat" likvidaci lazaretu, a jen doufám, že se mi nezbortí bez upozornění.

    OdpovědětVymazat
  34. Je vidět, žes děvče do nepohody, tak to má být a ne nějaká fiflena, co se válí na pláži pod slunečníkem v Karibiku a spamuje na Instagramu.

    OdpovědětVymazat
  35. Ahoj, chci jen všem říct, že jsem obdržel svou půjčku 1 000 000,00 USD od programu investování půjček pana Bena a 100 legitimních kontaktů e-mailem: 247officedept@gmail.com nebo mu pošlete e-mail na whatsapp + 1-989-394- 3740. pokud hledají místo toho financování 100 za nízkou sazbu 2.

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.